IQ2 Debate: "Europe is failing its Muslims"Intro, Tariq Ramadan and Douglas Murray. (1 of 6) Kijk de andere 5 delen hierr.

9 opmerkingen:

 1. Zo HARTELOOS, zo VERSTEEND en ONBUIGZAAM is de islam
  is de kortste en treffendste typering die ik tot nu toe heb mogen lezen.
  Hier vindt men haar:
  http://dutch.faithfreedom.org/2010/03/12/over-de-islam-de-koran/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Douglas Murray heeft zijn islam-kritische standpunt zeer goed en netjes verwoord en dat is misschien een tip voor Nederlandse politiek actieve islam-critici.

  De kern van het probleem van deze discussie wordt weer gegeven in de column van Ellian, die ik hier wat heb ingekort, origineel te lezen op site Elsevier:

  Waarom springt Verhagen voor islam in de bres?

  Verhagen verdedigt de islam en valt Wilders aan. Waarom?
  Islamitische landen reageren scherp en alert op de gebeurtenissen in Europa die de islam betreffen. Naar aanleiding van het Zwitserse referendum om het bouwen van minaretten te verbieden, kondigde de Libische leider Khadaffi een jihad aan tegen Zwitserland.

  Een komische zaak natuurlijk: de jihad tegen Zwitserland afgekondigd door de meest gestoorde Arabische leider. Mao schreef rode boekjes en Khadaffi schrijft groene boekjes.

  Er zijn kennelijk geen grenzen aan krankzinnigheid.

  Uitzetting
  Deze week berichtte De Telegraaf dat de CDA-minister van Buitenlandse zaken, Maxime Verhagen de Marokkaanse ambassadeur in Den Haag heeft ontboden om protest aan te tekenen tegen de uitzetting van zeven Nederlanders.

  Godsdienstvrijheid
  Verhagen vond ooit dat Marokko ruimte bood aan godsdienstvrijheid. Godsdienstvrijheid betekent dat iedereen zijn of haar religie in openbaarheid mag verkondigen.

  Maar noch sji'ieten noch christenen mogen een missie verrichten in Marokko. Want dat zou de sociale cohesie in gevaar brengen. Hierdoor komt ook de staat van Marokko in gevaar. Tot zover de feiten.

  Maar waarom bemoeien de Marokkanen zich met godsdienstvrijheid in Nederland. Waarom waren ze boos op Ayaan Hirisi Ali? Waarom zijn ze ook boos op Wilders? Tolerantie is een wederkerig principe.

  Wat Marokko in eigen land niet toelaat, moeten de westerse landen op hun eigen grondgebied kennelijk wel toelaten. Hier mogen de moslims wel missies verrichten.


  De salafisten worden beschouwd als vijanden van de westerse cultuur. Toch mag deze vijand hier zijn ideologische missie uitvoeren. Dit heet bij ons godsdienstvrijheid. En omdat wij niet de Marokkaanse maatstaven willen hanteren, mogen de islamitische krachten hier hun missiewerk verrichten.

  Wilders
  Onze minister van Buitenlandse zaken meent dat Kamerlid Geert Wilders de reputatie van Nederland beschadigd door ‘spanningen en tegenstellingen tussen mensen op de spits te drijven in plaats van te zoeken naar oplossingen op basis van gedeelde waarden.’

  Verhagen zei dat Nederlandse diplomaten in het buitenland bezig zijn om schade tegen te gaan of te voorkomen. Dat gebeurt vooral in islamitische landen waar de beeldvorming over Nederland slecht blijkt te zijn. Beeldvorming in de islamitische landen? Wat bedoelt hij? Wat is dat beeld?

  Strijdig
  De islamitische landen vinden dat de islam zich ongestoord mag verspreiden in de westerse landen. Maar in diezelfde islamitische landen mogen andere religies of culturele elementen, die strijdig worden geacht met de islam, niet worden verspreid.

  Waarom moet Maxime eigenlijk in de bres springen voor dit soort landen? Hij moet toch Nederland, en niet het buitenland verdedigen? Hij ontwikkelt zich tot spreekbuis van multinationals. Maar deze transnationale krachten bepalen niet de uitslag van de verkiezingen in Nederland. Wie wil Verhagen een dienst bewijzen? Shell?

  Gerechtigheid
  Verhagen benadrukt ook dat Nederland opkomt voor 'gedeelde waarden als vrijheid, gerechtigheid en medemenselijkheid’.

  Nu begrijp ik het echt niet meer. Welke gedeelde waarden? Welk islamitisch land deelt deze waarden? Vrijheid, dat kennen ze in Marokko en Koeweit niet.

  Verhagen representeert met deze onware vaststelling (gedeelde waarden met de islamitische landen) de status van het Nederlandse establishment: sterk ontoerekeningsvatbaar. Weer gaan een paar zetels van het CDA de prullenmand in.

  Afshin Ellian

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/260401/Waarom-springt-Verhagen-voor-islam-in-de-bres.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo net het debat bekeken, die nederlandse mevrouw heeft weinig inhoud en Tariq gaat niet op de feiten in.Hij blijft een wolf.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Douglas Murray heeft zijn islam-kritische standpunt zeer goed en netjes verwoord en dat is misschien een tip voor Nederlandse politiek actieve islam-critici."

  Je bedoelt waarschijnlijk Wilders Rudolf? Maar je ziet dat ook Douglas Murray nauwelijks serieus wordt genomen. Kritiek op de islam is gewoon not done.

  Overigens heeft Ayaan Hirsi Ali helemaal niets met Geert Wilders (meer):

  Ayaan: Wilders populist

  BeantwoordenVerwijderen
 5. # Ave,

  Ja ik bedoel hem, maar je kunt natuurlijk moslims niet overtuigen en geen enkele vorm van kritiek is gewenst. Dat is waar, maar misschien kun je daardoor gemakkelijker steun krijgen bij mensen die wel open staan voor die kritiek. Maar het blijft lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom niet : "Muslims are failing Europe"?

  Een reportage van 50 minuten (nog niet zo lang geleden op youtube geplaatst) is hier te zien. Het is een Engelse reportage (met bovengemiddelde diepgang en acuratesse), dus het focus is vooral gericht op Londen en de rest van Engeland.

  http://www.youtube.com/watch?v=E8vxc2yqyMs&feature=PlayList&p=24E0CD1802648EB6&index=0&playnext=1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb alle delen bekeken. Treurig te zien hoe enthousiast de bijval is voor Tariq Ramadan, terwijl Douglas Murray door de helft wordt weggejouwd na zijn zinnig commentaar. Gelukkig wel een bevredigend eindresultaat; Murray en Rose hebben de 'undecided' stemmers duidelijk beter weten te overtuigen dan Ramadan en die Nederlandse dame, die een uitermate slappe indruk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die zogenaamde exdiplomaatte vannederlandse orgine met haar dochter die een arabise naam had daar kon je onderdanige houding ten opzichte van taric ramadan van het gezicht aflezen nooit van die dame gehoord wat een leeghoofd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nieuwe link voor bekijken van dit debat:
  http://www.mefeedia.com/watch/30024467

  BeantwoordenVerwijderen