Cursus Moslimangst


(ingezonden) Uitgelicht: Pleidooi voor Cursus Moslimangst door Arnoud Boer, kandidaat-raadslid voor GroenLinks (28.10.2009)

"Het loopt in Nederland de spuigaten uit en we moeten niet langer wegkijken: Nederland lijdt op grote schaal aan moslimangst. Het is tijd voor actie nu zelfs een simpel liedje van Kinderen Arnout_2voor Kinderen uit 1993 lijdt tot waanbeelden bij politici. Daarom stelt Arnoud Boer, kandidaat-raadslid voor GroenLinks in Den Haag, voor om een Cursus Moslimangst in het leven te roepen. Als u niet durft om te gaan met moslims, kan het principe van M.O.S.L.I.M. (Moslims Ontmoeten, Samen Leven Is Mooi) uitkomst bieden. Voor aanvang van de behandeling zou eerst de aard van de moslimangst vastgesteld kunnen worden (diagnose). Hierna kan een trainingsprogramma voorgesteld worden. Iedere Nederland kan de training vervolgens individueel of in een groep volgen. Arnoud Boer: “Moslimangst lijkt in hoge mate op het fenomeen van vliegangst. Ik heb zelf ook last van deze angst gehad en neem dit uitermate serieus. Een goede training heeft mij van deze irrationele angst af geholpen.”

Volledige tekst en aanmeldingen hierr.

U kunt genezen!

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

30 opmerkingen:

 1. het is een rationele angst...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat geeft toch te denken. Van Islamofobie naar moslimangst. Hoe hangen die twee met elkaar samen. Voor mij is het zoiets als bang zijn voor Duitsers(én Nederlanders)voor zover ze zich niet duidelijk distantieren van nazisme. Misschien toch goed me in te schrijven, "angstinzicht" staat ook op het programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed initiatief. MAAR deze cursus mag pas doorgang vinden NADAT ALLE moslims de volgende cursussen hebben gevolgd:
  1) Nederlandse taal
  2) Nederlands recht
  3) Homo angst
  4) Vrouwen handen geven angst
  5) Rondlopen zonder hoofddoekje angst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe zou GroenLinks hebben gereageerd als de Kinderen voor Kinderen een lied ten gehore hadden gebracht met Sieg Heil in het refrein? Wellicht is een lied over de "Verblödung" van links Nederland een beter idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De wereld van GroenLinks is zo eenvoudig en overzichtelijk. Helaas is er echt een probleem wat serieus moet worden opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @tachelijn

  Of wat dacht je van een liedje met "Prijs de Heer" of "de Paus is zo gek nog niet"??

  Mijn gok is dat heel progressief Nederland op zn achterste benen zou staan over zo een poging tot christelijke indoctrinatie.

  Maar ja...tis Islam he!
  En dan ligt dat ineens allemaal heeeeeeeeeeel anders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou me wel willen aansluiten bij de reactie van Gerard, 11:55 uur. Daarbij zou ik dan nog een paar extra cursussen willen noemen:

  * Hoe raak ik af van mijn irrationele angst voor varkensvlees? (en dus bv chinees eten in het algemeen)

  *Hoe raak ik af voor mijn irrationele afkeer voor bier en wijn? (en dus bv voor het nederlandse leven in het algemeen)

  * Hoe kan ik zelf (anderssoortige) morele en ethische oordelen maken (dus zonder me te verlaten op allerlei aangeleerde regeltjes voor specifieke gevallen), oftewel hoe voorkom ik dat ik me van de medemens en (dus) de samenleving afzonder? (zie ook de eerste twee punten)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Speciaal ter illustratie van Tanchelijns (12:44 uur) punt, maar dan op een ander, zij het soortgelijk onderwerp: http://www.youtube.com/watch?v=7L51s3gby9U

  (Het echte liedje heeft veel meer refreinen, heb ik wel eens gehoord, maar dit heeft het idee goed weer...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan iemand mij uitleggen waarom een totale afkeer van Islam wordt gebracht als angst of Fobie? Waarom wordt volledig genegeerd dat een groot gedeelte van de bevolking er gewoon niets mee te maken heeft. Niet uit angst maar omdat het volledig en op alle fronten botst met het beeld dat zij hebben van een vrije maatschappij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe dom ben je als GRoen Linkser om dit aan te halen.Maarja,als je ogen dicht zitten en je oren verstopt kan je ook niet anders reageren!Ik ben NIET bang voor moslims maar HAAT hun zogenaamd geloof dat dichter bij het nazidom en Stalinisties tijdperk staat dan welk ander geloof dan ook!
  Bb.te B

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik mailde een jaar geleden een psycholoog dat ik last had van islamfobie, of ik niet daaraan geholpen kon worden. Kom maar langs was het antwoord.
  (mails stonden ooit op mijn VK blog die ik per ongeluk wiste. Ik ben niet altijd geniaal.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meneer Boer heeft last van commentvrees blijkbaar. Ik had iets gepost op die site maar het staat er nog niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maak maar een freeze, Van Frikschoten, want er komen al enige tijd geen nieuwe reacties binnen bij Moslimangst.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ mike
  Exact mijn reactie toen ik het stukje las.

  Tot dusver geen onderbouwing van 'angst' als diagnose; terwijl het veel plausibeler is om het als een op ratio berustende weerzin te benoemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Carel
  Ik dacht, laten we het hem gewoon even vragen:
  http://twitter.com/VanFrikschoten/status/5259832796

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bang of boos?

  Je kunt geen krant open slaan, of er is wel een waarschuwend vingertje dat we ons geen ‘angst voor de islam’ moeten laten aanpraten door Geert Wilders. Angst is een gevleugeld woord geworden, nadat Geert Mak in zijn pamflet islamcritici uitmaakte voor ‘handelaren in angst’. Nu ben ik er een groot voorstander van dat we problemen concreet benoemen, maar het etiket moet dan wel de inhoud weergeven. Een verkeerd etiket kan vérstrekkende gevolgen hebben, zoals een verkeerde diagnose leidt tot een verkeerde behandeling. Ik denk dat Geert Mak met ‘angst’ een verkeerde diagnose heeft gesteld. De aanhang van Geert Wilders is niet bang voor de islam, maar boos op die moslims die onze democratische vrijheden en gastvrijheid misbruiken voor (het goedpraten van) terroristische misdrijven. De diagnose ‘angst’ lijkt logisch, omdat we immers bang zijn voor aanslagen. De Nationale Coördinator Terreurbestrijding gebruikt daarvoor zelfs alarmfasen. Het is echter een kwestie van onzorgvuldig taalgebruik. Als ik zeg dat ik bang ben dat het gaat regenen, betekent dat slechts dat ik er rekening mee houd. Bijvoorbeeld door een paraplu mee te nemen. Ik heb geen waterfobie, evenmin als ik islamofobie zou hebben, omdat ik rekening moet houden met islamistisch geweld. Als politici de opkomst van Geerts Partij voor de Vrijheid willen tegengaan, zullen zij zich moeten realiseren dat diens aanhang niet zozeer bang is, maar boos. Dat vereist een heel andere benadering dan domme opmerkingen als ‘U loopt meer kans op de zebra te worden aangereden’.
  Terroristen zijn blij met de diagnose en worden daardoor aangemoedigd door te gaan met het plegen van aanslagen. Hun bedoeling is immers het zaaien van angst. In die opzet lijken ze nu te slagen, temeer daar de regering met haar angstige optreden rond de film Fitna blijk heeft gegeven van hetgeen men Wilders verwijt: islamofobie. Een krachtige, zelfverzekerde rechtsstaat hoort geen angst te tonen.

