Het radicale ontvangstcomité voor ‘vredesactivist’ Amin Abou Rashed

De twee Nederlandse ‘vredesactivisten’ Anne de Jong en Amin Abou Rashed arriveerden donderdag op Schiphol. RTL Nieuws en het NOS Journaal maakten korte reportages van hun aankomst.

Een ontvangstcomité van familie en vrienden stond in de aankomsthal klaar om het tweetal te verwelkomen. In beide tv-reportages paradeerde de salafistische sjeik Fawaz Jneid als een soort wethouder Hekking door het beeld. De radicale imam uit Den Haag week nauwelijks van de zijde van Amin Abou Rashed, maar de kijkers kregen niet te horen om wie het ging. Volkskrant en AD meldden als enige dagbladen de aanwezigheid van Fawaz zonder daar verder vragen over te stellen. Zelfs een item bij Geen Stijl over ‘haatbaard Fawaz’ en ‘Abou Eenarm’ wist de media nauwelijks te prikkelen.

CheppihOok Mohammed Cheppih was aanwezig op Schiphol. Hij is in beeld in de RTL-reportage, gekleed in een wit overhemd en met een zonnebril op zijn hoofd. Cheppih is oprichter van de helemaal niet vooruitstrevende Poldermoskee in Amsterdam. Opvallend was dat hij op 29 mei in het Amsterdamse Hotel Mövenpick fungeerde als moderator van een conferentie van de FION, de Nederlandse onderafdeling van de Europese Moslimbroederschap. Daar was Salah Soltan, verkondiger van antisemitische bloedsprookjes op de tv-zender van Hamas, een van de islamgeleerde sprekers.

Rashed geldt als een belangrijke figuur in het Nederlandse netwerk van de Moslimbroeders. Hij was betrokken bij de Al Aqsa Stichting, waarvan de tegoeden werden bevroren op advies van de AIVD, omdat de ingezamelde hulpgelden zouden zijn bestemd voor de familie van zelfmoordterroristen. Sindsdien leidt de Al Aqsa Stichting een sluimerend bestaan. Rashed vormde samen met Cheppih het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Samenwerking (PPMS). Andere Al Aqsa-leden gingen onder leiding van Ali Sonlu verder met de Stichting Jeruzalem, die tegenwoordig onder de naam Kudüs Vakfi een kantoorruimte huurt in de Poldermoskee. Deze stichting is volgens Amerikaansde bronnen nauw betrokken bij de organisatie van de Gazavloot.

De media hadden al met al weinig belangstelling voor de radicale entourage van Aan Rashed en zijn ontvangstcomité. Hetzelfde geldt voor ‘vredesactiviste’ Anne de Jong. Op de persconferentie van het tweetal waren vrijdag 50 Nederlanders aanwezig, van wie de helft was aangesloten bij de Internationale Socialisten. Het facebook van ‘AnneFromAmsterdam’ bevat vrienden als Bart Griffioen en Miriyam Aouragh, vooraanstaande trotskisten die zich solidair hebben verklaard met terreurbewegingen als Hamas en Hezbollah.

Willen de media niet graven of kunnen ze niet graven?

Carel Brendel

15 opmerkingen:

 1. No one can accuse history of not having a sense of irony. Sixty-three years ago, in July 1947, a passenger ship destined for Palestine and named the Exodus was stopped and boarded by the British navy. The ship was crowded with Holocaust survivors determined to make a new life for themselves in British-controlled Palestine. The British, facing Zionist terrorism and trying to keep promises made to the Palestinian Arabs to limit Jewish immigration, were determined to stop it. Accordingly, when the Royal Navy boarded the ship 20 miles out from Haifa, a full-scale battle ensued.
  At the time of the Exodus affair, future Israeli prime minister Golda Meir declared: "To Britain we must say: it is a great illusion to believe us weak. Let Great Britain with her mighty fleet and her many guns and planes know that this people is not weak, and that its strength will stand it in good stead." Replace Great Britain with Israel and the same applies today.
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jun/02/israel-flotilla-exodus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Citaat uit de Guardian.
  Hahahahaha.
  Dat toch de krant die Joden en Israëliers uit de Nobel prijswinnaars filtert.

  Maar ironisch is het zeker. Linkse massamedia die zich hebben omgevormd tot de westerse hoeders van antisemieten en terreurorganisaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zionisten zijn inderdaad terroristen en antisemieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In June 1948, our wartime ally imposed a blockade on Berlin, cutting off and condemning to death or Stalinist domination 2 million Germans, most of whom, not long before, had cheered Adolf Hitler.

  Harry Truman responded with the Berlin airlift, in perhaps the most magnanimous act of the Cold War.

  For nine months, U.S. pilots flew into Tempelhof, carrying everything from candy to coal, saving a city and earning the eternal gratitude of the people of Berlin, and admiration everywhere that moral courage is admired.

  That was an America that lived its values.

  And today, President Obama should end his and his country's shameful silence over the inhumane blockade of Gaza that is denying 1.5 million beleaguered people the basic necessities of a decent life.

  Time to start acting like America again.

  Pat Buchanan

  http://townhall.com/columnists/PatBuchanan/2010/06/04/lift_the_siege_of_gaza?page=full&comments=true

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus de selfisten en de moslimbroeders komen nu samen?

  Gaat lekker dan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anne de Jong doet onderzoek naar geweldloos verzet,
  Annelies Moors is een van haar begeleiders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Carel staat op de loonlijst van de LIKUD.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt niet graven met oogkleppen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, die sjeik Fawaz Jneid zag ik ook her en der op de achtergrond opduiken. Wat opvallend was, dat ze alleen Anne de Jong uitgebreid in beeld lieten zien (en horen) maar die andere 'NLder' eigenlijk amper.

  Het past natuurlijk niet in het beeld wat men graag het domme klootjesvolk voor wil houden. Het kleeft al jaren aan het journaille in (o.a.) NL. Het aantal integere professionele onpartijdige journalisten is met een zoeklamp te vinden. Brendel is een zeldzame uitzondering.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar waren ze van de inlichtingen dienst om ze op te pakken ,want ze ondermijnen de wetten van de Nedelandse regering.
  Nee ze durven wel een dokter op te pakken omdat hij legaal een wapen in huis heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Carel,

  De media willen en mogen niet graven. De media zijn enorm politiek en helaas ook eenzijdig, er is geen tegengeluid en blijkbaar kun je als journalist alleen je geld verdienen als je daarin meedraait. Steeds alleen maar die dingen benadrukken en verzwijgen die de politieke correctheid voorschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag uit een ooghoek heel even die Anne de Jong bij Knevel en vdBrink. Zo'n jong blond meissie, je ziet het er niet aan af, maar ze zit vol idealistische bevlogenheid, vastbesloten als ze is om te strijden tegen het vreselijke onrecht de Gazanen aangedaan. Hoe komt ze nou op dit spoor?
  Is dit de vrucht van ons onderwijs, en van het jarenlange habituele systematische anti-Israëlische desinformatie bombardement door de media? Hoe uitzonderlijk is zo'n typje?
  In elk geval is het opinieklimaat momenteel van dien aard dat ze met haar actievoeren allerwege bewondering oogst en aandacht krijgt. Als haar motief dus was om bewondering en aandacht te oogsten dan heeft ze dus waarschijnlijk niet zo'n gekke keus gemaakt om het nou net op deze manier aan te pakken. De knapperd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zie dat ene Lucas behalve in The Guardian ook bij Pat Buchanan antisemitisch koren op zijn molen vindt. Dat hij er maar zalig mee moge worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We con the World is zo'n steengoed nummer! Ik heb Giel Beelen gemaild met de vraag dit op zijn zenders grijs te draaien. Ben benieuwd.

  Groet,

  Marc Bouwman

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Carel Brendel ontvangt donaties van o.a. de Israëlische Likud, wat ie zelf ook hier heeft aangegeven. Dit is volgens mij niet hetzelfde als het op de loonlijst staan van Likud, zoals een anonieme reaguurder op dit forum beweerde.

  BeantwoordenVerwijderen