"Hier maak ik ook een blad om!"

Margriet van der Linden, hoofdredactrice van het feministische tijdschrift Opzij (Nieuwe abonnees ontvangen de fabeltjeskoran), tevens winnares van de Hoofddoekprijs 2009 was niet blij met de opmerking van Balkenende U kijkt zo lief tegen presentatrice Mariëlle Tweebeeke. (video-fragment RTL Carré-debat hierr)

Van der Linden verlangt dat Balkenende excuses maakt(e). Bij BNR-radio legt ze uit waarom. Van der Linden vindt dat die opmerking niet door de beugel kan, want aanmatigend en in die setting totaal ongepast, en sexistisch. Van der Linden wil helemaal niet de zure tante uithangen maar zegt ze "Hier maak ik ook een blad om!". Het past niet in een moderne maatschappij waar mensen de mond vol hebben van normen en waarden. Aldus Van der Linden.

Waarom niet eenvoudig constateren dat Balkenende vooral zichzelf diskwalificeert met deze uitspraak?

Enfin, beluister hier 't volledige fragment met aansluitende discussie in de studio (o.a. met Stan de Jong).

http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=30&maand=5&jaar=2010&tijd=11:30:00&lengte=15&title=Radio-archief

5 opmerkingen:

 1. Dit zijn de moderne feministen.
  Dit is Opzij na Cisca.
  Het diepe verval en verlies van moreel kompas van het westerse denken en het (linkse) feminisme mooi geïllustreerd. Stuurloos en reddeloos vervangen principes, ook als het moeilijk wordt, en standvastigheid.

  Schoppen tegen een kleine faux pas van een "nette" blanke man. Brullen en rechtzaken bij een christelijke splinter traditie (SGP vrouwen verkiesbaarheid).
  Hirsi Ali met pek en veren wegjagen.
  Maar:
  Zwijgen, verdoezelen en buigen bij de wereldwijde vrouwenonderdrukking van de Islam. Wegkijken bij groter onrecht honderden miljoenen vrouwen aangedaan dan ooit in de geschiedenis in het westen vrouwen is aangedaan.
  Hoofdoekjes op de redactie, de koran als abonnementscadeau geven.
  De omdraaiing van alle waarden.
  Het meest vrouwvijandige geloof/ideologie omarmen en koesteren.
  En wild om je heen slaan bij een onschuldige, onhandige actie van een Premier.
  Het kan verkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. John Berrevoets30 mei 2010 om 13:35

  Dit blad Ppzij, wat ooit stond voor feminisme, is verworden tot een veredelde Libelle. Onder leiding van nep feministe van der Linden lopen ze nu hoog van de toren te blazen. Maar waar zijn deze mevrouw, haar blad en al die andere zogenaamde " feministen " als er binnen de Islamitische gemeenschap vrouwen worden geteroriseerd door man en/of familie. Juist dan zijn ze in geen omwegen te bekennen en is het stil, heel erg stil. Daarom durf ik met stelligheid te verkondigen dat het er in Nederland niet veel feministen meer te vinden zijn afgezien van vrouwen zoals Fleur Agema ( PVV ). Het blad Opzij heeft niets meer met feminisme te maken en de Nederlandse vrouw die hoor je bijna niet. Ja, je hoort ze als iemand zegt " maar u kijkt zo lief ".

  Het is werkelijk om te kotsen dat vrouwen die zich dit aantrekken en alle andere echte vrouw onterende problemen aan zich voorbij doen trekken , door de ogen te sluiten en de andere kant op te kijken, nog een podium krijgen om iets te vermelden.

  Feminisme is dood, leve de Islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helemaal eens met de reageerders. Ik vraag me af wie het zijn die zich nog feministes noemen. Je moet wel heel erg blind en doof zijn als je de positie van de vrouw in de Islam weigert onder ogen te zien en de "ideologie" zelfs propageert door zelf hoofddoekjes te gaan dragen en een koran (idd een fabeltjeskoran van 1001 nacht) aan nieuwe abonnees cadeau doet. Blind, of behoorlijk pervers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eerste wat ik dacht toen Balkenende dat zei: "oh man, wat ga je af."

  Geen moment heb ik het gezien als een slag voor het "feminisme."

  JP slaat nog geen deuk in een pakje boter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waren die "feministes" ook maar zo fel als het om het seksisme vanuit de islam ging, maar nee dan zijn ze politiek correct stil. Hun gezeur over Balkenende is niet meer geloofwaardig, ook zij zijn net als het multicul eenzijdig antiwesters, antiautochtoon en vooral antiautochtone man.

  BeantwoordenVerwijderen