JODEN TEGEN BESNIJDENIS

Jews against circumcision


JODEN TEGEN BESNIJDENIS

Wij zijn een groep van goed opgeleide en verlichte joden die beseffen dat de barbaarse, primitieve, pijnlijke en verminkende praktijken van de besnijdenis niet meer in het moderne judaïsme thuishoren. 

Rabbi Moses Maimonides zelf erkende dat besnijdenis wordt gedaan om de penis ongevoeliger te maken en masturbatie tegen te gaan. Joden behoren tot de slimste mensen in de wereld. We zijn slechts 1/3 van één procent van de bevolking, maar we hebben 33% van de Nobelprijzen. Wij zijn slim genoeg om te begrijpen dat verminking van de penis van kleine jongens geen acceptabele praktijk is in deze moderne tijd.REFERENDUM IN SAN FRANCISCO OM BESNIJDENIS TE VERBIEDEN 

Een onlangs gehouden referendum in San Francisco wil besnijdenis verbieden, waarbij geen uitzondering wordt gemaakt voor besnijdenissen om religieuze redenen. Veel mensen hebben dit referendum antisemitisch en anti-moslim genoemd. Maar dit is gewoon niet waar. Alle baby’s hebben recht op ongeschonden genitaliën en het recht op zelfbeschikking over hun lichaam. Niemand heeft het recht om voor het kind te beslissen om zijn lichaam om niet-medische redenen te veranderen, zelfs als het zijn eigen kind is. Ouders hebben alleen het recht om voor hun minderjarige kind medische beslissingen te nemen, zoals het verwijderen van de keelamandelen en de blindedarm. Besnijdenis is medisch niet legitiem.

VOORHUID VAN DE MAN 
Ja, maar dit is een vreselijk paljas. De paljas is antisemitisch en anti-moslim en degene die dit beweert, toont een ongelooflijk gebrek aan beoordelingsvermogen door dit zo te beweren. Wij verdedigen deze paljas niet, ook al heeft hij het recht op vrijheid van pers en de vrijheid om te protesteren, zelfs als het beledigend is. Ondanks het feit dat hij een slecht beoordelingsvermogen over dit onderwerp heeft, heeft hij nog steeds het recht om baby’s te beschermen.

Wees niet bang
Wees niet bang om de eerste te zijn om je ouders, familie en gemeenschap te veranderen en hen te leiden naar de moderne tijd! Je eerste verantwoordelijkheid is om voor je zoon te zorgen, niet om anderen tevreden te stellen in hun hang naar traditie. Uiteindelijk zal je gemeenschap het licht zien.

Wat betekent traditie voor jou? Betekent traditie dat je het welzijn van je zoon op de tweede plaats stelt? Volg je blindelings tradities, zelfs wanneer deze tot verminking en ongewenste lichamelijke veranderingen leiden?

Wees niet bang om voor je zelf te denken. Besnijdenis is barbaars en je bent een betere ouder, wanneer je niet de penis van je zoon verminkt.

Wees niet bang om tradities in twijfel te trekken, liever dat dan ze blindelings na te volgen. Besnijdenis blijft voortduren in ons geloof door indoctrinatie, angst voor verandering, en door de zogenaamde traditie. Vergeet niet dat onze religieuze leiders de producten zijn van dezelfde indoctrinatie.

Als je wordt verteld om je dochter te besnijden, gehoorzaam je dan blindelings? Of stel je je kritisch op en kies je ervoor om je dochter te beschermen? Moeten wij onze zonen niet met dezelfde zorg en respect behandelen?

Wees niet bang voor de straf door God. God heeft geen besnijdenis bevolen. In de oorspronkelijke versie van de Torah, het boek van J, wordt besnijdenis zelfs niet eens genoemd. Feilbare mensen bedachten besnijdenis als een manier om masturbatie tegen te gaan. Zelfs Rabbi Maimonides erkende dit feit.

[Vertaling: Rudolf]


Zie ook: Rechter VS verbiedt stemming over besnijdenis
31 opmerkingen:

 1. Die Nobelprijzen komen wel vrijwel volledig voor rekening van de Asjkenazische (noord/oost- Europese) joden, wat zegt dat over Sefardische joden? En überhaupt over volken die geen Nobelprijzen winnen in intellectuele disciplines? Je kunt er zoveel omheen draaien als je wilt, maar besnijden is een Semietisch, 100% religieus ritueel om de verbintenis met Abraham aan te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Wij zijn slim genoeg om te begrijpen dat verminking van de penis van kleine jongens geen acceptabele praktijk is in deze moderne tijd."

  Ben toch benieuwd of er ook moslims zijn die slim genoeg zijn om dit te begrijpen. Is daar al onderzoek naar gedaan? Of gebeurt dat allemaal nog in het diepste geheim?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een merkwaardige wereld toch. Besnijden is niet anders dan brandmerken. Trouwens hoe hou je joden en moslims uit elkaar met al die besneden piemels verborgen in al die al dan niet schone onderbroeken? Ik stel voor bij joden voortaan de linker oorlel af te knippen als herkenning en bij moslims de rechter oorlel. Dan heb je er tenminste wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de orthodoxe mannen herken je aan de lange krullen langs de oren en de hoed op het hoofd en de veelal donkere kleding

   Verwijderen
 4. "Ouders hebben alleen het recht om voor hun minderjarige kind medische beslissingen te nemen, zoals het verwijderen van de keelamandelen en de blindedarm."
  ....Aldus een buitenstaander van het gezin die meent de ouders een lesje te moeten leren door zich met prive zaken te bemoeien. Niet omat hij/zij er last van heeft, zijn/haar dagelijkse leven beinvloed. Neen, het schreeuwertje heeft een mening en die is goed en die moet voor alle mensen gelden..... ook al indien men er zelf geen last van heeft.
  Stel nu dat hij/zij, de buitenstaander dus, nu eens geconfronteerd wordt met een situatie waarin hem opgelegd wordt hoe hij /zij zhet kind opvoeden moet ?
  Wie schreeuwt dan "staatsterreur ?"

  Als wetgeving, enkel bedoeld om het openbare leven te regelen, voornemens is de invloed tot achter de voordeur uit te breiden, wanneer eindigt het dan ?


  Is het dan op een gegeven moment logisch dat de overheid bepaalt welke literatuur voor de jonge kinderhersentjes geschikt is en welke niet ?... om bedplassen of nachtmerrie te voorkomen ?

  En nu maar hopen dat jongetjes die later vader worden dan hun verstand eens gebruiken.

  Live and let die.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sirik,
   Is dit een pleidooi voor of tegen genetiale verminking?

   Verwijderen
  2. @Sirik,

   Eerst even lezen waar het hier over gaat.

   Het gaat niet over opvoeden, of het verbieden van literatuur.
   Het gaat over het verminken van kinderen.

   Nog wat dingen die bij wet verboden zijn bij kleine kinderen; tatouages zetten, piercings aanbrengen, alcohol of drugs toedienen, vingers afsnijden, prostitueren, in brand steken.
   Vind je dat echt allemaal overdreven overheidsbemoeienis?

   Wie zichzelf op latere leeftijd wil verminken moet dat vooral doen.
   maar van kinderen blijf je af.

   Verwijderen
  3. Ja, dat klinkt erg geloof-waardig. Nu wil het geval dat mijn god beveelt om mijn kinderen de neus en oren af te snijden. Dat moet dus ook kunnen.

   Ik heb niks geen probleem met jullie geloof maar als je mensen wilt verminken, dan moet je toch echt even met SERIEUS bewijs komen dat die goden van jullie bestaan.

   Verwijderen
  4. er is maar een G'd en kom jij maar eens met het bewijs dat hij níet bestaat

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Filosoof Geert ter Horst ziet achter het besnijdenisverbod wel degelijk het spook van antisemitisme terugkeren. Modern secularisme herhaalt de vervangingstheologie.

  Klik hier om rest van "Een verbod op besnijdenis is een verbod op het Jodendom" te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de Nedelandse grondwet staat keurig omschreven dat de godsdienstvrijheid gelimiteerd is.
   Het is de plicht van gelovigen( joden, katholieken, islamieten) zich naar de nukken van het Nederlandse volk/bevolking te onderwerpen. Het is een voorwaarde en tegelijkertijd een eis om lid te kunnen blijven van de Nederlandse samenleving.

   Het is niet anti-(katholiek, semitisme, islamisme) maar bovenal en uitsluitend PRO-Nederland.
   PRO-Nederland zijn is een onvoorwaardelijke eis en opdracht. Nederlands belang gaat boven elk ander belang en kan uiteindelijk, om het te beschermen, zelfs het aller kostbaarste van de burger eisen.

   Als joden/katholieken zich daarom niet prettig voelen, is hun grootste verlangen niet dat om deelgenoot te mogen zijn van de nederlandse samenleving, maar is er kennelijk een ander groter verlangen. Er is een keuze.
   Voor een Nederlander (of Nederland) is dat er niet.

   Verwijderen
  2. Wel een erg huilie-huilie-stuk van filosoof Geert van der Horst. Meteen de antisemitisme-kaart trekken. Het zijn notabene joden die aangeven van de achterlijke 'traditie' af te willen en geen atheisten of christenen of wie dan ook. Zoals ze ook die andere joodse 'tradities' niet meer navolgen:

   http://www.jewsagainstcircumcision.org/

   Jews say that circumcision is tradition. The following are also "traditions" and they are among the actions punishable by death according to the Torah:

   Cheating on your husband, (Lev. 20:10).
   Fornicating - if you’re female (Deut 22:21).
   Homosexuality (Lev. 20:13).
   Blasphemy (Lev. 24:16)
   Insulting one’s parents (Exod. 21:17)
   Disobeying one’s parents (Deut 21:18-21
   Obviously, we no longer apply capitol punishment for committing the above mentioned acts because we are no longer a primitive society and we have come to believe in human rights. Other practices sanctioned by the Torah that we no longer do because we are educated and enlightened are:

   Slavery (Exod 21:1-11) (Deut. 15:12-18)
   Animal and Human Sacrifices (Lev. 4:3, 4:23, 4:32, 5:7, 5:15; Judges 11:20, 11:33)
   Divorce for men only (Deut 24:1)
   Female subservience to men including obedience to every order and no right to refuse sex, (Genesis 3:16).

   Maar goed als ze zo graag willen besnijden dan moeten ze dat zelf weten, maar wel pas vanaf 18 jaar. Iets met het recht op lichamelijke integriteit. Voor iedereen.

   Mooi initiatief dus van deze joden, ik had niet anders verwacht.

   Verwijderen
  3. @Sirik
   Was Nederland dan geen Nederland toen het honderden jaren besnijdenis heeft toegestaan voor Joden? Wat je voorstelt is niet alleen anti-Joods maar ook anti-Nederland!

   @Willem
   Geen argumenten dus van jou waarom de aanklacht van antisemitisme door Geert ter Horst niet zou kloppen. En is het verschijnsel antisemitische Joden je bekend? Als er een stuk verschijnt met de titel' JODEN TEGEN ISRAEL' dan hebben die ook maar automatisch gelijk? En wat je aanvoert over de doodstraf heeft nooit tot de traditie van het Jodendom behoord. Besnijdenis duizenden jaren wel!

   Geert ter Horst vat het mooi samen: "In de eerste plaats zijn Joden die de besnijdenis principieel weigeren toe te passen hooguit een soort flauwekul-Joden. In de hoofdstromingen van de joodse traditie, zowel in de orthodoxe wereld als in het zgn. Conservative Judaism, en bovendien ook in het liberale of Reform segment, wordt de besnijdenis gezien als essentieel, zelfs als de kern-rite van heel het Jodendom. Slechts enkele fringe-groeperingen aan de uiterste rand van het Reform-Jodendom zwichten hier voor de moderniteit. Het is tekenend voor het gebrek aan begrip van Van Dijk dat hij deze fringe-groeperingen ten voorbeeld stelt aan het traditionele Jodendom. Hij kan toch zelf weten dat geen zichzelf respecterende traditionele gemeenschap daar in zal trappen."

   Verwijderen
  4. @Dutch renitent,

   Ter Horst zegt over de gevaren van babyverminking; "er zijn nog steeds joden, dus met die medische schadelijkheid valt het wel mee".
   Een prima pleidooi voor het legaliseren van talloze andere vormen van babyverminkingen; en natuurlijk ook van eerwraak en kinderprostitutie.
   "Er zijn immers nog steeds kinderen".

   En dat was nog zijn "beste" argument; hierna komt de achterhaalde antisemitisme-troef. Waarmee ter Horst zichzelf tegenspreekt. Want als eeuwen van antisemitisme tot en met een holocaust aan toe het jodendom niet uit konden roeien, wat is er dan mis met antisemitisme?
   "Er zijn immers nog steeds joden".

   Laten we de flauwekul van ter Horst even opzij zetten, en kijken naar de werkelijkheid. Een jaar of 20 geleden zag ik een documentaire over mannen die decennialang hadden geleden onder mislukte besnijdenissen. Een soms levenslang verborgen leed, want slechts weinigen zullen daarover durven spreken.

   Elke arts kan je vertellen dat elke medische ingreep een risico inhoudt. Dat risico is in Nederland lager dan in Somalië, maar enig risico is er wel, altijd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tatouages of piercings.
   Er is niks op tegen als mensen zich op latere leeftijd laten besnijden, tatoueren of piercen. Maar van kleine kinderen blijf je af.

   Dat heeft niks met secularisme te maken, kindermishandeling buiten de religieuze sferen is allang verboden.
   Het zijn juist de religieuzen die steeds weer eisen dat zij zich niet aan de voor iedereen geldende wetgeving hoeven te houden.

   Je stelt dat babyverminking essentiëel is voor het jodendom. Als dat zo is dan moeten joden daar vooral voor kiezen; als ze er klaar voor zijn. Als je gelijk hebt dat er maar heel weinig joden zijn die hier zelf over durven nadenken dan is dat geen reclame voor het jodendom.

   Verwijderen
  5. Is godsdienst vrijheid gelijk aan het recht tot verminking van een onschuldig kind dat zich niet kan verweren?

   Verwijderen
 8. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3305419/2012/08/23/Misschien-moeten-joden-weg-uit-Duitsland.dhtml

  Het zit niet goed meneer Rudolf!
  Als ik u was had ik dit artikel verwijderd en er nooit meer wat over gezegd.

  Hoe meneer Rudolf erover denkt interesseert mij geen biet, ik constateer alleen dat dit foute boel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. For the greater part of the 20th century, over 60% of American boys were circumcised, and I assure you that a very small percentage of them had this agreeable and decorative alteration to their persons because of Moses' recommendation (Jews have never been more than 2 or 3 percent of the US population. I know that medical opinion changes, but a practice that was regarded as modern and hygienic by the biggest modern society cannot suddenly be denied to a religious minority because it is "barbaric." The sudden urge to do so is what is barbaric.
  As for the Jews against circumcision, your opinion is your own. There is no controlled experiment for life with/without a prepuce. But it is too bad that we will not be able to meet in the life to come - in any case, you guys probably have tatoos anyway, which is just as bad as a prepuce by the Lord - worse, because you degraded your body as an adult and not as a helpless infant.


  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een ander voorbeeld van hoe absurd het van de staat is om de plaats van de burger in te nemen, zien we vandaag in Genesius-rode. Een gespleten gemeenschap in Vlaanderen als gaat om welke taal er gesproekn dien te worden. jarenlang werd er en symbolische fietstocht gehouden, maar nu er een (HBV-)akkoord is gemaakt ( tegen de zin van vele Vlamingen) weet de burgemeester een kasn om een deel van de bevolking te onderdrukken, namelijk het verbieden van de jaarlijkse fietstocht.

  Wat heeft het verbieden van een fietstocht in Belgie te maken met het ingrijpen van de staat betreffende besnijdenis ?
  Heel eenvoudig. Wetgeving verdient enkel grond indien het noodzakelijk is.
  Het verbieden van besnijdenis, verbod op euthanasie, verbod op abortus, verbod op het schenken van alcohol aan jongeren, verbod op het hebben van een enigszins afwijkend dakkapelletje, verbod op het eten van bepaald voedsel, het verbod op het besturen van bepaalde type auto in de binnenstad of het verbod op fietsen op zondag, zijn allen niet noodzakelijk om een rustige openbare orde te bewerkstelligen.


  Wat hier gebeurt is dat de ene bevolkingsgroep zijn voorkeuren oplegt aan de andere groep. De ene groep tast de vrijheid van de andere groep aan ( en in een ander geval vica versa), terwijl daar helemaal geen noodzaak, noch dringende reden voor is.

  Dat is de weg naar herrie, niet harmonie en tolerantie. Het is het wegvallen van iets wat ons samen houdt

  Ook al vind ik besnijdenis ( man of vrouw) iets afschuwelijks, de staat moet hier zo ver als mogelijk weg worden houden. Het is helaas de prijs die ik voor (het behoud van) de vrijheid moet betalen. Een lage prijs.
  En doe een oproep aan alle mannen en vrouwen op het verstand te gebruiken als het gaat om het welzijn van hun kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Besnijdenis is Blasfemie en gericht tegen het Verbond met GOD. Heuze Kinder verkrachting en schending der Schepping.

  Kinder verkrachterscultuur. Deze gewoonten mede gepleegd in Bethlehem kwamen van de faraos heren der duisternis en verdoemenis en deden de joden kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Besnijdenis is Blasfemie en gericht tegen het Verbond met GOD. Heuze Kinder verkrachting en schending der Schepping.

  Kinder verkrachterscultuur. Deze gewoonten mede gepleegd in Bethlehem kwamen van de faraos heren der duisternis en verdoemenis en deden de joden kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met 1001 invalshoeken zeker een interessant stuk. Maar wmb hadden het er 1002 mogen zijn, of heb ik de invalshoek van het lijdend voorwerp gemist?
  Mijn vraag: Welk principe oid wordt geweld aangedaan als 8 dagen 18 jaar wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wordt de totale onderwerping en gehoorzaamheid aan de elitairreligieuze heilstaat aangetast dat parasiteert op breken van babies Peuters en Kinderen.Kinder verkrachtersculturen zijn maatschappijen waar het recht van de sterkste heerst...en die willen dat graag zo houden.

   Mede vrezen ze geheel in tegenstelling tot wie ze zeggen te dienen dat GOD dan op Aarde Terugkomt. En dat is hun grootste vrees.

   Alle oorlogen en geweld zijn ook niet tegen elkaar of om een belang Maar via tegen de Kinderen uiteindelijk tegen GOD bedoeld.

   In zulke maatschappijen of beschavingen wordt de Liefde GOD´s de duivel genoemd en het Licht de cheol de dood

   Verwijderen
  2. Dan wordt de totale onderwerping en gehoorzaamheid aan de elitairreligieuze heilstaat aangetast dat parasiteert op breken van Babies Peuters en Kinderen.Kinder verkrachtersculturen zijn maatschappijen waar het recht van de sterkste heerst...en die willen dat graag zo houden.

   Mede vrezen ze geheel in tegenstelling tot wie ze zeggen te dienen dat GOD dan op Aarde Terugkomt. En dat is hun grootste vrees.

   Alle oorlogen en geweld zijn ook niet tegen elkaar of om een belang Maar via tegen de Kinderen uiteindelijk tegen GOD bedoeld.

   In zulke maatschappijen of beschavingen wordt de Liefde GOD´s de duivel genoemd en het Licht de cheol de dood

   Verwijderen
 14. En wie komt de eer toe de besnijdenis afgeschaft te hebben? Juist je, de eerste Paus, Petrus. De vraag ontstond of de christenen uit het heidendom besneden moesten worden. Met die vraag gingen ze naar Petrus die besliste dat er aan de mensen geen zwaardere lasten opgelegd dienden te worden dan de hoogst noodzakelijke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een vriend die heel Rooms katholiek is en hij is als kind besneden geweest. Hij zei mij:"Ja dat deed men bij de goede families". Daarop heb ik geantwoord: "Ah dan ben ik niet van goede familie!"

   Verwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Stteds meer Joden kiezen ervoor hun kinderen niet te besnijden. In Amerika is dit gaande en ook in Israel. Ik was in januari in Tel Aviv en sprak daar met een Joodse moeder die mensen ondersteunt bij de keuze er van af te zien. Zij worden bekritiseerd doior hun omgeving. In Amerika is een boek gepubliceerd over een alternatieve naamgeving cermonie, Brit Shalom. http://www.celebratingbritshalom.com
  Mijn interview met Devorah Michal: https://youtu.be/HXJ9zARLqnk
  Ook intactivist Alon Sivroni die wekelijks in Tel Aviv demonstreert interviewde ik: https://youtu.be/dOZ8vsTqENs
  Het YouTube kanaal Bonobo3D heeft een playlist " Jewish discussion body integrity and autonomy" https://youtu.be/sRoHlyrAzN8

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen