'Zeg: ...


'Zeg: "Wij geloven in God en in wat op ons is neergezonden en in wat op Ibrahiem, Isma'il, Ishaak, Ja'koeb, en de stammen is neergezonden en in wat Moesa, Isa en de profeten is gegeven van de kant van hun Heer. Wij maken geen enkel verschil tussen hen en aan Hem hebben wij ons overgegeven'" (Koran 3:84)

Met het vorige vers ('Er is geen dwang in de godsdienst') en dit vers maakt men in het Westen vaak de blits in debatten over verdraagzaamheid tussen religies. Het is natuurlijk prachtig dat de islam de boodschap van Jezus (Isa) en Mozes (Moesa) en alle andere Bijbelse profeten en stamvaders als ware religies erkent en geen enkel verschil tussen hen zegt te maken. Wat kun je je nog meer wensen voor de verdraagzaamheid tussen verschillende geloven? Logischerwijs zou je dan verwachten dat de islam alle profeten en hun boodschappen evenveel waardeert als de Profeet Mohammed en zijn boodschap, aangezien de Koran verklaart: 'Wij maken geen enkel verschil tussen hen..' Dit zou de islam werkelijk een voorsprong in verdraagzaamheid hebben gegeven boven andere geloven die alle claimen de enige ware godsdienst te zijn.

6 opmerkingen:

 1. Heel erg lief, die uitleg, maar niet erg realistisch. Ik meen mij ergens te herinneren dat er in de heilige koran ook nog ergens een vers staat waarin er opgeroepen wordt om de joden neer te houwen, waar men maar kan.

  En dan mag het wel zo zijn dat er hier dan in dat ene citaat staat dat er geen verschil is in waarde tussen het ene dat is neergezonden en het andere. Maar ergens moet mij toch van het hart dat het niet klopt. Als het ene citaat de passie preekt en het ander citaat hel en verdoemenis afroept over met name de joden, dan is er toch structureel iets fout in dat boekje.

  De islam deugt niet! Het is een clubje met ziekelijke jodenhaters, de leugens waar men mee dweept zijn niet alleen voor hen zelf desastreus, de hele maatschappij lijdt er onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In zijn "Letter of Memmius to Cicero" (1771), schreef Voltaire over de Joden: "They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race."

  En in zijn essay "One Must Take Sides," veroordeelde hij hen alsvogt: "You have surpassed all nations in impertinent fables, in bad conduct and in barbarism. You deserve to be punished, for this is your destiny."

  Heeft er al iemand over nagedacht wat de oorzaak zou kunnen geweest zijn dat de Joden destijds even sterk onder vuur kwamen te liggen als de moslims tegenwoordig?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Raar maar waar.

  Ik heb medelijden met alle moslims die vanuit hun hart in iets goeds willen geloven.
  Serieus, in zoiets wil je toch niet verstrikt raken..

  Wat zou je doen als alle mannen afgeslacht werden en je vervolgens moest zeggen dat er maar één god en één boodschapper is?

  Zou jij je kinderen vertellen dat het niet zo was, als je wist dat wanneer zij zich zouden uitspreken het hun dood werd?

  En zo niet, hoe ga jij je kinderen ervan overtuigen dat die god werkelijk bestaat? Merken zij niks van de angst die je hebt? Zullen zij die zelfde angst dan niet doorgeven aan hun kinderen?
  Maar hoe weten ze dan wanneer het weer veilig is om niet meer te geloven in het opgedrongen geloof?

  Daar had niemand over nagedacht.
  Welnu, hier in Nederland is het veilig dus denk er maar eens over na.

  BeantwoordenVerwijderen