Gesukkel in de Keuken (14)

Hutspot

Hutspot

’t Kan vriezen, maar ’t dooit. In zijn winterdepressie woelt ’t land onder de walm van peen en uien. Voorbij is alle ijspret, wat heerst is het verdriet van de sneeuwpop. Om op te kikkeren, tijd voor hutspot. Maar dan een beetje anders. Doe er even veel knolselderij als peen bij. Ongeveer een handje per persoon.
Of doe eens multiculti. Jiddisch in dit geval. Scheur pekelvlees in repen en stamp deze op het laatste moment door de groenten. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Of wees creatief en gebruik andere kruiden. Laat U niet weerhouden en geef ruimte aan Uw hoogst individuele expressie. ‘t Zal U goed doen.
Tenslotte. Jus. Echte. In een kuiltje.
Weg neerslachtigheid.

Karel Gabler

3 opmerkingen:

  1. lijkt wat op Anja Meulenbelt,
    een rode muts :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij hebben in Vlaanderen 2 soorten hutsepot
    met varkensvlees of schapenvlees

    varkensvlees, kan je gewoon alles inkieperen, groenten: wortels, uien, prei,savooikool bv...

    schapenhutsepot
    vlees wordt aangebraden.... dan rapen, aardappelen en ui, een uur of 2 laten stoven
    (volgende dag op zijn best)
    met een homp brood en pittige mosterd....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eh - komijn en peterselie!
    Geen klapstuk - bah gekookt vlees
    Lamsgehakt :-)

    BeantwoordenVerwijderen