  Mat Herben

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De Vara ziet de bui al hangen en heeft het reageren op de bewuste youtube video van Kinderen voor Kinderen uitgeschakeld, daarbij in de video nog streng aangevend dat KvK een club is die bedoeld is voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Inderdaad, zoals Mat Herben stelt, men is niet bang maar boos. Laten moslims ook maar wat aan hun eigen fobie van afwijzing van de niet-moslims doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zou het wel interessant vinden door deze Arnoud Boer zelf de parallel tussen vliegangst en moslimangst nader uitgewerkt te zien.
  Is dit geen grap? Satire?
  In elk geval vind ik die afkorting M.O.S.L.I.M. met de betekenis "Moslims Ontmoeten, Samen Leven Is Mooi" geen onaardige vondst. Het hangt er uiteraard een beetje van af welke moslim je ontmoet. Als jong niet-islamitisch meisje in het zwembad moslims ontmoeten is soms niet zo'n opbouwende ervaring; ook zijn er wel niet-moslims die hun ontmoeting met een moslim niet meer kunnen navetellen, daar zij die ontmoeting niet overleefden.
  Maar vermoedelijk is volgens Arnoud die kans net zo groot als dat je in een vliegtuig zit dat neerstort. Waarschijnlijk moet ik het zo begrijpen.
  Ik hoop wel dat groen-linkse Arnoud ook wat oog heeft voor de angst voor de boze niet-islamitische buitenwereld bij veel moslims, want tengevolge daarvan zal het aantal moslims dat voor dat Ontmoeten beschikbaar is misschien toch een beetje beperkt blijven. Zou het een idee zijn ook voor hen een mooi trainingsprogramma te ontwikkelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het onderliggende idee van deze cursus is serieus, zegt Arnoud Boer op de website Wereldjournalisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Arnoud Boer heeft inmiddels een groot aantal nieuwe reacties op zijn site geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ging nog eens naar de site Moslimangst om alle reacties te bekijken en lees daar de volgende zin van Arnoud Boer: "Volgens mij zijn er genoeg moslims in Nederland die de autochtone medemens terzijde willen staan om van hun angsten af te komen."

  Bij deze zin moet ik toch sterk denken aan Mohammed Bouyeri, die Theo van Gogh voorgoed van zijn angsten heeft afgeholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "Pleidooi voor Cursus Moslimangst door Arnoud Boer, kandidaat-raadslid voor GroenLinks "

  Uitermate goed nieuws is dit.
  Wie weet stromen er nu een heleboel mensen hier naar toe om dit probleem eens goed aan te pakken.
  En dat voor een Kandidaat Groenslinkser.
  Prima en hulde !
  En leve de vrijheid van mening en initiatief.

  Echter op één voorwaarde.

  Geen subsidie van het bedrijfsleven of overheid.
  Eens kijken hoeveel mensen hun money putten waar hun mouth is.
  Of dat ze zich bezinnen.

  Dus, Arnoudje, zet em op knul !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Volslagen idioot! Ik heb geen angst, maar ik weet dat elk totalitair regiem verachtelijk is en gevaarlijk. Omdat er geen rekening wordt gehouden met andersdenkenden, omdat men geen compassie heeft voor minderheden. Nadenken mag niet, en een mening hebben is ook niet wenselijk.

  Iedereen die probeert om de gevaarlijke kanten van de islam te verbloemen die verdient de Anton Mussert Life-time achievement award!

  Ik ben niet bang voor de islam want ik heb een hele sterke strijdmakker, eentje die nooit opgeeft. Ook als sla je hem in de boeien, stop je hem in het gevang en maak je hem monddood, elke keer staat hij weer op. Vaak is getracht hem om te brengen.

  Ooit moet men het opgeven want tegen de WAARHEID valt niet te vechten.

  Hoe kan iemand islamofoob zijn? De islam is een geloof voor halfzachte lulletjes die zich een oor laten aannaaien. Die Allah is een varken met een asbak op zijn kop, elke keer als Theo van Gogh zijn saffie opgerookt heeft dan duwt hij zijn peuk uit het de varkenssnuit van Allah, en daar heb ik geen medelijden mee, een achterlijk geloof, kwalijke volgelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. We zijn niet angstig voor de islam. We zijn niet boos op de moslims.

  we voelen juist met ze mee, en wel met zeer veel compassie.

  Deze groep wordt al 1400 jaar misleid en voorgelogen door geschriften van een gestoorde
  psychopaat, die leed aan epilepsie en de gevolgen van hersentumoren.

  We vertellen deze mensen keer op keer wat de gevolgen zijn van hun volgzaam en kritiekloos volgen van deze massamoordenaar. We pogen keer op keer weer moslims te laten inzien dat het volgen van deze psychopaat alleen leidt tot uitzichtloosheid en achterlijkheid.

  En wij.... de westerse mens, weten wat de gevolgen kunnen zijn, als je mensen laat volharden in hun massahysterie.

  Het frustreert moslimkritici juist dat ze tegen een muur oplopen van linkse zelfislamiseerders, die zogenaamd opkomen voor een hele bevokingsgroep.

  Een bevolkingsgroep dat door middel van 1400 jaar indoctrinatie wordt geleid naar levenslange zelfhaat.

  De linkse medemens die juist, juist zij, beter moeten weten.

  Misschien zij "wij" daar wel angstig voor. ?

  Of misschien begrijpen molimkritici juist meer, waar totalitarisme toe leidt.

  Pete,
  Thailand

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De PVV van Geert Wilders is een extreem-rechtse partij die islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert. Daarmee ondermijnt zij de sociale cohesie en de democratie in het land. Dat stellen drie wetenschappers in een aan de Tweede Kamer beloofd onderzoek over radicalisering, dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd .

  'Geert Wilders ondermijnt democratie'

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "Pleidooi voor Cursus Moslimangst"

  Woehahahaha!

  Cursus door psychiaters gegeven?

  Op inburgeringsniveau?

  Woehahahaha!

  1e les: 'Dit is een burka, dit een niqaab... ach mevrouw niet wegrennen, u hoeft heus niet bang te zijn voor doodsgewaden. Kom hier, kijk modieus zwart, trek er een aan, wees niet bang, er kan niets gebeuren, wij kunnen u niet meer zien noch vinden, noch horen, u bent volledig veilig en wat de bedoeling is van de Islamman. Lekker knus toch? U ziet niets meer? Óok de bedoeling maar waar u gauw aan zult wennen. In de hoek op die hoop liggen ze te koop opdat iedere cursist thuis als spook de kinderen kan vermaken; en hen vroeg leren dat moslimfobie overbodig is, zelfs een verboden ziekte maar waar, tot deze cursus uitkomst bracht, geen bestrijdingmiddel voor bestond.

  Ook de heren phobisten zullen een burka handig vinden want uw vrouw kan u niet zien als u veel te laat binnensluipt; en echt mannelijk want ik hoorde dat het Nederlands leger overweegt de burka grootschalig aan te schaffen als combinatie afweergeschut en camouflage voor 'onze jongens'.

  De burka en niqaab werden echter al vóór Islam gedragen bovenal door rijke Bijzantijnse christenvrouwen, b.v. door prinsessen afgebeeld in vol ornaat 'purda' in mandjes op woestijnschepen; en door rijke Zoroaster religie Persische vrouwen in verschillende maar loei-gevaarlijke landen waar vanzelfsprekend vooral welgestelde vrouwen beroofd werden, waar oorlogen heersten, vijanden muntten op vrouwen van hun vijanden; en niet verbazingwekkend precies zoals het gebod in Koran, konden ook deze vrouwen 'niet alleen reizen' maar alleen vergezeld van betrouwbare beschermers.

  De Arabieren, staan nog steeds bekend om hun overtrokken groot 'eergevoel' dat echter alleen hen en hun bezittingen betreft waaronder hun vrouwen - dus als zelfs een van Mohammed's vrouwen, als zijn onaantastbaar alleenbezit, geroofd, ontvoerd, verkracht, als slavin verkocht zou worden door b.v. een vijandelijke stam, zou zijn mannelijke 'eer' tot grote schande staan, waarom het niet verwonderlijk is dat 'Allah' gebood 'laat haar sluier over haar boezem vallen' opdat Mohammed's vrouwen - niet gezien - konden worden door zijn vijanden.

  De hoofddoek mag daarom beschouwd worden als een geschronken en onnodige reliek uit de 7e eeuw, maar waarvoor u toch respect moet hebben; en dit een belangrijk onderdeel vormt van het wegvagen van uw moslimangst.

  2e les: Voor de heren om te proberen hier ziet u twee valse baarden. Wie durft dit aan? Nou meneer, u mag niet lachen hoor want de Mohammedbaard verdient hetzelfde respect, is hetzelfde, als de burka/niqaab/hoofddoek, alhoewel onherkenbaar als zodanig, maar vrouwen hebben geen baarden - u wel - boft u toch! Leeft u maar onder uw eigen kinhaar i.p.v. haar elke dag onder het moslimstof! Kriebelt? Nou ja, dat hoort erbij ook voor moslimvrouwen tijdens vrijen; en niet zeuren want hoofddoeken kriebelen ook als slechts een verder nadeel. Houdt de baard vooral goed vast tegen uw kin want de bedoeling is uw maagdelijkheid of sexlust te bestendigen; en zonder bent u onzedig gekleed. Nou zeg , staat u best mooi hoor! Vindt u niet dames fobisten? Geef mijnheer applaus!

  Voordat u naar huis gaat krijgt u, gratis geleverd door Groen Links, een van die doosjes pillen mee tegen Islam ANGST, slik er een per dag, maar gebruik geen 'haram' alcohol uit respect voor moslims, uit ANGST waarvoor u de pillen moet slikken.

  les 3 volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Les 2 & 3

  Les 2: Na slechts één les, is succes van de pillen opmerkelijk omdat u al veel minder bang kijkt naar onze moslims gasten. Zegt u allemaal tegelijk 'salamaleikum' als de groet voor moslims. Nog een keer: 'salamaleikum'! Gaat goed zo! Ja, dag mijnheer tot zo, inshallah! Onze mannelijke gast verlaat de klas omdat zijn vrouw, hier naast mij, zichzelf niet ritueel 'waazoo' mag wassen in bijzijn van mannen. Daarom heren cursisten ook u het klaslokaal uit; en doe de deur goed achter u dicht.

  Komt u maar hier mevrouw voor uw demonstratie.. U kunt dit niet goed zien, maar onze gast scheert haar schaamharen af met een wegwerp scheermesje, en begint nu aan 'waazoo' , doopt haar handen in het teiltje water, wast haar voorarmen tot aan de elbogen (verder hoeft niet) wast haar buitenoren (binnenoren hoeven niet) slaat wat water in het gezicht, gaat nu hurken, tilt haar rokken op, broek omlaag en kletst water daar waar zij haar 'geheim' verborgen houdt. Nu zinkt zij op haar knieën op een matje, hoofd richting het oosten; haar achterwerk is nu naar de klas gericht, waarom u cursisten beter zachtjes wegsluipt.

  Les 3: Vanavond een ingewikkeld en delicaat onderwerp met verdere betrekking tot het verschil tussen de Europese en Islamitische cultuur en religies. Ten eerste is het voor moslimmannen ook verplicht hun schaamharen af te scheren. Val niet van uw stoelen meneren Nederlanders voor dit stukje bewonderingswaardige gelijkheid tussen de sexen in Islam, kom daar maar eens om in de Nederlandse cultuur! Bovendien het moeten laten staan van baardharen, wordt voor mannen gebalanceerd door het afscheren van schaamharen.

  Opmerkelijk zult u vinden dat ons woord 'schaamhaar' zegt dat Europa aan het 'geheim' van vrouwen schaamte verbindt (denk aan het eeuwige vijgeblad dat Eva en Adam angstvallig vasthouden) maar door de natuur met haar bedekt, hetzelfde 'geheim' die moslimas met een hoofddoek bedekken, alhoewel dit onmogelijk is, symbolisch dan maar, maar uiterst vreemd i.v.m. de Islamitische schaamtecultuur dat moslimvrouwen juist hun schaamharen af moeten scheren, terwijl tot kort geleden het voor Europese vrouwen schaamtevol was om dit te doen, en destijds alleen gedaan werd door hoeren (?) en bij b.v. bevallingen en operaties.

  Misschien dat de zaal verklaringen heeft waarom 'het geheim' van moslimsvrouwen, dat door hoofddoeken niet bedekt kan worden, opzettelijk naakt gemaakt wordt door het gebod tot afscheren van schaamharen, waardoor de moslima volledig onbeschermd staat, want naakter kan het niet - toch? Niemand die het begrijpt? Waarom ik er verder niet op in wil gaan, alhoewel ik het wel begrijp i.v.m. met 'harems'. Maar neemt u maar van moslims aan dat het afscheren van schaamharen slechts een hygienische maatregel is want Rein musz sein; en rituelen, regels en geboden zijn heel sterk in Islam.

  Voor de volgende les een waarschuwing voor cursisten die flauwvallen bij het zien van bloed want EHBO hebben wij niet, en flauwvallen verstoord de les, maar hebben wel een islamitische slager uitgenodigd die een schaap 'halal' gaat slachten zoals voor het 'Offerfeest'; en dat betekent dat dit beest de hals doorgesneden zal worden, gaat spartelen door doodbloeden in doodsnood gedurende een tijdje, maar goede maatregelen zullen getroffen worden om het bloed efficient, zonder kliederende spetters op te vangen, waarom u, inshallah, geen beschermende kleding hoeft te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen