De Peniskokerbrigade

Wij zijn verheugd U mede te kunnen delen dat in navolging van de oprichting van de Hoofddoekbrigade (hier en hier en hier) per direkt ook de Peniskokerbrigade is opgericht. Werkgevers die mannen met een peniskoker discrimineren, moeten uitkijken. Zij kunnen te maken krijgen met de Polderpeniskokerdragersbrigade. Dit is een nieuwe organisatie die zich inzet voor eerlijke kansen voor mannelijke peniskokerdragers op de arbeidersmarkt, zei de voorzitter vandaag.

De Peniskokerbrigade wil discriminatie vooral tegengaan door het gesprek aan te gaan met werkgevers. “Het idee is eigenlijk om te laten horen dat we er zijn, daarna om een dialoog te beginnen”, aldus een belijdend lid.

In de oprichtingsstatuten is opgenomen dat de aansluiting tot een religie de hoogste prioriteit heeft. Een religie vergemakkelijkt de maatschappelijke acceptatie, daardoor komen subsidiestromen vrij en geniet de Peniskokerbrigade extra bescherming door de wettelijke macht. Immers, elk beschermd lid telt.

Ook wij, peniskokerdragers, zullen het gevecht aangaan en voor de openingsdag van de Peniskokerbrigade Doekle Terpstra van de HBO-raad en de voorzitter van vakbond FNV Agnes Jongerius als sprekers vragen. Daarnaast nodigen wij de hoofddoekprijswinnaars van 2007 en 2008 uit: ex-feministe Anja Meulenbelt en burgemeester Job Cohen. Zij zijn van harte welkom.

Op de openingsdag wordt de eerste Peniskokerprijs uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft ingezet voor de maatschappelijke acceptatie van de peniskoker op de werkvloer.

De voorzitter benadrukt dat peniskokerdragers niet in een slachtofferrol moeten kruipen. “We willen niet zielig gevonden worden.” Maar hij vindt dat mannen met een peniskoker ook geen ongelijke behandeling hoeven te accepteren. “Er is discriminatie, vooral op hogere functies.”

Ondanks alle positieve aandacht die de Peniskokerbrigade verwacht te krijgen, blijven de initiatiefnemers anoniem want de realiteit doet hen vrezen dat actief deelnemen aan de Peniskokerbrigade op de lange duur toch niet goed is voor de carrière.

8 opmerkingen:

 1. Ze krijgen binnenkort steun van de Penispompenbrigade in oprichting. Dit is een initiatief van de Erotische Instrumentaria Gebruikersgroep EIB. De EIB heeft er genoeg van dat leden van hun groep door werkgevers gediscrimineerd worden indien ze op en tijdens het werk de nodige handelingen zoals het driemaal daags pompen met de penispomp of het om het uur dragen van de voorbinddildo verrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het valt mij als geboren Peniskokerdrager zwaar te moeden dat men, ondanks dat men zich als Peniskokerdrager vrij kan en mag bewegen in de Nederlandse samenleving er toch een kleine extreme beweging opstaat die stelt mijn belangen te behartigen. Dit is een gospe van ongekende proporties! Ik en mijn familie zijn vrije Peniskokerdragers. Wij willen geen Peniskokerdrager 'beschermers'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Treffend verwoord hoe belachelijk de hoofddoek met de hoofddoekbrigade.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanstaande zaterdag is er een demonstratie in Staphorst welke is georganiseerd door het platform Lichaams Verhullingen Vrij. Peniskokerdragers wordt verzocht uit protest hun penis onbedekt uit de broek te laten hangen onder het scanderen van "hoe, hoe, vin je hut noe?".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik als vrouwelijk lidje van de Peniskokerbrigade ben erg verheugd dat de mannelijke leden opstaan.
  En zich eindelijk publiekelijk laten gelden.
  De discriminatie van onze mannelijke leden werkt zeer ontwrichtend voor de sociale cohesie in Nederland. En ook onze jongeren voelen deze druk.
  Het rondzwaaien met metalen Peniskokers zal dan ook als nationale feestdag geïntroduceerd kunnen worden en ik kijk al uit naar Prins WA, gehuld in onze traditionele kledij die de elfstedentocht schaatst.
  Ik ben blij dat het tolerante Nederland een stuk inschikt en zo onze mannen hun gevoel van eigenwaarde teruggeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit mij geheel aan bij dit initiatief, wij naaktlopers hebben ook last van discriminatie op de werkvloer en hogere functies bij het uitoefenen van onze levensovertuiging.
  Ik stel voor om gezamenlijk deze actie voort te zetten.
  Ik hoop dat ook de hoogwaardigheids bekleders die voorheen dit initiatief steunen ook ons initiatief steunen.
  Samen staan we sterk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onze MP de heer J.P. Balkellende meldde zich gisteren ook aan bij "De Peniskokerbrigade".
  Zijn lid-maatschap werd echter geweigerd. Hij had wel een penis maar bleek geen ballen te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GeenStijl wint Capuchonprijs:

  GeenStijl wint Capuchonprijs

  Nep hoofddoekprijs werd gisteren aan Dirk van de Broek uitgereikt, maar echte hoofddoekprijs wordt, traditiegetrouw, op 8 maart uitegereikt.

  hoofddoekprijs

  BeantwoordenVerwijderen