Theodor Award 2010

Wie is volgens U de beste Nederlandse schrijver, de beste filmmaker, theatermaker of journalist van het seizoen 2009/2010? Met andere woorden wie moet de Theodor Award 2010 krijgen?

Theodor_holmanSurf naar Cult Club Obalive en geef Uw nominatie door: hierr.

Vrijdag 25 juni
maakt Theodor Holman de winnaar bekend tijdens 'OBA live met Theodor Holman'.

Reeds genomineerd zijn onder andere: Alex van Warmerdam voor zijn film De laatste dagen van Emma Blank, Joris Luyendijk, journalist en in het verleden ook presentator van Zomergasten, Carel Brendel vanwege zijn boek én website Het verraad van links,
Benno Barnard, die onlangs een lezing in Antwerpen wilde houden die door moslims ruw verstoord werd, filmmaker Mijke de Jong en actrice Samira Maas voor de film Joy.
Gerrit Komrij voor zijn onlangs verschenen boek Morgen heten we allemaal Ali en Arabist Hans Jansen voor zijn onvolprezen boek Zelf koranlezen.

Meer nominaties hierr.

4 opmerkingen:

 1. Joris Luyendijk heeft zichzelf gediskwalificeerd , hij heeft zich laten inpakken door Tariq Ramadan, jammer voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een beetje vreemd dat iemand meerdere nominaties kan indienen. Dan lijkt het nog wat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we ook 'Eindstrijd' en vele andere (co-)publicaties meerekenen, wordt het wel eens tijd dat Hans Jansen in het verblekende Nederlandse zonnetje wordt gezet. Maar het zal wel weer een gecultiveerd lid van de linkse zonnebrillenbrigade worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graag nomineer ik voor de Theodor Award 2010 de Nederlandse Arabist Hans Jansen voor zijn boek ‘Zelf koranlezen’. Daarnaast geldt deze nominatie voor zijn hele werk, en wel vanwege zijn kritische blik op zijn studieobject. Dat laatste is bij veel andere arabisten veel minder aanwezig of zelfs helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen