Voor VN-lezers blijft Yusuf al-Qaradawi een toffe peer

Vn_3


Natuurlijk heeft iedereen gelezen dat journaliste Hassnae Bouazza haar merkwaardige mening over de islamitische geleerde Yusuf al-Qaradawi heeft herzien na het bekijken van een haatpreek van deze vooraanstaande Moslimbroeder.

Helaas waren er ook domkoppen, die haar column in Vrij Nederland (21 april) bekritiseerden zonder eerst een bezoekje te brengen aan de website Frontaal Naakt. Daardoor was hen ontgaan dat Bouazza na het bekijken van een clip van de tv-zender Al-Jazeera tot geheel andere inzichten was gekomen, zoals stond vermeld stond in een lange discussie over haar VN-column.


Hebben de abonnees van Vrij Nederland inmiddels ook kennis genomen van de nieHassnae_2uwe inzichten van Bouazza? Te vrezen valt dat de meeste VN-lezers nog steeds in de waan verkeren dat die al-Qaradawi een toffe peer is, een voorstander van de dialoog, vol begrip voor Joden. Om die reden heeft abonnee Henk van Lubeck op 13 mei de volgende ingezonden brief geschreven, die (nog) niet is geplaatst door het weekblad. Met zijn toestemming plaats ik de brief hier.

Lang leve de gematigde islam!

In de rubriek ‘Arabische media’ (VN 18-4-2009) brak de columniste Hassnae Bouazza een lans voor de in haar ogen gematigde Egyptische geestelijke al Qaradawi. De man predikte volgens haar zelfs ‘begrip voor Joden’. Raadselachtig, want een minuutje surfen op het internet levert de meest gruwelijke uitspraken van deze gematigde geestelijke (zie voor uitgebreide citaten de onvolprezen website: home.hetnet.nl/~c.brendel). Zo bestaat zijn begrip voor Joden uit de wens om in zijn laatste dagen, eventueel in een rolstoel, naar het land van de Jihad (Israël dus) te gaan om zoveel mogelijk Joden te vermoorden.

Inmiddels heeft mevrouw Bouazza enig gas teruggenomen. Dit gebeurde overigens op een perifere website die nog niet een fractie van het aantal lezers van VN vertegenwoordigt. Niet in VN zelf dus, in VN van 16 mei* wordt de lezer door een onverstoorbare mevrouw Bouazza vrolijk onthaald op (oh lala!) allerlei erotische ontboezemingen uit de Arabische wereld. De betreffende mevrouw is waarschijnlijk weinig kwalijk te nemen, van een voormalig verzetsblad zou je meer mogen verwachten, toch?

Amsterdam, Henk van Lubeck

*Dit nummer van VN was gedateerd op 16 mei, maar verscheen op 13 mei 2009.

Carel Brendel

8 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat de lezers van VN ooit geinformeerd zullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie brief van Henk van Lubeck.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Carel,
  Domkoppen zijn degenen die Hassnae niet op tijd op haar vingertje getikt hebben, om haar welwillende houding voor de leider v/d MoslimBroederschap.
  De redactie van VN, inderdaad....
  Al weken geleden hier aangekaart.
  Domkoppen zijn degenen die dat VN-kladdertje de hand boven het hoofd houden omdat ze zich op haar kladblogje opeens 'n kopvodje was geschrokken omdat die lieve Al-Qaradawi graag joodjes wilde afschieten.
  Daar was alleen dat kladblogje van haar niet nodig voor, hoor....
  Domkoppen zijn degenen die, in de geest van jouw eigen woorden, het wat opmerkelijk vinden dat Hassnae Bouazza niets, maar dan ook niets, (in innige samenwerking met de huidige redactie van Vrij Nederland, naar ik mag aannemen), ècht publiekelijk haar sympathie voor die moordenaar heeft teruggenomen.
  Niet direct, nadat ze dat stukje op het overgebleven schijt-papier, wat eens een Verzetsblad was, tegen den Mof en tegen de vernietiging van Joden, dat Vrij Nederland, dus, had laten publiceren.
  Het blaadje "Vrij Nederland"?
  "De Gil" is 'r niets bij, zo langzamerhand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat deze kwestie onder de aandacht wordt gehouden. Hassnae Bouazza ziet zich nu na alle commotie genoodzaakt om in de VN op de Qaradawi kwestie in te gaan(zie het laatste blog van Peter Breedveld). Zal me benieuwen met wat voor nieuwe smoesjes ze nu zal komen aanzetten. In dat blog doet Breedveld het voorkomen dat 'toffe peer´ volgens Brendel een letterlijk citaat zou zijn van Bouazza maar niets is minder waar natuurlijk zoals je boven kunt lezen. Breedveld heeft er nog steeds een handje van om de zaken te verdraaien.

  Om de uitspraken van Qaradawi te vergoeilijken(hullie doen het ook!) haalt Breedveld een zekere Ovadia Yosef aan maar deze man is helemaal geen opperrabbijn bij het Israëlische leger zoals Breedveld stelt(zoveelste leugen) en diens uitspraken zijn wijd en breed in Israël veroordeeld. Dit in tegenstelling tot Qaradawi die overal in de Arabische wereld bejubeld wordt.

  Hier nog een schandelijke poging van Breedveld om Qaradawi's uitspraken te vergoeilijken: "De door Qaradawi in het filmpje uitgesproken wens om hoogstpersoonlijk zoveel mogelijk joden over de kling te jagen, moet worden gezien in de context van het laatste Israelische offensief tegen Gaza".

  Wat een aperte onzin! Het antisemitisme van Qaradawi en de zijnen dateert al van voor de oorlog in Gaza. Iets waar Breedveld en Bouazza zich consequent doof, stom en blind voor houden. Wie meer over dit islamitisch antisemitisme wilt weten leze dit artikel van Robert Spencer:

  http://www.jihadwatch.org/archives/026219.php

  Tenslotte komt Breedveld met de lasterlijke aantijging dat Brendel en Annelies in hun kritiek op Hassnae Bouazza gemotiveerd zouden zijn door racisme. Wat een dooddoener en het is duidelijk dat Breedveld wat te innig verstrengeld is geraakt met het onderwerp Hassnae & Islam. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hassnae wannabe Bouazza is een felle Ayaan-hater en zodoende ongeschikt voor het noodzakelijke debat. Ze veroordeelt op fluisterende toon de misstanden onder haar hier woonachtige landgenoten, maar niemand zal zich haar later om haar slappe 'foei' herinneren.

  Haar vergoelijking van Qaradawi's uitspraken ("hij is niet tegen joden maar tegen zionisten, hoor") beamen waar deze dame feitelijk voor staat. De 180 graden draai van Breedveld tov Israel cq de joden is niemand ontgaan.

  Het beste advies komt van Duns Ouray:

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8511

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen