Kleur

Willem_de_zwijger

Belangstelling voor de achtergrond van de Suzuki-bestuurder noemde Guusje ter Horst (P&W, 30.4.2009) onze 'preoccupatie met kleur'. Het Vogelaar-denken is nooit ver weg. Als de chauffeur het neefje van Mohammed B. was geweest, was dat toch van betekenis - en gelukkig was dat niet het geval. Beter een depressieve witte eenling zonder plan dan een geïnspireerde dierenvriend of een radicale gelovige.

En beter een wanhoopsdaad dan een gerichte, goed voorbereide actie. Ook al was De Bus wel geraakt, dan was er nog niks gebeurd - een Suzuki is nu eenmaal geen partij voor een solide openbaar vervoermiddel uit de jaren '70. Omdat deze situatie wel laat zien dat de Familie door kwaadwillenden wel per auto bereikbaar is, en omdat nu eenmaal altijd het vorige falen achteraf wordt opgelost, zullen er volgend jaar wel de nodige betonnen barriers worden aangebracht. Zo'n auto kan immers ook ontploffen.

Het duurde, voor de kijkers naar de NOS, wel erg lang voor duidelijk werd dat er veel slachtoffers in het publiek waren gevallen. De eerste dode kwam tot ons via een zeer ontdane hulpverlener die achter het groene scherm vandaan kwam, en een beetje zijn mond voorbij praatte. Daarvoor, enkele uren lang, leek het toch vooral op iemand die met een auto tegen een paal was gereden. De term 'ongeluk' werd gebruikt. De filmpjes met door de lucht vliegende lichamen kwamen veel later.

En of de Majesteit echt van plan was vandaag haar aftreden bekend te maken, dat komen we wellicht nooit te weten.

Willem de Zwijger

7 opmerkingen:

 1. Weer niks nieuws !
  Kennelijk is het bij Willem thuis zo stil geworden dat hij op HoeiBoei om aandacht komt vragen.

  Tja, dat krijg je als je de top van je reageerders, die echt iets nieuws te vertellen hebben, wegjorist. Dan gaat het licht uit oid en wordt het stil.
  Daar waar hij anderen hun teksten 'ausradiert' komt hij hier als groot voorvechter van de vrije meningsuiting, gebruikmaken van zijn recht op zelfexpressie.

  Heel integer en zeer intellectueel komt deze Groot-denker, eerzaam man en honorabel heerschap ons vertellen wat hij zoal vindt van onze minister ! En wat er allemaal aan haar mankeert. Willem, ze is niet veel, ze wil later in haar leven nog een boekenwinkeltje beginnen.
  Niet iedereen kan zomaar naast een meetlat gelegd worden. En zij is het probleem ook helemaal niet, maar de mensen die haar carriere mogelijk gemaakt hebben. Het volk trakteert zich met haar eigen leiders. Andersom gezegd. Onze leiders zijn een afspiegeling van onze maatschappij.

  Neen, die Willem weet wel hoe je een vroom gezicht trekken moet. Gunstig voor hem dat Theo dood is, want die had allang papa's schoenen, waarmee peuters zo graag door het huis schuifelen terug opgeeist: "Schoenen zijn van papa. ... Later als je groot bent.. mag jij ook.."

  Dan doet Ebru Umar het beter, Willem. Die schudde handjes met Theo om wat verderop in haar leven kritiek op haar schrijfsels in de kiem te smoren middels stiekeme e-mailtjes naar eoa webmaster, achter de rug van het grote publiek om, in plaats van een open gedegen discussie, waarin men met elkaar grondig van mening verschillen kan.
  Neen, zelfmoderatie !

  Nieuw speeltje van de redactie van Hoeiboei is nu dat de auteur van het ingezonden stuk nu zelf over de moderatie gaat. Hiermede glijdt Hoeiboei weer haar ander niveau, dat van Harry Potter, terwijl er naar Van 't Reve wordt gelonkt. Die zelfde hoogte kom je ook tegen bij onze vaderlandse pers: Mondje snoeren. Dus u is gewaarschout: Sssst. (toepasselijk plaatje Willem)
  Misschien krijg je wel een lintje van Hirsch ballin.  Nou, gummen maar weer !

  (Wat zou de buren Hans Jansen hiervan zeggen of Nekschot ? effe saven)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mee eens @DeZwijger. Dat 'preoccupatie' schoot bij mij ook in het verkeerde keelgat.

  Als het wel een allochtoon was geweest en men zou achteraf beweren 'zie je nou wel, etc.',dan zou ik dat even belachelijk hebben gevonden.

  Willem, een andere dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naam: willem
  Locatie: Netherlands

  GeenStijl: "Een anonymus die zich op het internet het epitheton "de stem van politiek incorrect links" heeft aangemeten. We weten niet wie deze Willem is. We weten niet hoeveel prijzen hij heeft gewonnen, hoe groot zijn oeuvre is of wat voor brommer hij heeft. Wij weten niets van hem. Enfin, leest U zelf maar."

  Alles maar dan ook alles wil ik van Willem weten omdat hij er zelf om vraagt met zo'n advertentieJe kunt de sprekende Zwijger lezen of niet. Willem als eigenaar van de zaak regelt het vermaak en als Willem niet wil dat ik in zijn zaak op zijn bladmuziek mijn noten kras mag hij me meulenbelten, jorissen of editen of bannen als-ie kan. No problems for me. Ik zeur niet. Mijn aanmerking is dat hij door OneStat IP-nummers lekt. Ik heb hem dat verteld en geen sjoege gekregen. Verder zou het Willem sieren als hij onder de advertorial iets zou zeggen over zijn deurbeleid. That's all. Mutatis mutandis geldt dit ook voor Hoeiboei. Als ik frontaal de Arabist pak wordt ik gemeulenbelt. Mijn probleem is het niet want ik ben zelf niet zo van de vrije meningsuiting maar Annelies wel. Hoeiboei is voor mij de litteratuur met twee en drie T's in het woord. Ileen Montijn is puur genot @ Annelies c.s.

  @ dirk 10:34
  Jaap van

  http://tinyurl.com/cmwkc5

  is een goed alternatief. Jaap heeft ons nog nooit gemeulenbelt.

  Zoekt een ongeverfd stuk hout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Mezelf drie slagen met Cassandra's whip.

  "Hoei Boei is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste reacties en/of links. Reacties kunnen zonder opgave van redenen verwijderd worden. Reageerders/reacties/links die de wet niet respecteren worden (definitief) verwijderd. Trollen eveneens. Men dient met een geldig emailadres te reageren, en bij voorkeur met de eigen naam."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zei ze dat: onze pre-occupatie met kleur??
  Wat een halve gare..! Kleur!
  Alsof de zucht van opluchting van de regering niet helemaal in Tokio te horen was; dat het gelukkig géen gevalletje sudden-jihad syndrome was..!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeg dat wel. Blank en autochtoon. Wat een opluchting. Ga maar na hoe er anders met hele alinea’s uit de kersttoespraken van Hare Majesteit zou zijn omgegaan. Had de boven ons verheven Hoogheid niet iets te meldden gehad over ‘aanpassen’ en meer inschikkelijkheid van het autochtone klootjesvolk? En hoe zou de immer politiekcorrecte media daarmee zijn omgegaan? Zouden ze het lef hebben gehad de bewuste passages ter illustratie nog eens in hun journaals en actualiteitenrubrieken te vertonen? En wanneer er in dat geval wél explosieven in het spel waren geweest –en daar kunnen we gerust van uitgaan- wie op die bus had het er dan alsnog ongeschonden van afgebracht? Lijkt me ook een hele worsteling voor dat Argentijnse importbruidje. Hoe gaat ze haar enthousiaste lofzang op de multicul dan nog overbrengen op dé Nederlander. Die immers in haar beleving niet eens bestaat.
  En dan die foto met dat verschrikte gezelschap? Alsof prinsesje Mabel nu opeens wél is aangedaan door een (soort van) liquidatie! Net zo overtuigend als die zucht van Majesteit. Heel authentiek. Heeft helemaal niets te maken met haar aangeboren dominantie en de bijbehorende manipulatie. Welnee.
  Mijn medeleven gaat uit naar de doden en gewonden. Veelal overtuigde Oranje aanhangers. Vaak hele lieve en o zo wereldvreemde mensen. Die hebben dit écht niet verdient!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor persoonlijke aanvallen door Dirk en Tulay lijkt het me hier niet de juiste plek.

  BeantwoordenVerwijderen