Zelf koranlezen

Arabist_jansen

VOORWOORD


Dit boek wil er aan bijdragen dat een gewone Nederlandse lezer zelfstandig de koran kan lezen, en in staat gesteld wordt zich een eigen oordeel te vormen over dit heilige boek van de islam.

Moderne westerlingen worden al decennia lang bedreigd door een tsunami van nieuwe boeken over van alles en nog wat. Het is niet bij te houden. Thrillers, romans, non-fictie: elke boekenwinkel puilt uit. Het zijn allemaal boeken voor een paar dagen of een paar uur, die daarna al dan niet liefdevol op de plank worden gezet, en onthouden of vergeten.

De afgelopen twintig jaar komt er met die stortvloed van nieuwe boeken ook wel eens een koranvertaling mee. Het is niet dan normaal dat een westerse lezer zo’n vertaling in een boekwinkel oppakt. Hij wil zo’n vertaling, net als de andere boeken die in de boekwinkel te koop liggen, in ten hoogste een paar dagen gelezen hebben. Dat zal niet lukken, en zelfs met een gedegen voorbereiding blijft zoiets een lastige opgaaf. De koran is nu eenmaal een moeilijk boek. Waarom is dat zo?

Eigenlijk is de koran, net zo min als de bijbel, een boek in de moderne zin van het woord. De koran en de bijbel zijn tot stand gekomen in een wereld waar geen boekwinkels in onze zin van het woord bestonden, en de bibliotheek een wereldwonder was. Het idee dat je in een paar uur of een paar dagen een nieuw boek gelezen kon hebben is de wereld waarin de koran zijn opmars begon geheel vreemd. De koran is dan ook geen boek voor een paar uur of een paar dagen. De koran houdt evenmin rekening met het bestaan van wat de boekhandel ‘tientallen concurrerende titels’ noemt. De koran wil in het leven van de mens het enige Boek zijn, met een hoofdletter.

De moderne schrijver van een modern boek verwacht dat een moderne lezer een paar uur of een paar dagen met zijn moderne nieuwe boek bezig zal zijn. Dat moet, afhankelijk van de beschikbare tijd van de lezer, en de aanwezigheid van eventueel noodzakelijke voorkennis, voldoende zijn. Over meer investering gaat het niet. Het lijkt weinig, maar een schrijver verlangt en verwacht niet meer dan dat. Sterker nog, het doet een schrijver goed als hij hoort dat een lezer een paar dagen of een paar uur uittrekt om zijn boek eens rustig te lezen. Er zijn immers tegelijkertijd tientallen andere boeken uitgekomen, en de schrijver weet dat. Iedere letter van de tekst van zijn boek impliceert dat.

Zelfkoran_2Ook hier is het bij de koran weer anders. De koran is eigenlijk geen leesboek, maar een voorleesboek. De koran dient voorgedragen te worden. Maar let op. Het oplezen van de koran hoort het leven van een mens ingrijpend te veranderen. Het is maar goed dat de andere duizenden boeken in de openbare leeszaal die aspiratie niet ook koesteren. En het is goed dat moderne lezers die verwachting dan ook niet hebben wanneer ze een boek openslaan. Het zou wel erg vermoeiend worden, als elk boek ons er toe zou willen brengen om ons leven en onze maatschappij van de grond af aan te willen heropbouwen. Lezers en schrijvers verwachten dat ook niet. Boek en lezer zijn het daar van te voren over eens. Maar ja, soms loopt het anders dan de afspraak was.

Een gewone westerse lezer weet dat er boeken zijn die hij wel en boeken die hij niet gelezen heeft. Aan de boeken die hij wel gelezen heeft, wil hij als oppassend multicultureel en loyaal staatsburger er soms best nog wel eentje toevoegen, zeker wanneer daaruit blijkt hoe intercultureel gevoelig hij wel al niet is. ‘Deze week, lieve kinderen, wordt het, ter vergroting van ons begrip voor de culturele diversiteit, niet het Jungle Book van Rudyard Kipling, wat trouwens ook al best een aardig inzicht in al die verschillende culturen geeft, maar de koran.’

Zou het vaak zo gaan? Hoe het ook zij, er zijn in Nederland tienduizenden koranvertalingen verkocht, en het is absoluut zeker dat die voor het merendeel ongelezen in de kast staan. Wie dat zo wil laten, moet dat vooral zo laten. Maar het roept toch iets van onbehagen op. Boeken horen op zijn minst gelezen te worden, wat er ook in staat. Maar bij de koran zal dat lezen zonder voorbereiding haast zeker niet kunnen lukken. Er is voorkennis nodig om de koran enigszins te kunnen volgen: bij een boek uit een andere eeuw en een ander werelddeel is toch eigenlijk ook niets anders te verwachten. Die voorkennis is te vergaren door zonder gêne allerlei kruimels van informatie weg te pikken bij Arabisten, theologen, moderne godsdienstwetenschappers, semitisten, nieuwtestamentici, imams, historici en sharia-geleerden. Al die kruimels opnieuw aan elkaar geplakt heten dan misschien koranwetenschap. Het is moeilijk te zeggen. Maar het nieuwe plaksel kan helpen de koran te beginnen te begrijpen.

Dit boek is geschreven voor Nederlanders die weinig of niets van de islam weten. Moslims mogen uiteraard over de schouders van de doelgroep meelezen, maar het boek richt zich niet tot hen. Zij weten het meeste al. Met wat ze nog niet wisten, zullen ze mogelijk enige moeite hebben. Niet alleen omdat het niet past dat een moslim iets leert over de islam of de koran van een niet-moslim, maar ook omdat het vaak taalkundige en historische bespiegelingen betreft die buiten het blikveld van de islamitische orthodoxie vallen. De grote leiders van de islamitische orthodoxie hebben vele verdiensten, maar begrip voor wat buiten hun blikveld valt hoort daar niet bij.

Ook de manier waarop de bijbelwetenschap steeds te hulp wordt geroepen om de koran in het juiste perspectief te krijgen, zullen moslims mogelijk hoogst ongebruikelijk vinden. Iedereen moet evenwel bedenken dat een godsdienst beter niet rechttoe rechtaan de strijd kan aangaan met wetenschap die klopt. Dat loopt voor de godsdienst altijd op een teleurstelling uit. En valse wetenschap, die niet klopt, verdwijnt vanzelf weer, want wetenschap hoort controleerbaar te zijn, wordt ook gecontroleerd, en verdwijnt weer als er iets niet in de haak is. Er is dus niets aan de hand, de ware godsdienst heeft van valse wetenschap niets te vrezen. Valse godsdienst kan daarentegen nagenoeg het eeuwige leven hebben, want godsdienst is, haast per definitie, oncontroleerbaar.

Voor het onderzoek van John Wansbrough (1928-2002) en Christoph Luxenberg (een pseudoniem) gepubliceerd werd, was de westerse universitaire koranwetenschap niet veel meer dan het charmant in westerse termen navertellen van de stellingen en de beweringen van de islamitische koranwetenschap. Er waren wel altijd bewonderenswaardige individuele geleerden die hun twijfels geuit hebben over deze vorm van ‘koranwetenschap’, zoals John Burton en Patricia Crone, maar de hoofdwerkzaamheden van deze beiden lag toch elders. Aan de westerse universiteiten is uiteraard, gezien het coöptatie-karakter van wetenschappelijke benoemingen, de uitsluitend uit de islamitische traditie gedistilleerde koranwetenschap nog steeds de norm. Dat zal wel niet lang meer zo blijven.

Na een inleiding over de vraag welke factoren het nu precies zijn die de koran tot zo’n moeilijk boek maken (hoofdstuk 2-4), volgt een uitgebreide bespreking van een aantal gedeelten van de koran (hoofdstuk 5 en 6, over soera 93 tot 114). Die bespreking van koranteksten wordt geleidelijk aan steeds minder detaillistisch.

Daarna worden de punten behandeld die het debat over de islam zo grimmig maken, althans voor zo ver de koran iets over die punten zegt (hoofdstuk 7). Vervolgens komen er nog enkele kwesties aan bod die niet mogen blijven liggen, zoals de druiven-of-maagden controverse (hoofdstuk 8). Hoofdstuk 1 gaat over de andere teksten, naast de koran, die binnen de islam haast even veel gezag uitoefenen als de bijbel binnen het protestantse christendom.

Rest de hoop uit te spreken dat wie dit boek heeft uitgelezen daarna ook inderdaad in staat is zelf de koran door te lezen.

HansJansen

Zelf koranlezen
- Hans Jansen
Uitgeverij De Arbeiderspers
Amsterdam - Antwerpen
2008
16 euro 95

Bol.com

90 opmerkingen:

 1. Ik heb echt jouw prulwerken niet nodig om de koraan te lezen.

  Dat je een centje wil verdienen over de rug van islam kan ik begrijpen, maar gooi het er niet zo dik bovenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed inleidend boekje over de islam, geschreven vanuit het gezichtspunt van de "kaffir", de ongelovige hond, varken, ezel, of ander eng beest waar de islam niet-moslims aan gelijkstelt. Boeken over de islam geschreven door moslims blinken uit in deceptie, huichelachtigheid, oneerlijkheid en dubbelzinnigheid. Vanuit die hoek zal je bijv. nooit horen dat Mohammed een doodgewone roverhoofdman en slavendrijver was, die slaven kocht en verkocht, slavinnen hield voor de sex, naast de 13 verouwen waarmee hij was "getrouwd", slavinnen als relatiegeschenk gaf aan zijn mede-serieverkrachters, slaven en slavinnen kocht en doorverkocht in ruil voor paarden en wapens voor zijn core-business, nl. roverhoofdman. Toppunt is wel zijn huwelijk met Aisha van 6, om vervolgens op negenjarige leeftijd het "huwelijk" te consumeren. Hij was toen 53 jaar, in elk beschaafd land heet dat PEDOFILIE, in de islam is het sunna. De koran gaat voor meer dan 50% over niet moslims, het is van levensbelang dat je als niet-moslim weet wat de islam voor jou in petto heeft, geloof me, daar word je niet vrolijk van. Niet moslims worden vroeg of laat slachtoffer van de islam, Europa kan daarvan meepraten, kennelijk wil niemand daaraan worden herinnerd. If you don´t know your history, you don´t know where you´re going.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Clerge

  Wel frappant dat diezelfde geschiedenis laat zien dat juist de christenen de meest geweldadige waren door de eeuwen heen, en tot nu toe.
  Het zijn de christenen die tal van moslim landen bezetten., het zijn de christenen die de zionisten steunen in hun bezetting van Palestina.

  Het waren de christelijk slavendrijvers die miljoenen slaven wereldwijd hebben overgebracht en vermoord.

  Was was onze christelijke natie van de Verenigde Staten van Amerika die als enige ooit atoombommen hebben gegooid.

  Het zijn nu de katholieke priesters die wereldwijd niet van kleine kinderen af kunnen blijven, dus ook wat betreft pedofilie moet je in een andere hoek zijn.

  Het is het westen waar het huwelijk wegvaagt en meer-wijverij een heel normaal cultureel aspect van onze samenleving is geworden.

  Hier in het westen zien we een veel groter cijfer van rovers en dieven als in islamitische landen.Alleen al in Nederland stijgt het aantal roofovervallen jaarlijks met schrikbarende cijfers.

  Ikzelf denk dat er een nieuwe fase zal aanbreken in de wereld waar de islam de volgende leider zal zijn. Na vele heersende culturen is het nu weer de beurt aan de islam. Uiteraard wel een westerse variant die meer past bij de moderne ontwikkelingen.

  Dr Tariq Suwaidan heeft hierover een mooie lezing gegeven. Voor degene die een kijke willen in verleden en toekomst van islam :

  http://www.youtube.com/watch?v=xEP0yRSIdL4

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed boek met duidelijke taal. Echter ga ik niet zelf de koran lezen want na enkele soera's wordt ik vaak behoorlijk misselijk. Wel goed om te weten dat veel woorden in de koran niet oorspronkelijk Arabisch zijn en dat de huidige Arabieren die zogenaamd heilige woorden zijn vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @jan ,hans ,fred

  De zionisten die Palestina bezetten? Welk Palestina? De laatste bekende staat in de regio waren de Filistijnen die door het Ottomaanse rijk werden onderworpen. Toen dat uitelkaar viel was het verder gewoon niemandsland zonder enige vorm van sovereiniteit.

  Toen in 1947 het UN voorstel voor 2 staten werd geaccepteerd door de 'zionisten' en verworpen door de rest werd de staat Israel als enige internationaal erkent.

  Sindsdien wonen er statenlozen in niemandsland. Aangezien niemandsland aan niemand toebehoort kun je het ook niet bezetten.

  Je kunt het je wel toeeigenen maar dan moet je we de middelen hebben om het land te verdeigen tegen iemand anders die het zich toe wil eigenen want je hebt er verder niet recht op dan wat de ander je geeft.

  Aangezien de statenlozen die middelen niet hebben neemt iemand anders bezit. Volkomen normaal. Wees blij dat ze je er nog laten wonen, rechtens kunnen ze het hele niemandsland gewoon annexeren.

  Dat ze dat niet doen is alleen omdat ze dan de huidige bewoners mee moeten annexeren waardoor Israel opeens in meerderheid een niet joodse staat wordt.

  En voor de rest, wie wil er nou dat zooitje ongeregeld als medeburger hebben? Jordanie niet, Egypte niet,niemand niet. Dat is de enige reden waarom de statenlozen er nog wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ petrossa.

  Jammer dat je niet belemmerd word door enige kennis op dit gebied waardoor je deze onzin kan verkondigen.

  Misschien kan je uitleggen waarom er tal van resoluties zijn van de VN tegen Isreal. In totaal 39 als ik me niet vergis.

  Daaronder de resolutie 242 die recht geeft op terugkeer van de Palestijnen naar huhn land. Leg mij uit hoe je kan terugkeren naar een land als je geen land heb.

  Graag wat kennis opdoen over de situatie voor je mee komt praten, anders ben je enkel een storende factor voor de overige gebruikers die wel inhoudelijk iets willen bespreken.

  bvd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ jan, piet, etc.

  Aanvalsoorlogen op christendomlanden:

  630 - Mohammed Jihad tegen de Byzantijnse Christenen

  632-634: Kalief Abu Bakr onderwerpt de polytheisten in Arabië

  633 - Khalid al-Walid, bloedzuchtig (Tabari, 8:158 / 1616-7) die de stad Ullays aanvalt aan Euphrates waardoor het 'Bloed Kanaal'.(Tabari 11:24/2034-35).

  634 - Byzantijnen verslagen in de Slag van Yarmuk in Syria. ( Tabari, 11:94 / 2095
  635 - Damascus aangevalen en ingenomen.
  637 - Irak ingenomen
  638 - Bijzantijns Jeruzalem aangevallen en ingenomen.
  638 - 650 - Iran aangevallen en veroverd.
  639-642 - Egypte aangevallen en veroverd.
  641 - Syria en Palestina komen onder Islam bewind.
  643-707 - Noord Afrika hetzelfde.
  644 - Kalief Umar wordt vermoord;
  644-650 - Cyprus, Tripoli worden aangevallen ingenomen; Iran, Afghanistan, en Sind.
  656 - Kalief Uthman vermoord

  Aisha' potentieel moordenares Ali: 656 - 'Slag van de Kameel'
  661 - Ali wordt vermoord
  673-678 - Arabieren belegeren Bijzantijns Constantinopel.
  691 - De 'Dome of the Rock' Jeruzalem voltooid.

  705 - Abd al-Malik's restoratie van Ummayyad overheersing.
  710 - 713 Moslim erovering van de Lage Indus Vallei.
  711-713 - Spanje wordt veroverd.
  732 - aanvallen in Frankrijk verslagen door Karel Martel
  749 - Arabieren veroveren Kufah en de Umayyids worden verslagen.
  785 - Grote Moskee wordt gebouwd in Cordova.
  789 - Opkomst van Idrisid amirs in Marokko; Christoforos, een moslim die zich tot het Christendom bekeerde, geëxecuteerd.

  800 - Aghlabid dynastie in Tunesië
  807 - Kalief Harun al-Rashid bevel voor de verwoesting van niet-Islamitische gebedshuizen en de Kerk van Maria Magdalena in Jeruzalem.
  809 - Aghlabids veroverd christen Sardinië.
  813 - Christenen in Palestina aangevallen en vluchten.
  831 - Palermo aangevallen en ingenomen, ook Zuid Italië.
  850 - Kalief al-Matawakkil beveelt verwoesting alle niet-moslim gebedshuizen.
  855 - Christenen komen in opstand in Hims (Syrië).
  837 - 901 Aghlabids veroveren Sicilië, met aanvallen in Corsica, Italië, Frankrijk.

  909 - Fatimid Kalifaat in Tunesië die Sicilië en Sardinië veroveren.
  928-969 - Het Byzantijnse leger herovert gebied w.o. Cyprus (964) en Tarsus (969).
  937 - Ikhshid schept op over zijn controle over heilige plaatsen van christenen.
  937 - 'Kerk van de Resurrectie' in Jeruzalem door moslims in brand gestoken...
  966 - Anti-christenen geweld in Jeruzalem.
  969 - The Fatimids moslims veroveren Egypte and stichten Cairo.
  973 - Israël en zuid Syrië worden heroverd bij de Fatimids.

  1003 - christenen en Joden vervolgingen door al-Hakim; St. Mark's Kerk in Fustat, Egypte wordt verwoest.
  1009 - Verwoesting 'Kerk van de Resurrectie' door al-Hakim.
  1012 - al-Hakim's christenen en Joden onderdrukkende wetten.
  1015 - Aardbeving waardoor de Dome of the Rock in Jeruzalem verwoest wordt.
  1031 - Het Umayyid Kalifaat vedwijnt, overgebleven 15 kleine dynastieën in Andalusië.
  1048 - De 'Kerk van de Resurrectie' opnieuw gebouwd.
  1050 - De 'Almoravid jihadisten in Mauretanië
  1055 Seljuk Prince Tughrul enters Baghdad
  1055 - Confiscatie van het eigendom van de 'Kerk van de Resurrectie'.
  1071 Seljuk Turken verslaan Byzantijnen; en veroveren een groot deel van Andalusië.

  1071 - Turken veroveren Palestina
  1073 - De Turken veroveren Jeruzalem.
  1075 -Seljuks veroveren Nicea (Iznik).
  1050 Moslims veroveren West Ghana.
  1085 - Toledo wordt heroverd door christenen.
  1050) hulp gezonden naar Andalusië - 'Slag van Zallaca'.

  1090 - 1091 - Almoravids bezetten grotendeels Andalusië .
  1094 - Byzantijn Empereur Alexius Commenus I vraagt het westers-gelegen christendom om hulp tegen invasies tegen moslims. (zie 970).
  1095 - Paus Urbanus II predikt de eerste Kruistochten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De verdienste van Jansen is dat hij nooit de knuppel in het hoenderhok gooit. Het vermeende rumoer dat er desondanks ontstaat, is slechts het gevolg van de verschillende knuppels waar hij, zich alleen maar baserend op feiten, op wijst. Aan ons om het hout te beoordelen waaruit deze zijn gesneden. De kippen moeten immers nog langer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Hans,

  Je goedbedoelde advies leg ik toch maar naast me neer.
  Ik wil dit walgelijke License-to-kill werkje niet eens aanraken, laat staan erin lezen!

  Aan de vruchten herkent men de boom en de vruchten van deze 1400 jarige giftige boom lees en hoor ik dagelijks in de media.

  Verder heb ik geen zin mij bezig te houden met de 'diepten van satan'. Dit wordt zelfs sterk afgeraden!

  gr, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @hans ,jan ,kees
  UN resoluties zijn hoe graag je dat ook zou willen geen rechtsmiddel. De UN bezit dat gebied niet dus heeft geen enkel recht om het aan wie dan ook toe te wijzen. Wat er in 1947 gebeurde is dat de UN een voorstel deed wat door Israel geaccepteerd werd. Niet dat de UN dat gebied aan Israel gaf. Aangezien Israel een sovereine staat is kan ze dus recht doen gelden op haar grondgebied. De statenlozen kunnen dat niet want er is geen souvereine staat, wat de UN er ook van vinden mag.

  Totdat er een staat is die een bepaald grondgebied als de zijne annexeerd is dat grondgebied niemandsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Piet, jan, etc

  "Het zijn de christenen die tal van moslim landen bezetten"

  'moslimlanden'? Wat doe jij hier moslim?

  Wat doe jij hier anders dan jouw umah onderbuikgevoelens leeg aten lopen over óns Nederland? Duvel op!

  'Moslimland' je bedoeld AFGHANISTAN
  waar die van Godverlaten Talibans en de mullahs & Co hun terreur zaaien door 'sharia' straffen voor de Afghaanse bevolking die in ANGST leven door MOSLIMS!

  'Moslimland' Afghanistan? Wat deden die Arabieren uit S.A. anders dan Afghanistan veroveren met het Zwaard?

  Moslims, moslims, moslims ..... die geweld plegen wereldwijd moslims, moslims, moslims .... als een stelletje sluipmoordenaars met ontploffende onderbroeken; jihadschoenen, ontelbare aanslagen op onschuldigen pleegden door die moslim moordenaars Bin Laden/Al Qaeda, Mo B, bldy Salafisten, de bldy Wahhabisten met de KORAN die de hele wereld en EU vergiftigd door geweld!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een paar dagen geleden zag ik een interviewtje. De vraag was: waarom worden de Christelijke Kopten in Egypte door Moslims bedreigd? Het antwoord, gegeven door een Nederlandse moslim was: kijk naar wat er met de Palestijnen gebeurd.
  Toen dacht ik: deze moslim praat geweld van moslims tegen Christenen goed via wel een héél bekende weg. Philippine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ annabeth

  Een heel bruikbare lijst. Bedankt. Philippine.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben liefhebber van Pink Floyd en sinds ik die live zag spelen hangt er een (soms verlicht) varkentje aan het plafond.

  Het lijkt mij dus niet juist om een koran in huis te halen, zeker niet omdat die altijd lager gelegen zal zijn als echte goede boeken, cd's en DVD's. Daarnaast zou het beledigend kunnen worden ervaren als de koran lager ligt dan het varkentje die aan het plafond bungelt.

  Gegroet,
  Richard.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hans Jansen:
  in ten hoogste een paar dagen gelezen hebben. Dat zal niet lukken, en zelfs met een gedegen voorbereiding blijft zoiets een lastige opgaaf. De koran is nu eenmaal een moeilijk boek.

  -------------------------------

  En waarom zou die vertaling van u wel sneller te doen moeten zijn dan, uiteraard zonder erin te knippen en de waarheid geweld aan te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Doegewoon

  "De koran is nu eenmaal een moeilijk boek"

  correctie:

  De koran is nu eenmaal een verfoeilijk boek

  het GEWELD en spat eruit

  wereldwijd omdát Koran van de hand van Satan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het PVV geluid duikt op. Discussie ten einde dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Doegewoon

  Bent u dom? Hardleers? Of blind van geest?

  Alle (!) suras die u plaatste óm uw gelijk te halen bewijzen juist uw ongelijk, maar ga die niet een voor een weerleggen als onnodig:

  Nogmaals:

  In Koran: 'Jezus is profeet'.

  In Nieuwe Testament 'Jezus-CHRISTUS GOD ['Allah'!!!] van Christendom/christenen

  Jezus-CHRISTUS/GOD is de vervolmaking van THORA.

  Drie-Eenheid, één GOD: Vader/Jezus-CHRISTUS/Geest. Dit is YHW voor christenen

  NOOIT 'Allah' omdát KORAN GEEN VERBETERINGEN BRENGT - de Verlosser/vervolmaking van Thora is Jezus-CHRISTUS het NIEUWE TESTAMENT

  Koran de gecomrumpeerde kopie van Thora en N.T. duidelijk een KETTERIJ van beiden

  In Thora (!) de waarschuwing: 'een ieder die één woord veranderd aan dit boek zal gestraft worden

  PRECIES wat Koran deed is de Thora veranderen.

  Koran/Mohammed kloppen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Het PVV geluid duikt op. Discussie ten einde dus."

  Welke argumenten heeft u zoal waarom het 'PVV geluid' zou opduiken en waarom dan een discussie ten einde zou zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel goed van Annabeth om de Jihad lijst te tonen. Wie meer wil weten over dit onderwerp kan om een paar voorbeelden te noemen The Legacy of Jihad van Andrew Bostom of The Great Arab Conquests van Hugh Kennedy raadplegen.
  Alf

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Doegewoon laat zien dat hij niet kan lezen:

  "En waarom zou die vertaling van u wel sneller te doen moeten zijn dan, uiteraard zonder erin te knippen en de waarheid geweld aan te doen?"

  Hans Jansen heeft geen vertaling van de koran gemaakt maar een handleiding geschreven 'Zelf koranlezen' waar je zoal op moet letten bij het lezen van de koran.

  Ik heb ook geen zin om de koran te lezen, dat is ook niet nodig maar het boek van Hans Jansen lijkt me wel een handig boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Laat diegene die echt iets wil weten over islam ,khlifaat en jihad de lezing maar kijken.

  na het zien van die lezing hebben jullie wat om te jammeren. namelijk de onontkomelijke toekomst die nadert.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het lijkt er op dat die jan-hans- fred, ergens hierboven, zichzelf in ernst een superieure kennis van zaken toeschrijft. Op hem in gaan lijkt me niet zo'n goed idee, maar het zou me wel interesseren te weten waar deze heer zijn vermeende kennis van de geschiedenis vandaan heeft. Zelfstudie, of geschiedenisles van een reuze toffe docent op een middelbare school? En hoeveel meer jonge lui lopen er behalve deze jan-hans-fred met deze opvattingencocktail in hun hoofd rond?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik versta geen Arabisch, dus aan je linkje heb ik niet zoveel.

  Het is erg grappig alle argumenten over en weer te zien, in dit draadje en het studeerkamerrechtdraadje.
  Erg veel woorden. Maar dan denk ik, tja, Ramadan wordt gepresenteerd als een zeer verlichte, humane, westerse moslim, de hoop voor de integratie. Die wil een moratorium op het stenigen van overspelige vrouwen. Dat is nog altijd iets anders dan afschaffen, dat is een tijdelijk opschorting tot, ja tot wat? En dan hoef ik eigenlijk niet zo veel meer te weten, als het fundamentele recht op zelfbeschikking, ook waar het de liefde betreft, niet wordt erkend is die islam echt niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Beste Hans Jansen,

  Na lezing "Zelf koran lezen" en "Islam voor varkens, apen, honden..." raakte ik geprikkeld door enkele (mogelijk wetenschappelijke) feiten die ik in beide boeken had gelezen.

  Ik zou graag meer willen weten over recente ontwikkelingen waaruit zou kunnen blijken dat grote delen van de (codex) koran uit de tijd van voor de (vermeende) geboorte van Mohammed stammen.

  Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar geruchten dat de islamitische boeken, de koran en de hadith, zouden zijn geschreven door Oost Romeinse grens soldaten en wat uit verveling zou zijn ontstaan.

  Is daar literatuur over die net zo goed leesbaar is als uw boeken?

  Met vriendelijke groeten,
  Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 26. http://www.youtube.com/watch?v=-jeysuy3ops

  Hier nog eens kort en krachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Anoniem

  wilt u s.v.p. 1,2,3/wat ook aanhouden niét 'anoniem' door iemand anders gebruikt.

  Wat u plaats bewijst niéts behalve een fundi Arabier die echter precies bewijst wat wij zeggen: 'moslims/Koran horen hier niet thuis'.

  Als gewelddadige Ketterij van christendom en Thora, Koran/Mohammed misdadig zijn en blijven zoals wij zien aan de haat en het geweld van moslims onder elkaar en t.o. anderen.

  Dát u die link naar die video gaf bewijst dat u hier niet thuis hoort een van Godverlaten Wahabist/Salafist bent wat ook aan achterlijk 'Arabië' zoals die perverse 'profeet' als kind- en vrouwenverkrachter, waarvan niemand kan bewijzen dát die bestond, noch het 'Kalifaat' ... niets, niets, niets dat bewijsbaar bestaat van het ontstaan van Koran/Mohammed.

  ook u slechts fantasie verteld werd door die Arabieren t.b.v. hun macht zoals over de ook moordaardige Talibans uit feodale stammen in Afghanistan, zoals die schoft Bin Laden & Co als sluipmoordenaars.

  Die BEWIJZEN DAT Koran/Mohammed niet kloppen, slechts een terreursysteem betekent zogenaamd 'onder God'.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. annabeth,

  U blijft schreeuwen, maar tot nu toe bent u er niet ingeslaagd uw beweringen te onderbouwen.
  Waarom komt u niet met verzen uit de bijbel die uw beweringen ondersteunen?
  Er wordt dag en nacht gelogen over de INHOUD van de Koran, in de meest bizarste vormen worden Koranverzen BEWERKT, ingekort, verlengt, gedeeltes eruitgeknipt, gedeeltes toegevoegt, betekenis anders uitgelegd en woordjes tussen haakjes gezet die er helemaal niet staan in de orginele Koran, dit allemaal om te trachten aan te tonen hoe geweldadig de Koran wel niet is!!

  Vervolgens plaats ik de verzen in hun contexten, haal ik citaten aan die uw ongelijk tonen over de INHOUD van de Koran, u reageert dan vaak met : Koran is fout!! Anderen roepen weer dat ik geen verzen hoef te schrijven!! Wat wilt u nu?? U schreeuwt onzin over de koran, dan kan ik toch niet anders doen dan de Koran erbij halen?? Daar heeft u het toch over? U zegt toch dat Christus volgens de Koran verboden is? Dan kan ik toch niet anders doen dan de Koran aanhalen waar Jezus geprezen wordt?? Dan zegt u weer: Nee dat is fout!! Of: U begrijpt niet wat u leest!! Waarom legt u mij dat nooit uit dan?? Wat wilt u dan?? Iedereen kan de Koran inzien, vrij te krijgen, dus ik kan niet anders beweren dan er in staat, maar dat zit u duidelijk dwars, dat is dan uw probleem.

  ---------------------------------------------
  "Als gewelddadige Ketterij van christendom en Thora, Koran/Mohammed misdadig zijn en blijven zoals wij zien aan de haat en het geweld van moslims onder elkaar en t.o. anderen"
  -------------------

  Ook zoiets, dit kunt u nooit onderbouwen, toon maar eens aan waar dat staat.
  Waar zouden anders de volgende verzen voor staan dan??

  (2:121,122)
  (3:3,4)(3:70,71)(3:93,94)
  (2:40,42)(2:136)(4:136)(5:43 t/m 48)(5:68)10:94,95)(29:46)(35:31,32)(46:12)(10:99)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ ?

  Ik "schreeuw' omdat de misdaden als gevolg van Koran/Mohammed ontoelaatbaar zijn! Niét om mijn gelijk te halen zeg: Koran/Mohammed deugen niet.

  Het gaat niét om door u eruit gepikte 'die verzen' wél dat GOD nooit en te nimmer 'Allah' is, wat ik al aantallen keren bewezen heb.

  'Allah' ook FOUTEN maakt in Koran, uiteindelijk 'christenen en Joden zál "vernietigen in mijn ovens'namelijk 'eeuwig branden' omdát zij dit zijn.

  Met als bewijs de eeuwenlange HAAT van moslims voor christenen - en voor Joden zoals wij nog steeds zien en zij ervaren in '
  onze Islamitische landen' áls zij daar aanwezig mógen zijn; met een 'afgezant van God'die niet kán kloppen die bewezen een misdadiger was, anderen beroofden, een oorlogsmisdadiger, een kind- en vrouwenverkrachter, Mohammed een Saddam vertegenwoordigd, bewijsbaar door Taliban warlord.

  Moslims zoals Bin Laden JUIST de fundamenten en het jihadpad van Mohammed volgen, BEWIJZEN dat Koran/Mohammed niet deugen.

  ZIJ en wat ik zeg u in uw moslimhemd zet!

  Koran/Mohammed deugen niét!

  Het zijn slechts moslims die Europa verpesten!

  Duvel op naar 'ónze Islamitische landen' waar jullie wel thuishoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. annabeth zei...

  ...... uiteindelijk 'christenen en Joden zál "vernietigen in mijn ovens'namelijk 'eeuwig branden' omdát zij dit zijn.
  ---------------------------------

  U gijzelt zichzelf, hoe verklaart u dit vers dan?

  "Zeg: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaak, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en Jezus werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.
  (2:136)  Niet meer omheen draaien, ik wil nu een normaal antwoord van u hebben.
  U beweert dat Allah de joden en de Christenen in zijn ovens zal branden, terwijl dit vers juist laat zien dat wij moslims ook in de Bijbel en Thora moeten geloven!
  Waarom zouden nog erin moeten geloven als zij toch naar de hel doorverwezen worden??
  Wat is dit voor logica??
  En zo zijn er tientallen verzen te noemen, verklaar het genoemde vers eens, alleen het genoemde vers.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. annabeth zei...
  uiteindelijk 'christenen en Joden zál "vernietigen in mijn ovens'namelijk 'eeuwig branden' omdát zij dit zijn.
  ----------------------------

  U geijzelt zichzelf, hoe verklaart u dit vers dan?
  Ik wil nu echt antwoord hebben.

  "Zeg: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaak, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en Jezus werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.
  (2:136)
  -------------------------

  Dit staat toch haaks op datgene wat u daar beweerde?
  Veklaar het dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @ Doegewoon

  Sorry maar het is zo! Slechts moslims verpesten Europa met dreigingen, censuur, moorden, aanslagen, APARTHEID - en overal ter wereld zoals in Thailand, de Fillipijnen moslims van Godverlaten intolerant zijn!

  Hún Koran/Mohammed die óns niet alleen oorlogverklaren - maar die nog steeds uitvoeren.

  Het tegendeel kúnt u niet bewijzen dóór het verdrijven en vermoorden al eeuwenlang en nog steeds dóór moslims van christenen.

  Regeringsleiders - MOSLIMS - die in Afghanistan en Pakistan en SA .... christenen (!!!) 'blasfemie van Koran aanrekenen én daarvoor straffen onder 'sharia'=Koran.

  En die 'vredelievende moslims' zoals Bin Laden bewijzen hóe ; vredelievend julie, gezamelijke, onveranderbaar 'heilige' Koran/Mohammed is.

  Dát Bin Laden & Co. daarin inspiratie vinden voor jihad, betekent dat uw 'ze Islamhaters halen oorlogsverzen aan' - gelijk hebben.

  Voordat moslims ophouden met ons te bedreigen en vermoorden hebben wij geen enkele reden om hen te geloven 'mooie Koran'.

  Voor de laatste keer:
  'Koran 'zij kruisigden hem niet'

  Is álles dat nodig is uit Koran óm Christendom/christenen HARAM te verklaren.

  Sorry Koran/Mohammed/hadiths zijn schuldig aan de onmogelijke positie van mosklims in de EU.

  w.o. Godlastering in Koran.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Anoniem zei:
  "Het PVV geluid duikt op. Discussie ten einde dus."

  Daar kan ik iets uit opmaken, en ik denk dat als "Anoniem" er beter over na denkt dat hij/zij het dan ook met mij eens zal zijn. Stel dat een discussie totaal uitgesproken is, alle aspecten zijn ter sprake gekomen en de gedachten zijn gewisseld en de meningen zijn gevormd; dan is de discussie ten einde. Iedereen kan dan met een tevreden gevoel naar huis. