Nieuw boek Hans Jansen: Op, Op, Ten Strijde, Jeruzalem Bevrijden!


29 opmerkingen:

 1. Het telegraaf interview met Hans Jansen van zaterdag 29-10-2011 kunnen geintereseerden hier lezen : http://pineut.wordpress.com/2011/10/29/geert-wilders-is-een-kruisridder

  Vr. Gr. Pineut

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is natuurlijk zelf niet vooringenomen met zijn leugenachtige en rechts populistisch gepeupel?

  Ik ben benieuwd of er in dit boek iets over de slachting van Jerusalem in 1100 staat, waarbij de Kruisridders alle mannelijke leden van de Joodse en Islamitische bevolking op werkelijk beestachtige manier gemarteld en geslacht hebben. Zal wel niet natuurlijk.

  Jansen is een rondwarende valse profeet met een grote duim, waaruit hij zijn eigen onwaarheden en zelfbenoemde deskundologisme zuigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga het boek vandaag nog aanschaffen. juist omdat ik behoefte heb aan evenwichtige informatie. Dus niet alleen gejammer over de slachting die de kruisvaarders in 1099 in Jeruzalem aanrichtten, maar ook ook gewoon eerlijk vertellen dat moslims precies hetzelfde deden met steden die werden ingenommen zonder overgave. In die tijd was het namelijk normaal om steden die zich niet overgaven en die uiteindelijk toch werden ingenomen te plunderen enz. Dat gebeurde bij christenen, maar net zo goed bij moslims. Onjuist zou zijn om daarbij slechts een partij kritisch te bekijken. Geschiedenis moet vrij zijn van allerlei ideologische vervuiling die meer zegt over het heden dan over het verleden dat wordt geacht te worden beschreven,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @El_Houssain

  Prof. Hans Jansen is inderdaad niet vooringenomen, integendeel zelfs, het niveau van Prof. H. Jansen zul jij bij lange na niet kunnen evenaren. Het is altijd frappant dat mensen zoals jij de waarheid van geschiedkundige feiten graag afdoen als leugen simpelweg omdat je de waarheid niet kan verdragen. Ja de waarheid is zeer pijnlijk en vanuit die pijn is het veel gemakkelijker om dan maar de geschiedenis te vervalsen. In het boek komt heel duidelijk naar voren dat de kruistochten een reactie waren op de agressieve en oorlogszuchtige jihadisten. Niet andersom. De jihadisten wilden oorlog, wel die hebben ze gekregen en ze zijn op alle fronten verslagen. Die nederlaag is men tot op de dag van vandaag niet vergeten en we zien dan ook dat de agressie en zucht naar oorlog is gebleven.

  Een profeet is iemand die zegt dat hij/zij namens G'd spreekt. Hans Jansen doet dat niet je kwalificatie voor wat betreft valse profeet is dus misplaatst.

  Vr. Gr. Pineut

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ El hoessain.
  Waarom lees je niet eerst het boek , dan hoor je het ook eens van een ander i.p.v. van je sharia-broertjes .
  Altijd maar weer Hans Jansen beschuldigen van leugens , dat begint toch zulk een dooddoener te worden , kom nou eens met feiten die in het boek staan en die onwaar zouden zijn . Hans Jansen probeert mensen zoals jij die zo met vooroordelen en leugens zijn opgegroeid te helpen . Wees toch eens een beetje dankbaar man , hij probeert alleen maar wat 'verlichting' te brengen in die 7de eeuwse duisternis waar jij nog hardnekkig aan vasthoudt . Je doet ook alweer allerlei veronderstellingen over b.v. 'de inname van Jeruzalem' maar hebt nog niets gelezen . Probeer je toch een beetje aan te passen aan de westerse 'verlichte wereld' !!! Laat ratio prevaleren boven je onderbuikgevoelens , dom emotioneel reageren maakt je niet wijzer , houssaintje !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Piet -

  Je terechte commentaar:

  "Waarom lees je niet eerst het boek , dan hoor je het ook eens van een ander i.p.v. van je sharia-broertjes."

  Toch zou ik zeggen, doe geen moeite. Islamietjes, c.q. PC/MC propagandisten die islam-kritische boeken lezen?

  If pigs had wings.. ;-)

  Ga uiteraard het boek aanschaffen. Inderdaad mooi Kerst- of, nog beter: Sinterklaascadeau.

  Grt,
  Sag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hans Jansen is woensdagavond 2 november te gast bij 'Moraalridders' (EO), Nederland 2: 22:25 - 23:00 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas kan ik het niet als e-book downloaden. Heeft iemand daarvoor een link?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou het book graag als e-book hebben, voor de ereader. Is het daarvoor beschikbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Correctie: Hans Jansen is woensdagavond 2 november te gast bij 'Moraalridders' (EO), Nederland 2: 21.15 uur!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb de heer Jansen gisteren op televisie gezien waarin hij zich liet kennen met zijn ware aard, namelijk een EVANGELIST. Dat blijkt uit het feit dat hij de gebeurtenissen in Finland bagetaliseerd wat is gedaan door een of ander gestoorde. terwijl dat iemand is geweest uit een vooraanstaande familie met een universitaire opleiding. En de moord op Theo van Gogh doet voorkomen als gedaan door een Jihadist. De gestoorde M.B had maar een mbo opleiding. De geschiedenis van de kruisvaarders is altijd geschreven door de christenen, dus altijd al verzacht. Maar als men wil weten waar ze echt op uit waren moet men maar gaan lezen wat wat de kruisvaarders de Grieks Orthodoxe Christenen hebben aangedaan, en waarom toen juist de verhoudingen tussen het Vaticaan en het Orthodoxe kerk zijn verscheurd. Maar daar heeft ons zogenaamde ARABIST het helemaal niet over, omdat zijn bron het propaganda materiaal is van het Vaticaan om zijn eigen hachje te redden. Maar wat verwacht ik eigenlijk van een EVANGELIST die is vermomd is als ARABIST. Altijd weer het dubbele moraal van het westerse kerk..je went er aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geachte heer Jansen.

  Prima optreden in 'Moraalridders'. Punt gemaakt.

  Alleen zo jammer dat de heren soms zo'n haast hebben en daardoor onvoldoende rust inlassen om even wat verder op de essentie in te gaan.

  Jammer ook dat beide presentatoren zich een beetje vanuit 'correcte hoek' opstellen. Maar dat is gezien hun geloof misschien wel wenselijk.

  Mooi dat eens gezegd wordt waar het op staat: De kruistochten waren een logische reactie op de Jihad: de heilige islamitische oorlog van de moslims in de 7e en 8e eeuw, tot en met de 11e eeuw.

  Een logische reactie dus op de islamitische fascistische veroveringsdrang en vuile moorden op christenen en bovendien: het binnentrekken van Europa. Wat zij ook daarna vanuit verschillende hoeken, nog meerdere malen gedaan hebben. Kijk zelfs nu eens om u heen zou ik willen zeggen.

  De propaganda en het politiek correcte bedrog die er blijken te bestaan rondom dit onderwerp, zijn dus zeker voor een groot deel (of helemaal) onterecht. Bovendien gevaarlijk, omdat we ons zogenaamd dus maar moeten laten overlopen nu: het linkse 'weg met ons'.

  Een paar weken geleden heb ik in de bibliotheek eens even een paar inleidingen gelezen van de daar aanwezige boekjes over de kruistochten. In 1 van de boekjes werd zelfs stellig beweerd dat wij als Europeanen met de imperialistische en moordlustige kruistochten tegen de moslims, de overduidelijk foute partij waren en zelfs de huidige problemen daarmee nog veroorzaakt hebben.

  Aan de pedofilie verdedigende en vooringenomen El Houssain (zie reacties op 'Kopten'), zou ik dan ook willen zeggen wat in de uitzending aangehaald werd:

  Als mensen zeggen dat de Europeanen / Christenen zich moeten schamen voor hun kruistochten: dan moeten we dus in schaterlachen uitbarsten.

  Een niet mis te verstane en prikkelende boodschap.

  Dit boek van Hans Jansen staat op mijn leeslijst de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De uitzending van Moraalridders (2.11.2011) met Hans Jansen is hier nog te bekijken:


  Hans Jansen bij Moraalridders Tijs van den Brink en Andries Knevel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ik mij afvraag is waarom er in de landen waar de moslims zo geheerst hebben, de eeuwen oude kerken nog bestaan en er nog steeds miljoenen christenen en Joden zijn. Maar wat is er gebeurt de met landen en bevolkingen die veroverd en geplunderd zijn door landen als Italie,Spanje,Portugal,etc
  ( meestal onder het gezag van het Vaticaan ) zoals de Maya's en de Indianen zijn zij uit vrije wil christenen geworden. Waarom is in Midden-Amerika en Zuid-Amerika het vaticaan zo machtig. Mensen lees uw geschiedenis want ook die geschiedenis is van christenen geschreven door christenen. En neem dan ook de houding van het Vaticaan, ten opzichte van de nazi's in w.o.II voor ogen.
  De bronnen van Onze EVANGELIST H.Jansen's boek zijn volledig verkregen uit boeken die door het Vaticaan zijn gefinancieerd. Zouden die een slecht woord over de kruisvaarders kunnen schrijven.
  Lees uw gwschiedenis, maar objektief en zonder dubbel moraal..
  vraag u zelf af wat er met miljoenen indianen is gebeurt op het continent Amerika...
  lees uw geschiedenis...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als we allemaal de misstanden, ook van onszelf en van onze voorouders, zouden willen erkennen en op waarde veroordelen, dan zouden we heel ver zijn.

  Ik krijg met velen echter de indruk, dat vooral moslims de waarheid in pacht denken te hebben.

  Luister alleen al naar de zeurpreken over ongelovigen die dwalenden zouden zijn. Dwalend, betekent in dit geval misdadig afwijkend van de enig ware islamitische norm.

  De islam is zeer fascistisch en 'indisputable', dat staat duidelijk geschreven en daarom komen vele moslims niet toe aan deze oproep:

  Als we allemaal de misstanden, ook van onszelf en van onze voorouders, zouden willen erkennen en op waarde veroordelen, dan zouden we heel ver zijn.

  De Koran roept alle moslims op, nee verplicht ze zelfs, om alle anders denkenden te zien als varkens.

  Om ze te onderdrukken en zelfs te doden. Waarbij ik mijn grote respect voor het slimme en mooie dier 'varken' overigens eens wil benadrukken. En mede daarom mijn disrespect voor de intolerante islam.

  De milde moslims zouden zich moeten bevrijden van het verderf van de islam, net zoals de milde westerse mensen zich zouden moeten bevrijden van het westerse bederf, zoals inderdaad de graaibanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Eenoog -

  Mooi betoog.

  "De milde moslims zouden zich moeten bevrijden van het verderf van de islam, net zoals de milde westerse mensen zich zouden moeten bevrijden van het westerse bederf, zoals inderdaad de graaibanken."

  Met de term "milde moslims" kun je overigens alle kanten uit. Je weet niet of het individuen betreft die slechts passief zijn ten aanzien van de agressieve, soms gewelddadige verspreiding van de Islam.

  Met de term "milde" Westerse mensen is het niet anders. Men kan hiermee ook mensen bedoelen die onwillekeurig een "mild" systeem van onderdrukking en afpersing steunen (onze verzorgingsstaat). "Mild" in vergelijking met de mafia, hoewel de laatste tenminste eerlijk toegeeft de mensen te bestelen.

  Men veroordeelt misschien in alle mildheid de "hebzucht" van graaiers bij banken enzovoort, terwijl men de graaiers in dienst van het "collectieve belang"; graaiers namens de staat en graaiers bij centrale banken buiten schot laat.

  Vraag: wat zou er na de bevrijding van de "graaibanken" voor deze instellingen in de plaats moeten komen?

  Groet,
  Sag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Feramuz -

  beweert:

  "Wat ik mij afvraag is waarom er in de landen waar de moslims zo geheerst hebben, de eeuwen oude kerken nog bestaan en er nog steeds miljoenen christenen en Joden zijn."

  Propagandisten voor de Islam doen er over het algemeen verstandig aan om leugens te verspreiden in de vorm van halve waarheden en zo meer. Aperte leugens - zoals het bovenstaande citaat - vallen zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Eenoog, of en nog een subjectief oog ook nog,of liever gezegd een van de vele Geert Wilders papagaaien. Ooit de moeite genomen de vertaling van de koran te lezen ??? nee denk ik !!1

  Natuurlijk is de Koran een boek wat niet tot in de kleinste detail treedt.
  Dit kan als het door verkeerde mensen wordt vertaald, kan leiden tot misstanden.

  Maar is dat met de Bijbel niet gebeurd, zijn de zwarte afrikanen niet als slaaf gebruikt met behulp van citaten uit de Bijbel. Zijn niet miljoenen Indianen uitgemoord met behulp van citaten uit de Bijbel. verwees het Vaticaan niet naar de Bijbel om de kruistochten te kunnen rechtvaardigen.
  Zelfs Hitler heeft uit de Bijbel geciteerd of niet. Maakt dat de Bijbel slecht en fascistisch boek of waren dat de mensen, die het heilige boek hebben gebruikt voor hun eigen doeleinden.

  Dus doe a.u.b oogkleppen af en hou op met alleen papegaaien en onderzoek a.u.b en lees uw geschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Zelfs Hitler heeft uit de Bijbel geciteerd of niet. Maakt dat de Bijbel slecht en fascistisch boek of waren dat de mensen, die het heilige boek hebben gebruikt voor hun eigen doeleinden.

  Dus doe a.u.b oogkleppen af en hou op met alleen papegaaien en onderzoek a.u.b en lees uw geschiedenis"

  Tja, het is toch heel duidelijk dat u in het vrije westen bent en dat u die mening uiten kunt. Maw. het wordt niet voor eenieder verborgen gehouden dat onze geschiedenis ook donkere kanten heeft. U zegt het zelf.
  Maar dat in naam van de bijbel moorden zijn gepleegd wil nog niet zeggen dat daarom de koran zo'n vegetarische aangelegenheid is.

  Tenslotte wordt hier Hitler met z'n Mein Kampf uitgekotst en in het Midden OOsten is het boekje een bestseller.
  Dat geeft te denken.

  Ook geeft het te denken dat een of ander hooggeplaatste halvegare van de islam beweert dat er grenzen aan humor zijn, Bij Charlie Hebdo weten ze nu precies wat er mee bedoeld wordt. Dus eenieder is nu gewaarschuwd dat er naast de franse wet, ook de hand van Allah regeert.

  Allemaal erg effectief volgens Jansen.


  Efin de Arabische lente is aangebroken en daarmee de hel open gegaan en de desbetreffende poortwachters ervan, Mubarak, kadaffi, zijn uit de weg geruimd. Dus vrij baan om naar West-Europa te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "De milde moslims zouden zich moeten bevrijden van het verderf van de islam, net zoals de milde westerse mensen zich zouden moeten bevrijden van het westerse bederf, zoals inderdaad de graaibanken."

  Grappig.
  De milde nazis zouden zich moeten bevrijden van het verderf van het nazisme, net zoals de milde westerse mensen zich zouden moeten bevrijden van het westerse bederf, "zoals inderdaad de graaibanken".

  'Graaibanken' is net zoals 'Systeembanken' een nieuw woord en kolderiek.
  Geen enkele hoogleraar economie is tijdens zijn opleiding het woordje "systeembank" tegengekomen, noch doceert men het. Behalve na 2008 en behalve niet alteserieuze docenten.

  Is Philips of Shell, Gasunie, misschien een 'systeem'-bedrijf ?

  Als die ondernemingen omvallen, valt dan de hemel op ons hoofd ?
  Welneen ! Systeem dinges is gewoon een stukje propaganda.

  Bijna elk bedrijf is volgens de wet verplicht een halfjaarrapport en een jaarlijks eindrapport te produceren. Zo'n rapport dient volgens de wetgever de toestand van het bedrijf/onderneming aan de vennoten duidelijk te maken. De twintig grootste Nederlandse ondernemingen vallen daaronder. Daarbij geldt voor de banksector dat zij het meeste, samen met de nucleaire industrie, van alle sectoren geboden is aan regels.

  Ten tweede geldt dat eenieder zich aan de wet moet houden en de samenleving niet mag beschadigen.

  Ten derde zijn er nog de belastingdiensten en/of andere diensten van de overheid die bij nacht en ontij inspecties kunnen uitvoeren.

  Dus waarom is men verrast dat plots en in allerhaast banken met miljarden moesten worden voorzien ?
  Waarom is de regering bereid om de komende generatie Nederlanders met een torenhoge schuld te belasten ?

  Het antwoord heeft niets te maken met kapitalisities systeem, bonussen of andere onzin.

  Dat de overheid met haar monopolie als toezichthouder compleet heeft gefaald is wel duidelijk. En dat is de kern van het probleem.

  Niets 'graaicultuur', want als er nooit bonnen worden uitgedeeld bij het door rood rijden, stopt niemand meer voor groen. Een enkeling noemt dat westers verderf.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als el-Hoessein het allemaal zo goed weet waarom schrijft hij dan geen recensie van het boek. Moet hij het wel eerst lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. !!!!!!! Vrije westen!!!!!!!!!!!

  Vrije westen Klopt, we zijn zo vrij dat we mogen stemmen, maar wat veranderd er als de grote multinationals en grote investeerders en banken zich verzetten, maakt het dan wat uit op wie wij met z'n allen stemmen. Ja we zijn vrij om een ander op elk manier te vernederen en uit te schelden onder de noemer vrijheid van menings-uiting, en wat we vooral doen in het westen is dat als er even tegenspoed is spuwen we dat uit op minderheden..
  wilt voorbeelden..
  ach eigenlijk kent u ze allemaal, maar dat zijn uw voorouders,en uw ouders zijn niet opgevoed door uw voorouders en u bent niet opgevoed door uw ouders, dus wat deert het. Maar de enkele goede dingen wat uw voorouders hebben gedaan daar bent u vast trots op...
  en terecht....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Feramuz zei tegen Eenoog:

  "Dus doe a.u.b oogkleppen af en hou op met alleen papegaaien en onderzoek a.u.b en lees uw geschiedenis."

  Vergeef mij inderdaad de oogkleppen. Ik liet mij even gaan.

  Feramuz: scheer je alsjeblieft weg met je islam en Koran. Wij hebben er schoon genoeg van. Hou je grote mond alsjeblieft. Wie denk je dat je bent om ons in ons land de les te kunnen lezen? Met je bekrompen gedachtengoed?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb het boek inmiddels gelezen en ik vind het een interessant boek, ook vanwege de heldere visie die erin staat. Realistisch met een vleugje humor/cynisme van Hans Jansen. Zeker ook daar waar hij de misplaatste politieke correctheid bekritiseerd. Een verademing vergeleken bij de gebruikelijke politiek correcte eenzijdige geschiedschrijving.

  BeantwoordenVerwijderen