20 mei: 'teken Mohammed dag'

Link

14 opmerkingen:

 1. Een moedige zet, vooral na die belachelijke aanval op Lars Vilks. Het wordt eens tijd dat al die "beledigde" moslims eens beledigd worden door alles wat in naam van de islam gebeurt. Dat lijkt me vele malen erger dan een spotprentje dat de vinger op de zere plek legt.

  De "profeet" lijkt hier wel een sneeuwpop, en dat staat in dit verband symbool voor de kilheid en ijzige intolerantie die zo kenmerkend zijn voor de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige afbeelding symboliseert op twee manieren de kwaliteit van het geleuf.De ene is de kinderlijkheid van dat geleuf, je treft dit soort afbeeldingen in kinderboekjes aan, de andere is het gebrek vanwege het feit dat je als mens de profeet nog moet vormen,zo kunnen we nog uren verder gaan met de discussie over de goddelijke analphabeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag hem laatst in de Reguliers Dwars.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het boegbeeld van een religie te kakken wordt gezet, behoeft men niet raar op te kijken als de diepgelovige in het verweer komt. Het raakt aan zijn integriteit en die dient per definitie verdedigt te worden. Als men dat niet zou doen, is men een religieuze losbol die niet zo zeer zijn persoonlijkheid maar zijn overtuiging te grabbel gooit. Die twee zijn overigens niet onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar als dat wel zo door de religieus wordt gezien – en dat zeerwel voorstelbaar – dan is een tegenaanval om die reden ook een omstandigheid waar men rekening mee dient te houden.

  Het Christendom kent ‘majesteitsschennis’ en dat is eeuwenlang reden geweest om Jezus, als onderdeel van de triniteit, als indiscutabel voor te stellen. Nu is dat niet anders. Dat Jezus bespot wordt (zie Jarre) grieft nog evenzeer. Alleen de gelovigen die die pijn opvangen is in omvang zodanig geslinkt dat van enige vuist of krachtdadige oppositie de ‘humanist’ niets meekrijgt. In de eerste plaats is het derhalve een getalskwestie. Dat men zich Staphorst geen leven weet met de beschimpingen, legt nationaal geen gewicht in de schaal.

  In de tweede plaats gaat het om de boodschap zelf waarom de Christen zijn integriteit, anders dan de moslim, ruimer ziet. Jezus, is eenvoudigweg niet na te volgen. De Predikheren tot Thomas á Kempis zagen de boodschap zelf als juist in navolging van Christus. De moslim ziet dat anders. Mohammed heeft theologisch weinig te bieden. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de Soenna. De meer praktische kant van de zaak zou men kunnen zeggen.

  Men kan van mening verschillen of nu Ganesha of Jezus de verlossing biedt, maar dit raakt primair niet aan de rituelen, gebruiken of handelingen zelf. De moslim heeft alleen de praktische versie. Dat is nadrukkelijker iets anders dan de geestelijke vrijheid te kiezen voor een geestelijk – zo nodig transcendent ideaal. Als Mohammed derhalve het voorwerp van spot wordt dan wordt de wijze van leven, als ontleent aan Mohammed, bespot. Dat gaat de moslim niet trekken.

  De Christen in Staphort bidt voor vergeving van de zondaars in de boze buitenwereld en weet zich gesteund door het ideaal waar Jezus voor staat. Hij gaat gewoon naar kantoor en ziet een Verlosser die voor hem spreekt als hij voor de ‘troon’ moet verschijnen. De moslim daarentegen, ziet een aanval op zijn wezen.

  Tenorechte? Zeker, het is niet aan mij om er rekening mee te houden (buiten de maatschappelijke consequenties) dat men zich als mens vrijwillig(?) heeft onderworpen aan de weg van Mohammed. Dat is geen religie maar een zelfgekozen lijfeigenschap waarvan de ‘test’ van het leven wel het zwakste argument is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mohammed als 'Eenoog' die de wereld wil regeren, een bijzichtige cyclops en wrede TIRAN die op het punt zelfmoord te plegen zei 'van dat gehamer in mijn hoofd en visioenen wordt ik gek' - maar helaas niet van die berg afgesprong.

  Christenen zijn gewend aan kritiek - heeft niets te maken met 'aantallen'.

  'Life of Brian' en 'Madonna aan het kruis' wereldwijd gepubliceerd, beledigde christenen - die echter slechts verbaal protesteerden.

  Lachwekkend is Mohammed in berenkostuum - doodsbedreigingen van moslims - terwijl niemand Mohammed kan zién!

  Moslims worden in Koran geboden het recht in eigen handen te nemen door 'jihad' w.o. het verbod 'verdedig Koran/Mohammed' allerlei vormen aan kan nemen zoals door Mo B, op cartoonisten - op iedereen, waaróm kritiek op Islam door moet blijven gaan is om die aanmatigende censuur en TERREUR te kunnen verslaan.

  KNETTERGEK levensgevaarlijke godsdienstwaanzinnigen ga s.v.p. terug naar 'onze Islamitische landen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee jaar geleden werd Gregorius Nekschot gearresteerd.

  Stand van zaken: er loopt nog altijd een Gerechtelijk Vooronderzoek, en het kan nog altijd uitdraaien op een openbare rechtszaak.

  Lees verder:

  Abdul Jabbar van de Ven belt goede vriend Hirsch Ballin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 20 mei 'Everybody draw Mohammed Day'

  Facebook geblokkeerd door Pakistan.

  http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&gfns=1&ie=UTF-8&rlz=1T4SUNA_enNL285NL286&q=draw+Muhammed+day+20+May

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet alleen door Pakistan, Annabeth, de hele pagina is nu weg van Facebook (en alle inhoud ook)

  De media houden zich vooralsnog heel erg stil...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat die draw Mohammed pagina op Facebook betreft, de originele is weg (met meer dan 12.000 afbeeldingen zag ik gisteren nog), maar een lookalike doet het nog wel.

  De technische data:

  Het origineel stond hier : http://www.facebook.com/pages/Everybody-Draw-Mohammed-Day/121369914543425?v=photos&so=210#!/pages/Everybody-Draw-Mohammed-Day/121369914543425?v=photos&so=0

  De lookalike staat hier : http://www.facebook.com/pages/Everybody-Draw-Mohammad-Day-May-20th-2010/120352401315688#!/pages/Everybody-Draw-Mohammad-Day-May-20th-2010/120352401315688?v=photos

  Nu maar afwachten of deze laatste blijft staan of ook verwijderd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. tribute for the suffering of the Jews at the hands of Muhammed:

  Hava Naguila - Dalida

  http://www.youtube.com/watch?v=PyVeG69c2RQ

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mark Steyn over "Teken Mohammed dag":

  http://corner.nationalreview.com/post/?q=YmFlOTZmNzcxZmYwNTUxMzQzMjY5OTVhZWFjNTI1Mjc=

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hopelijk maak ik het artikel van Mark Steyn zo aanklikbaar:

  Klik hier

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is echt erg dat de meeste mensen niet weten hoe mooi de islam is. Dat sommmige mensen fouten maken betekent toch niet dat iedere moslim slecht is.
  echt jammer, :'(
  Moge Allah jullie de goede pad op leiden inshaAllah!

  BeantwoordenVerwijderen