Onafhankelijk en onbaatzuchtig;
voor uw dagelijkse portie geestelijk verzet.
Hoei Boei, de enige site met zowel Gerard Reve
als Harry Potter aan haar zijde.
Gesukkel in de Keuken (14)
Hutspot
’t Kan vriezen, maar ’t dooit. In zijn winterdepressie woelt ’t land onder de walm van peen en uien. Voorbij is alle ijspret, wat heerst is het verdriet van de sneeuwpop. Om op te kikkeren, tijd voor hutspot. Maar dan een beetje anders. Doe er even veel knolselderij als peen bij. Ongeveer een handje per persoon.
Of doe eens multiculti. Jiddisch in dit geval. Scheur pekelvlees in repen en stamp deze op het laatste moment door de groenten. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Of wees creatief en gebruik andere kruiden. Laat U niet weerhouden en geef ruimte aan Uw hoogst individuele expressie. ‘t Zal U goed doen.
Tenslotte. Jus. Echte. In een kuiltje.
Weg neerslachtigheid.
Karel Gabler
Categorieën:
De Foto,
Karel Gabler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
lijkt wat op Anja Meulenbelt,
BeantwoordenVerwijdereneen rode muts :-)
wij hebben in Vlaanderen 2 soorten hutsepot
BeantwoordenVerwijderenmet varkensvlees of schapenvlees
varkensvlees, kan je gewoon alles inkieperen, groenten: wortels, uien, prei,savooikool bv...
schapenhutsepot
vlees wordt aangebraden.... dan rapen, aardappelen en ui, een uur of 2 laten stoven
(volgende dag op zijn best)
met een homp brood en pittige mosterd....
Eh - komijn en peterselie!
BeantwoordenVerwijderenGeen klapstuk - bah gekookt vlees
Lamsgehakt :-)