Nina Hagen is in de HereZangeres Nina Hagen (55) is in de Here en niet zo'n klein beetje ook. Ze is bezig met een boek over hoe dat heeft kunnen gebeuren en niet zo lang geleden heeft ze zich laten dopen. Een verstandige beslissing van la Hagen. Als ik - net als Nina - op latere leeftijd tijdens een LSD-trip 'een ontmoeting met Jezus' zou mogen meemaken, dan wist ik het wel, dan zou ik me ook laten dopen. En wel direct! Zoiets unieks maak je zelden mee, alleen iemand als Johnny van Doorn kon daar over mee praten – “We hebben het geweten!” – maar Johnny is dood en mister LSD Simon Vinkenoog eveneens.

Jammer genoeg ben ik al gedoopt, zo heb ik begrepen, en LSD heb ik nimmer gebruikt, laat staan dat ik daar op latere leeftijd aan begin, dat verkleint mijn kans om Jezus alsnog te ontmoeten aanzienlijk. Vrees ik. 

(Kun je je eigenlijk ook laten 'ontdopen'? Bestaat zoiets? Gewoon voor de zekerheid. Dat ik straks niet voor verrassingen kom te staan..)

Maar Nina Hagen dus, de zangeres die schijnbaar alles met haar stem kan uithalen en die in 1979 de Nederlandse popmuziek verraste met haar gitzwarte punkkapsel, idem lippenstift en nagels, en een laag uitgesneden balletachtig zwart t-shirt, en die teksten zong als ich schaff' mir keine kleinen Kinder an. Nein, nein, nein, warum soll ich meine Pflicht als Frau erfüll'n? Für wen? Für die? Für dich? Für mich? en die evengoed twee kinderen kreeg, die Nina Hagen heeft Jezus in haar volwassen hart gesloten en daar schrijft en zingt ze nu blijmoedig over.

Prachtig toch?

Nina zou Nina niet zijn als ze haar liefde voor Jezus niet op eigen wijze vertolkt - “a holy kick in the ass!” Op creatieve wijze wat een wereld van verschil maakt. Dat soort gelovigen mag ik graag.

O ja, ik gun Nina Jezus volkomen, en Jezus gun ik Nina misschien nog wel meer. Echt jaloers ben ik niet, noch voel ik me bedrogen want nu ik het filmpje heb gezien geloof ik maar een ding: Nina blijft toch echt Nina, daar kan geen lieve Jezus iets aan veranderen.

AVe

13 opmerkingen:

 1. Gertjan Neerhof laat net op twitter weten dat'ontdopen' niet kan. Hij heeft er om gevraagd maar 'We blijven 'kinderen van 1 vader'.

  'ontdopen' kan niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ontdopen is niet mogelijk, en herdopen evenmin. Het gaat om een eenmalig, eeuwig merkteken. Men zou wel kunnen biechten, om vervolgens toegang te krijgen tot de andere sacramenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nina heeft uitsluitend met behulp van shockeren "succes" gehad, grappig dat ze op deze manier probeert te revivallen of is het survivallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontdopen, alsof je een onzichtbare religieuze besmetting hebt opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je stiekeme doop op te jonge leeftijd niet erkennen kan als kerkelijke ongehoorzaamheid wel. Dan erkent de kerk dat ook niet terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier wordt iemand op een zwakzinnige wijze belachelijk gemaakt en ik begrijp niet waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp ook niet wat hij bedoelt. Het is heel mooi dat Nina Hagen Jezus Christus heeft leren kennen en ik heb niet gezien dat dit belachelijk werd gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor alle duidelijkheid: je ziet steeds opnieuw bepaalde figuren, deze week is het Hennie Huisman,die allerlei publicitaire kunstjes uithalen om maar niet in de vergetelheid te verdwijnen.
  Five minutes fame met het verkopen van onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat ze in de here gaat.
  Want Nina wordt nergens meer serieus genomen, en helemaal niet meer in duitsland.
  Uiteindelijk zal ze wel eindigen net als haar toenmalig vriendje, Herman Brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nina blijft een wereldwijf, die getekend door haar leven zichzelf bleef. Ze kon wel eens veel meer begrepen hebben van de rode draad door de 66 boeken dan menig 'zelfverklaard preker van de wijzende vinger'.

  Leven en laten leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nina is al heel lang met het geloof bezig.

  Luister maar eens naar deze song: Nina Hagen's song 'Antiworld' from 1982 album 'NunSexMonkRock'
  With Lyrics


  (correctie van eerdere post)

  BeantwoordenVerwijderen