RED MOSQUE

Vandenbergcover

Thank God

your love saved me


from Islamists and Talibans

day and night


I see only you in my dreams


without nightmare-bound


to jihadi hounds hunting me

Down for apostasy!

I see only you - my sweet

darling woman disarmed


smiles on your lips watching mine

I kiss these lips, pull you to me

hug you willingly disarmed


I'm in bed with you


we kiss-hug-talk-fuck, then rest.

Instead of I, forever in fear


my life disarmed, tortured

blindfolded, face-down prostrate

butchering jihadi knives embedded

my blood flowing crimson

on the pavement


running back to its source


the Red Mosque.


-poem by Dervesh Himmat

Uit: WITH LOVE FROM AFGHANISTAN - YOKA VAN DEN BERG

Voor meer info, klik hierr.

12 opmerkingen:

 1. Ja nou, en ?

  Of is dit doorzichtige propaganda voor westerse naive sufferdjes ?
  Is dit nu een oproep om de wapenen op te nemen en die Afghanen/Iraniers eens duchtig een lesje leren wat fatsoen is en hoe men om dient te gaan met vrouwen ?
  Is er bij afwezigheid van een Afghanistan-kenner een arts voorhanden ? Om het bloeden te stelpen.
  Jongens niet dringen, hoor.
  Diegenen die gaarne getraumatiseerd of arm en been kwijt willen of vergiftigd willen worden gaarne achteraan aansluiten en even nog wat geduld oefenen. De anderen met duizend bommen en granaten kunnen gelijk naar het front, maar dan wel tot het gaatje en niet halverwege gedraald.
  Hartpatienten kunnen zich nuttig maken voor geldinzameling voor schoolboeken vol met westerse waarden en normen.  Als je je verveeld is oorlog fun en poezië een gevaar voor het leven en de liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Of is dit doorzichtige propaganda voor westerse naive sufferdjes?"

  Het is duidelijk voor mij dat jij een "naief sufferdje" bent. Maar indien niet, leg uit hoe je tot de conclusie gekomen bent dat deze gedichtenbundel 'propaganda' is?

  Een van de dichters, IS Afghaan; en sprak vanuit Afghanistan als levenlange gevangene van Koran/Muhammed=sharia!

  Ga in de hoek staan om je te schamen over wat je schreef! De ellende Koran/Muhammed niet te overzien o.a. in Afghanistan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk Joke,

  Met schelden kom je toch niet erg ver.
  Wat betreft Afghanistan... nou dat is afghanistan.
  En als je vindt dat men vanuit het luxe Amsterdam of Kosmopolitisch New York mensen, gemeenschappen een vreemde moraal moet kunnen voorhouden is dat behoorlijk Naief maar vooral bekrompen.
  Het getuigt in ieder geval niet van een ruim overschot aan inlevingsvermogen. Men zou het zelfs ongemanierd kunnen noemen.
  Vooral indien de zaak thuis helemaal niet op orde is.

  Maar waarom propaganda? Het stukje, in huidige tijd met deze "cultuurstrijd" op de achtergrond, wordt automatisch in een bepaald kader geplaatst.
  De publicatie is naar òns gericht en dus is het dan meer dan de inhoud alleen.
  Het is een onuitgesproken roep om in actie te komen. Dit schreeuwt om een solidariteitsveklaring.
  Want indien niet dan is het slechts een simpel liefdesstukje wat ook in het nederlands geschreven had kunnen worden... door een HAVO-studente of zoiets.
  Nu moeten wij dan ons uitspreken ( of gewoon vernemen) over fatsoen in Afghanistan ? Wat zal het de volgende week zjn ? Een bespreking over de sociale positie van het inuit-vrouwtje ? Onze maatlat is dan bepalend ? Dat is bekrompen.

  Ja en de schrijver is dan Afghaan en wordt onderdrukt ? Wat heeft dat met de Islamisering van Nederland te maken ? Of gaan wij nu overal de Islam grenzeloos bestrijden, mevrouw de globalist. Overal de democratie implementeren. Gebeurt het niet goedschiks dan...... gebruiken we gewoon onze High tech nerds.. Robocop goes Global !

  Als u, als salon mensenliefhebber, het zo nodig vindt het eea in een ver vreemd land te moeten bestrijden, neem dan afscheid van de uwen en pak uw wapens op. Neem een verlies van een arm, been of een uit de kluiten gewassen trauma op de koop toe en ga ze helpen.
  Dan vind ik u, levensmoe misschien ook, maar zeker wel moedig. Nu niet.

