"Wilders wordt gedoogd"


Uitgelicht: uitspraak tijdens de Nederlandse les (Nederlands als tweede taal) aan volwassenen, 6.2.2009.

Docent: 'Gedogen' is een typisch Nederlands woord. Het gebruik van Soft drugs wordt bijvoorbeeld in Nederland gedoogd.
Cursist (Engelsman): Ik begrijp het al. Het is 'tolerate'. Hij voegt hier aan toe: "Geert Wilders wordt gedoogd".

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

3 opmerkingen:

 1. Dit is duidelijk een voorbeeld van een geperverteerde manier van denken die wordt veroorzaakt door misplaatste politieke correctheid. Niet de intolerante moslims zijn het probleem maar de boodschapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bart Jan Spruyt over Geert Wilders en meer in een interview voor het ledenblad van de liberale politieke jongerenorganisatie JOVD, de Driemaster:

  "Wilders
  Geert Wilders stapte uit de VVD en begon een nieuwe partij, geïnspireerd door conservatieve denkbeelden. Hebben we dan toch een conservatieve partij in Nederland? Spruyt meent van niet. Hij vertelt hoe enthousiast conservatief Nederland was toen de PVV werd opgericht. ‘Geert Wilders leek bereid een breed programma aan te hangen. Er waren allerlei geheime bijeenkomsten in de Veluwse bossen. Er zaten CDA’ers en VVD’ers bij. Ik hoopte dat de partijpolitieke kaders zouden worden doorbroken. Maar het mocht niet zo zijn. Wilders wilde het alleen over de islam hebben en weigerde met anderen samen te werken, waardoor velen afhaakten. Het is een proleterige anti-islamitische eenmanspartij geworden. De functie van de partij bestaat eruit dat kranten lezers die zich druk maken over het slechte nieuws over de desatreuze gevolgen van het multiculturele ideaal, een uitlaatklep hebben. . Fleur Agema van de PVV gaat iedere ochtend vroeg naar het tankstation om alle kranten te lezen. De lezers weten dat er allang Kamervragen zijn gesteld over de voorvallen waar zij over lezen. Het is in feite een kanalisering van woede. Er heerst een indruk dat er iets gebeurt, terwijl dat feitelijk niet zo is.’

  Heeft het ‘moslim-bashen’ van Wilders ook geen positieve effecten? Volgens Spruyt zijn die er ook: ‘Moslims voelen zich door zijn provocatie genoodzaakt de rest van de wereld te tonen wat zij zelf van hun geloof vinden en, belangrijker, wat de politieke consequenties daarvan zijn. Benoeming van problemen is goed, maar er zijn geen oplossingen. Er wordt vooral geprovoceerd. Het doel van Wilders is niet het goede te halen uit de moslims. Volgens Wilders komt er principieel geen verzoening tussen hem en de moslims. Zijn strategie is wegpesten. Gunstige effecten van zijn aanpak zijn onbedoeld.’"

  Lees bij Frank Verhoef het volledige interview:

  'weerzin van politiek A. Rouvoet'

  BeantwoordenVerwijderen