De versleten formule van het gebrek aan oplossingen

Let op! Update: 29.4.2009: Schimmigheid troef bij bouwers van ‘Marcouch moskee’, hierr.

De PVV biedt geen oplossingen. VVD-Kamerlid Fred Teeven benadrukte dat vanmorgen (27 april) nog eens in een rondgang van De Volkskrant langs de traditionele politieke partijen. Zij weten zich geen raad met Geert Wilders als machtsfactor. Teeven is natuurlijk op de hoogte, want zijn partij heeft een ‘mol’ in de Wilderiaanse gelederen.

In deze reportage zei Rita Verdonk voor één keer iets verstandigs. “Dat verwijt van oplossingen bieden hoor ik ook altijd. Dat is een Haags foefje. Wij geven in debatten altijd oplossingen. Handhaven, bijvoorbeeld, maar dat wil die kliek hier niet horen.”

De PVV krijgt geen handen op elkaar voor het idee om criminelen met een dubbel paspoort uit te zetten. Mensen met een Nederlands paspoort kun je niet zo maar uitwijzen, is daarbij een in mijn ogen zeer geldig argument. In dit geval heeft de PVV dus wel een oplossing. Alleen wordt die door de andere partijen verworpen. (Weer wat anders is dat op termijn een einde moet komen aan het ongewenste fenomeen van de dubbele paspoorten.)

Maar soms gaan de oplossingen van de gevestigde politiek in de richting van de oplossingen van Wilders. Een voorbeeld is de aanpak van criminelen met één buitenlands paspoort. Uitzetting van criminele vreemdelingen sluit aan bij de regel dat je met een strafblad geen Nederlands paspoort kunt krijgen. PvdA-politicus Ahmed Marcouch haalde onlangs alle media met de voorgenomen uitzetting van twee broers, die in Slotervaart aan het hoofd staan van een lokale straatbende.

Het tweetal is al 300 keer in aanraking gekomen met de politie. In elk ander land, of het nu Marokko is, de Verenigde Staten of Malawi, wordt een buitenlander al na één of twee misdrijven uitgewezen. In Nederland echter is dit op grond van geldende rechtspraktijk ondoenlijk wanneer het gaat om vreemdelingen die hier zijn opgegroeid. Daardoor lijkt de uitwijzing van de twee Marokkaanse broers onmogelijk.

We moeten overigens niet denken dat de overheid helemaal niets doet. In Den Haag is onlangs een criminele veelpleger uitgewezen die al zeventien jaar voor overlast zorgde. Dankzij het zeer doortastende optreden van justitie is hij eindelijk over de grens gezet.

Benoem-en-bouwkrant Trouw weet in zo’n geval uit de catacomben van de Vrije Universiteit een wetenschapper op te graven die de uitzetting van de criminele jongeren ontzettend zielig vindt. Zo kan het volk zich opwinden over de criminoloog Frank van Gemert. Hij keert zich tegen de mogelijke export van ‘probleemgevallen’. De reacties van de Trouw-lezers zijn veelzeggend.

In het geval van de broers zou je zelfs kunnen spreken van een binnenlandse verplaatsing. Marokko beschouwt zijn in het buitenland wonende onderdanen immers als de zeventiende provincie van het land. Zo bezien, verhuizen de twee bendeleiders alleen maar van de ene naar de andere regio.

Verontwaardigd is ook het Amsterdams Marokkaans Forum, een platform van 17 organisaties, onder leiding van Abdou Menebhi, adviseur van de Marokkaanse koning, en imam Yassine Elforkani van de Poldermoskee in Slotervaart. Zij zijn teleurgesteld over de opstelling van Marcouch, die ook al het verwijt krijgt dat hij niet met oplossingen komt. Uit andere hoek krijgt de stadsdeelvoorzitter juist weer het verwijt, dat hij zijn krachtige uitspraken alleen maar voor de Bühne heeft gedaan. Marcouch gaat immers niet zelf over de uitzettingen.

Nu is de aanpak van criminele jongeren inderdaad een ingewikkeld probleem, waar niet één, twee, drie de grote en enige oplossing te vinden is. Het uitzetten van de bendeleiders is niet meer dan een stapje in de goede richting. Wat natuurlijk geen reden is om deze maatregel achterwege te laten.

Anders zit het met een tweede punt, waaraan Wilders zijn enorme aanhang te danken heeft: de (zelf)islamisering, het toegeven aan de grillen en eisen van orthodoxe moslims. Vaak zijn het niet eens de moslims zelf die de eisen stellen, maar de gemeenten en stichtingen die bij voorbaat tegemoet komen aan veronderstelde wensen van de zeer behoudende moslims.

Het is vooral de zelfislamisering die grote ergernis wekt. Niet alleen bij de Wilders-aanhang, maar ook bij vrijzinnigen die verder niets hebben met de PVV. Nu eens is het de inschakeling en handhaving van ‘bruggenbouwer’ Tariq Ramadan. Dan weer het plan om koranonderwijs te geven op openbare scholen. Nu eens de gemeentelijke subsidies aan ‘hoofddoekbrigades’, die de niqaab willen opdringen aan werkgevers. Dan weer het malle idee om oranje hoofddoeken uit te delen met Koninginnedag. Moslima’s moet zelf weten of ze zo hun aanhankelijkheid willen betuigen aan het koningshuis. Maar zo spontaan is de liefde voor Beatrix niet. In de praktijk zijn het twee autochtone studenten die subsidies aan een gemeentebestuur ontfutselen. Het initiatief heet de tolerantie te bevorderen maar zorgt in werkelijkheid juist voor polarisatie en ergernis.

De zelfislamisering neemt schandalige vormen aan als zichzelf progressief noemende bestuurders fungeren als uitvoerders en goedpraters van de seksuele apartheid. Utrecht heeft in PvdA-ster Rinda den Besten een wethouder van Apartheid, die Vogelaargelden vergooit aan islamitische stichtingen, die in de moskee aparte loketten voor mannen en vrouwen inrichten waar namens de overheid informatie wordt verstrekt. In Rotterdam is Ramadan-beschermer Rik Grashoff de GroenLinkse wethouder van Apartheid, die geen enkel probleem heeft met een apart vrouwenvak in het theater.

Den Haag heeft nu ook een theater, waar geheel in Zuid-Afrikaanse traditie de apartheid wordt ingevoerd. In dit geval gaat het om buurttheater Pierrot. De vrouwen in de wijk zouden zelf om deze apartheid hebben gevraagd - het traditionele argument waarmee racisten in het zuiden van de VS de rassenscheiding altijd verdedigden. Die was namelijk ‘in het belang van de zwarten’. Die zouden zelf grote voorstanders zijn van segregatie, beweerden racisten als gouverneur George Wallace van Alabama.

“Als er mannen in de zaal zaten, zouden ze niet naar het theater kunnen”, verkondigt een woordvoerder van Pierrot tegen Radio West. Wat gebeurt er in zo’n geval? De reactionaire imam, die natuurlijk de aanjager is van dit mallotige verzoek, krijgt zijn zin. Ik ben benieuwd of de verantwoordelijke politica Marieke Bolle (PvdA) dit gaat verdedigen. In dat geval wordt zij Nederlands derde wethouder van Apartheid.

Zo gaat de Nederlandse politiek gewoon door met de zelfislamisering. Terwijl hier de door Wilders, maar ook door de VVD en soms door de SP aangedragen oplossing toch heel eenvoudig en direct uitvoerbaar is. Kappen met die onzin!

Carel Brendel


Carel Brendel is auteur van Het verraad van links (Uitg. Aspekt)

Lees hierbij evt. ook Lady Fit.

35 opmerkingen:

 1. Ausweizung bitte und schnell. Start de procedure onmiddellijk na drie-slag-uit. Nooit geschoten is altijd mis. Zelfs de Duitse buren die een vreemdelingenrecht kennen dat soepeler is dan het onze, zijn daar een stuk voortvarender mee.

  http://tinyurl.com/c2zuxt

  De wetgeving ligt inmiddels klip und klar klaar. Men werkt daar grundiger dan hier en daarenboven naar verwachting ook EVRM en EU e.a. verdragen bestendig.

  http://tinyurl.com/cwwp7f

  Hieronder het tatbestand op video

  http://tinyurl.com/cbgvc9

  Een Turkse Serkan met een Griekse vriend die Spiridon heet, brengt het slechtste in twee werelden naar boven.

  Het 79 jarige slachtoffer is gelukkig aan de beterende hand.

  Go, Holland,Go !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil Dr Noble bedanken voor het helpen genezen van mijn MS. Ik werd 4 maanden geleden gediagnosticeerd en ik was in de war, bang en bezorgd dat ik zou sterven zodra de artsen zeiden dat MS geen genezing heeft, maar godzijdank vond ik Dr Noble die zijn kruidenformule therapie gebruikt om me te behandelen en te genezen van MS. U kunt vandaag nog contact met hem opnemen om uw MS, ALS, MND, PARKINSON e.t.c kruidenformule te krijgen die wordt geleverd met een 100 procent garantie via peterwiseherbalcenter@ gmail. com of voeg hem toe op WhatsApp via + 23490 59610643 .
   Verwijderen
 2. "Nu eens de gemeentelijke subsidies aan ‘hoofddoekbrigades’, die de niqaab willen opdringen aan werkgevers."

  De niqaab? De hoofddoek is al erg genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja kappen. Anders gewoon ook moslimvrije zones in het leven roepen.
  Zouden heel veel mensen fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima gezegd Carel. - "De vrouwen in de wijk zouden zelf om deze apartheid hebben gevraagd - het traditionele argument waarmee racisten in het zuiden van de VS de rassenscheiding altijd verdedigden. Die was namelijk ‘in het belang van de zwarten’. Die zouden zelf grote voorstanders zijn van segregatie, beweerden racisten als gouverneur George Wallace van Alabama." - Heel goed dat je dit voorbeeld aanhaalt. Het toont hoezeer door de handelwijze en besluiten van met name PvdA bewindslieden de klok wordt teruggedraaid. Schandalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hanxie onder 'Lady Fit', 28.4.2009

  Het is ondertussen april 2009. Pas na een aantal brieven keek ik naar de data. Tjzezus?! Wel mensen uit 2006 het is er niet beter op geworden. Laten we het einde lekker lethargisch afwachten met een spelletje. Wat zal er eerder zijn? Nederland totaal onder water door een klimaatverandering of de totale (zelf)islamisering van ons land?


  http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2006/12/op_naar_een_sek.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Kees 12:06

  Re : Die zouden zelf grote voorstanders zijn van segregatie, beweerden racisten als gouverneur George Wallace van Alabama.

  Te vroeg gejuicht is jong gestorven.

  GW brak met het segregationisme en bood zijn excuses aan voor zijn vroegere racisme en het verdriet dat hij de Afro-Amerikanen had aangedaan. Hij beloofde zich in te zetten voor een beleid van "verzoening en vergeving."

  In 1982 werd GW voor de laatste keer gekozen als gouverneur. In 1983 werd hij ingezworen. Tijdens dit laatste gouverneurschap benoemde hij een recordaantal Afro-Amerikanen in het bestuur van de staat Alabama. Bij de gouverneursverkiezingen van 1987 stelde hij zich niet meer kandidaat.

  Quote : "Ik doodde fascisten toen jullie uitschot nog luiers aanhadden. Jullie schelden mij uit met een vierletterwoord (Nazi), wel, ik heb twee vier letterwoorden voor jullie ZEEP en WERK."

  Mijn vriendin Cassandra zou het niets verbazen dat voordat GW de geest geeft, de Geest GW neemt. Een aan mij als psychopathologe gestelde rompvraag luidt : waarom verlieten GW en Abdul-Jabbar van de Ven op nagenoeg gelijke leeftijd onder veel bombarie de Roomsche kerk ? Wie neemt er de moeite zich op die leeftijd uit te schrijven ? Waarom keren ZOVELE expressis verbis uitgetredenen zoveel jaren later terug in de moederschoot ? Biechten publiekelijk hun zonden ?

  @ Ron C. de Weijze
  Heb je hiervoor een verklaring ? Kunt U het duiden ?

  @ Hanxie
  90% van de commenters hier staat illo tempore in z'n blote bips. Blijken ze jarenlang te hebben gestemd op een weirdo die beroepen wordt als joods/christelijk pastor in of all places de Gemeente Amersfoort. Een kermisklant en ketelmuzikant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezien het feit dat de immigratie van moslims ook steeds maar toeneemt, zal de druk van die intolerante imams ook steeds verder gaan toenemen en met het verraad van links is er niet veel druk voor nodig. Een ramp dat Europa aanzienlijk zal gaan verduisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Steun Lisa Ashton.
  bij Jihadwatch staat haar verhaal.

  Lisa Ashton werd ontslagen bij een Britse vliegmaatschappij omdat ze weigerde te voldoen aan de eisen die die maatschappij haar stelde omtrent het achterstellen van vrouwen. Let wel: de eisen van die maatschappij zijn strenger dan die van het Saoedische regime.
  Het is al vrij schokkend als je dat tot je door laat dringen.
  Het wordt nog schokkender wanneer je dan de ervaringen leest van een vrouw die al heel lang in Saoedi-arabie woont:

  "You do not have to wear an abaya [zo'n lange zwarte overjas] in Saudi Arabia. You do not have to walk behind men. Whoever is saying this is misinformed. You can wear modest street clothes and no one will bother you (depending on where you are), unless you run into a Mutawa (religious police). They might harrass you and say that you must cover your head (just the head, not the face, with a scarf). Alot of Western women just give in and wear the abaya so that they don't call attention to themselves and it is easier (more convenient) if you don't own alot of modest clothing to just throw on the abaya before you go somewhere. But I have done many errands without my abaya, and have never walked behind a man. You see some Saudi women walking behind men, but why would a non-Saudi woman who is not with a Saudi man be walking behind any man???
  It doesn't make sense. It sounds like BMI is being ridiculous and forcing even stricter rules than the Saudi culture requires. Maybe they are sucking up to the Saudis since BA [Britisch Airways] doesn't fly here any more, and they want to keep these routes.

  One more thing that I want to mention about the abaya, is that 30 years ago if non-Saudi women or Western women wore an abaya, it offended the Saudis. Expat women were buying the abaya for the convenience and were wearing it, but being told by Saudis not to wear it! Finally so many foreign women were wearing abayas that it just became more of the norm and then the mutawa started harrassing women who weren't wearing abayas. But it is funny that the Western women did this to themselves as far as making wearing the abaya the norm. So in the beginning no one ever forced foreign women to wear abayas. It was not the Saudis' idea at all. Now the Saudis prefer for women to wear it depending on where you are, but as long as you are dressed modestly you won't get into trouble for not wearing an abaya. I know women who refused to wear the abaya and nothing happened to them (except funny looks from people). In compounds women don't wear it, and around the hospital where I work no one wears it (only uniforms or street clothes)."
  Lisa Ashton is behalve ex-stewardess en erg moedig ook nog zangeres.
  Naar aanleiding van haar botsing met de vliegmaatschappij -en de rechter die hen steunde en de vakbond die haar niet steunde- nam ze met haar band het lied "Shame, shame, shame" op.

  De opbrengst wordt bestemd aan meer publiciteit over deze zaak!
  hier is haar internetpagina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464030467]cod pharmacy for KAMAGRA[/url]
  [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464023555]how to intake propecia[/url]
  [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464026115]natural suppliments work like zithromax[/url]
  [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464018691]viagra fda[/url]
  [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464011267]cialis sicher kaufen[/url]
  [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12464011267]international best price tadalafil[/url]

  kamagra oral jelly shipped cod
  Purchase In Saint-Joseph-de-la-Rive (Quebec) [url=http://www.wikipatterns.com/display/~zaeblo] kamagra oral jelly kaufen[/url] inanchor jelly kamagra oral.

  Purchase In Pittsburgh [url=http://www.wikipatterns.com/display/~toprol] buying Toprol XL 90 pills x 50 mg[/url] toprol xl 90 pills x 100 mg online.

  Purchase In Saltspring Island (British Columbia) [url=http://www.wikipatterns.com/display/~wertinskoi] VIAGRA SOFT TABS rezept[/url] generic viagra compare tadalafil.
  Buy In Akron [url=http://www.wikipatterns.com/display/~zerguni] only Levitra free consult[/url] Levitra with no perscription and delivered over night. Buy In Port St. Lucie [url=http://www.wikipatterns.com/display/~thirtywow] overnight delivery of kamagra in US no prescription needed[/url] Kamagra to buy online.

  Order In Evansville [url=http://www.wikipatterns.com/display/~semen] women propecia[/url] reply how to get sample buy Propecia online. Buy In Boucherville (Quebec) [url=http://connections.blackboard.com/people/4b1319a5ad] wholesale VIAGRA SOFT TABS cheap[/url] buy viagra online uk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. But still, there are splendidly known companies which deserve benefit words and created an excuse http://ipod-playlist.com/ Cheap Discount Cialis Pharmacy On-line reputation.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. smbtiq http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379 generic lexapro whwswq generic lexapro
  ankseg [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379]generic lexapro
  [/url] wzbpnv [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379[/url] generic lexapro


  sqhlzy http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635 cheap levitra without prescription zunkeu cheap levitra pills
  ftddcp [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635]cheap levitra
  [/url] vygdzx [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635[/url] cheap levitra


  ekmdmq http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187 imitrex generic tricql imitrex generic
  nebiui [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187]imitrex generic
  [/url] woqpry [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187[/url] imitrex generic


  xokqem http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011 buy kamagra tjokjl buy kamagra
  vzbqlz [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011]buy kamagra
  [/url] sxzxno [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011[/url] buy kamagra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. doxakh http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379 generic lexapro vbhjpr generic lexapro
  zbuebx [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379]generic lexapro
  [/url] dfxtaw [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12644389379[/url] generic lexapro


  hmebbn http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635 cheap levitra urcivj cheap levitra
  tyfzre [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635]cheap levitra
  [/url] ujneka [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12644389635[/url] cheap levitra


  ikitwv http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187 imitrex generic eodmoh imitrex generic
  zqoady [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187]imitrex generic
  [/url] ertfbs [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12648765187[/url] imitrex generic


  nlmjyd http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011 buy kamagra vbfpej buy kamagra
  gdxvbw [url=http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011]buy kamagra
  [/url] hlsahm [url]http://www.playlist.com/blog/entry/12648811011[/url] buy kamagra


  dhckhe http://www.archive.org/details/BuyLevitraOnlineNow buy levitra aghwlg buy levitra
  pdfhiu [url=http://www.archive.org/details/BuyLevitraOnlineNow]buy levitra
  [/url] bjcthg [url]http://www.archive.org/details/BuyLevitraOnlineNow[/url] buy levitra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mjltwd https://launchpad.net/~addisonbrquotation viagra pills for sale aqusgv viagra pills for sale
  madglq [url=https://launchpad.net/~addisonbrquotation]viagra pills for sale
  [/url] nvbysi [url]https://launchpad.net/~addisonbrquotation[/url] viagra pills for sale


  brybhi https://launchpad.net/~mcgreevycolunynyt1348 generic viagra for sale alkawk generic viagra for sale
  xzkeru [url=https://launchpad.net/~mcgreevycolunynyt1348]generic viagra for sale
  [/url] cfqxrm [url]https://launchpad.net/~mcgreevycolunynyt1348[/url] generic viagra for sale


  twanpn https://launchpad.net/~dalefyoboardinghouse cost of viagra yhvrsd cost of viagra
  csdhrg [url=https://launchpad.net/~dalefyoboardinghouse]cost of viagra
  [/url] cfvjfu [url]https://launchpad.net/~dalefyoboardinghouse[/url] cost of viagra


  pemzjz https://launchpad.net/~halephloxnu low cost viagra acpdmd low cost viagra
  bhftks [url=https://launchpad.net/~halephloxnu]low cost viagra
  [/url] ybeyoz [url]https://launchpad.net/~halephloxnu[/url] low cost viagra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. cwwqls https://launchpad.net/~cialisforsale cialis for sale lsbxxe cialis for sale
  rfcyed [url=https://launchpad.net/~cialisforsale]cialis for sale
  [/url] nbmwsx [url]https://launchpad.net/~cialisforsale[/url] cialis for sale


  bjcgir https://launchpad.net/~tadlockcikuiqe1661 mail order cialis eujadt mail order cialis
  hxglih [url=https://launchpad.net/~tadlockcikuiqe1661]mail order cialis
  [/url] ivihik [url]https://launchpad.net/~tadlockcikuiqe1661[/url] mail order cialis

  BeantwoordenVerwijderen
 15. rfqdll https://launchpad.net/~craseeicili1975 generic cialis overnight wnaytd generic cialis overnight
  xtwfff [url=https://launchpad.net/~craseeicili1975]generic cialis overnight
  [/url] jxedtx [url]https://launchpad.net/~craseeicili1975[/url] generic cialis overnight


  osojsv https://launchpad.net/~freireobiliko1352 buy cialis online in usa gwgmcx buy cialis online in usa
  azwnfo [url=https://launchpad.net/~freireobiliko1352]buy cialis online in usa
  [/url] ejalch [url]https://launchpad.net/~freireobiliko1352[/url] buy cialis online in usa

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ganz richtig! Die Idee ausgezeichnet, ist mit Ihnen einverstanden. viagra ohne rezept auf rechnung cialis 20mg rezeptfrei [url=http//t7-isis.org]cialis kaufen[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 17. http://www.OKDBLife.com/phpBB/viewtopic.php?p=88606
  http://www.sportspeech.com/showthread.php?p=79180
  http://forum.augustahandshakes.com/showthread.php?p=7377

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Esta opiniГіn entretenida [url=http://csalamanca.com/tag/sin-receta/ ]viagra [/url] Es conforme, es el pensamiento excelente http://csalamanca.com/tag/comprar-viagra/ viagra generico comprar

  BeantwoordenVerwijderen
 19. partial ileal bypass http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-amoxicilin buy amoxicillin popliteal muscle buy amoxicillin online
  thoracic intertransverse muscles [url=http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-amoxicilin]buy amoxicillin
  [/url] partial ileal bypass http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-Antibiotics buy antibiotics herpes genitalis buy antibiotics
  microfilarial sheath [url=http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-Antibiotics]buy antibiotics
  [/url] benzoyl http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-Cialis buy cialis 10mg spintharicon buy cialis 10mg
  hemispherium bulbi urethrae [url=http://wiki.answers.com/Q/User:PharmacyYP-Cialis]buy cialis 10mg
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 20. isoallele http://wiki.answers.com/Q/User:Pharmacy-Buy-Xenical buy xenical online intrapartum period buy xenical online
  notochordal canal [url=http://wiki.answers.com/Q/User:Pharmacy-Buy-Xenical]buy xenical online
  [/url] lymphogenous http://wiki.answers.com/Q/User:Drug-Buy-Wellbutrin buy wellbutrin online tracheoesophageal puncture buy wellbutrin online
  posterior thalamic radiation [url=http://wiki.answers.com/Q/User:Drug-Buy-Wellbutrin]buy wellbutrin online
  [/url] stimulus word http://wiki.answers.com/Q/User:Drug-Buy-Zithromax buy zithromax online smooth muscular sphincter buy zithromax online
  rami malleolares mediales arteriae tibialis posterioris [url=http://wiki.answers.com/Q/User:Drug-Buy-Zithromax]buy zithromax online
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ 'Anoniem INDIA' - get stuffed with your MUCK 'cialis pills'!

  Stuff up INDIA instead!

  Idiot!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. active hyperemia http://wiki.answers.com/Q/User:Med-helper clomid success rates with low sperm count arteria colica dextra buy clomid
  Claviceps purpurea [url=http://wiki.answers.com/Q/User:Med-helper]generic clomid
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 23. phosphoglycerate kinase http://forums.buddytv.com/members/Doctor-Davis.html buy clomid stylohyal buy clomid
  posterior thoracic nerve [url=http://forums.buddytv.com/members/Doctor-Davis.html]buy clomid
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Stockpile non-functioning of voice and fittings of treatment dope [url=http://onlineviagrapill.com]buy viagra[/url]. Our cut fail online medicament pharmacopoeia [url=http://ambiendrug.com]ambien[/url].

  BeantwoordenVerwijderen
 25. parathyroidectomy http://virb.com/buyaccutaneonlinenoprescription buy accutane syphilis d'emblee accutane
  dysversion [url=http://virb.com/buyaccutaneonlinenoprescription]generic accutane
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nice work very professional weblog!!
  buy viagra
  generic viagra
  thanks for sharing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. In the whole world's existence, at some occasion, our inner throw goes out. It is then blow up into enthusiasm at near an face with another magnanimous being. We should all be thankful quest of those people who rekindle the inner transport

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hi all
  http://www.tor.com/community/users/pleadvilcomar1986
  http://www.tor.com/community/users/phowerbgrapal1976
  http://www.tor.com/community/users/ofaninqua1985
  http://www.tor.com/community/users/zellprejufun1988
  http://www.tor.com/community/users/erochhoodlu1979

  BeantwoordenVerwijderen
 29. экстендер для увеличения пениса
  [url=http://4len-super.front.ru/metodika-uvelicheniya-chlena-skachat.html]Методика увеличения члена скачать[/url]
  естественное увеличение пениса
  [url=http://4len-super.front.ru/skachat-uvelichenie-chlena.html]Скачать увеличение члена[/url]
  как увеличить пенис народными средствами
  [url=http://4len-super.front.ru/kakie-produkti-uvelichivayt-penis.html]Какие продукты увеличивают пенис[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Goede vrienden, mijn naam is Laura, uit Lund-Zweden, ik ben een arts van beroep, 45 jaar oud. Lees mijn waarheidsgetrouwe getuigenis zorgvuldig door, ik heb de positieve intentie dat deze informatie iemand die dit artikel leest zal helpen om gebroken huwelijk terug te herstellen en verloren liefdesrelaties binnen 2 dagen te herstellen. Nadat hij jarenlang in relatie met Antonio was geweest, brak hij het uit, ik deed alles om hem terug te krijgen om van me te houden, maar alles wat ik deed was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, Ik heb hem alles gevraagd, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn collega op mijn werkvriendin en ze stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een liefdes spelling rock die me zou kunnen helpen om het terug te spellen, maar ik ben het type persoon dat nooit dacht dat liefde spreuk deel bestond of werk, ik had geen keus dan om het te proberen, ik mailde het spellingkanaal en hij vertelde me dat het geen probleem was dat alles goed zal komen voor drie dagen, dat mijn ex voor drie dagen bij me terug zal komen, hij gooide het spellinggedeelte van Love in de lucht en verrassend genoeg was het de tweede dag rond 6.00 uur. Mijn ex-liefdespartner belde me op mijn mobiele telefoon, ik was zo verrast dat ik het telefoongesprek beantwoordde en het enige wat hij zei was dat het hem speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield . Ik was zo blij en ging naar hem toe. Zo begonnen we weer gelukkig samen te leven als man en vrouw. Sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou kunnen helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige liefdesprobeerder genaamd Dr.Oduduwa die me hielp liefde en vertrouwen in liefde terug te herstellen mijn huwelijk.

  Dr.Oduduwa e-mail: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  Ik raad ten zeerste degenen die wanhopig en vastbesloten zijn om terug te gaan naar de ex-liefdespartner of ware liefde te vinden, vandaag nog contact op met Oduduwa voor een spoedoplossing. je kunt hem e-mailen als je hulp nodig hebt in je relatie of een ander geval als volgt: ..
  1) liefdes spell gedeelte om spellen te winnen
  2) Herstel terug Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van echtgenoten van echtgenoten
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Breakup Spells (beëindig relatie)
  7) Magische wortels en kruiden voor sterke erectie en langdurige seks
  8.) Magische spreuk gepromoot in je jobkantoor
  9) Magische spreuk om een ​​baby te krijgen. (vrouwen vrucht van de baarmoeder)
  Neem contact op met deze geweldige man, Dr.Oduduwa als je een probleem hebt voor een duurzame oplossing via WhatsApp: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik wil Dr Noble bedanken voor het helpen genezen van mijn MS. Ik werd 4 maanden geleden gediagnosticeerd en ik was in de war, bang en bezorgd dat ik zou sterven zodra de artsen zeiden dat MS geen genezing heeft, maar godzijdank vond ik Dr Noble die zijn kruidenformule therapie gebruikt om me te behandelen en te genezen van MS. U kunt vandaag nog contact met hem opnemen om uw MS, ALS, MND, PARKINSON e.t.c kruidenformule te krijgen die wordt geleverd met een 100 procent garantie via peterwiseherbalcenter@ gmail. com of voeg hem toe op WhatsApp via + 23490 59610643 .

  BeantwoordenVerwijderen