Wat zou de Führer stemmen?

Vervolgens

"Femke Halsema heeft niet vaak gelijk, maar ze sloeg de spijker op de kop toen ze de Partij van de Dieren “decadent” noemde. Wie het lot van de dieren gelijk stelt aan dat van mensen verandert namelijk al snel van een dierenvriend in een mensenverachter."

Column van Willem Melching in Historisch Nieuwsblad:

In het partijprogramma van de Partij voor de Dieren lees ik het volgende:
“De Partij voor de Dieren werkt aan een samenleving waarin een respectvolle en harmonieuze omgang tussen alle levende wezens centraal staat, en voelt zich daarbij geïnspireerd door mensen als Albert Einstein, Mahatma Gandhi en Albert Schweitzer.”

Maar wie ontbreekt er in deze rij illustere dierenvrienden? Niemand minder dan Adolf Hitler, Rijkskanselier van Duitsland en oprecht dierenvriend. Leest u zelf maar in het dagboek van Joseph Goebbels:

Lees hierr verder: Wat zou de Führer stemmen?

9 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat de Führer op de SP gestemd zou hebben. De SP is namelijk socialistisch, ge-orienteerd op de arbeiders in eigen land en anti-zionistisch. De Führer zou niet PVDA hebben gestemd, omdat deze partij een Jood als leider heeft. De filo-islamiet Hitler zou al helemaal niet op de filosemiet Wilders stemmen. D66 zou de Führer te democratisch en te weinig socialistisch gevonden te hebben.

  Kusters, leider der NVU, heeft publiekelijk verklaard landelijk op de SP te stemmen als de NVU niet deelneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vermoed dat de Führer op de SP gestemd zou hebben. De SP is namelijk socialistisch, ge-orienteerd op de arbeiders in eigen land en anti-zionistisch. De Führer zou niet PVDA hebben gestemd, omdat deze partij een Jood als leider heeft. De filo-islamiet Hitler zou al helemaal niet op de filosemiet Wilders stemmen. D66 zou de Führer te democratisch en te weinig socialistisch gevonden te hebben.

  Kusters, leider der NVU, heeft publiekelijk verklaard landelijk op de SP te stemmen als de NVU niet deelneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De links werken wel, je moet alleen even (gaat heel snel) inloggen/registreren bij het Historisch Nieuwsblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij werkt de tweede link (Wat zou de Führer stemmen?) wel, ook zonder registratie of inloggen.
  Browser? Ik heb Safari.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik denk ook dat Hitler SP zou hebben gestemd, tenslotte was zijn partij ook Nationaal-SOCIALISTISCH. De partij van de dieren is inderdaad een decadent wangedrocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn eerste blog ever:

  "Mensen zijn ook dieren. Een vrij kwaadaardige plaag voor de natuur. Eigenlijk zouden ze verdelgd moeten worden, maar in ieder geval gedecimeerd. Er zijn wel eens lieden op een nogal foute en eenzijdige wijze mee begonnen. Meestal zagen die een bepaald deel van de mensheid als superieur en een ander deel als minder dan dieren. Er zat tenminste één dierenvriend en vegetariër tussen. Een flinke tijd zag het er ook naar uit dat de mensheid via een ingenieus mechanisme zichzelf zou vernietigen.

  Lees verder op Dierenliefde

  BeantwoordenVerwijderen