Welcome?!

Ebru3fu

Waarom zou je ergens naartoe willen waar je niet welkom bent? Al maanden leef ik mee met een Nederlandse vriendin die hemel en aarde beweegt om haar Marokkaanse vriend te importeren. Zij is hoogopgeleid, vermogend met een druk internationaal sociaal leven. Hij heeft zijn basisschool niet afgemaakt en werkt in de seizoensgebonden toeristenbranche. Zij hoorde tot de
onzichtbare hogere klasse van Nederland die neerkijkt op alles wat niet tot OSM behoort. Hij hoort tot de arbeiders die waarde hechten aan familie en fatsoen, werkt in de toeristenbranche en spreekt vloeiend Frans en Engels. Mijn vriendin is inmiddels een paria, verstoten door familie maar vastberaden om de man van haar leven naar Nederland te halen en met hem te trouwen. Haar vriendinnen genieten van haar ambtelijke bureaucratie drama verhalen; het leidt zo lekker af van buitenechtelijke affaires van hun blauwbloed echtgenoten en de houdgreep van de kredietcrisis.

Waarom zou je ergens naartoe willen waar je niet welkom bent? Wat denk je er beter van te worden? Kijkend naar Wilders vastberadenheid kreeg ik bijna medelijden. Wát een verkeerde timing, zonder verkiezingen in het vooruitzicht. Natuurlijk, vanavond zal de wekelijkse peiling barometer wel weer uitslaan richting de PVV. So what? Alleen een slechte politicus hecht daar waarde aan, en Wilders behoort daar niet toe. Zijn dagje uit levert mooie headlines op, en blijvend archiefmateriaal. Niets meer niets minder. Ongetwijfeld zit hij straks in alle babbelprogramma’s. En zo niet, wordt er wel over hem gebabbeld. Is dat de reden waarom je ergens naartoe wilt waar je niet welkom bent? Kijkend hoe Wilders zwaaiend met ticket en paspoort voet zette op Britse bodem, moest ik aan mijn vriendin denken. En wist ik opeens pre- cies waarom je ergens naartoe zou willen waar je niet welkom bent. Omdat het kan. Als je tenminste een Nederlands paspoort hebt. Godzijdank is mijn vriendin minstens net zo vastberaden als Wilders. Inmiddels weet ze alles en meer nog dan haar lief is van de importhuwelijks-route. Als Wilders écht slim is, neemt hij mijn vriendin in dienst. Die
Marokkaanse man, die komt de grens probleemloos over. Hij wel.

Ebru Umar

4 opmerkingen:

 1. Als de vriendin inderdaad vermogend is (hoogopgeleid maakt niks uit, het gaat om het inkomen), dan moet gezinsvorming mogelijk zijn. Dan is haar nieuwe vriend hier welkom, in tegenstelling tot Geert Wilders in het Verenigd Koninkrijk. Dan moeten er inderdaad nog een paar formaliteiten worden nagegaan zoals bij iedere burger van buiten de EU. Is hij ongetrouwd, heeft hij geen strafblad, heeft hij een geldig geboortewijs? Alle tijd dus voor de vriend om te blokken voor het allergemakkelijkste examen van de wereld: een Nederlandstalig testje met vragen naar aanleiding van een eenvoudig videofilmpje.

  Van één ding heeft Ebru's vriendin geen last. De discriminerende maatregel die hard werkende, tussen de 100 en 120 procent van het bruto minimum loon verdienende Nederlanders verbiedt om een partner naar Nederland te halen. Een maatregel die - anders dan de voorstanders denken - met name autochtone Nederlanders treft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de toelatingspocedure doorlopen om mijn vriendin over te laten komen. Er is een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen en dan is degene welkom, mits de Nederlandse toets wordt gehaald. Nog even ongeveer 800 euro overmaken en klaar is Kees. Dit laaste heb ik niet gedaan en ben vanuit Amsterdam vertrokken om mij aan haar zijde te voegen in een lekker warm land.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Hij heeft zijn basisschool niet afgemaakt en werkt in de seizoensgebonden toeristenbranche .., denkt heel anders over vrouwenrechten en homo's, de betekenis van vrijheid is hem onbekend en van Nederland heeft hij nooit gehoord.
  Kent geen verschil tussen eerbied en respect en is niet erg ambitieus, maar ziet in dat lekkere wijf gewoon een gespreid bedje.
  Én, maar dat blijkt pas later, wil hij dat zijn kinderen islamitisch opgevoed worden.
  Kortom een soort Marcouch dus.

  Sommige vrouwen zijn echt blond.

  Verder, maar dit heeft niets te maken met het bovenstaande, ken ik een tijger die vegetarisch is, alles weet over schilderkunst en verliefd is op een mooi jong omschuldig hertje met bloemen langs de oren.
  Ten minste zo fluisterde hij het in mijn oren.

  Gek he, ik voel me nu helemaal gelukkig, nu.


  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is grappig:

  "Ik heb de toelatingspocedure doorlopen om mijn vriendin over te laten komen. Er is een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen en dan is degene welkom, mits..."

  Als je aan bepaalde door de overheid, dat reeds vele jaren losgekoppeld is van het volk, gestelde bureaucratische voorwaarden voldoet, ben je dan welkom ?

  Neen, dan krijg je toestemming, maar dan ben je nog niet welkom.
  Welkom ben je pas als je komst met instemming wordt begroet. Zo was Wilders wel ( gedeeltelijk) welkom, maar kreeg geen toestemming.

  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen