Humanitas discrimineert zelf


Uitgelicht: Tweede PVV'er uit organisatie gestoten, Bron: Telegraaf, 9.6.2010.

Reflogo_humanitas_c
(...) "Een groot aantal afdelingen van deze hulpverleningsinstantie die met 10.000 vrijwilligers werkt, is bijeengeweest om een oordeel te vellen over de Almeerder. Ze hebben in overgrote meerderheid uitgesproken dat Eekhuis vanwege de politieke ideeën die hij als vertegenwoordiger van de PVV aanhangt, zijn koffers moet pakken. Van de 34 aanwezigen stemden er 27 tegen een langer verblijf van Eekhuis bij Humanitas, terwijl 7 personen een stemonthouding lieten noteren."

(..) "Humanitas helpt minderheden, al dan niet getooid met een hoofddoekje, en juist het dragen van een hoofddoekje bij overheidsinstellingen zou de PVV het liefst willen afschaffen. De houding van de politieke partij op dit punt kan Humanitas niet verenigen met haar doelstellingen. Daarom stond Eekhuis’ positie ter discussie."

Volledige bericht hierr.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

4 opmerkingen:

 1. Degenen die altijd het hard schreeuwen dat pvv mensen zou uitsluiten, sluiten zelf islam-critici en pvv-ers het hardst uit. Hoe hypocriet kun je zijn. Geen cent meer naar Humanitas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Berufsverboten en politiek kaltstellen zijn de wapens van communisten en DDR socialisten.
  En van linksdraaiende NGO's anno 2010

  Dat ze niet begrijpen hoe erg het is wat ze doen is schokkend.
  Geschiedkundig inzicht noch kennis van de fundamenten van wat we zijn is meer aanwezig.

  Slechts de waan van de dag.
  Droeve domheid. Boosaardige kleinheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hetzelfde Humanitas dat nu zijn 65-jarig jubileum viert?
  Tja, veel van die vrijwilligers mogen best trots zijn op hun nobele werk. Maar kennelijk zijn 27van deze 34, bijeen in vergadering, dus zonder twijfel ook de allerenthousiaststen en allernobelsten, er bovendien erg trots op dat ze echt hélemaal deugen, hetgeen uiteraard betekent dat ze zeker géén PVV-er zijn. En hoe zouden ze nog trots kunnen zijn op hun nobele werk voor Humanitas, als deze instelling door het kwaad zou zijn geínfecteerd dat PVV heet? Begrijpelijk dus, dat ze die Eekhuis er niet bij kunnen hebben.
  En wij mogen Humanitas, behalve met dat 65-jarig jubileum, er ook mee feliciteren dat ze een PVV-vrije vereniging zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  Zonder gekheid zie ik overigens niet waarom het willen afschaffen van hoofdoekjes bij overheidsinstellingen op gespannen voet zou staan met hulp verlenen aan de met een hoofddoek getooide medemens. Ook is voor mij niet onmiddellijk inzichtelijk of afschaffing van het hoofddoekje bij overheidsinstellingen zo in het nadeel zou zijn van de gehoofddoekte medemens, over het geheel genomen.

  Als mensen die voor hulp van de kant van Humanitas in aanmerking komen nu eens PVV-er blijken te zijn, zouden ze dan wel worden geholpen? Bijvoorbeeld Eekhuis zelf, als die ooit onverhoopt bedlegerig mocht zijn geworden? Om daar een oordeel over te vellen, daar moeten dan misschien ook weer eens afdelingen voor bijeen komen.

  BeantwoordenVerwijderen