The Closer

The Closer

Ze is blond, heeft een goed figuur en niet eens opvallend grote borsten. Ze straalt kracht uit maar haar lach is als een doodsteek en ze vertoont het meest onvrouwelijke gedrag tussen collega's die het meest mannelijke gedrag vertonen dat je je kunt voorstellen maar geen van hen zal ooit aan haar kunnen tippen en dat weet ze.

Ik heb het over Deputy Chief Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) in de Amerikaanse politieserie The Closer die Net 5 op zaterdagavond om 20.30 uur uitzendt. Brenda Leigh Johnson is een Texaanse - de grappen over haar zuidelijke accent zijn eindeloos - die naar Los Angeles komt om daar een speciale eenheid van de Los Angeles Police Department te leiden. Het is haar taak elke zaak, hoe ingewikkeld die ook is, zo snel mogelijk op te lossen en dat doet ze op haast onnavolgbare wijze en met bijzonder veel risico wat telkens goed uitpakt. Leigh Johnson kan luisteren als geen ander en ze prikt daarna een verhaal gewoon door.

Aan het einde van elke aflevering waarin de nodige tegenwerking niet ontbreekt, laat ze iedereen dan ook verbluft en vol bewondering achter. En niet alleen dat want, en daar ligt volgens mij het grote succes van deze serie, er is blijkbaar niets sexiers dan een sterke, intelligente en aantrekkelijke vrouw die risico durft te nemen. Gezegend zijn mannen met een vrouw als Brenda Leigh Johnson.

Maar als zij haar klus heeft geklaard, taalt deze moordvrouw in deze moordserie maar naar één ding en daar kan niets of niemand haar van weerhouden. Dan moet haar eigen feestje gevierd worden, en wel in volkomen afzondering. De kijker ziet Leigh Johnson in haar tamelijk rommelige woning thuiskomen, we zien haar een laatje openen, vervolgens een doosje, en met de inhoud van dat doosje strijkt ze ergens neer, bij voorkeur op haar bed omringd door haar poezen. We zien wat ontspanning werkelijk inhoudt en hoe een gelukzalige glimlach op haar brede, aantrekkelijke mond verschijnt als ze er een verrukkelijk stuk chocolade in steekt, en nog één...

Annelies van der Veer

3 opmerkingen:

 1. Ik heb inderdaad geprobeerd het een paar keer aan te zien. Maarre, Annelies, ik word toch een beetje mies van die cliché's
  En het zal allemaal best wel kloppen hoor, maar van zo'n collega's die dragging their heels zich in het verhaal laten overhalen om uiteindelijk toch de superieure boss te erkennen ?
  Kweenie, ik zou meer dan een chocolaatje nodig hebben om dat week in week uit te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De serie heeft humor en the deputy chief Brenda komt altijd als winnaar uit de strijd. Unieke vrouw, bijna te mooi om waar te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Willem, zeker humor.
  En wat je al zegt , te mooi om waar te zijn.
  Waarbij ik moet aantekenen dat een fictieve serie me bezighoudt.
  Als het niet voor de waarheidsliefde is, dan is het wellicht een eyeopener voor de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen