Wieteratuur van D.C. Lama

Persbericht / Uitnodiging

Op zaterdag 8 mei aanstaande verschijnt bij Uitgeverij Papieren Tijger de verhalenbundel Wieteratuur van D.C. Lama. De presentatie vindt plaats tijdens de Cannabis Bevrijdingsdag in het Westerpark te Amsterdam.

Boekpresentatie Wieteratuur
Westerpark Amsterdam, 8 mei 16.00 uur
Toegang gratis

Programmawijziging
Een kleine programmawijziging tijdens de Cannabis Bevrijdingsdag: de boekpresentatie van Wieteratuur is nog steeds om 16.00 uur, maar het optreden van Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub, waarin dat gebeurt, begint al om 15.10 uur.

Wieteratuur
verhalen van D.C. Lama
ISBN 9789067281966
€ 14,50 / 128 blz.
Te bestellen via o.a. www.boekenroute.nl

Wieteratuur is de eerste bundel korte humoristische verhalen van D.C. Lama sinds zijn undergroundklassieker Hasjstickie Drugs uit 1999. De verhalen zijn eerder gepubliceerd in o.a. cannabistijdschrift EssensiE en Zone 5300 en waren te horen in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. De kritische, cannabisrokende levensgenieter, die de verhalen zelf illustreerde, was cartoonist voor De Gezonde Roker (de website van Theo van Gogh), en publiceerde in o.a. Highlife Magazine, Rocksound, Onze Wereld en tijdschriften die al lang niet meer bestaan.

D.C. Lama (pseudoniem van Dennis Lahey) leest zijn verhalen regelmatig voor op concertpodia, in theaters, coffeeshops en cafés, al dan niet ondersteund door muzikanten. Hij maakte nummers met o.a. de Osdorp Posse, The Beatbusters en de Moordgasten. Van vier verhalen uit Wieteratuur zijn in verschillende stijlen (reggae, hiphop, funk) muzikale bewerkingen gemaakt met vooraanstaande muzikanten. De nummers zijn via de site van D.C. Lama te beluisteren.

Als bestuurslid was D.C. Lama jarenlang betrokken bij stichting Legalize!, die strijdt voor het recht om baas in eigen brein te zijn. D.C. Lama is een fel voorstander van normalisering van cannabis, wat op humoristische wijze in Wieteratuur is verwoord. Meer informatie over D.C. Lama is te vinden op www.dclama.nl

De Cannabis Bevrijdingsdag is van 12.00 tot 22.00 uur in het Amsterdamse Westerpark. Met optredens van o.a. Spinvis, de Low Budgetarians & Joost Belinfante (schreef de Doe Maar-klassieker Nederwiet), MC Surya & Pharao en Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub. Opvallende sprekers dit jaar: schrijfster Edith Ringnalda (weduwe van Simon Vinkenoog), coffeeshophouder Nol van Schaik en 'drugsprofessor' Peter Cohen. D.C. Lama presenteert de dag en treedt daarnaast op met 'zijn' band Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub.

De bundel wordt tussen 16.00 en 16.30 uur op het hoofdpodium gepresenteerd.

Wieteratuur is nu al te bestellen via www.boekenroute.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten