Tariq Ramadan

Bovenaan gezet omdat "Rotterdam en Ramadan gaan reageren" (woensdag 15 april) Meer.


Tariq Ramadan

De Zwitserse moslimwetenschapper Tariq Ramadan staat wijd en zijd bekend als de stem van islamitisch Europa, als een brug tussen Europese moslims en niet-moslims. Hij is ijveraar en potentieel architect van een 'Euro-islam' die een aanpassing van waarden omvat door zowel moslims als niet-moslims. Het gebruikelijke argument om hem als brug tussen de culturen te zien is dat hij zeer liberaal is en toch respect afdwingt bij de gewone moslims.

In 2003 daagde Nicolas Sarkozy, de toenmalige Franse minister van Binnenlandse Zaken, Ramadan uit om zijn gematigdheid te tonen door twee dingen te doen: ten eerste, moslimvrouwen vertellen dat ze hun sluiers moesten afdoen, en ten tweede, verklaren dat hij tegen steniging was als straf voor overspel. Ramadan weigerde op de eerste eis in te gaan. Als reactie op de tweede stelde hij op stenigen een 'tijdelijk verbod' voor. 'Op die manier,' citeerde Deborah Sontag hem, 'begin je een dialoog.'

Ramadan (wie de toegang tot Frankrijk en de Verenigde Staten werd geweigerd) schreef dat Europese moslims 'aan de wet van het land waar ze verblijven gebonden zijn in zoverre dat ze niet gedwongen worden tegen hun moslimbewustzijn in te gaan.' Dit is dus volkomen nietszeggend. De vraag is tot op welke hoogte hun 'moslimbewustzijn' hen dwingt Europese wetten te overschrijden. Ramadan - die zonder meer dat voor de Europese moslims probeert te doen wat Jerry Falwell voor de Amerikaanse evangelisten heeft gedaan - pleit onvermoeibaar voor hun toenemende betrokkenheid in de Europese politiek. En hoe moeten volgens hem de Europese moslims de macht die ze verkrijgen gebruiken? Het antwoord is impliciet in zijn klacht: terwijl Europa de moslims de 'vrijheid geeft privé te geloven wat ze willen [....] is de aantrekkingskracht van de publieke sfeer, met zijn "heilige waarden" gebaseerd op individualisme, geld en vermaak, zo groot dat het een illusie is te denken dat elke vorm van oppositie mogelijk is. Het is alsof we gevangen worden gehouden door de vrijheid.'

Dit is Ramadans boodschap: de westerse vrijheid is slavernij; alleen binnen de beperkingen van de strenge islamitische wet en de praktijk kunnen moslims werkelijke vrijheid verkrijgen, in Europa of waar dan ook.

Uit: Terwijl Europa Sliep - Bruce Bawer
de dreiging van de radicale islam
Meulenhoff
21 euro 95

Eerdere reacties: hier.

29 opmerkingen:

 1. De Westerse vrijheid is slavernij. Het hoofddoekje betekent bevrijding voor de vrouw. Hoofddoekenprijzen worden uitgedeeld. Apart zwemmen en andere activiteiten apart doen door mannen en vrouwen, wordt als vooruitgang gezien enz, enz.
  Moslims en hun linkse aanhangers zijn meesters in het omdraaien van de waarheid. Daar gaan ze maar mee door en door. Het murw maken van mensen is hun doel. Daarna accepteren ze de vreselijkste dingen. Daar is Ramadan mee bezig.
  En hij doet dat meesterlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marcouch: "We hebben in Nederland een paar dozijn Tariq Ramadan klonen nodig."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Achmed Marcouch is een groot bewonderaar van Tariq Ramadan en verheerlijkt diens vunzige denkbeelden.

  In zijn stad Amsterdammabad ben ik al jaren niet meer geweest en zal ik waarschijnlijk nooit meer komen.

  Deze laatste mening deel ik met heel veel echte Nederlanders.
  Mijn Vaderland bestaat al lang niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tariq Ramadan fungeert als wegbereider van moslimfundamentalisten, menen de linkse activisten van Doorbraak.

  Lees ook: 40 reasons why Tariq Ramadan is a reactionary. Stevige linkse kritiek op Ramadan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De orthodoxe moslimmeisjes en moslimvrouwen zijn helemaal weg van Ramadan. Laatst was hij in Rotterdam (!) om een lezing of zo te houden en Stephen Sanders was daarbij. Sanders vertelde tijdens de obalive uitzending dat hij 1 van deze vrouwen had horen verzuchten: O, als ik toch de tweede vrouw van Tariq Ramadan kon zijn!


  Anja Meulenbelt is ook zeer gecharmeerd van hem, maar dat spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarschijnlijk hebben de meeste 'diehards' het hier al gedaan maar ik heb 'onder gelovigen' van Naipaul maar eens gelezen. Ramadan draait als satan alles om. Vrijheid is gevangenis en straks wordt kanker nog een feest. Er is dus -buiten een financieel makkelijker leven- geen enkele reden voor islamieten geweest om hier heen te komen.
  Ik snap die islamieten zelf ook niet want hoe kunnen ze zoo blind zijn voor het falen van alle moslimlanden. Misschien met uitzondering van Turkije maar dat raakt ook snel in verval met Erdogan en de door g^d gezonden kredietcrisis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hyperventilerende moslimvrouwenAmanda Kluveld, 27-02-2009

  Alerte mensen in Utrecht, zoals journalist Wouter de Heus en voorzitter van de gemeentelijk VVD-fractie Ingrid de Bondt, zorgden ervoor dat landelijk bekend werd dat er in hun stad iets vreemds gaande is.

  De Heus deed op allesoverutrecht.nl verslag van twee doorverwijsloketten, die met steun van de gemeente zijn geopend in de Omar Al Farouk moskee in de vogelaarwijk Overvecht.

  Het ene loket bevindt zich in de moskee en is uitsluitend bedoeld voor mannen. Het tweede staat buiten de moskee en daar kunnen alleen vrouwen terecht.

  Utrecht sponsort de loketten, waar informatie kan worden verkregen over gemeentelijke voorzieningen, met 100.000 euro terwijl er in de wijkbibliotheek al een doorverwijsloket bestaat.

  Hoogdrempelig
  De twee organisaties die bij de moskeeloketten betrokken zijn, de Stichting Zainab Multifunctioneel Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling, Dienstverlening, Dialoog en Debat (STIZA) en de Stichting Welzijn voor Allochtonen Rondom de Dom (WARD) overtuigden de gemeente ervan dat dit bestaande loket te hoogdrempelig is voor allochtonen omdat het achter in de bibliotheekzaal is gesitueerd.

  Inmiddels zijn door VVD, PVV en SP Kamervragen gesteld aan de nieuwe minister van Wonen, Werken en Integratie Eberhard van der Laan.

  Gesubsidieerd seksismeTerecht wordt gevraagd welk idee over integratie achter de loketten schuilt, of de scheiding van kerk en staat in het geding is, of er geen einde moet komen aan de schandalige sekseapartheid en of overheidsloketten thuishoren in gebedshuizen.

  Belangrijke vragen die natuurlijk tot gevolg moeten hebben dat die malle toestand in Overvecht ten einde komt en de verantwoordelijken voor dit wanbeleid van hun plek verwijderd worden.

  Eerder dicht
  Een aspect is in de Kamervragen onderbelicht gebleven: het loket voor vrouwen gaat iedere dag een uur eerder dicht. De betrokken stichtingen en de gemeente hebben namelijk besloten dat vrouwen op tijd thuis moeten zijn om te koken.

  Misschien nog ernstiger dan dit gesubsidieerd seksisme is dat Utrecht allochtonen kennelijk beschouwt als mentaal gestoorden die hyperventilerend neervallen bij de gedachte een bibliotheekzaal te moeten betreden.

  Allochtone vrouwen zijn volgens de gemeente zo door en door verveeld dat zij hun echtgenoten en kinderen onmiddellijk verwaarlozen als zij maar even worden blootgesteld aan de verleidingen van een loket met voorlichting over gemeentelijke voorzieningen.

  Broeierig
  Utrecht denkt dus dat de gemeentelijke voorlichtingsfolders zo geweldig zijn dat ze dezelfde werking op allochtone vrouwen hebben als broeierige liefdesromannetjes op Madame Bovary. Niet alleen het beeld dat de gemeente Utrecht van allochtonen heeft, maar ook het gemeentelijk zelfbeeld verdient enige bijstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat maakt hem (Tariq Ramadan) anders als andere moslims?bvb de moslim broederschap of zelf's Bin Laden? dit staat in de koran geschreven:" 6. Het Vee (Al-An'aam) Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 165 strofen. 115. En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als alumni wel eens geklaagd bij de Erasmus Universiteit over zijn, belachelijke, hoogleraarschap. Geen enkele reactie.

  Ook mijn verzoek tot uitschrijving als alumni werd met stilzwijgen beantwoord.

  De Erasmus Universiteit volgt duidelijk het pad van London, The City namelijk Sharia Finance. Ramadan is daar een mooie propagandist voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende."

  Zeg ik: "Turkish airlines"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van HVV: 'Extreem links is ook niet meer wat het geweest is.' met de volgende link:

  http://www.gebladerte.nl/11127f71.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tariq Ramadan heeft een aardje naar zijn grootvaartje: Hassan al Banna, een van de grondleggers van de Moslem broederschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Niemand kan Zijn woorden veranderen"


  Maar wel aanvullen:

  CD
  Typemachine
  enigma
  granaat
  cerebellum
  genen
  motorische schors
  eiwitten
  enzymen
  Bacterien
  ijstijd
  Mithochondrien
  Celwand
  Golgi apparaat
  electron
  quatum mechanica
  Tover, up, down, charm
  electrische lading
  Massaspectrometer
  covalente binding
  dendriet, axon
  transistor
  kooldioxide
  bladgroen
  neurotransmitter
  boekdrukkunst
  rotatiepers
  aminozuur
  pilsje
  α-alanine isomer
  ribosome
  axioma
  reele getallen
  vier kleuren theorama
  differentiaal berekening
  vector
  kompas
  bosonen
  fermionen
  touwslagerij
  condoom
  neutrino's
  carnaval
  CT-scan
  electro-spin
  magnetisme
  koelkast (einstein (=jood))
  WC-borstel
  zonnestelsel
  melkwegstelsel
  boekbinderij
  rode dwerg
  rode reus
  witte reus
  nanotechnologie
  fullerenen
  scheepsschroef
  vrouwenemancipatie
  trisomie van chromosoom
  celdeling
  verstandelijke handicap
  sigarettenautomaat
  schildklier
  Vrijheid
  zelfverwerkelijking
  internet
  etcetera
  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zou mooi zijn als wij, de Hoeiboeilezers die ook HVV, Cates of viena en dies meer lezen en die nu onderhand wel genoegzaam bekend zijn met de politieke islamisten en alle ellende die uit die Helvogels voortspruit met mogelijke oplossingen of tegenacties komen. Overal lees ik verontwaardige artikelen. Terecht! Maar ik weet wel dat het falikant mis gaat. Is er een groep of (nu nog) individuelen waar ik mij kan aansluiten. Een groep die anders dan nu alleen via het internet wil/kan communiseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je bent pas vrij als je de lichtheid van het bestaan niet hoeft te dragen. Waar hebben we dat eerder gehoord? Het knappe van Kundera was en is dat hij de Westerse waarden zo wist te duiden, dat zij de zelfverantwoordelijke zelfbepaling van de individuele mens oplichtten. Het in-zieke van Ramadan is dat hij ons nu komt vertellen waarom zijn grootvaders invloed toch echt tegen onze steden zal gaan klotsen en die steden "langzaam van kleur zal doen verschieten". Als zijn moslims maar anonieme marionetten blijven die niet hoeven na te denken maar telkens door een grote poppenspeler met de juiste hand het wc-papiertje kunnen afscheuren. Als zij maar met de blik op oneindig kunnen leven en doodgaan, zonder iets op te bouwen, na te streven of het geluk na te jagen. Eenvoudig gelukkig in het Westen, je natje, je droogje, beetje doorfokken en hup, weer een generatie en een continent verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende."

  Zeg ik: "Turkish airlines"
  @ Fritzie 12:18

  Je zou de jongste column van Funda Mujde in de Telegraaf eens moeten lezen. Hij is helaas niet op internet te vinden. Het gaat over een tweetal ontmoetingen die zij had met een stess van het verongelukte Turkse toestel bij wie een been was afgezet. Funda trof haar bij fysiotherapie en raakte in gesprek met het meisje dat daar moederziel alleen was. Wat schetst haar verbazing dat ze een dag of wat later aan het bed van de Turkse stewardess twee Amsterdamse vrouwen van Turkse afkomst aantrof. Die dames hadden het plan uitgevoerd om de Turkse slachtoffers die vaak alleen in een ziekenhuis in een voor hen wildvreemd land lagen, bij te staan met raad en daad. Ik hoop dat als jij ergens alleen in een ziekenhuis in verweggistan ligt etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lees hierbij ook: Joost Niemoller:

  Ik kots op Tariq RamadanEn Carel Brendel:

  Roofridders van het vrije woordEn herinnert U zich dit bericht nog?

  Tarik Ramadan zou twee maal een politiefunctionaris hebben beledigd.

  Tarik Ramadan zal zijn laatste tussenstop in Frankrijk niet gauw vergeten.
  Deze islamitische intellectueel, Zwitsers staatsburger, in Frankrijk met
  name bekritiseerd om hetgeen hij gezegd heeft over het stenigen van vrouwen,
  bevond zich zondagavond op het vliegveld Roissy-Charles-de-Gaulle, op
  doorreis naar Londen. Bronnen bij de politie zeggen dat Tarik Ramadan een
  deel op de luchthaven probeerde te betreden, waar het publiek niet mag
  komen. Een vrouwelijke agent van de luchthavenpolitie hield hem tegen,
  terwijl ze hem op dit feit wees. Hij zou de jonge vrouw daarop tot twee maal
  toe hebben beledigd. De vrouw diende vervolgens een klacht in. Tarik Ramadan
  werd aangehouden en in een cel gezet door de grenspolitie. Hij wordt
  vervolgd wegens 'grove belediging'. Na zijn vrijlating zou Tarik Ramadan de
  feiten hebben bekend en kreeg hij een oproep om op 6 april voor de rechtbank
  in Bobigny te verschijnen nadat hij eerder schuld bekende.

  reactie Rudolf 14.25 uurhttp://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/03/tariq_ramadan_w.html

  http://www.lefigaro.fr/france/20070313.FIG000000022_tarik_ramadan_brievement_interpelle_a_l_aeroport_de_roissy.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vers van de pers:
  Tariq Ramadan is geen adviseur meer van de gemeente Rotterdam. Wethouder Grashoff heeft dat besloten na een tussentijdse evaluatie van het functioneren van de hoogleraar burgerschap en identiteit aan de Erasmus Universiteit.
  Rotterdam blijft wel 'samenwerken' met Ramadan. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk hoe deze samenwerking er uit gaat zien.

  Het beëindigen van de adviseurschap van Ramadan staat los van een artikel in de Gaykrant over omstreden uitlatingen van de moslim-prominent. Ramadan zou zich kwetsend hebben uitgelaten over homo's en vrouwen. Maar volgens Grashoff is het artikel van de Gay Krant ,,onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt.''

  De opnames waarop de Gay Krant zich heeft gebaseerd, zijn naar schatting meer dan tien jaar oud. Volgens Grashoff onderschrijft Ramadan daarin de opvatting van de islam over homoseksualiteit, maar zegt hij tegelijk dat het niet is toegestaan om homoseksuelen te veroordelen of af te wijzen.

  De VVD en Leefbaar Rotterdam willen af van het contract dat de gemeente Rotterdam heeft met Tariq Ramadan. Donderdag dienen ze een motie in tijdens het gemeenteraadsdebat over de omstreden islamitische wetenschapper.
  Bron: www.rijnmonmd.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 19. College Rotterdam wil verder met Ramadan

  ROTTERDAM - Het Rotterdamse gemeentebestuur wil de samenwerking met Tariq Ramadan voortzetten. Dat heeft wethouder Rik Grashoff (Participatie) woensdag bekendgemaakt.

  Het college trekt deze conclusie na het beluisteren en analyseren van bandopnames van teksten van Ramadan waaraan de Gay Krant onlangs een verhaal wijdde. Het blad stelde dat zijn uitspraken over homo's en vrouwen haaks staan op uitspraken die hij heeft gedaan als adviseur van de gemeente Rotterdam en als gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Hij kreeg van de gemeente de taak om de dialoog in de stad over integratie op gang te brengen.

  Volgens de wethouder draagt Ramadan een „consistente visie uit en vervult hij de opdracht voor de gemeente naar behoren.” Grashoff noemt de citaten in het artikel van de Gay Krant „onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt”. Hij eist geen rectificatie van het tijdschrift. „We willen met hen in gesprek gaan.”

  De opnames waarop de Gay Krant haar artikel baseerde, zijn naar schatting meer dan tien jaar oud. Daarom heeft Ramadan nooit getwijfeld aan de uitkomsten van het onderzoek, zei hij woensdag.

  Grashoff heeft woensdag een brief naar de gemeenteraad gestuurd over de bevindingen. „In de visie van Ramadan staat wederzijds respect centraal”, schrijft de wethouder. „De vrijheid van het individu wordt gecreëerd door de voor iedereen geldende wetten van het land waar men leeft. De burger moet ernaar streven om zijn beleving van de islam in te passen in onze hedendaagse westerse samenleving.”

  Het onderzoek wordt donderdag besproken in de gemeenteraad. Anita Fahmel, raadslid voor Leefbaar Rotterdam, kondigde al aan tijdens de vergadering twee moties in te dienen. Ze wil dat het contract van Ramadan direct wordt ontbonden en wil bovendien Rik Grashoff wegsturen. „Veel zal afhangen van het standpunt van de PvdA”, aldus Fahmel, die overigens verwacht dat haar moties het niet zullen halen.

  PvdA-raadslid Peggy Wijntuin wilde nog niet vooruitlopen op de conclusies in het rapport. „Ik wil het eerst met mijn fractie bespreken.” Met hulp van de PvdA is er waarschijnlijk een nipte meerderheid om Ramadan in het zadel te houden. Coalitiepartij VVD zei enkele weken geleden af te willen van de islamdeskundige.

  Hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant ziet „weinig verschil in wat wij hebben geschreven en wat de gemeente heeft geconcludeerd. Ramadan wil homo's begeleiden tot zij wél leven in overeenstemming met de door zijn god bedoelde ideeën. Dat mag hij als imam best vinden, maar niet als bruggenbouwer in dienst van de gemeente Rotterdam.” Leefbaar Rotterdam deelt die opvatting.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3708256/__Rotterdam_wil_verder_met_Ramadan__.html


  SP-senator in de bres voor islamprofessor Ramadan
  dinsdag 14 april 2009 23:10

  Een groep van veertig 'sympathisanten' heeft zich het afgelopen weekend verenigd in het actiecomité Steun Tariq. Zij uiten via een website hun zorgen over de hetze die volgens hen gaande is tegen de islamitische professor Tariq Ramadan.

  Steun uit SP-hoek voor Tariq Ramadan
  Lees ook
  De twee gezichten van Tariq Ramadan
  Ramadan is als adviseur in dienst van de gemeente Rotterdam. In maart beschuldigde de Gaykrant hem ervan onwenselijke uitspraken te hebben gedaan over homoseksuelen.

  Anja Meulenbelt
  Onder de mensen die het op de website opnemen voor Ramadan zijn de schrijver Abdelkader Benali en Eerste Kamerlid Anja Meulenbelt (SP).


  Benali schrijft in zijn column: 'Sinds de hetze tegen moslims met een mening steeds sterker is geworden, hebben steeds meer moslims ervoor gekozen om zich koest te gaan houden. Zij zijn de echte lafaards, niet Ramadan.'

  Identiteit
  Benali zei woensdagavond zelf geen deel uit te maken van het actiecomité. Een woordvoerder van het comité wilde de identiteit van de oprichters niet bekend maken.


  Rond Ramadan is vaker commotie ontstaan. Zo raakte hij verwikkeld in een felle polemiek met Frits Bolkestein en ook over zijn leerstoel aan de Leidse universiteit was veel te doen.

  Door Robin van der Kloor

  http://www.elsevier.nl/web/10230615/Nieuws/Politiek/SP-senator-in-de-bres-voor-islamprofessor-Ramadan.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ter aanvulling: Afshin Ellian in NRC:

  Tariq Ramadan en de angst voor een echte dialoog:


  Tarik Ramadan

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goeie tip Annelies. Ik heb daar gereageerd, maar zoals je weet kan het even duren voordat het geplaatst wordt (if at all) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nausicaa Marbe in de Volkskrant, 17.4.2009

  Legerimam moet niet klagenBruggenbouwer
  Men dacht dat de overheid radicalisme bestrijdt met milde bruggenbouwers. Moslims die de zachtheid en empathie pareren van poeslieve politiek correcte autochtonen.
  Maar wat blijkt: de mensen die als rolmodel dienen, zijn omstreden figuren als Ramadan, Eddaoudi of handweigerende orthodoxen.

  Zij worden bewierookt als helden van de verdraagzaamheid, terwijl hun critici worden weggezet als racist. Zo schadelijk werkt positieve discriminatie soms. Een overheid die zulke ongelijkheid zaait, zal helaas nog meer onverdraagzaamheid oogsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Alwéér een plusje voor de Volkskrant. Is die bezig minder links en 'correct' te worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Ron C.
  Ik zie geen reactie van je onder het artikel van Ellian in NRC. Misschien kun je die hier plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Vrees dat ik het niet meer heb Annelies. Jammer, want ik vond het zelf wel een goed stukje. Over dat Ramadan en Ellian eigenlijk het fundamentalisme en het non-fundamentalisme vertegenwoordigen. In de zin van: uitgangspunten zijn al dan niet bespreekbaar en kunnen herzien worden. Voor non-fundamentalisten als Ellian staat bovenaan dat dat wel moet kunnen. Voor fundamentalisten en linksen kan dat per definitie niet. Alleen waarden kunnen besproken worden, mits die 'in hun waarde worden gelaten'. Voor links komt daar dan nog bij dat links geen waarden heeft, behalve dat alle waarden moeten tellen, ook al komen die van 177 verschillende achtergronden in dezelfde straat uit een willekeurige grote EU stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Amanda Kluveld in de Volkskrant, 17.4.2009:

  "Rotterdam houdt van Ramadan"


  In Rotterdam is daarmee de overwinning van het postmoderne cultuurrelativistisch denken, waarbinnen alle culturen, visies en interpretaties evenveel en daarmee even weinig waard zijn, compleet.

  Rotterdam houdt van Ramadan

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Let op! Het Panelgesprek bij Obalive.nl van Theodor Holman gaat straks over Tarik Ramadan.

  Radio 5: 19.00-21.00 uur

  Panelgesprek begint rond 20.15 uur:

  Meer info:

  Houd God buiten de staat

  BeantwoordenVerwijderen