Hoofddoek beschermt niet afdoende


Uitgelicht: Haarlems Dagblad:
Claim tegen speeltuin na ongeluk met hoofddoekje, 8 april 2010. Bron.


Haarlem - Een vrouw wil een schadevergoeding van speeltuin Linnaeushof in Bennebroek na een ongeluk waarbij haar hoofddoekje verstrikt raakte rond de as van een motorskelter. Zij heeft een rechtszaak aangespannen waarbij ze 11.000 euro eist.

De vrouw uit Heerhugowaard maakte in 2007 met een islamitische vereniging een uitstapje. Bij het karten raakte haar hoofddoekje los, zo blijkt uit een tussenvonnis van de rechtbank. Het doek wikkelde zich rond de achteras en knelde haar luchtpijp af. De vrouw moest naar het ziekenhuis. De vrouw verwijt de speeltuin onvoldoende veiligheidsmaatregelen en toezicht.

[Via twitteraar Godvoordommen. Site.]

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

5 opmerkingen:

 1. Hilarisch. En nou wordt die speeltuin gedwongen via de rechter om alle hoofddoekjes te verbieden in de speeltoestellen.
  Of zou zoveel 'poetic justice' er niet inzitten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou ik de opmerking mogen plaatsen dat het een stom wijf is? Of is dat grof? Ja het is grof, maar wel de waarheid. En de waarheid mag gezegd worden. Als een moslima bij het uitoefenen van haar hobby ( dat is de islam, en niet het kart rijden ) een ongeluk krijgt dan is dat de wil van Allah. Want er gebeurt helemaal niets zonder de wil van Allah, Allah is almachtig en alwetend. Allah is ook genadevol en barmhartig.

  Alles op de hele wereld gebeurt met goedkeuren en medeweten van de Allerhoogste islamitische Allah. Zonder Allah kan er niets zijn, en niets gebeuren. Als die moslima er niet blij mee is dat bijna haar strot werd dicht geknepen dan had ze geen moslima moeten worden, makkelijk zat!

  Of dat domme wicht gaat nu heel erg snel beseffen dat Allah de Almachtigste en Allerbarmhartigste is en dat Allah weet wat goed is voor de mens en de moslima's in het bijzonder, of ze gaat zich zitten schamen vanwege haar ongeloof en haar twijfel. Allah is de notoire Alleswetert!

  Omdat die moslima natuurlijk onzedige gedachten had heeft Allah haar hoofddoek / burqa of niqaab in de wielen van die go-kart laten komen, het was een straf voor haar vuige gedachten, en in plaats van die straf te accepteren gaat ze een proces aandoen aan de speeltuin.

  En dan daarbij, wat moet een moslima in een go-kart in een speeltuin, is het aanrecht en de keuken niet genoeg voor haar. Wacht maar tot zij in het Paradijs komt! Daar zijn geen go-karts! Daar is geen speeltuin! Dan mag ze 72 keer per etmaal 20 minuten lang per keer met de benen wijd gaan liggen voor alle shahids die zijn omgekomen bij terreur-aanslagen. En dat dan dus een eeuwigheid lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb niet voor wat dat kart rijden is, maar het lijkt mij dat je bij het instappen in sommige speeltoestellen wel enige eigen verantwoordelijkheid hebt. Je moet bijvoorbeeld niet met een tas los over je schouder in de draaiton stappen. En zo denk ik dat mevrouw de moslima voor het instappen in die kar (kart?) wel even zelf had mogen verifiëren of haar hoofddoekje goed vast om haar hoofd zat.
  Enig toezicht in een speeltuin met allerlei wonderlijke toestellen plus wellicht hier en daar een waarschuwingsbord is niet per se een overbodige luxe. Maar als er met die kar(t) nooit eerder zo'n ongeluk is gebeurd denk ik dat mevrouw gewoon domme pech heeft gehad. Dat mogen we best sneu vinden. Alleen, dat ze haar pech op de speeltuin wil verhalen maakt op mij, hoe zal ik het mild zeggen, geen sympathieke indruk. Maar ja, je hebt van die mensen, kennelijk ook onder moslima's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaren geleden las ik in de krant dat een moslima in Frankrijk haar auto aan de kant had gezet omdat deze piepende geluiden liet horen.
  Toen ze gestopt was deed ze, terwijl de motor nog draaide, de motorkap omhoog. Zij bukte om te ontdekken waar het geluid vandaan kwam. Hierna werd haar hoofddoek gegrepen door een poelie of v-snaar en werd ze door haar eigen hoofddoek gewurgd.
  Allah gebruikt deze hoofddoek dus vaak op geheel eigen wijze.

  Cynici beweerden later dat alle moslima's gratis een rijbewijs moesten krijgen en dat net als de autogordel een hoofddoek voor hen verplicht moest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het vervolg:
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/262871/Kartbaan-niet-aansprakelijk-voor-hoofddoekjesongeluk.htm

  Grappig is vooral dit:
  "De rechter vond het opmerkelijk dat de vrouw de kosten van het proces, ruim 2.700 euro, terug wilde vorderen, terwijl het proces was gevoerd dankzij een bijdrage van de Raad voor Rechtsbijstand".

  Maar laten we vooral geen generaliserende conclusies over moslima's en hun integratie trekken.
  Ik heb vooral wat vraagtekens bij het beleid van die Raad voor Rechtsbijstand. Waar heeft die Raad zijn geld vandaan en bekostigen ze wel eens meer kansloze processen van gehoofddoekte querulantes?
  Tja, en als ik er het fijne niet van te weten kom blijf ik met mijn vraagtekens zitten...

  BeantwoordenVerwijderen