Geert Wilders ontketent een godsdienstoorlog

Wilders vergelijken met Hitler of Mussolini is zo afgezaagd. Laten we eens wat anders bedenken, moeten SP-fractieleider Agnes Kant en haar fractiegenoot Sadet Karabulut hebben gedacht. Het resultaat is een merkwaardig zinnetje in een artikel over de integratienota van de PvdA, dat afgelopen dinsdag (3 februari) op de forumpagina van De Volkskrant verscheen.

‘Bevecht de segregatie’ luidt de oproep van Kant en Karabulut. Wat lezen we vervolgens: “Terwijl Wilders de integratieproblemen misbruikt om een godsdienstoorlog te ontketenen, is Bos bezig met een woorden- en imagostrijd over de liberale of radicale islam, wel of geen handen schudden, een harde of zachte lijn.”

Ja, het staat er echt. Geert Wilders is bezig om een godsdienstoorlog te ontketenen. Geert is geen kleine Hitler, zoals Mohamed Rabbae heeft beweerd, maar een Grote Philips II. Of een moderne Godfried van Bouillon dan wel Richard Leeuwenhart. Hebt u Geert laatst niet gezien bij een rumoerige demonstratie op het Museumplein, waar in maliënkolder gehulde omstanders opruiende leuzen riepen als ‘Bling bling bling, alle moslims over de kling?’

Wilders ontkent overigens dat hij deze leus heeft gehoord. Hij stond namelijk samen met Rita Verdonk achter een spandoek en schreeuwde daar luidkeels ‘Kruistocht, kruistocht! Het Heilige land moet vrij!’ Natuurlijk probeerde Geert zich er van af te maken met het smoesje dat kruistochten ook vreedzaam kunnen zijn. Maar het duo K & K heeft hem heus wel door. Sadet Karabulut is namelijk ervaringsdeskundige.

Misschien kan deze geheugensteun de twee SP-Kamerleden helpen om weer bij zinnen te komen.

Carel Brendel

6 opmerkingen:

 1. De eerste antisemieten zijn inmiddels door de rechtbank veroordeeld voor hun antisemitische leuzen in het gezelschap van Harrie van Bommel en Gretta duisenberg.Ook de laatsten ontkomen hopelijk niet aan vervolging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens de SP is kritiek op een godsdienst, ook als die kritiek terecht is, dus hetzelfde als het ontketenen van een godsdienstoorlog. Maar wel heel selectief, want met kritiek op het christendom bijv. heeft de SP, en de rest van de linkse kerk,dan weer geen enkel probleem. Dat is blijkbaar iets heel anders - moslims zijn zielig, christenen en zeker joden niet. Oproepen tot een intifada mag wel maar kritiek op de islam niet. Wat een hypocriete fossielen.

  En dan dit verhaal.Demagogie van de bovenste plank. Als kritiek op een godsdienst, in een westers land, een godsdienstoorlog tot gevolg zou hebben dan betekent dat niets meer of minder dan dat die desbetreffende religie niet te verenigen is met onze westerse waarden.

  Iedereen, en elke mening en religie, moet aan kritiek onderhevig kunnen zijn zonder dat de pleuris uitbreekt. Ook de SP zou het daar toch niet mee oneens kunnen zijn. Zou je denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het probleem in dit land is dat die vaak opgevoerde scheiding tussen kerk en staat, nergens in de grondwet staat. Die scheiding is slechts een kwestie van moraal. Verandert de moraal, bijvoorbeeld door een apocalyptische instroom van moslims, dan is het gedaan met de seculiere samenleving. De enige manier om ons van dit anders onvermijdelijke lot te verlossen, is de vrijheid van godsdienst in te perken. Om te beginnen zouden er definities in de grondwet moeten komen voor begrippen als geloof, religie en godsdienst. Nu kan iedere aan epilepsie lijdende messentrekker vanuit een psychose roepen dat zijn imaginaire vriendje de enige god is..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Islam - voor zover ze het onderdeel is van een hevige controverse - is geen godsdienst, maar een vijandige politieke ideologie.
  Daarom gaat het niet aan geloofsartikelen uit de koran te gebruiken als rechtvaardiging van wat moslims hier met een beroep op de godsdienstvrijheid zeggen en voorstaan.

  De scheiding van kerk en staat is in de wet verankerd doordat het gezag van de staat bòven dat van de kerk gesteld is - de wereldlijke wet heeft voorrang boven die der kerk, en geldt voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik berijp wat je zegt, Paardestaart. Helaas is het niet waar. Zie hier het bewijs:

  Ex-CU-politica Lont wordt niet vervolgd

  06-02-2009 11:35 | Binnenlandredactie

  Lont wordt niet vervolgd om haar uitspraken over homoseksuelen.

  AMSTERDAM – Voormalig CU-deelraadslid Lont uit Amsterdam wordt niet vervolgd voor haar uitlatingen over homoseksuelen. Dat bevestigde een woordvoerder van het Amsterdamse openbaar ministerie vrijdagmorgen.

  Lont pleitte er in een conceptmotie voor het congres van de ChristenUnie in november 2007 voor praktiserende homoseksuelen geen bestuurlijke functies in de partij te laten uitoefenen. Ook schreef ze in een stuk in het ND dat homoseksualiteit een door God gehate zonde is die de geestelijke dood verdient. Onder meer de VVD-fractie in de deelraad van Amsterdam-Zuid-Oost deed aangifte.

  Lonts uitlatingen zijn niet strafbaar, onder meer omdat ze gedaan zijn vanuit haar christelijke geloofsovertuiging, aldus het OM. Hij verwijst naar de vrijspraken onder meer in de zaak tegen voormalig RPF-voorman Van Dijke, die homoseksuelen met dieven vergeleek.

  Ook de zaak tegen de VVD in Amsterdam-Zuid-Oost is van tafel. Lont deed aangifte tegen de fractie omdat ze zei te zijn bedreigd.

  http://www.refdag.nl/artikel/1390250/Ex-CU-politica+Lont+wordt+niet+vervolgd.html

  Ex-hoer Lont staat boven de door mensen vervaardigde wet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Trouw, Letter & Geest, van 7 februari staat een voortreffelijk artikel van Gelijn Molier: 'Waar staat dat dan?' over de juridische onmogelijkheid om Wilders te pakken (Wilders hoeft gewoon niets te doen!, maak hem dit via mail duidelijk), mogelijk wel politiek, door de gristelijke smeerlap E Hisch Ballin. Ook wordt duidelijk dat gelijkheid voor de wet (het communistische Art.1) een farce is; religieuzen hoeven niets te accepteren en mogen alles zeggen onder het mom van vrijheid van godsdienst! Hoelang laten wij nog over ons heen lopen? Weg met de vrijheid van godsdienst. De vrijheid van denken is niet aantastbaar, dus gejammer daar over is debilo gelul!
  Jip Gulzen

  BeantwoordenVerwijderen