Afreageren

Uitgelicht
: Commissaris Ad Smit, in De Pers, 11.8.2009: Amsterdam: Eigen richting dreigt "Als de politie niet ingrijpt, doen ze het zelf".

"....op het moment dat men collectief dingen zou organiseren tegen bepaalde bevolkingsgroepen. Dan gaat het mis, dan grijp ik in. Wanneer ik als politiechef zou weten dat een groep zich organiseert om een andere aan te pakken, pak ik ze allemaal op.’

‘Zolang het mij gegeven is, zal ik me er met hand en tand tegen verzetten. Het is een ongelofelijk gevaarlijk item. Ik vind het makkelijk om als het je zelf niet goed gaat – en er zijn in deze tijd dat het wat minder gaat mensen die in de problemen zitten – dat af te reageren op anderen. Daar hebben we halverwege de vorige eeuw wel een heel slecht voorbeeld van gehad.’ "

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

8 opmerkingen:

 1. Yep. Volgens de Amsterdamse politie zijn de autochtonen een stelletjes potentiële nazi's die elk moment kunnen overgaan tot moordpartijen.

  Van de islam daarentegen verwacht diezelfde politie niets dan goeds. Hoofdcommissaris Welten zei in 2008: *Ik heb de ramadan leren kennen als een periode van mediteren/ bezinning om dichter bij god te komen. Een maand waarin, nog meer dan voorheen, solidariteit getoond wordt met de zwakkeren in de samenleving*.

  Zonder dat we het door hebben, worden we steeds islamitischer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De politie in Amsterdam is geïslamiseerd. Houdt iftar-bijeenkomsten. Veroordeelt Fitna. Werkt goed samen met moskeebestuurders. Werft mensen in een moskee. Sluit een convenant met een moskee. Pakt een cartoonist op die een plaatje heeft gemaakt dat mogelijk beledigend voor moslims zou kunnen zijn. Laat webloggers (HoeiBoei, GeenStijl) op het bureau komen, omdat ze teksten hebben gepubliceerd die mogelijk voor moslims beledigend zouden kunnen zijn. Trad niet op tegen jonge islamieten die auto's in brand staken. Enzovoorts.
  Wat heb je daarop te zeggen, Ad Smit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die politiechef laat zien hoe eenzijdig hun visie op de samenleving is en dat ze autochtonen helemaal niet meer vertegenwoordigen. De poltie is verworden tot een onderdrukkingsapparaat voor het opleggen van de multicul en een eenzijdig begrip voor de islam, inclusief de intolerante orthodoxie. De vrijere geesten worden verraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Hierom stemmen mensen PVV
  Geërgerd door overlast in de publieke ruimte zoeken Nederlanders een democratische uitweg':  http://www.nrc.nl/opinie/article2319287.ece/Hierom_stemmen_mensen_PVV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zo stuitend is zijn de krachtige termen die Smit gebruikt. In plaats deze te richten aan de veroorzakers van het probleem, bedreigd hij degene die er onder gebukt gaan.
  Als Smit eerst onder druk tot het idee komt ‘dan grijp ik in’ en ‘pak ik ze allemaal op’, zou vermoeden dat hij nu iets gaat doen aan de overlast. En wanneer hij ferm stelt dat: ‘Zolang het mij gegeven is, zal ik me er met hand en tand tegen verzetten’, krijgt het idee dat hij nu eindelijk gaat ingrijpen. Maar niets is minder waar.
  Smit doet hier precies wat kleingeestige verliezers zo kenmerkt: het verachten van degene waarvoor hij juist dient te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Smit heeft ook goed opgelet bij de geschiedenisles. Hij was natuurlijk een slimme en vlijtige leerling; anders had hij het zo ver niet gebracht. Kleinigheidje is dat de aanduiding 'halverwege de vorige eeuw' voor de gebeurtenissen tussen 1933 en 1945, waarop hij vermoedelijk doelt, niet erg exact is, maar een kniesoor die daarop let. Wat veel belangrijker is: Smit weet uit wat hij van de geschiedenisles heeft opgestoken lering te trekken voor de actualiteit en daarmee in zijn hoogst verantwoordelijke functie zijn voordeel te doen. Zo zie je maar weer hoe nuttig dat onderwijs in de geschiedenis van zo'n lang vervlogen periode nog altijd kan zijn, vooral wanneer zulk onderwijs door intelligente zelfstandige denkers wordt verwerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk voel ik mijzelf nu knap bedreigd door deze uitspaken.

  De politietop knikt nu al netjes naar de imams en islamitische en zelfs islamistische besturen en organen.

  Als Fawaz Jneit c.s. nu nog meer gaan lopen mekkeren en de druk opvoeren met praatjes en verdachtmakingen over m.n. 'blanken' die al aan het intimideren zijn en vechtpartijen tegen die bloedjes van mohammedaan(tjes) uitlokken. En BOEM dat was de moskee. Nederlanders!!

  Dan is het snel dat Jneit etc. op hun wenken worden bediend. Net als nu met deze schandalige uitspraken. Eigenlijk.

  Dan begint de nu al sluipende onderdrukking van iedereen en alles dat niet islamitisch is. Maar eerst die lui die kritiek spuien over de islam(isten).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'Collectief dingen organiseren tegen bepaalde bevolkingsgroepen'. Daartegen zal Commissaris Ad Smit naar eigen zeggen optreden. Maar er is toch werkelijk geen mooiere omschrijving te bedenken voor wat de radicale moslims en de beroepsmoslims aan het doen zijn dan 'collectief dingen organiseren tegen bepaalde bevolkingsgroepen'. Eigenlijk valt een groot deel van de regels van de sharia wel onder deze omschrijving. Weet onze Commissaris dat? Gebruikt hij daarom juist deze wonderlijke maar kennelijk zorgvuldig gekozen formule? Of ben ik te optimistisch?

  BeantwoordenVerwijderen