Wafa Sultan: Speech in Copenhagen, May 8 2011

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

12 opmerkingen:

 1. hier het interview met de door wafa genoemd lara logan:

  http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7364550n&tag=contentMain;cbsCarousel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indrukwekkende redevoering, belangwekkend getuigenis. Maar het publiek wat hier nota van neemt is helaas toch in omvang beperkt. Wat er in het zaaltje zat waarvoor zij sprak was zo te horen al een selectie van mensen die zich toch al niet meer een rotje zouden schrikken van harde islamkritiek. Voor wie op het idee komen dit filmpje te bekijken, of wie een boek van haar zouden aanschaffen, geldt hetzelfde.
  Hoe krijg je de boodschap daar waar hij misschien een verandering van mening zou bewerkstelligen? Je zou willen dat "the left establishment", zoals Wafa Sultan dat noemt, ook eens één en ander goed tot zich door zou laten dringen. Misschien moeten we over de mogelijkheid daartoe niet al te optimistisch zijn, maar of het efficiënt is om überhaupt over zoiets als "the left establishment" te spreken, en deze er van te betichten steun en toeverlaat te zijn van al wat kwaad in de Islam is, daar ben ik niet zeker van. Juist dat schematisch links-rechtsdenken, waar islamvriendelijkheid "links" heet te zijn en de islamcriticus automatisch bij "rechts" wordt ingedeeld, daar zouden we van af moeten. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Links in nederlnd vergist zich in de aard van de nl moslims. Die denken dat die lieden hier anders zijn dan in Nd afrika en arabie.
  - Een godsdienst 1400 jaar onveranderd,
  - met nu in iran de strijd om de macht tussen president en ayatolla die lijkt op de investituurstrijd bij ons, 1000 jaar geleden.
  - een arabische lente, die lijkt op onze strijd van de steden tegen de feodale heren, 800 jaar geleden.

  Maar waarom zijn moslims dan overal in europa een probleem, overal gedrags en aanpassingsproblemen, overal "eisen", en overal de schuld aan anderen geven, Respect roepen,maar zelf niks kunnen tolereren. Zelfs de politieke regels niet respecteren ( "allah weet beter van het slachten van dieren dan marianne thieme", daarbij politiek en staatsgezag ondergeschikt makend aan islam)
  Hoorde vandaag bij de gids radio 1 jelle mengens, voorz JS, bij felix meurders. Meurders betichtte hem van pvv taal, van populisme, van rechtsextremisme..

  Vara, die zijn allang ingeslapen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wafa Sultan heeft het vooral over de verschrikkelijke behandeling van vrouwen in islamitische landen en wijst er op dat de islam daar mede debet aan is. Dat is een belangrijk punt. Het is moeilijk te ontkennen dat de miserabele positie van veel vrouwen in die landen alles te maken heeft met de manier waarop velen in die landen menen naar de islam te moeten leven. Ze noemt een aantal buitengewoon schrijnende gevallen, zelfs in eigen directe familiekring. Daaraan valt niets weg te relativeren, al tart het mijn voorstellingsvermogen dat soortgelijke gevallen als waarvan zij verhaalt in die landen aan de orde van de dag en algemeen als normaal geaccepteerd zouden zijn.
  Zouden hier in het Westen moslima's op dezelfde schaal en in dezelfde mate lijden als gevolg van de invloed van de islam op de houding van de (moslim-)mannen in hun omgeving? Ik mag hopen dat dat meevalt. Wel eigenaardig dat hier meisjes als manifestatie van hun ultieme vrijheid de hoofddoek omdoen en dat dan plegen uit te leggen als "hip fashion-statement", ofwel als expressie van hun "identiteit". Wat is dat toch? Provocatiezucht, onnozelheid? In elk geval getuigt het niet van bijzondere solidariteit met de vele daadwerkelijk onderdrukte en allerberoerdst behandelde vrouwen in moslimlanden -en zelfs in westerse landen- die helemaal niet de keus hebben zoiets als een "hip fashion-statement" te maken maar het dragen van de hoofddoek -of de burqa, of de niqaab- gewoon krijgen opgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Kees rudolf,

  " al tart het mijn voorstellingsvermogen dat soortgelijke gevallen als waarvan zij verhaalt in die landen aan de orde van de dag en algemeen als normaal geaccepteerd zouden zijn. "

  Ik zag ooit een documentaire over een ongehuwde/gescheiden moeder in iran.
  Wat die vrouwen daar moeten meemaken om te overleven, niet-voor-te-stellen: Hoererij, want de mensen die hen aan een baan kunnen helpen steken geen poot meer uit omdat ze alleen zijn. En die hoererij gebeurt in de vorm van huwelijken voor één nacht.
  Het is alles schijn in het MO, arabie: strijd om te overleven met hulp en afhankelijk van de sociale omgeving, pur sang.

  Klote wereld daar !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @curved air, ik heb ook die Meurders beluisterd, deze man is een goed voorbeeld van het type "Wim Kok", links blaten is voor hen een opportunistische vorm waardoor zij uiteindelijk de arbeider als een rijpe citroen uitpersen.Kijk goed naar hoe hun gedrag in de loop van de tijd vrijwel congruent is aan de ontwikkeling binnen hun portemonnaie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Kees Rudolf,het is heel erg moeilijk om binnen een samenleving te veranderen van sociale klasse (dit staat in het boek van de Mok en Jager, inleiding in de sociologie), mensen kunnen zich soms met heel veel moeite opwerken.Ik denk daarbij dat de islam als extra-controlerende ideologie/godsdienst een zeer grote handicap is voor dat leuke jonge verstandige meisje, dat de klauwen van haar sociale klasse etc. etc. voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Islam hoort niet thuis in ONZE kennisbeschaving. En daar is alles mee gezegd. Trouwens, mohammedanen begrijpen dit ook wel. Die hebben ronduit een hekel aan ONZE kennisbeschaving. Maar er op parasiteren gaat ze opvallendgoed af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ jopie,
  De mok en Jager.. Die gaat al lang mee!

  Deed gisteren even mee met een discussie op wijbljvenhier. Kreeg binnen no-time een ban, terwijl ik geen onvertogen woord had gebruikt.

  Hoezo: moslims hier zijn vernederlandst?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lees haar boek "The God who hates" en je weet alles van deze geweldige vrouw. Uiteraard niet in het NL'ds vertaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lees haar boek 'The God who hates' en je weer alles over deze geweldige vrouw. Uiteraard niet in het NL'ds vertaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vervolg:
  In the end, Dr. Wafa Sultan will remain a conflicting figure. Loved by some, reviled by others, she does not seem to be afraid to voice her opinions. She once said, "I don’t believe you can reform Islam," and claimed that the Qur’an was riddled with violence, misogyny and extremist ideas.

  * Adnan Halabi (not his real name) agreed to speak to InFocus on condition of anonymity. To this day, he maintains that he and the Sultans are still friends.

  But it appears she is more of a con-artist than a real doctor. Unfortunately for us, this is not the exception these days, but rather the rule when it comes to "experts on Islam and terrorism".

  I wonder how this saying comes across, "Not all liars are experts on terrorism, but all experts on terrorism are liars"!

  Whole story online from Infocus: www.infocusnews.net/content/view/4009/135/

  Oordeel U Zelf!!!

  BeantwoordenVerwijderen