"tot op het bot integer"


Uitgelicht
: schrijfster Louise O. Fresco in NRC, 16.3.2010 'Continuïteit in leiderschap'.

"De sfeer is er bijna een van: de koning is dood, leve de koning!"

"(...) Toen kwam, niet helemaal als deus ex machina, maar wel bijna, Job Cohen. Het is alsof er boven het beschaduwde Nederlandse landschap ineens een gordijn is opgetrokken, alsof de zon doorbreekt na dagenlange druilerige regen. De man die staat voor het samenbinden, voor het nu onophoudelijk geroemde verbindend leiderschap, voor de rust en de redelijkheid. Een man die getypeerd wordt door een mildheid waar je in deze tijd vaak naar moet zoeken, en met, net als Hans van Mierlo, een bijna ouderwets maar o zo welkom gevoel voor zorgvuldig taalgebruik."

(...) "Maar het allerbelangrijkste dat zij delen en dat hun leiderschap bepaalt, is dat iedereen aanvoelt dat zij tot op het bot integer zijn. Integriteit is niet alleen maar een kwestie van fatsoen, maar ook van idealen die door de jaren heen consistent worden beleden, laten we maar zeggen het omgekeerde van draaikonterij."

Volledige tekst hierr.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

13 opmerkingen:

 1. De voorvechters van Cohens islamiseringsprojecten betuigen hun steun. Yassmine Allas, van Jobs Cohens mislukte liefdesbaby Marhaba, heeft na lange tijd weer hoop. Haci Karacaer, van de Westermoskee zaliger, vergelijkt Job ook al met de zon. Ondertussen laat Ella Vogelaar weten dat Job altijd mag bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou een goede zet zijn, Ella Vogelaar terug. Met als boodschap: stem niet op de PvdA!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Griezelig, deze apotheose van een sterveling. Obamaïstisch*. JCh is een nietsonziende politicus met geen ander programma dan zichzelf. Zijn beminnelijkheid is daarvan het bewijs. Die is onnatuurlijk, en dus opgelegd. En eerlijk gezegd: walgelijk. Maar dat is persoonlijk. Dat zoveel anderen dit niet doorzien, vind ik verontrustend. Dan ben je een dom - Fresco - kind dat iedereen lief vindt vanwie het een snoepje weet af te vaandelen.
  * Obama, politicus Chicago-stijl: 'als je er een van mij het ziekenhuis inslaat, sla ik er een van jou het lijkenhuis in. (Michele Malkin: Culture of Corruption)’.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet toch tot de conclusie komen, dat dat stuk in de NRC aan botrot onderhevig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De enige en juiste analyse van de komst van Cohen is het feit dat hij de teloorgang van de Pvda wat uitstelt, vertraagd.
  Het zal hem niet lukken de gewone Nederlander te indoctrineren met zijn ideeen.
  Het zal hem niet lukken de religie als bindend element te gebruiken, die tijd is voorbij.
  Nederland accepteert dit niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JC en de PVDA zijn voer voor psychologen. Zij hebben Wilders gecreeerd als resultante van hun eigen ontkennen van de werkelijkheid van hun eigen schaduw n.l.de keerzijde van de multikul. Omdat zij die ontkennen moeten ze Wilders ook aan een cordon sanitaire onderwerpen.De felste bevechters van Wilders kunnen niet over hun eigen schaduw heenkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De linkse mens schijnt behept te zijn met een onlesbare dorst naar persoonsverheerlijking.
  Inderdaad, HPax: Obama en Chicago style politics is een nietbestaand onderwerp in de Nederlandse journalistiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tot op het bot integer. Toe maar! Wat betekent zoiets? Is zo'n kwalificatie meer dan een sympathiebetuiging? Zou je iemand tot op het bot integer kunnen noemen die je voor het overige een verwerpelijk persoon met verwerpelijke opvattingen vindt? In theorie misschien, maar je hoort het zelden.
  Misschien is Cohen inderdaad tot op het bod integer -wat dat dan ook precies moge betekenen. Maar als zijn opvattingen niet deugen maakt dat het er nu juist niet beter op.
  Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt e tutti quanti -stel dat ze tot op het bot integer zijn -kun je dat stellen?- zou dat het niet juist nóg veel erger maken dat ze zulke door en door rotte opvattingen er op na houden en uitventen?
  Als ze niet tot op het bot integer waren, maar integendeel juist gewetenloze opportunistische leugenaars, dan zou voor hen ten positieve daaruit volgen dat ze mogelijk ergens toch niet compleet geschift zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu pas het stukje van Fresco in de NRC gelezen. Behalve een lofzang op Cohen is het dus vooral ook een lofzang op Van Mierlo. Tot op het bot integer, ook Van Mierlo, bij uitstek Van Mierlo. Tja, wat moet je daar mee? Fresco vindt van Mierlo en Cohen tot op het bot integer. Ja, en? Krijgt Kees Rudolf nou ook de ruimte om in de NRC te schrijven dat volgens hem Van Mierlo een dweil en Cohen een lulhannes is?
  In Rusland lopen ook nog wel nostalgici naar het Sowjet-tijdperk rond volgens wie Stalin tot het bot integer was.
  Ook zullen er nog wel neo-nazi's te vinden zijn volgens wie Hitler tot op het bot integer was.
  Nee, natuurlijk wil ik niet beweren dat Fresco een soort sowjet-nostalgica of een soort neo-nazi is. Maar ze maakt alleen maar duidelijk dat ze een aanhanger van Cohen is, en in die zin is ze niet anders dan een denkbeeldige neo nazi die, door Hitler tot op het bot integer te noemen, slechts duidelijk maakt dat hij voor Hitler grote sympathie koestert.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In een andere reactie had ik vast een begin gemaakt met het afkorten van de achternaam naar een letter.Job C. ,Achmed M.,Nehabat A.,Ella V.Dit met het oog op de toekomst,uiteindelijk heeft justitie dat liever....(Samir A , Mohammed B.enz. enz.)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Job Cohen is me een exemplaar, botontkalking, te weinig gezond deze man,volgens mijn objectiverende anamnese.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sylvain Ephimenco heeft het er in zijn column van vandaag in Trouw ook nog over: Job Cohens Willem van Oranjelezing uit 2004, getiteld:

  'Scheiding van kerk en staat in de 21ste eeuw'

  BeantwoordenVerwijderen