Liedje op school ongewenst vanwege moslimkinderen

Uitgelicht: Volkskrant Opinie 18 en 22 februari 2009, Renée Braams: "Kinderen van Israel zijn nooit alleen" geschrapt.

Muzieklerares en columniste van Volkskrant-opinie Renée Braams besloot om een lied uit de musical over Jozef, Sluit alle deuren maar', met de regel 'Kinderen van Israël zijn nooit alleen', niet te laten zingen in haar klas om ‘geen nare of onbestemde emoties los te woelen bij de moslimkinderen’.

Braams kwam tot haar besluit naar aanleiding van lezersreacties op een eerdere column waarin ze zich afvroeg of ze dat lied wel kon zingen op een multiculturele school waarop veel moslimkinderen zitten.

Bron: Nieuw Religieus Peil

Volkskrant Opinie, 22 februari 2009
Volkskrant Opinie, 18 januari 2009
Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

1 opmerking:

 1. wie 'nare of onbestemde emoties los wil woelen bij de moslimkinderen' moet ze een koran kado doen

  komop. Waarom zeggen ze op scholen niet gewoon: die sinterklaas, waar jouw pappa en mamma in geloven, BESTAAT niet.

  omdat ze dan 'nare en onbestemde' emoties krijgen?

  moslims volgen een gewelddadig NEP-geloof. waarom moeten leraren dan net doen, of het 'allemaal klopt, wat in de koran staat'?

  de islam is een leugen. Werk er niet aan mee. Leg kinderen uit, dat sommigen in de paashaas geloven, sommigen in sinterklaas, en sommige in een moordzuchtige pedofiele rovershoofdman met stemmen in zijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen