Forse stijging moslimhaat

spiegelForse stijging moslimhaat

Discriminatie. Het aantal meldingen van moslimhaat bij het Meldpunt Discriminatie in de regio Amsterdam is fors toegenomen. Dit jaar kwamen er tot nu toe zestien klachten binnen bij het meldpunt. Dat is net zoveel als het totaal aantal klachten in heel 2008. Directeur Jessica Silversmith van het Meldpunt Discriminatie wijt de toename aan het oplaaiende conflict in Gaza. "We zien duidelijk dat het aantal klachten stijgt, wanneer de strijd in het Midden-Oosten opvlamt". Ook het Nederlands Palestina Komitee (NPK) ziet een duidelijke parallel tussen het aantal klachten en de situatie in het Midden-Oosten. "Tegelijkertijd met de actie in Gaza is het geweld tegen moslims toegenomen", zegt Wim Lankamp van het NPK. Het aantal incidenten is volgens het NPK dit jaar sterker gestegen dan in 2008. Lankamp: "Het taboe om moslims niet te kwetsen verdwijnt. De beelden uit Gaza zien ze als een excuus om moslims aan te pakken."

Inspiratie: Metro, 25.2.2009


Forse stijging antisemitisme

Forse stijging antisemitisme


Discriminatie. Het aantal meldingen van antisemitisme bij het Meldpunt Discriminatie in de regio Amsterdam is fors toegenomen. Dit jaar kwamen er tot nu toe zestien klachten binnen bij het meldpunt. Dat is net zoveel als het totaal aantal klachten in heel 2008. Directeur Jessica Silversmith van het Meldpunt Discriminatie wijt de toename aan het oplaaiende conflict in Gaza. "We zien duidelijk dat het aantal klachten stijgt, wanneer de strijd in het Midden-Oosten opvlamt."Ook het Centrum Informatie Documentatie Israel (CIDI) ziet een duidelijke parallel tussen het aantal klachten en de situatie in het Midden-Oosten. "Tegelijkertijd met de actie in Gaza is het geweld tegen joden toegenomen", zegt Ronny Naftaniel van het CIDI. Het aantal incidenten is volgens het CIDI dit jaar sterker gestegen dan in 2008. Naftaniel: "Het taboe om joden niet te kwetsen verdwijnt. De beelden uit Gaza zien ze als een excuus om joden aan te pakken."

Bron: Metro, 25.2.2009


8 opmerkingen:

 1. Hoe groot zou de verontwaardiging zijn geweest als deze spiegel de werkelijkheid weergaf. Deze spiegels geven heel duidelijk aan hoe absurd dingen zijn en dat zie je vooral door ze te spiegelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat die haat vooral gevoed wordt door de gekleurde, partijdige, oneerlijke berichtgeving. Als jij nergens je mening ziet vertolkt, dan voel je je gefrustreerd en ga je je opwinden. Als je je opwindt komt er agressie vrij en je hebt dan de neiging om te polariseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze spiegel geeft vooral weer dat een derde spiegel gemist wordt.

  Waarom zouden normale Nederlanders zich druk maken om een stukje M.O. ?
  Wordt de nederlandse gemeenschap niet schuldig gemaakt vanuit een joods standpunt, dan wordt ze wel zwartgemaakt middels een Palestijns standpunt.

  Kortom, waarmee voelen de dubbele paspoorthouders zich nu mee verbonden ?
  Met een land dat men kent van de verrekijk, of met een gemeenschap dat bij de rand van de voordeurdrempel begint ?
  Richt men zich naar een gezamelijke Nederlandse toekomst of streeft men naar een 'eigen volk eerst' chaos.
  Is men bereid om het keppeltje en hoofddoek te laten voor wat het is en zet men de nederlandse schouders eronder of is men bereidt om de gemeenschap te vernietigen ?
  Zet men godsdienst of etnische afkomst op een tweede plaats om zo de hoogste prioriteit, de veiligheid voor en door de gemeenschap, te kunnen dienen of is onze toekomst het eeuwigdurende gevecht over een buitenlandse controverse te moeten dulden ?


  Voor wie het nog niet genoeg is:
  Anil Rammel: "Nederland is voor zestig procent schuldig aan de achterstand in Suriname"
  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal.Eerlijk gezegd interreseert het me minder dan niets als het halve midden-oosten ontploft.Of dat krijsende baardmansen elkaar de kop afhakken.Echt niets.Al zou de hele regio onleefbaar worden zou mij dat niets kunnen schelen,zolang ze Europa maar niet als alternatief gaan zien.En dat ik niet zo dol ben op de hier wonedende/uitvretende moslims heeft niets met het midden-oosten te maken,maar des te meer met mijn afkeer van dat misselijkmakende zootje parasiterend gespuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij Nujij staan reacties waaruit blijkt dat ze de spiegel niet echt begrijpen:

  nujij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt daar ook stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Under the volcano.


  Een andere spiegel voor het Anne Frank Huis (of anderen die voor gerechtigheid op komen):

  " After World War II more than 12 million ethnic Germans, and by some estimates up to 16.5 million, were uprooted across central and Eastern Europe, and more than 2 million are believed to have died or been killed in the often violent process. The mass grave here was dutifully reported in the German news media, but in the usual muted fashion, because discussions of German suffering provoke strong responses among the victims of Hitler's aggression and smack of revanchism to a public sensitive to the complex web of memory and guilt.

  "It all hangs on this notion of universal guilt, that Hitler's atrocities were so great that nothing could be said in defense of the Germans," said Giles MacDonogh, a British historian and author of the 2007 book "After the Reich," which detailed the suffering of the German population during the postwar occupation by the allies. "There is still this definite feeling that it is not intellectually respectable, not socially respectable to dwell on these matters."  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen