De Zaak Gregorius N.

Eind vorig jaar verscheen De Zaak Gregorius N., een fraai vormgegeven boekje met daarin een chronologisch verslag van alle relevante gebeurtenissen voor, tijdens en na de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot. Het boekje is een absolute must voor iedereen die Satire en de Vrijheid van Meningsuiting serieus neemt.

Centrale conclusie: godsdienstwaanzinnigen en linkse medemensen met een heilig geloof in de zegeningen van een Multiculturele Heilstaat vormen een dodelijk gevaar voor de Vrijheid van Meningsuiting.

Ex-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) was de drijvende kracht achter de arrestatie maar, erger nog,


de ex-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk (PvdA) rekende het niet tot zijn taak zich er (publiekelijk) krachtig tegen te verzetten.

Achter de schermen heeft een juridische veldslag plaatsgevonden die uiteindelijk resulteerde in een onvoorwaardelijk sepot. Tip voor iedereen die satire bedrijft: neem contact op met een briljante jurist als de advocaat Max Vermeij. Voor de zekerheid. Een ruim zevenhonderd jaar oude satirische traditie betekent namelijk helemaal niets in de ogen van godsdienstwaanzinnigen, organisaties als het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) en linkse betweters.

Traudl de Jonge
HistoricaBestellen?

4 opmerkingen:

 1. En toch mag het een eclatant succes heten voor de Gedachtenpolitie want de heer Nekschot is sinds zijn arrestatie absoluut niet meer de scherpgeslepen luis in de pels der cartoonproblematiek zoals voorheen. Intimidatie werkt dus en dat zou niet mogen. Onder geen beding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Achter de schermen heeft een juridische veldslag plaatsgevonden die uiteindelijk resulteerde in een onvoorwaardelijk sepot. Tip voor iedereen die satire bedrijft: neem contact op met een briljante jurist als de advocaat Max Vermeij. Voor de zekerheid. Een ruim zevenhonderd jaar oude satirische traditie betekent namelijk helemaal niets in de ogen van godsdienstwaanzinnigen, organisaties als het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) en linkse betweters.

  Een schitterend betoog met een messcherpe eindconclusie.Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nekschot is nog even scherp als voorheen.

  http://gregoriusnekschot.nl/blog/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met Ernst Hirsch Ballin hebben wij onze eigen Raspoetin. Het lijdt voor mij geen twijfel dat deze engerd ook de initiatiefnemer is van het proces tegen Geert Wilders. Wellicht niet rechtstreeks, maar toch wel op de manier van: "Het zou mij niet onaangenaam zijn als die man zou worden veroordeeld wegens haat zaaien". En dat is voor menige bruinwerker voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen