Sociale workshop: boerka’s maken in Doetinchem

 
(ingezonden) Uitgelicht: Ester van de Haar van de Gruitpoort in weekblad Liemers Vizier (bron), 6.1.2011.

DOETINCHEM - Nu het boerkaverbod opnieuw landelijk tot commotie leidt, vindt de Gruitpoort Doetinchem het tijd voor een tegengeluid. De Gruitpoort organiseert op vrijdagavond 4 (19.00-22.00 uur) en zaterdagochtend 5 februari (10.00-13.00 uur) een workshop sluiers ontwerpen.

In deze Workshop ontwerp en maak je zelf een besluiering, waarbij de vraag ‘wat is een besluiering en welke functie heeft het?’ onderzocht wordt. Er kan geëxperimenteerd worden in materiaal, vorm en volumes. Denk hierbij aan een extravagant geplooide hoofddoek

of een futuristische bruidssluier van plastic. Uiteindelijk is het doel een spetterende besluiering te creëren die niet zou misstaan op een catwalk in Parijs. Deelname is gratis.

Gesluierde schoonheid
De eerste catwalk is in de Gruitpoort zelf op zondag 6 maart. Dan organiseert de Gruitpoort de dag ‘Gesluierde schoonheid’. Een dag vol ontmoetingen en workshops met als doel de sluier en alles wat daar bij hoort eens van de positieve kant te bekijken. Op de website van de Gruitpoort is meer informatie over deze dag te vinden.

‘Opvallend stil’
Directeur Ester van de Haar: ,,Ik vind het opvallend stil in Nederland. Er worden besluiten voorbereid waarbij groepen mensen op allerlei manieren worden buitengesloten. En ook al halen die besluiten het als zodanig niet, er is in ons land een sfeer aan het ontstaan waarbij we het gewoon gaan vinden verschillende groepen mensen verschillend te behandelen. Het uitgangspunt is niet meer: iedereen in ons land moet zich aan dezelfde regels houden en heeft dezelfde rechten en krijgt ook dezelfde straffen. Het uitzetten van veroordeelden met 2 paspoorten is zo’n voorbeeld. Blijkbaar vinden we het al gewoon dat niet meer iedereen gelijk behandeld moet worden. Dat vind ik gevaarlijk. Maar

Lees hierr verder.

Heeft  u ook voorbeelden van      Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien      op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding,     dan  naar hoeiboei@gmail.com .

13 opmerkingen:

 1. Hoe gaat ze reageren als ik een ontwerp naar voorbeeld van de Ku Klux Klan maak?
  ‘wat is een besluiering en welke functie heeft het?’ Een politieke en discriminerende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederlanders zijn reeds tientallen jaren volledig de weg kwijt. Het is schrijnend te zien hoe men elk fatsoen en elke beschaving overboord gooit om maar als tolerant over te komen ten opzichte van de meest verwerpelijke exotica. Ze zouden nog een gezellig middagje gaan koppensnellen als ze daarmee als een progressieve multi-cul zouden kunnen poseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Perfect voorbeeld van zelfislamisering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedendag,

  Ik denk dat Directeur Esther van de Haar van de Gruitpoort Doetinchem misschien onbedoeld door onbegrepen een TEGENGELUID denkt neer te zetten door met mensen een soort modeshow met zelfgemaakte boerka's te houden waarbij dan onder het motto GESLUIERDE SCHOONHEID, inhoud en functie van de besluiering besproken gaan worden. Dit alles omdat zij vindt dat wij door verschillende groepen mensen verschillend behandeld worden zo gewoon gaan vinden. Terecht merkt zij op dat iedereen in dit land zich aan dezelfde regels moet houden en dezelfde rechten heeft met dezelfde straffen, maar daaraan gekoppeld noemt zij een voorbeeld van uitzetting van veroordeelden met dubbel paspoort, want dat zou gevaarlijk zijn. Vervolgens denkt zij dat er geen tegengeluid is en dat wij,( burgers van nederland neem ik aan) niks meer durven te zeggen.

  Mevrouw de directeur,

  Een boerka is het ultime symbool van totale onderwerping aan de Islam die andersdenkenden vermoord, uitscheldt, beledigt, stenigt etc. Een zogenaamd geloof ( lees politiek Islam) die vrouwen ongelijk stelt aan mannen, homo's. Joden en christenen vermoord en kinderen verkracht. Een verbod op boerkas's dragen ( het symbool van die politieke Islam) in een democratisch land is dus terecht. Modeshowtjes helpen niet!

  Als er een groep in onze samenleving constant eist om uitzonderingen vanwege het geloof dan zijn de Moslims, want wij mogen niet kritisch zijn en kritische uitlatingen doen naar de Islam, wij mogen onze kinderen zelfs niet meer leren wat de holocaust is en owee als wij een klein stickertje op onze schooltas dragen met de nederlandse vlag, want dan krenk je de gevoelige Moslim ( lees de politieke Islam die dat soort dingen ontkent of een belediging vindt).
  Het feit alleen al dat er mensen zijn die een dubbel paspoort hebben is al ongelijk aan diegenen die er maar een hebben. Aparte zwembaden, bidruimtes, ziekenhuizen en scholen,eten eisen uit naam van Islam ( nog nooit gehoord dat andere (echte) geloven dat eisen. HOEZO GELIJKE BEHANDELING!!!!!!

  Wij, ( de burgers van Nederland, althans een heel groot deel) zijn inderdaad bewust van deze ongelijkheid en we kletsen ons rot, alleen dat kritische geluid wordt zoveel mogelijk verbannen uit media en een aantal kranten, want dat mag niet!!! ( dan ben je rasist of xenofoob) WE DURVEN DUS WEL WAT TE ZEGGEN MAAR MOGEN HET NIET!!!!!! ( maar u bedoeld vast het omgekeerde, want u bent voor de boerka en die geluiden zijn er genoeg geweest, zelfs constant in media en kranten, er worden zelfs rechtzaken en Islamitische doodvonnissen geuit tegen ons tegenluid ( lees de cartonisten en uiters van het vrije woord)dus dat geluid wat tegen u is moet ik constateren

  Rolmodellen? Komt u, mevrouw Ester van de Haar soms van een andere planeet ofzo? Lees die Kritische geluiden maar eens in Het Vrije Volk of Hoeiboei of Jihad Watch .Org of luister voor de verandering eens naar Dhr Wilders of Mevrouw Hirsi Aliof arabist Hans Jansen of zelfs naar Prof Dr. Smalhout.

  Directeur Ester van de Haar,helaas moet ik uit naam van mijzelf en de Nederlandse cultuur ( u weet wel, die van democratie, tulpen, molens etc), die cultuur daar waar mijn ouders en voorouders oorlogen voor gevoerd hebben onder de Nederlandse vlag uit naam van onze Koningin en Vaderland, helaas moet ik u ook uit hun naam naar u toe zeggen dat u totaal naast een pot piest met dit soort acties. Laat ze tijdens de workshop maar klederdracht van Urk maken of laat ze maar een Nederlandse vlag of een Israelische vlag knopen/knippen/naaien. DAT ZOU PAS EEN TEGENGELUID ZIJN, een tegen het rasisme van de Islam/Moslims naar alles wat westers is en democraties is.
  Vr.gr. Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En komt er dan voor de liefhebbers onder de mannen ook een cursus?
  Bijvoorbeeld een workshop 'cohabiteren met schapen of geiten'?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaren geleden bestonden er al bordelen voor mannen, die het deden met een lijk.
  Het lijk was meestal een dame, die deed alsof.
  Dit type sex behoort tot de psychopathologie.
  Een vraag mijnerzijds aan de imam, die hier over een jaar of 50 de lakens uitdeelt is deze.
  Als ik als 110-jarige bezoeker van een bordeel gevuld met boerka,s dagelijks bezoek ben ik dan gezond ofwel ziek volgens Mohammed?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @topsporter

  Met een pseudo-lijk?
  Die variant kende ik nog niet.
  Wel weet ik dat je in een aantal islamitische landen als man met een gerust hart naar een hoer kunt gaan. De truc die ze toepassen is dat voorafgaand aan 'de daad' je een huwelijk aangaat met de betreffende hoer. Na de daad wordt dit huwelijk dan weer ontbonden.

  Ja ja, 't is me wat met die moslims. Ze hebben dan wel niet het buskruit uitgevonden of de boekdrukkunst maar je kan niet zeggen dat ze niet vindingrijk zijn. Ze zijn alleen bij voortduring met de foute zaken bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan mevrouw Esther de firma Stadelmaier in Nijmegen niet overnemen? Fabrikant van liturgische gewaden voor christelijke geloofsrichtingen, zelfs hofleverancier van de Paus. Zojuist failliet verklaard, maar denkend over een doorstart. Ik zie hier toch een mooie gelegenheid tot diversificatie, en het redt banen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De onnozelheid van de gansjes die zo nodig dit domme gedoe moeten organiseren, zit hem vooral in de benaming 'gesluierde schoonheid'. In ieder geval is een hoofddoek, sluier of boerka bedoeld om juist elke 'schoonheid' van een vrouw aan het oog te onttrekken en sterker nog door haar te depersonaliseren, haar te beroven van haar individualiteit. Je moet wel een echte domme gans zijn, dat je denkt progressief te zijn door mee te werken aan de propaganda van dit extreem reactionaire onderdrukkingssymbool.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kernwoord is weer eens *omkering*. Het valt vaker te spotten binnen en rondom islam. Tijd voor raadsvragen in Doetinchem, tenzij deze activiteiten zichzelf geheel bedruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Aag

  Waarom niet: 'Kluk kluks Clan Workshop'! Wit staat voor 'reinheid', Islam is dol op reinheid - Hitler was dat ook.

  Terzijde een 'Balaclava Workshop voor mannen'.

  'Hoe de juiste Mohammed baard te dragen als equivalente zedigheid van de hoofddoek'.

  Sexier: 'Leren hoe de hoofddoek op de juiste plek te binden' - zoals baby's luiers omgewonden krijgen.

  Workshop: 'Hoe Mohammed vrouwenbesnijdenis liet doen'.

  Vanzelfsprekend zullen wij welkom zijn tijdens dagen met 'mooi gesluierd Nederland'.

  Iedereen is welkom - en broodnodig!

  Ik ga beslist want dit gaat echt een reuze stap te ver. Bovendien zijn Esther (Joods?) van Haar's vergelijkingen idiotie door 'Twee paspoorten' te vergelijken met dat martelinstrument voor vrouwen 'de burka', terwijl een paspoort Nederlands is - burka's nooit Nederlands kunnen zijn.

  Ik zal een Afghaan meenemen die persoonlijk met die krankzinnige mevrouw verbaal de vloer aan zal vegen.

  Hij, ex-moslim, zei: 'Nederland lijkt wel gek Islam fundi's toe te laten'.

  'Vluchten kan niet meer' ooit gezongen, nooit gehoord door de van eigen cultuur totaal verweesde Esther van Haar.

  Met mogelijk VIER burkavrouwen op sleeptouw als een 'huwelijk' voor de moslimman - tenminste 'als hij die kan onderhouden en gelijk (Haha!) behandelen.

  De 'sighe' als vluggetje 'trouwen-en-scheiden' om prostitutie te 'voorkomen', wordt echter alleen onder sji'ieten gedaan(voor zover ik weet)in Iran, Irak... en 'modern Islam' Egypte.

  De 'sighe ontstond mogelijk t.b.v. oorlogen waarin moslims zonder hun eigen vrouwen eventjes konden 'trouwen' als huichelarij om die mannen 'netjes Koran te houden'. Die vanzelfsprekend ook flink verkrachtten -zoals die ... Mohammed een Joods meisje verkrachtte als zijn percentage 'war booty'.

  'Sighe' zijn als 'loslopende vrouwen' juist gewenst omdat geen enkele 'nette moslimvrouw' ongetrouwd seks heeft. Voor man en vrouw beiden staat de doodstraf klaar door 'geselen met 100 slagen' of stenigen voor 'overspel'.

  'Islam houdt het netjes' de 'sighe' moet door de man 'financieel onderhouden worden'; en het contract wordt afgesloten in bijzijn van een mullah/imam.

  Islam heeft inderdaad het wiel uitgevonden voor dé Sexuele Revolutie - de Sharia Inquisitie.

  Des te meer ik Islam leer kennen en begrijpen - des te meer walg ik van alles 'Islam'.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Aag

  Waarom niet: 'Kluk kluks Clan Workshop'! Wit staat voor 'reinheid', Islam is dol op reinheid - Hitler was dat ook.

  Terzijde een 'Balaclava Workshop voor mannen'.

  'Hoe de juiste Mohammed baard te dragen als equivalente zedigheid van de hoofddoek'.

  Sexier: 'Leren hoe de hoofddoek op de juiste plek te binden' - zoals baby's luiers omgewonden krijgen.

  Workshop: 'Hoe Mohammed vrouwenbesnijdenis liet doen'.

  Vanzelfsprekend zullen wij welkom zijn tijdens dagen met 'mooi gesluierd Nederland'.

  Iedereen is welkom - en broodnodig!

  Ik ga beslist want dit gaat echt een reuze stap te ver. Bovendien zijn Esther (Joods?) van Haar's vergelijkingen idiotie door 'Twee paspoorten' te vergelijken met dat martelinstrument voor vrouwen 'de burka', terwijl een paspoort Nederlands is - burka's nooit Nederlands kunnen zijn.

  Ik zal een Afghaan meenemen die persoonlijk met die krankzinnige mevrouw verbaal de vloer aan zal vegen.

  Hij, ex-moslim, zei: 'Nederland lijkt wel gek Islam fundi's toe te laten'.

  'Vluchten kan niet meer' ooit gezongen, nooit gehoord door de van eigen cultuur totaal verweesde Esther van Haar.

  Met mogelijk VIER burkavrouwen op sleeptouw als een 'huwelijk' voor de moslimman - tenminste 'als hij die kan onderhouden en gelijk (Haha!) behandelen.

  De 'sighe' als vluggetje 'trouwen-en-scheiden' om prostitutie te 'voorkomen', wordt echter alleen onder sji'ieten gedaan(voor zover ik weet)in Iran, Irak... en 'modern Islam' Egypte.

  De 'sighe ontstond mogelijk t.b.v. oorlogen waarin moslims zonder hun eigen vrouwen eventjes konden 'trouwen' als huichelarij om die mannen 'netjes Koran te houden'. Die vanzelfsprekend ook flink verkrachtten -zoals die ... Mohammed een Joods meisje verkrachtte als zijn percentage 'war booty'.

  'Sighe' zijn als 'loslopende vrouwen' juist gewenst omdat geen enkele 'nette moslimvrouw' ongetrouwd seks heeft. Voor man en vrouw beiden staat de doodstraf klaar door 'geselen met 100 slagen' of stenigen voor 'overspel'.

  'Islam houdt het netjes' de 'sighe' moet door de man 'financieel onderhouden worden'; en het contract wordt afgesloten in bijzijn van een mullah/imam.

  Islam heeft inderdaad het wiel uitgevonden voor dé Sexuele Revolutie - de Sharia Inquisitie.

  Des te meer ik Islam leer kennen en begrijpen - des te meer walg ik van alles 'Islam'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben nu toch wel benieuwd naar de resultaten...

  BeantwoordenVerwijderen