  U ziet het ik heb uw vragen beantwoord. U krijgt een tweede kans.

  Nog een tip.
  Voor een volgende keer, kunt u misschien iets schrijven over die bloedspoor dat vanuit Argentinie naar ons toekomstig staatshoofd vloeit. Zo'n Koninklijke Majesteit waarvoor u en ieder andere vrije Nederlander verplicht het hoofd buigen moet. Of over het type oorlogsmisdadigers dat pas na zestig jaar en na veel aandringen, hun rechters zien. (En u maakt zich druk over oezbekistan ?)

  Dan heeft u wel recht van spreken in plaats van een zucht naar romantiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dirk, niemand is verplicht om het hoofd voor wie dan ook te buigen, er zijn geen slaven immers, alleen mensen die geen 'nee' kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "En als je vindt dat men vanuit het luxe Amsterdam of Kosmopolitisch New York mensen, gemeenschappen een vreemde moraal moet kunnen voorhouden is dat behoorlijk Naief maar vooral bekrompen."

  Jij bent het dus eens met de Doodstraf voor afvalligen van Islam; met stenigen tot de dood erop volgt 'voor overspel', met totaal onderdrukking van vrouwen (en mannen) in Afghanistan, jij vindt het verkrachten van meisjes 'vanaf menstruatie' in een 'huwelijk' O.K.? Jij vindt het best dat iemand 'toch maar een Afghaan' in DOODSANGST moet leven? Het komt mij voor dat jij 'gebrek aan inlevingsvermogen' hebt.

  "Maar waarom propaganda? Het stukje, in huidige tijd met deze "cultuurstrijd" op de achtergrond, wordt automatisch in een bepaald kader geplaatst."

  'Stukje"? Je bedoelt 79 gedichten; en als aanklacht tegen Islam is veel meer geschikt voor Islamieten opdat die daaruit een les trekken over hun 'mooie Koran/Muhammed'=sharia en hadiths gruwelen onder Theocratische dictatuur.

  "Dit schreeuwt om een solidariteitsveklaring."

  Dat ben ik met je eens - voor miljoenen onderdrukten vrouwen; en Afvalligen van Islam die in DOODSANGST moeten leven; en een Humanistische 'maatlat' kan niet 'bekrompen' zijn.

  "Wat heeft dat met de Islamisering van Nederland te maken ?"

  Niets! maar is een AANKLACHT tegen Koran/Muhammed=sharia, kindhuwelijken, veelwijverij, stenigen, gedwongen burkas; anarchistische moordende, intolerante Talibans, massa vrouwenunderdrukking; geen Vrijheid van religie, censuur, Theocratie als dictatuur...

  Wat mij betreft blijft Islam UIT Westerse landen en omgekeerd het Westen UIT Islamitische landen want 'the twain shall never meet' - al niet vanaf het begin van Koran/Muhammed die ONS (niet omgekeerd) begon enorme vijandschap/oorlog te verklaren, waarom die Koran hier niet thuis hoort.

  "Of gaan wij nu overal de Islam grenzeloos bestrijden"-

  tja ziet er wel naar uit te beginnen in de U.K. propVOL met Islamisten en jihadisten die openlijk zeggen dat de 'sharia' in heel Britain (!) ingevoerd moet (!) worden..

  Jouw vergelijking met 'Argentinia' gaat ook volledig mank; want jij zegtr 'ik ben verantwoordelijk voor wat mijn vader deed of doet.'

  ik 'buig mijn hoofd' voor niémand!

  "En u maakt zich druk over oezbekistan ?"

  Ik heb geen enkele band met Oezbekistan - wel met Afghanistan door mijn Afghaanse co-auteur; en moslims maken zich slechts druk over Chechsjenie, Palestina, Afghanistan, Iraq .... omdát zij moslims zijn - over moslim terreur zwijgen moslims als het graf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dirk, niemand is verplicht om het hoofd voor wie dan ook te buigen, er zijn geen slaven immers,

  O jawel, hoor.
  Lees de grondwet er maar op na.
  Die mensen die niet geweten hebben dat hun landgenoten uit vliegtuigen werden gegooid zitten over een paar jaar op de troon.
  Reken maar dat u buigt als een knipmes. En als u dat niet vrijwillig doet of stennis maakt.....
  Met alle gevolgen dan dien.
  Zeg ik transavia als schuilhut, zegt u ....?

  Jij bent het dus eens met de Doodstraf voor afvalligen van Islam; met stenigen tot de dood erop volgt 'voor overspel', met totaal onderdrukking van vrouwen (en mannen) in Afghanistan, jij vindt het verkrachten van meisjes 'vanaf menstruatie' in een 'huwelijk' O.K.?

  Ja !
  Tenminste ik ga er niets tegen doen, daar ben ik te laf voor. Mijn eigen leven zet ik daarvoor niet op het spel.
  U wel ?
  Of blijft het bij holle woorden.
  Ach, Ik weet het al. U bent zo'n type dat heel erg vroom en fatsoenlijk is, maar iemand anders aanwijst om te sterven voor uw idealen. Niet ?

  Wat mij betreft blijft Islam UIT Westerse landen en omgekeerd het Westen UIT Islamitische landen want 'the twain shall never meet' - al niet vanaf het begin van Koran/Muhammed die ONS (niet omgekeerd) begon enorme vijandschap/oorlog te verklaren, waarom die Koran hier niet thuis hoort.


  Stel in Belgie wordt de sharia ingevoerd.

  Wat doet U ?

  A Schrijft een leuk stukje op hoeiboei en daar blijft het bij.

  B U poetst uw AK 47 eens goed op en neemt afscheid van uw dierbaren ?

  C U maakt gebruik van uw tweede paspoort en de Noorderzon ?

  D U organiseert zich en bewaakt de Nederlandse grenzen.

  E U wilt gaan theedrinken met Dervesh Himmat, maar hij blijkt al op weg te zijn naar een volgend land.
  Een nieuw land, een nieuwe vlucht en de nieuwe succesuitgave: "landgenoten houdt vol !!"  Ik heb geen enkele band met Oezbekistan - wel met Afghanistan door mijn Afghaanse co-auteur; en

  Dat is veelzeggend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eindigt Kipling zijn "Young soldier" met:

  If your officer's dead and the sergeants look white,
  Remember it's ruin to run from a fight:
  So take open order, lie down, and sit tight,
  And wait for supports like a soldier.
  Wait, wait, wait like a soldier . . .

  When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
  And the women come out to cut up what remains,
  Jest roll to your rifle and blow out your brains
  An' go to your Gawd like a soldier.
  Go, go, go like a soldier,
  Go, go, go like a soldier,
  Go, go, go like a soldier,
  So-oldier ~of~ the Queen!


  http://www.poemhunter.com/poem/the-young-british-soldier/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Dirk  WIJ buigen voor niets en niemand!

  "Jij bent het dus eens met de Doodstraf voor afvalligen van Islam; met stenigen tot de dood erop volgt 'voor overspel', met totaal onderdrukking van vrouwen (en mannen) in Afghanistan, jij vindt het verkrachten van meisjes 'vanaf menstruatie' in een 'huwelijk' O.K.? "

  "Ja ! Tenminste ik ga er niets tegen doen, daar ben ik te laf voor. Mijn eigen leven zet ik daarvoor niet op het spel."

  Wel, je kunt altijd een doek om je neus binden dan vecht je ongezien zoals de laffe Talibans/Al qaida en moslim kelers dat doen.

  Lees achterkant van de gedichtenbundel voor wat ik denk over 'doodstraf door volgelingen van de religie van vrede'.

  Ik ben noch "vroom" noch "fatsoenlijk' zoals jij dat ziet - léés de gedichten opdat je weet wat ik bedoel.

  "Stel in Belgie wordt de sharia ingevoerd. Wat doet U ?"

  De Belgen zullen dit nooit toestaan zonder burgeroorlog!

  "U organiseert zich en bewaakt de Nederlandse grenzen."

  Ik ga de Belgen helpen! (grin) zoals Jeanne d'Arc, een nieuwe Maria de la Bandelaira (zoiets naam) een Spaanse vrouw die destijds temidden mannen ten strijde trok tegen aanvallende moslim Turken.

  De gedichtenbundel is slechts een voorbeeld van te velen vervolgd onder shariaterreur. Volgende gedicht (helaas niet van mij) geplaatst tegen de veroordeling van Pervesh Kambaksh, Afghaan, 21 jaar oud, student journalistiek, ter dood veroordeeld in Afghanistan onder 'sharia' voor 'blasfemie tegen Koran', omgezet naar 21 jaar gevangenisstraf (ook zijn doodstraf) - maar recentelijk met een smoes uit zijn gevangenis ontvoerd, verkreeg hij asiel 'in een Westers land'; andere journalisten werden al doodgeschoten onder Talibans shariastraf; gingen de gevangenis is voor 'schrijven tegen Islam'; en een andere Afghaan wacht op de doodstraf omdat hij 'het waagde' geen Arabisch te schrijven naast zijn vertaling in Pashto van Koran.

  "Oh You! Darkness lovers:
  We will not be frightened of burns and fires
  We are the everlasting flames of history"

  Sirus Tabristani, Iranian Poet

  Dit een gedicht door Rahman Baba; een beroemde Pashtun dichter; in een grote traditie van dichten in Pashtun cultuur. Ook Rahman Baba's gedichten werden verbrand als 'haram' en zijn mausoleum nog recentelijk opgeblazen door Talibans:

  "Lights in the world are those, who know
  Guides of mankind are those, who know
  When looking for the road to God
  And prophets, ask those who know
  The alchemist in his research
  Finds sympathy with those, who know
  A desert stone will turn gold
  In company with those, who know
  An ignorant is like a corpse
  Like Jesus-Christ are those, who know
  For by His breath the dead arose,
  The saintly breath of those, who know
  Those are not humans, only shells,
  The empty ones, who do not know
  No matter to which low degree,
  Rahman will serve the ones, who know.'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat u mijn reactie niet serieus behandelt. Gevolg is dat ik er verder niet op in kan gaan.

  Echter één vond ik toch wel hilarisch:

  Ik ga de Belgen helpen! (grin) zoals Jeanne d'Arc, een nieuwe Maria de la Bandelaira (zoiets naam) een Spaanse vrouw die destijds temidden mannen ten strijde trok tegen aanvallende moslim Turken.

  U bent dan kennelijk moediger dan ene Dervesh Himmat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ dirk

  Ik antwoord op wat jij schrijft zoals ik dat begrijp, mogelijk is dat ik je niet begrijp(grin)

  In het laatste geval is het aan jou mij te verlichten, want ik neem je wel serieus, zelfs als je wartaal uitslaat (Haha!)

  Dit gedicht is uit de lucht gegrepen:

  "When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
  And the women come out to cut up what remains,...."

  Omdat wij niet weten hoeveel keer dit roven plaatsvond en of het nog plaatsvindt.'Cut up remains' zegt dat zij de lichamen (!) van militairen aan stukken sneden - wat onvoorstelbaar is.

  Maar roven van de bezittingen van gewonden en van de lijken van vijanden gebeurd in de meeste oorlogen. Roven van bezittingen van medeburgers die verdreven door oorlogomstandigheden hun lege huizen en winkels achterlaten, gebeurd. Denk daarbij aan het roven door Nederlanders in Nederland van Joodse bezittingen; afgezien van het roven door de Duitsers; en dit afgezien van 'looting' in vredestijd zoals b.v. gedurende de overstromingen in New Orleans.

  In Afghanistan zijn er twee mogelijkheden 1) die Afghaanse vrouwen de vrouwen van Talibans en kregen opdracht dit te doen; indien niet 2) Roven uit armoede die voor jou onvoorstelbaar is.

  Maar desondanks blijft het buitengewoon ongewoon dat dit gebeurde door vrouwen omdat:

  1) het volledig 'haram' is dat Afghaanse vrouwen met Afghaanse mannen omgaan 'die geen familie zijn'(Koran) en waarvoor zij vermoord kunnen worden en worden.

  2) Het aanraken van vreemdelingenmannen (militairen of niet) UITERST GEVAARLIJK 'haram' is; zo 'haram' dat zij gestenigd zouden kunnen worden verdacht van sex met vreemden, b.v. Afghaanse vrouwen daarvan verdacht, of die daadwerkelijk omgaan met USA militairen, werden en worden als 'prostituees' ter plaatse geexecuteerd door de Talibans.

  Ook voor Afghaanse mannen kan het heel gevaarlijk zijn met Westerse vrouwen om te gaan - en omgekeerd -altijd en automatisch verdacht van 'sex'.

  Maar ja, die vrouwen zijn doodarm -en dan valt 'haram' en angst weg en nemen zelfs zij 'vreemde man is haram' noodsprongen.

  Maar 'de coalitie' heeft Afghanistan helaas volledig verkeerd aangepakt.  De reactie van Afghaanse vrouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 'Cut up remains' zegt dat zij de lichamen (!) van militairen aan stukken sneden - wat onvoorstelbaar is.


  Goh dat heb je dan toch maar mooi wèl begrepen.
  Lees het even helemaal, dat van Kipling, en je ziet dat het met een apotheose eindigt.

  En niet voor Niets.
  Kipling is, in tegenstelling met de lui waarmee jij optrekt, van nogal alure. Een nobelprijs winnaar pleegt normaliter niet zomaar iets op te schrijven. Zeker hij niet. Dat het voor jou dan "onvoorstelbaar "is ligt niet direct aan hem, om het maar heel diplomatiek te stellen.

  Opmerkelijk is verder dat Kipling dit gedicht omstreeks 1840 schreef over hetgeen de Britse soldaat in "de oost" voor zijn kiezen kon krijgen.

  Dus "cut up remains", 1838-heden, afghanistan.
  Tja, Joke ik zou me maar eens gaan verdiepen in afghanistan en haar bevolking. En niet alles zomaar voor zoete koek aannemen.

  Afghanistan voert al meer dan 100 jaar oorlog en nog geen enkele macht heeft het kunnen bezetten. ( en ook wij zullen falen)
  Ik meen dat zelfs Alexander de grote er nogal wat bezwaren tegen had.
  Maar dat ging het helemaal niet over.
  Het ging over jouw oogkleppen en jouw bekrompenheid.
  Veel vrouwen kicken er kennelijk op om een buitenlandse schrijver voor vol aan te zien, alsof er geen immense kloof gaapt. Een beduimeld werkje met wat porno erin (nooit liefde want dat kennen die barbaren niet) verkoopt al aardig aan de naieve westerse vrouwtjes.


  Het zijn voornamelijk dommertjes die zich via de romantiek in de luren laten leggen. Hapklare brokjes. Willige prooien voor de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'Cut up remains' zegt dat zij de lichamen (!) van militairen aan stukken sneden - wat onvoorstelbaar is.

  Goh dat heb je dan toch maar mooi wèl begrepen."

  Inderdaad, maar ONVOORSTELBAAR dat Afghaanse vrouwen dit deden. Een lichaam in stukken snijden is zeer moeilijk, zeer zwaar werk, vergelijk met een slager die een koe aan stukken moet hakken.

  Kipling ken ik, schreef in the 19e eeuw, stief 1936 nog vóór de 2e wereldoorlog; en nee wat zijn gedichten betreft niet algemeen bewonderd; meer beroemd om zijn verhalen, maar hoe dan ook de Engelsen hadden niéts te zoeken in Afghanistan; en maakten HELL voor o.a. Afghanen, hebben land van de Pashtuns aan Pakistan toegedeeld, waardoor er nog steeds conflicten zijn; hebben India opgedeeld waardoor het Kashmir conflict nog steeds bestaat.

  "Dus "cut up remains", 1838-heden, afghanistan"

  Dat maak jij ervan.

  "Afghanistan voert al meer dan 100 jaar oorlog en nog geen enkele macht heeft het kunnen bezetten."

  Je draait de zaken om Afghanistan wordt al meer dan 100 jaar geteisterd door aanvallende vreemde mogendheden. Alexander de Grote was heel lang geleden en was daar maar even, de Bactrian Greek civilisation was PRACHTIG, maar overgebleven steden in ruins, er bestond ook een grote Buddhistische civilisatie maar ook die verdween, toen kwamen de Arabieren en deden er 400 jaar over om de Afghanem aan de Islam te onderwerpen'.

  Waar de Pashtuns vandaan komen weet men niet, maar het zijn mogelijk Joden, velen zien er frapant joods uit, en kwamen waarschijnlijk uit 'de verloren stammen' die via Persië naar Afghanistan kwamen. Er zijn nog bussen in Afghanistan waar de ster van David en andere Joodse symboliek op geschilderd is. Ik ben zelf lang geleden in Afghanistan geweest, heb zelf zo'n burka gedragen; de Pashtuns zijn uiterst gastvrij, een trots volk, sterk en vaak heel mooi van gelaatstrekken - echter de orthodoxe t/m extreme Islam, en stammenconflicten doen hen de das om - niet te vergeten al die oorlogen.

  Er bestaat geen enkele (!) kloof tussen mij en mijn co-author.

  "Een beduimeld werkje met wat porno erin (nooit liefde want dat kennen die barbaren niet) verkoopt al aardig aan de naieve westerse vrouwtjes."

  Waarom verval jij tot beledigen van mij en mijn co-auteur die je beiden niet kent? Waarom de gedichtenbundel die je niet gelezen hebt?

  Voordat 'mijn Afghaan' in Nieuw Zeeland asiel kreeg, heb ik hem 2 weken buiten Europa ontmoet als de liefste, tederste en gepassioneerde man ooit in mijn leven; en zeer beschaafd, en MOOI, een adonis! Gedurende veertien dagen lééfden wij uiteindelijk onze gedichten; maar door bepaalde omstandigheden is het beter elkaar niet meer te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen