Genezen!

Boeken1

Ik ben ziek en ik denk dat U Lezer, dat eigenlijk ook bent. Ik ben weliswaar geen Rotterdammer maar omdat ik niets van de islam wil hebben, heb ik, volgens wethouder Grashoff (GroenLinks), dus angst voor immigratie en de islam en ben ik ziek.

Wat moet ik doen?

De dokter kan me niet helpen want lichamelijk mankeer ik niets. De psycholoog of de psychiater kunnen evenmin iets voor me betekenen want 'islamofobie' is geen erkende psychische ziekte. Islamofobie is domweg verboden.

Waarom ben ik ziek en met mij velen? Ik heb toch gedaan wat ik kon doen? Tientallen boeken heb ik over de islam gelezen. Van schrijvers als Ayaan Hirsi Ali, Nahed Selim, arabist Hans Jansen, Fatima Mernissi, Ibn Warraq, Irshad Manji en vele, vele anderen. Twee planken van mijn boekenkast staan inmiddels gevuld met islamgerelateerde boeken. Ik heb zelfs een islamhoorcollege beluisterd en ben naar lezingen in het land gegaan. Alles voor beter begrip van de islam waar ik instinctief namelijk zo'n afkeer van heb. Maar geen van die boeken of lezingen hebben me kunnen genezen. Ik ben er alleen maar zieker van geworden.

Wie of wat kan me helpen? Ik ben ten einde raad. Als ik de straat opga om eens lekker zorgeloos in het park op een bankje te zitten, word ik niet beter want daar zie ik allemaal donkere, ingepakte wezens en dan word ik nóg beroerder, terwijl de zon nota bene schijnt!

Hoe heeft het zo ver met mij kunnen komen denk ik dan? Is er nog hoop voor mij? Er is geen remedie bekend en ik ben niet eens zo oud, ik kan de moed toch nu al niet opgeven?

Maar wat lees ik bij thuiskomst in gratis weekblad De Echo van vandaag, 15 april 2009?

Imperfecte kennis van de Islam is veel gevaarlijker dan onwetendheid.” Yaser Ellethy, docent Koran- en Hadithwetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, schrijft dat en ineens gaat er een belletje bij me rinkelen. Ineens zie ik een lichtpuntje. Dat is het dus, daarom ben ik zo ziek: eerst was ik onwetende maar doordat ik de verkeerde boeken heb gelezen en ik de verkeerde interpretatie geef aan wat ik met mijn eigen ogen dagelijks om me heen zie, heeft dat me ziek gemaakt. Ik ben niet goed op de hoogte! Levensgevaarlijk, blijkt nu.

Yaser Ellethy kan daar verandering in brengen, begrijp ik nu, hij kan mij genezen. Misschien is dat ook wat wethouder Grashoff bedoelt met “Er moet een nationale inentingscampagne komen tegen deze [anti-islam] volksziekte” want U Lezer, wilt toch ook niet ziek zijn of nog worden?

Hier ligt een kans. De christelijke Vrije Universiteit te Amsterdam organiseert namelijk “om te laten zien waar de Islam echt voor staat, in samenwerking met het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) en studentenvereniging MashriQ 'Islam voor dummies'.” Vier lezingen geeft Ellethy met veel ins en outs over de Islam. Daarmee zal ik toch zeker kunnen genezen.

Ellethy belooft alle misvattingen over de islam uit de wereld te helpen.“De rol van de westerse media over de Islam wordt belicht”, lees ik. “Mensen vormen hun mening over de Islam vaak door wat ze zien en horen op tv, radio en internet in plaats van op wetenschappelijke studies. Ze geloven dus wat je ze vertelt. Negatieve aandacht komt vaak van de media”, concludeert Ellethy.

Het zijn de verkeerde boeken maar ook de media én politieke krachten die mij angstig hebben gemaakt en vervolgens ziekelijk geïnfecteerd! Ik moet daar vanaf heden niet meer naar luisteren en kijken, maar alles wetenschappelijk benaderen. De totale onwetendheid ben ik al voorbij maar nu moet ik dus alles weten, ik móét naar die lezingen gaan. Dat als eerste. Wat komen die precies op tijd! Wat een geluk, wat een toeval, want de lezingen beginnen dinsdag 21 april aanstaande al en zijn voor iederéén toegankelijk en erg belangrijk.

Oh, oh, al die tijd heb ik imperfecte kennis van de islam gehad en daarom ben ik doodziek geworden, maar nu gaat daar dan eindelijk verandering in komen.

Ik zál genezen! Ik wíl genezen! ik móet genezen!

Ik geef me over en ik ben al bijna genezen. En nu maar hopen dat het geen kwakzalvers zijn.

Annelies van der Veer

20 opmerkingen:

 1. Jonge vrouwen

  Alles kan ik verdragen,
  het afhakken van handen,
  stervende zondaars, het dorpje
  Christenen, kan ik met droge ogen
  zien uitroeien, daar ben ik
  werkelijk hard in.

  Maar jonge vrouwen in april,
  net verkracht, slap nog,
  met stenen bekogeld, nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wij zijn ongeneeslijk ziek, maar niet heus. Nee de door en door verrotte elite is ziek. heel ziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat eeuwige geklaag over de media komt ook altijd weer terug en dat terwijl de media vaak zo politiek correct is dat ze nauwelijks kritisch bericht over de intolerante islam. Want wanneer hoor je nou in de media de haatpreken in elke moskee, wanneer komt er eens een echte criticus aan het woord die een juist verband durft te leggen tussen de haatideologie in de islam en al dat onaangepaste en absurde geweld en intolerantie? Wanneer wordt er eens aandacht besteed aan het gebrek aan godsdienstvrijheid in de islam. Kortom de media is heel voorzichtig en nauwelijks kritisch. Dat maakt het argument dat de media zo negatief zouden zijn echt belachelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. U heeft de foute boeken gelezen en het verkeerde college gevolgd.

  http://tinyurl.com/dj5zff

  @VanFrikschoten 22:53

  Weet U nog ?
  7 april 2007 ?

  Het Yezidi meisje dat werd gestenigd door haar eigen vader omdat zij een moslim vriendje had.

  http://tinyurl.com/c7huvk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Tulay
  Gelukkig bleek naderhand dat ze maagd was na dat men haar gestenigd had en achter een auto voort had gesleept en met de overblijfselen van een hond had begraven om haar onwaardigheid te bevestigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De elite is idd behoorlijk ziek.

  Gaan we nog meemaken dat zij beter worden? Het zal toch wel moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge, het is me toch wat.
  Was ik, jaren geleden alweer, besmet met 'Hollanditis', heb ik nu dit weer onder de leden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zal mijn jaren zeventig jeugd zijn (in samenspraak met het jaargetijde), maar in mijn hoofd breekt Millie Jackson los:

  If loving [or not-loving, in dit geval] you is wrong, I don't want to be right.

  Weer zo'n heerlijk, gezellig islamiserings-offensief. Voor dummies of is dat dhimmi's? Kennelijk moeten zelfs ongelovigen nu perfecte kennis nastreven van de islam. Wat een gotspe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grashoff heeft zijn uitlatingen van gisteren teruggenomen. Maar hoe zit 't met Ramadan? Heeft hij zijn woorden eveneens teruggenomen? Of is dat niet nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Indrukwekkend weer Annelies. Dank !

  En met effect:


  http://www.elsevier.nl/web/10230847/Nieuws/Politiek/GroenLinks-wethouder-Islam-angst-toch-geen-volksziekte.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn islamziekte is begonnen in 1992 te Indonesië. De kwaal werd erger toen bleek dat al mijn verwachtingen omtrent de ellende die dat land nog zou krijgen met die achterlijkheid bewaarheid werden. Nu ben ik ook terminaal. Rotterdam verlaten en die stad kreeg als dank Ramadan -hoeveel x de Balkenende norm?- en later de griezelige pvda kut marokkaan Aboutaleb.
  Zal ze leren op Fortuijn te stemmen. Met die excuses van grashorst veeg ik ook mijn reet af. De rol van linkse partijen wordt steeds kwalijker en overtreft die van de NSB in 1940.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ayaan Hirsi Ali wist het vanavond bij Nova nog eens rustig en duidelijk uit te leggen: niet Wilders is het probleem maar 'de islam'. Kijk zelf:

  interview Willem Lust met Ayaan Hirsi Ali in New York

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ayaan was weer helder en duidelijk. Haar kritieken en stijl van kritiek worden node gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Opmerkelijk: Oproep Ronald Sorensen, fractie- voorzitter van Leefbaar Rotterdam.

  Er waart een spook door Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wie gisteren obalive heeft gemist, moet beslist even naar het Panelgesprek luisteren dat rond 20.20 uur begint, na onze historicus Chris van der Heijden.

  Amanda Kluveld, Stephan Sanders, Max Pam, Stine Jensen en Theodor Holman praten dan over Tarik Ramadan, de 'legerimam' en last but nog least de heer Grashoff (GL). Let vooral op Max Pam, die 'gaat ook eens los'.

  Radio 747, (17.4.2009), voor meer info klik hier:


  obalive.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het was een gesprek precies, maar dan ook precies, zoals wij het voeren. Question is... blijft het bij gesprekken. Want dat betekent onze aanpassing/assimilatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Ron c. de Weijze. Wat had je dan in gedachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Willem, ik zie een democratie voor me, waarin iedereen eerlijk is en eerlijk mag zijn over wat hij vind van hoe de dingen er voor staan en over hoe hij vindt dat we daar wat aan moeten doen. In normale gesprekken waar geen stokken achter de deur staan (macht van het dogma, macht van de elite, macht van het collectief). Dat betekent normaal met elkaar in gesprek kunnen gaan tussen alle niveaus, open zijn over je uitgangspunten (dat ook mógen zijn) en als ze niet overtuigen dan ook bereid zijn ze te herzien, maar wel altijd eerlijk zijn. I have a dream, zou MLK zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier de exacte link naar dat panelgesprek met Holman, Kluved, Sanders en Max Pam

  Holman

  BeantwoordenVerwijderen