"...geen vrijbrief om..."

Gevonden_voorwerpen_3

[Plus update: video 'Terzake 1.4.2010': Samira Azabar "Intellectuelen zijn dan ook extremisten" hierr. ]

Update 2, nog een video over het lezingincident: "Sharia ook voor niet-moslims" hierr.

Politiek commentator Yves Desmet
over de lezing Leve God! Weg met Allah! van de Nederlandse schrijver Benno Barnard voor de vrijzinnige dienst van de Antwerpse universiteit, die afgelopen woensdag werd verstoord door extremistische moslims.

"Vrijheid van meningsuiting is een zeer hoog goed in een democratische rechtsstaat en moet verdedigd worden tegen extremisten, van waar ook, die haar aanvallen. Breng die in kaart, observeer ze, en grijp in wanneer ze de wet overtreden. Maar hun extremisme is geen vrijbrief om grove veralgemeningen, stigmatisering of de globale problematisering van een godsdienst te verrechtvaardigen."

Yves Desmet
Politiek commentator


Bron, volledige tekst hierr.

Zie ook: Geboorte 'islamzedenpolitie'?: team al-Yaqeen houdt een oogje in het zeil.

8 opmerkingen:

 1. Vreemd dat Yves Desmet nog niet op het idee van eem rood-groene kongsi tussen de verschillende mondsnoerders kwam. Of zou dat niet goed geweest zijn voor diens carrière als commentator?

  Zijn open deur poging licht op daadwerkelijke globale islamgerelateerde problematiek te verdoezelen via de methode van de verholen onderbuik riekt naar een etalerende Gutmenschpresentatie.

  Het zal vast niet meevallen om de draai te moeten maken te erkennen dat er iets behoorlijk mis zit in de mindset van mondsnoerende politiek-reigieuze activisten en degenen die met hen politieke bondjes aangaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reactie Sjun quasi onleesbaar.
  Vertaald betekent het ongeveer: Yves Desmet, politiek krantencommentator van linkse strekking, lijdt aan een ernstige vorm van het Jip-en-Jannekesyndroom, maar weigert zich te laten behandelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een 'gevonden voorwerp': Ells Vogelaar:

  "Nederland is op drift, stelt Ella Vogelaar (oud-minister voor Wonen, Wijken en Integratie) in het nieuwste nummer van VolZin. “Recht voor zijn raap zeggen waar het op staat, mensen opzettelijk krenken, daarmee scoor je tegenwoordig als politicus."

  Ella Vogelaar: Parallellen tussen Wilders en NSB zijn schokkend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanvulling:

  In Dit Is De Dag kandidaat-Europarlementariër Lucas Hartong (PVV), Leen Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen en Trouw-columniste Elma Drayer.

  Een dagelijkse talkshow met een pittige koffietafel met gasten uit het nieuws, reportages, onderzoeksjournalistiek en een debat.

  Hij is christen, PVV-er en binnenkort ook lid van het Europees Parlement. Lucas Hartong moest er lang op wachten, maar vandaag neemt de Tweede Kamer eindelijk een beslissing over de Nederlandse restzetel in het Europees Parlement.

  Alles wijst er op dat de zetel naar de PVV gaat en dus praten we met Harding over wat hij van plan is in Europa.

  Luister hier naar het gesprek:

  gesprek 1.4.2010 radio 1

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de Morgen staan overigens twee sterke stukken van Geert van Istendael (In mijn land, het vrije woord weggebruld), en Dirk Verhofstadt (Niet langer tolerant voor de intoleranten). Benno Barnard is straks in Netwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Koran zegt 'Wég met Christus en christenen alleen ME is alluh HAKBAR!'.

  Desmet in ANGST dóór Koran/Mohammed/moslims toegelaten te hebben in nog altijd katholiek BELGIE als regelrecht WAANZINNIG uitlokken van moeilijkheden!

  Vandaag is het Goede Vrijdag,de stervensdag van Christus aan het Kruis.

  Kruis is 'haram' voor moslims, bevestigd in Koran door blasfemie: 'Zij kruisigden hem [Christus] niet'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amanda Kluveld:

  "Wat een treurig tafereel. Een spreker die het woord ontnomen wordt, Benno Barnard die een horde barbaren op zich af ziet stormen en zijn podium moet verlaten"

  Lees hier verder:

  Zalig Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Carel zei...
  Benno Barnard is straks in Netwerk.

  http://player.omroep.nl/?aflid=10799079

  BeantwoordenVerwijderen