Niet Jezus maar de wederkomst van


Uitgelicht: Pamflet Maatschappelijk Verbonden Overheidscommunicatie, Voorjaar 2010 (bron), door Gerald Morssinkhof, Frank Regtvoort en Hans Siepel. ".. de wederkomst van Cohen...".

WederkomstjobOnderaan het pamflet staat:
"
De eerste zinnen van een nieuwe overheidstaal zijn geschreven in de week van Van Mierlo's afscheid van deze wereld en de wederkomst van Cohen in politiek Den Haag. En de meeste politici, zo bleek, bleken die taal te kunnen spreken. Het kostte hen geen enkele moeite om uit de ketenen van de institutionele taal te breken, toen ze mochten praten over persoonlijke keuzes en respect."

Volledige tekst hierr. U kunt het pamflet ook ondertekenen.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

3 opmerkingen:

 1. Ook Erlkönig betuigt zijn valorisabele adhesie bejegens eens claire et distincte vocabulaire en a fortiori een dito ampele utilisatie daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat pamflet ondertekenen!?
  Maar ik ben wel benieuwd wie dat pamflet inderdaad gaan ondertekenen. Het zou mooi zijn als dat pamflet in de krant komt mét een namenrijtje van ondertekenaars, die zich daarmee als sympathisanten van Cohen & Van Mierlo, en dus als weldenkenden presenteren. Gerald Morssinkhof, Frank Regtvoort en Hans Siepel -de namen van deze weldenkenden zal ik vast proberen te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PvdA en het gilde der organisatie en communicatie-adviZeurs.

  De laverende broodpraat en nieuwspraak kenmerkt de partij en het angehauchte netwerkje van de Rode Octopus. Wederom tracht men zoetgevooisd knollen voor citroenen te verkopen. Een uitgerangeerde burgemeester, verantwoordelijk voor een verdeeld geraakte stad op weg naar artikel 12 status presenteren als verlosser. Zo wordt de trompetterende toon gezet.

  Hoewel het stuk zeker rake observeringen biedt, riekt het naar Bos' strategie van de boetedoening waarin waar de zoveelste keer een initiatief tot beterschap wordt gepresenteerd dat gearriveerde politieke stromingen weer vier jaar respijt en de opstellers ervan mogelijk betaalde opdrachten biedt.

  Een open deur waaruit de dampende drol van Cohen's nederdaling walmt. Had er niet 1 april in plaats van voorjaar 2010 onder het pamflet moeten staan?

  BeantwoordenVerwijderen