Gelul op twitter: opzettelijke onderschatting


Afbeelding 77
Afbeelding 76 
 Bron
 

4 opmerkingen:

  1. Op zich heeft hij natuurlijk wel gelijk, het is hoofdzakelijk peer-pressure!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Asher Ben Avram dit denkt dan heeft hij een probleem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met permissie, die gelovigen lullen er altijd maar wat omheen. Daarom vinden ze het meestal helemaal niet erg dat hun taalgebruik zo wollig is. Waar het om gaat is natuurlijk het volgende: in het analyseren en het onderling vergelijken van de verschillende levensbeschouwelijke richtingen is het van belang om op een gegeven moment ondubbelzinnige termen te gebruiken. Zou je dat niet doen dan zou je zelf ook warrig gaan denken, en ben je niet meer tot een zuiver vergelijk in staat.

    Eén van die termen die in aanmerking komt om erachter te komen of je met een echte religie te maken hebt (i.t.t. bijv. het "ietsisme"), is het begrip "openbaring". Zonder dat begrip weet je niet of je met een geloof in de eigenlijke (historische, traditionele) zin te maken hebt of met iets (post?)moderns of iets anders warrigs.

    En een "openbaring" staat gewoonlijk in een boek. Sorry maar het is niet anders. Als je er wat anders van zou maken dan héét het ook anders: vrije associatie ofzo. Mensen die vinden dat een religie iets nog veel mooiers of breders of weet ik veel is, die moeten zelf maar aangeven wat de preciese plaats van hun openbaring in hun denken is, en waar ze die vandaan halen.

    Dat er veel gelovigen zijn die er anders over denken geef ik onmiddellijk toe. Dat haalt datgeen wat ik zeg echter niet onderuit, maar het schetst eerder de diepe kloof die bestaat binnen de verschillende varianten binnen het (nederlandse) christendom.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Discussie rond boek 'Het Monotheistisch Dilemma' krijgt vervolg:


    Morele autonomie temt religies

    BeantwoordenVerwijderen