Pat Condell's latest video: The arrogance of clergyA word to the faithful PLEASE SIGN THE PETITION AND SUPPORT THE GLOBAL CAMPAIGN AGAINST SHARIA LAW here!

4 opmerkingen:

 1. Jammer. Als hij het over de Islam heeft slaat hij de spijker op de kop. Maar helaas is Pat ook een ouderwets geindoctrineerde onnozele christenbasher.

  Net zoals hij de vraag stelt: in wiens voordeel is het als jij aan het bidden bent (zijn antwoord: de clergy) kan je je de vraag stellen: in wiens voordeel is het als jij het Christendom aan het bashen bent? Antwoord: de clergy van de linkse kerk natuurlijk. Gewoon een kwestie van macht. Vroeger zorgde de kerk voor de armen, nu zorgen de socialisten voor de 'kwetsbare groepen'. En wie het geld verdeelt heeft de macht, zo simpel is het.

  En om die reden haten socialisten het christendom (religie is immers opium voor het volk, met uitzondering van de Islam natuurlijk) en doen ze er alles aan om mensen ervan te overtuigen dat het Christendom achterlijk, hypocriet etc is. En nuttige idioten, zoals helaas ook Pat Condell, nemen deze boodschap over. Niet beseffende dat ze niet zelf nadenken, maar slechts napapegaaien wat de socialistische hogepriesters ze in de mond hebben gelegd. Treurig.

  Tijd om te stoppen met het bashen van het christendom. Niet dat het christendom perfect is, maar het is wel onze cultuur. En het christendom haalt niet de Islam binnen de poorten, zoals de socialisten wel doen. Tijd om in te zien wie onze vriend en wie onze vijand is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @white trash,
  Gedeeltelijk ben ik het met je eens. Het is een mooie 'performance', maar die felheid tegen de hedendaagse clerus, waarvan de meeste vertegenwoordigers zeker niet in paleizen wonen, kan ik moeilijk volgen. En als bijvoorbeeld kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders weer eens voor criminelen worden uitgemaakt kan me dat niet erg opwinden: je kan het zonder risico zeggen, hetgeen ook verklaart dat het al erg vaak is gezegd en dat ze in sommige kringen het elkaar telkens weer nazeggen. Moslims beledigen is aanmerkelijk risicovoller; dat gebeurt dan ook minder.
  Maar als je zegt: "het christendom haalt niet de Islam binnen de poorten, zoals de socialisten wel doen" dan is dat mij toch iets te simpel. Nogal wat christenen halen nu juist volgaarne de Islam binnen de poorten, en denken dat vanuit christelijke beginselen te doen. Ook vinden veel christenen het wel fijn als atheisten of agnostici, dankzij het ontzag voor de militante Islam, eens wat terughoudender moeten zijn met het bekritiseren of bespotten van geloof en daarmee samenhangende bijverschijnselen. Dankzij de islamieten is er voor christenen een uitgelezen kans om de wet op de godslastering weer eens wat aan te scherpen. Ik stel me zo voor dat veel christenen daarom erg blij zijn met de komst van hele contingenten islamieten.
  Verder is de scheidslijn tussen christenen en socialisten niet zo scherp: veel overtuigde socialisten zijn christenen en vice versa. En als je eens de moeite neemt een rondje langs allerlei kerken te maken en preken van allerlei dominees te aanhoren dan moet je niet verrast zijn als je veelvuldig zeer linkse tot ultra-linkse geluiden hoort. Ik meen eens gehoord te hebben dat Huub Oosterhuis, om eens een voorbeeld te noemen, SP stemt en daar ook rond voor uit komt, dit tot kennelijk genoegen van de Oranjes.
  Verder is gebleken dat dikwijls christenen die zojuist van hun geloof in God zijn afgevallen met groot gemak links gedachtengoed, bijvoorbeeld het marxisme, omarmen als hun nieuwe geloof. Dus of het christendom zo ver van het socialisme afstaat valt, denk ik, niet zo absoluut te stellen.
  Precies omdat ik onder zowel christenen als nog niet zo lang geleden afgevallen christenen zoveel linkse en linksige zwatelaars aantref ben ik geneigd te betwijfelen of het christendom, anders dan het socialisme, in zijn algemeenheid "onze vriend" is. Voor wie in de Islam "onze vijand" ziet is het christendom, zacht gezegd, voor een belangrijk deel in elk geval niet een erg betrouwbare bondgenoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ white trash

  Hierzo nog zo'n "ouderwets geindoctrineerde onnozele christenbasher".
  Zie : www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/sep/29/the-pope-visit"

  En wat opgaat voor religies zoals het christendom (is immers opium voor het volk, gaat ook op voor het socialisme (is het evangalie van de godheid Marx/Mao/Chaves/etc.).

  En dan nog : ... het (christendom) is wel onze cultuur.
  Hmmm, heb ik iets gemist?
  Deze leek mij eerder humanistisch van aard.
  Ja, ik weet het. Dit is ook (tot op zekere hoogte) in het christendom terug te vinden, maar dat maakt het (cultuur) nog niet christelijk.
  Verlicht mij a.u.b.

  BeantwoordenVerwijderen