Zij hebben Pat Condell, wij Dolf Jansen

Jan_jaap_van_der_wal_2

Let op! UPDATE: 11.10.2008

Maar wij hebben ook nog de heel erg fatsoenlijke Jan-Jaap van der Wal

Van mijn mening over de 'tenenkrommende' Jan-Jaap van der Wal (zie verderop) deugt helemaal niets. Een Volkskrant-recensent heeft zijn nieuwe voorstelling gezien. Jan-Jaap is een 'kunstenaar van het fatsoen', en dat kunnen we helaas niet zeggen van die lelijke islambasher Pat Condell. De onfatsoenlijke en smakeloze Condell zal nooit fijnzinnige humoristische grappen maken over de clitoris van de als klein kind mishandelde Ayaan Hirsi Ali. Laat dat dus maar aan Jan-Jaap over.

'Fatsoen moet je doen' is de leus van premier Balkenende - sinds kort getooid met de bijnaam Ruud Lubbers de Tweede. In het geval van Jan-Jaap van der Wal nam Wouter Bos deze slogan over. Lees hierover de verontwaardigde reactie van Leon de Winter.

Toch heeft Jan-Jaap het ver gebracht. Er is een werkwoord naar hem genoemd. Na het 'Pulsen' en het 'Meulenbelten' hebben we nu het 'Jan-Japen'. Wat dat betekent? Jan-Japen is 'slap ouwehoeren door een cabaretier van linkse huize'.

Carel Brendel

Carel Brendel
is auteur van Het verraad van links


Youtube_logo


Zij hebben Pat Condell, wij Dolf Jansen


De laatste aanbeveling in mijn boek is niet voor politici, maar voor linkse cabaretiers: “Stop met afgezaagde grappen over Geert Wilders en Rita Verdonk. Pak de fundamentalistische moslims net zo hard aan als jullie gewend zijn te doen met orthodoxe christenen en de paus.”

Op dit punt lever ik een verloren strijd. Na de tenenkrommende vertoning van Jan-Jaap van der Wal aan het slot van 2007, kunnen we ons nu opmaken voor de oudejaarsvoorstelling van kijk-eens-hoe-leuk-ik-ben Dolf Jansen, actief supporter van Nederland Bekent Kleur. Nadere toelichting overbodig.

Gelukkig is er nog Pat Condell. Deze Britse standup-comedian maakt met grappige en inhoudelijke ijzersterke toespraakjes gehakt van het islamfundamentalisme. Even genadeloos is deze komiek voor de naïevelingen in het vrije westen, die de religieuze intolerantie en onderdrukking verdedigen en goedpraten. Condells laatste video (‘Welcome to Saudi Britain’) is gecensureerd door website YouTube na klachten uit een aantal islamitische landen die hem beschuldigen van haatzaaien.

Condell is een petitie begonnen tegen het besluit om vijf informele sharia-rechtbanken in Groot-Brittannië een officiële status te geven. De invoering van Saoedische rechtsprincipes is volgens Condell een rechtstreeks gevolg van het verraad van liberale westerse waarden door de heersende Labour Party. Condell: “Tijdens de laatste elf jaar van deze Labour-regering hier in Groot-Brittannië is het Britse volk onderworpen aan grootschalige gedragsbeïnvloeding door een misplaatste en arrogante liberale elite, die in hun zucht om het weefsel van onze maatschappij te vernielen er in zijn geslaagd om beschaafde waarden een slechte naam te geven.” Tolerantie en diversiteit zijn volgens Condell verworden tot ‘een nachtmerrie van dubbelzinnigheid en leugens’.

Om dat alles hardop te zeggen kost meer moed dan het zingen van grappige liedjes zoals: ‘We zijn zo vrolijk, zo vrolijk want Geert Wilders die is dood.”

Carel Brendel

5 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad heel gemakkelijk en laf om van die benepen quasi progressieve grappen te maken over bv Wilders, haha wat moedig. Uiterst slaapverwekkend als je je bedenkt dat ze over echt riskante onderwerpen zwijgen.

  Condell is echt goed en in zo'n mooi Engels zo scherp verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lees ook Paul Lieben over cabaretier Jan-Jaap van der Wal, voor wie hij het woord Jan-Japen heeft bedacht. Jan-Japen is slap ouwehoeren door een cabaretier van linkse huize.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lees net ergens dat onderzoekers inzake radicalisering van moslims
  sugereren dat men ORTHODOXE imams moet inzetten tegen radicalisering.

  Alleen maar omdat die (om taktische redenenen) tegen geweld zouden zijn. Alsof het gedachtengoed op zich er niet toe zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De door de regering aangestelde pennelikker die de goegemeente moet adviseren over het juiste optreden tegen radicalisering getuigd van dezelfde onnozelheid als het WRR rapport "Identificatie met Nederland" van ongeveer een jaar geleden. Hoe lang moeten we de kwinkslagen van deze paternalistische regering nog aanhoren?
  Wouter Bos schijnt weer te stijgen in de peilingen door de financiele malaise, dus ik ben weinig hoopvol gestemd.
  Voor de volkskrantlezer en JJvan der Wal liefhebber is dat wel weer hoopvol: men is druk doende zowel de vrije markt als het vrije woord af te schaffen, dus een betere tijding voor de heilstaat sympatisant ligt in het verschiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De door de regering aangestelde pennelikker die de goegemeente moet adviseren over het juiste optreden tegen radicalisering getuigd van dezelfde onnozelheid als het WRR rapport "Identificatie met Nederland" van ongeveer een jaar geleden. Hoe lang moeten we de kwinkslagen van deze paternalistische regering nog aanhoren?
  Wouter Bos schijnt weer te stijgen in de peilingen door de financiele malaise, dus ik ben weinig hoopvol gestemd.
  Voor de volkskrantlezer en JJvan der Wal liefhebber is dat wel weer hoopvol: men is druk doende zowel de vrije markt als het vrije woord af te schaffen, dus een betere tijding voor de heilstaat sympatisant ligt in het verschiet.

  BeantwoordenVerwijderen