Amice-brief Wallage aan Van Aartsen

Gevonden_voorwerpen_3
Wallage_144884_195209d[Wallage informateur paars-pluskabinet]

(...) "Ik doe een dringend beroep op je het daarheen te leiden dat de vergiftiging van het maatschappelijk klimaat die Ayaan Hirsi Ali veroorzaakt stopt." (..)

Lees hierr de volledige briefwisseling.

10 opmerkingen:

 1. Op wie o wie zouden we een dringend beroep kunnen doen het daarheen te leiden dat de vergiftiging van het maatschappelijk klimaat die de Wallages veroorzaken stopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie gaat er Wallage ter verantwoording roepen voor het wanbeleid van de PvdA'ers (zowel lokaal als nationaal) de afgelopen jaren. Wat een stakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat Wallage voor hij geschiedenis gaat schrijven eerst eens geschiedenis leren. Met name over over wereldoorlog 2. Iets met "Ariers" "niet-Ariers" en "Untermenschen".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die walgelijke brief was ook het eerste dat bij mij opkwam toen ik de naam Wallage hoorde vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Behalve stupide qua inhoud is de brief ook nog eens geschreven in de irritante stijl van een ijdeltuit.
  "Amice" Jozias wordt opgeroepen zich "loud en clear" (nee, niet luid en duidelijk) te distantiëren van Hirsi Ali.

  Onze ijdele polyglot, gezien het gebruikte briefpapier in functie als burgemeester van Groningen, meldt dat hij een toespraakje heeft gehouden in een synagoge. Dat is een hoogst relevant feit. Onuitgesproken blijft waarom, want de goede verstaander snapt het meteen:
  "In de synagoge van de vernietigde joodse gemeenschap in Groningen heb ik er op gewezen dat onverdraagzaamheid alleen maar meer aggressie oproept en uiteindelijk de oorzaak van geweld zal zijn."
  De synagoge van de vernietigde joodse gemeenschap is natuurlijk dé plek, en Wallage dé man, om daar nu eens goed op te wijzen!
  Want Wallage, en met hem vele daar in die synagoge aanwezigen, maakt zich "dodelijk ongerust over hetgeen jegens islamieten uit naam van de VVD door Hirsi Ali wordt aangericht."
  Ik veronderstel dat veel islamieten hebben moeten huilen van ontroering over zo veel solidariteit, en dat nog wel vanuit de synagoge van de vernietigde joodse gemeenschap in Groningen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over die Wallage schreef ik enige jarengeleden als volgt:
  Walg. is socialistisch politicus: parlementariër, subminister, enz. Beteugelende maatregelen inzake de NMI konden hem nooit bekoren. Toen jaren geleden de liberale voorman Bolkestein in het parlement er bij de regering op aandrong de afgesproken controle op immigranten in Nederland stringent uit te voeren: zijn ze hier legaal, verlaten ze zoals de wet hen gelast wel het land, genieten ze onterecht uitkeringen enz., kwam Walg. tegen hem in het geweer. Van wat zijn parlementaire opponent had gezegd, zei Walg., had hij een vieze smaak in zijn mond gekregen. Iedere keer dat B. met zulke praatjes kwam aanzetten, zou hij Walg. op zijn pad vinden. De Wet, het geld van het volk, afspraken, het immense nationale probleem, wat maalt Walg. daarom?
  In 2004 onderneemt het Nederlands liberale parlementslid AHA (ab origine: Somalia) een ‘kruistocht’ tegen de Islam. AHA verfoeit vrouwenbesnijdenis. Haar voornaamste medestanders vindt zij niet onder haar collega’s van Christelijke huize. Als je zelf gelooft, bidt, knielt, Gods lof zingt, is de Islam volstrekt afwijzen je onmogelijk. Je doet zelf ook gek. Vooral Islamscholen zijn AHA een doorn in het oog. Daar begint de hersenspoeling, de indoctrinatie, de intimidatie. Dat is ook op Christelijke - en zelfs neutrale scholen zo, maar stukken minder erg, en we hadden ze al. AHA bezoekt enige van die instellingen en spreekt met Islamitische kinderen over hun godsdienst. Ze doet dat direct, onverbloemd, ongebruikelijk. Naar wat ik heb vernomen, heeft AHA goed heeft gesproken, namelijk het noodzakelijke; zij verricht het werk dat anderen verzuimen. Autochtonen laten het schandelijk genoeg sinds jaar en dag afweten. AHA gaat niet te ver; wie te ver gaan, zijn de Islamieten met hun vervloekingen van ongelovigen, hun vulgaire Jodenhaat, hun sadisme met vrouwen. Dat niet alle Islamieten zich daaraan bezondigen, verlost de totale Islam geenszins van die odia. Je had ook goede communisten en idem Duitsers. En wie spreekt er ooit kwaad van Buddhisten, terwijl je mag aannemen dat je onder hen ook slechte mensen vindt? Verder zijn er de structuren waar je aan vast zit en waar je verantwoordelijk voor bent. Of je wilt of niet.
  Wat AHA doet, stuit Walg., in geloof ik 2001 burgemeester geworden, tegen de borst. Hij schrijft in zijn positie van burgervader een brief dd 2003 over AHA aan haar fractievoorzitter. Of die voorzitter haar tot de orde wil roepen. Een baas die via iemand van eigen stand zijn tegenstander in diens ondergeschiktheid wil treffen. Een doortrapte vernedering. En dat is wat ik bedoel met valse Jacobijnen. Of moet je hier van valse of gedegenereerde aristocraten spreken? (HPax, De Allochtonen en wij, juni 2010, pp. 329-330, 2010).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kameraad-komissar van het politburo..
  Verknoeier van het onderwijs - domme drammer, schaamteloze tiran..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoezo Paars-plus ?
  Volgens mij is het Bruin-plus .
  VVD-blauw met PvdA-rood wordt paars, met GroenLinks-groen wordt het bruin.
  D66 erbij als extra en je hebt Bruin-plus

  Je zult zien dat, als Bruin-plus lukt, de vraag komt om de plus achter het woordje bruin nooit als kruisje (+) te tonen.

  BeantwoordenVerwijderen