Ahmed Jan

Willem_de_zwijger

Minister van Justitie Hirsch Ballin heeft er in Marokko bij de autoriteiten voor gepleit dat Marokkaanse-Nederlanders een dubbele voornaam kunnen kiezen. Ahmed Jan. Aïsha Femke.

"Op deze manier kunnen Marokkaanse Nederlanders uiting geven aan hun verbondenheid met Nederland, meent de minister. Op het voorstel van de bewindsman, die momenteel een bezoek aan het Noord-Afrikaanse land brengt, is niet op voorhand afwijzend gereageerd, laat zijn woordvoerder weten. Marokko begrijpt dat dit in het belang kan zijn van de integratie."

Een Nederlandse minister reist naar een ver land af om te vragen of in Nederland geboren kinderen die de Nederlandse nationaliteit krijgen astublieft, als tweede, een Nederlandse naam zouden mogen aannemen.

Kan iemand zich een Amerikaanse minister van Justitie voorstellen die naar, zeg, Warschau afreist om beleefd te vragen of in Amerika geboren nazaten van die talloze Polish-Americans wellicht Jaroslaw Richard genoemd mogen worden?

Willem de Zwijger

4 opmerkingen:

 1. "Op deze manier kunnen Nederlandse Marrokanen uiting geven aan hun verbondenheid met Marrokko, meent de minister"

  Had ook gekund,..juridisch gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat hier over Marokkanen die tevens een Nederlands paspoort bezitten. Waarom moeten die zich met Nederland verbonden voelen?Laten we nou toch eens voorop stellen dat die dubbele paspoorten een grote fout van de diverse regeringen zijn. Bedenk daarbij dat er nog nooit via een referendum om toelating van deze Marokkanen is verzocht. Lijkt mij het inzetten op een grootschalig, sociaal terugkeerbeleid heel wat wenselijker. Allemaal een grote zak geld mee en iedereen die dat wil mag gaan, om nooit meer terug te keren. Op naar de 10 miljoen inwoners. Fatima en Mohammed mogen dan verder gewoon blijven wie ze zijn, met al hun namen, hoofddoeken en andere rituelen…in een land ver weg van hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrolijke radio-column van Jan Roos, BNR, over Achmed Jan.

  "Vroeger zaten mensen met een dubbele naam op hockey, straks op het politiebureau..."

  Achmed Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't zal dus wel kloppen
  dat Nederland de 17e provincie van Marokko is.

  BeantwoordenVerwijderen