HvA: Karel van der Toorn: Handenschudden met vrouwen hoeft niet


(ingezonden) Uitgelicht: Karel van der Toorn in Havana, weekblad voor de Hogeschool van Amsterdam, 'Handenschudden hoeft niet'. 28.1.2011.

Het College van Bestuur vindt dat het ‘moet kunnen’ dat een docent uit geloofsovertuiging weigert vrouwen de hand te schudden. Dat zegt voorzitter Karel van der Toorn.
(...)
Na overleg heeft het College van Bestuur besloten dat de onderwijsinstelling hier geen probleem van maakt. ‘We hebben dat in het College uitgebreid besproken en we hebben ook met allerlei deskundigen hierover van gedachten gewisseld,’ aldus Van der Toorn in de rubriek Wat doet Karel voor de HvA.
‘Onze conclusie is dat dit bij ons moet kunnen. We zijn immers een publieke en vooral open hogeschool. We staan open voor alle religies en dan is acceptatie van dat wat afwijkt van de norm een groot goed. Kortom, wij accepteren het dat er bij ons mensen werken die uit geloofsoverwegingen geen hand aan vrouwen willen geven.

Bron/volledige bericht hierr.

 Heeft  u ook voorbeelden van       Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's  gehoord/gezien      op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met  bronvermelding,     dan  naar hoeiboei@gmail.com .

14 opmerkingen:

 1. Wat een sukkel deze Van der Toorn, en dan vraagt men zich nog steeds af wat zelfislamisering is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Solliciteren bij al-Azhar lijkt me de beste optie voor deze man. Kan hij daar ervaring gaan opdoen in de hoogste respects- en openheidskunde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedere vaste waarde moet omgebouwd worden.We laten allerlei westerse eigenaardigheden oplossen en er ontstaat een nieuw utopia.
  Multicultureel gedrag leidt naar schizofrenie en uiteindelijk naar een maatschappij waar de sterkste(toegepaste agressie) de baas is.
  Zo ..... dan is de monocultuur weer hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "we hebben met allerlei deskundigen hierover van gedachten gewisseld".

  Zeker met de Tiburgse imam Salam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Sailant detail: Nieuwe studenten bedrijfseconomie worden geworven door een 20-jarige studente met hoofddoek."

  Mekka docent - saillant detail

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd, met 'dank' aan Cohen, maar vergeet GroenLinks niet:

  Geen handen schudden met GroenLinks?

  http://www.hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2006/11/geen_handen_sch.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We mogen dus concluderen dat opportunisme een grond kan zijn om het verbod op discriminatie (van vrouwen in dit geval) op te schorten.

  De betreffende Hogeschool zou eens antwoord moeten geven op de vraag hoelang die opschorting eigenlijk gaat duren, naar hun eigen idee. Welke criteria legt men daar voor aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat van der Toorn zich kapot mag schamen als hij zijn moeder aankijkt!

  En vrouwen zouden de HvA moeten boycotten. Het is (helaas) hoog tijd voor een nieuwe golf aan feminisme. De opstand moet kennelijk komen van vrouwen en van minderheden zoals homo's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begrijp niet dat er niet wordt ingezien dat men zich op een glijdende schaal bevindt, wat te doen bij:

  Een Nederlandse docent die zich bekeert tot de islam en daarna alleen nog in een burka les wil geven. In een burka gaat dat toch ook prima, wat is nu het proleem.

  Een docent(e) die voortaan weigert om aan homo's les te geven of mondelinge tentames af te nemen. Dit moet toch mogelijk zijn, voor die paar "afwijkingen" is toch wel een alternatief lesprogramma te organiseren.

  Of alleen Halal voedsel wordt nog geaccepteerd, oei, foutje, dat is al geregeld bij sommige overheidsorganisaties.

  Man, man, waar blijf je?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zorg maar eerst dat de lonen van vrouwen en mannen gelijk worden getrokken in dit 'vrouwvriendelijk' land alvorens eisen te stellen aan anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al Azhar aan de Amstel. De invloed van het nieuwe verenpakje van de PvdA in de samenleving is nog niet weg met één daadkrachtig kabinet. Al gaat het gelukkig een betere kant op. http://tinyurl.com/69y3h6u

  Tot die tijd mogen vrouwen vrezen voor seksespecifieke discriminatie, degradatie tot ietswezens in de publieke ruimte en een roeping tot zoontjesfabriek. Da's een kwestie van respect en onderwerping.

  BeantwoordenVerwijderen