KATHLEEN EN HERMAN

Gisteren gekeken naar Reyers Laat. Predikant van dienst was deze keer Monseigneur Van Rompuy. U kent hem wel, de man die een lucratieve bijverdienste heeft als predikant van Europa. Sorry, als president van Europa. Daar heeft hij de taak op zich genomen Europa aan de buitenwereld te verkopen als een exclusief katholiek gebied. Zo is hij o.a. ambassadeur van Europa bij de parochieraad van Vaticaanstad. Bij de jaarlijkse purperen pensenkermissen, ook wel zaligverklaringen genaamd, is hij dan ook een graag geziene gast. Hij wist deze keer ons aangenaam te onderhouden met de mededeling dat hij van een officiële trip naar China op kosten van Europa (uw kosten dus) misbruik had gemaakt om de banden tussen Vaticaanstad en de Chinese katholieke hiërarchie nauwer aan te halen. Deze grootinquisiteur is hiermee niet aan zijn proefstuk, maar het zij zo. Oude koeien laten we in de gracht.


Tweede in de rij was Kathleen Cools, een zelfverklaarde diva van de Vlaamsche TV. Zij begon met ons gerust te stellen: zij gelooft niet in een God. Maar wel heeft ze haar bloedjes van kinderen lid gemaakt van de katholieke kerk, gedoopt en geplechtigcommunied en de verplichting wekelijks naar de mis te gaan. Zelf gaat ze ook naar de mis maar gelooft niet in God. Waarschijnlijk gaat ze om een uur van het gezaag van haar teerbeminde af te zijn, of om in alle rust te kunnen breien. Zelf zegt ze dit te doen uit respect voor onze tradities en verleden.

Ivan Basyn

2 opmerkingen:

  1. Ja, de gespletenheid van de persoonlijkheid van de mens neemt merkwaardige vormen aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klaas Klinkert24 mei 2011 om 19:13

    Mavrouw Cools is een intelligente vrouw. Zij weet waar haar belengen liggen. Ze doet katholiek zolang dat haar carrière bevordert. Niks mis mee, de wereld zit vol met opportunisten, en die komen er altijd het beste uit.

    BeantwoordenVerwijderen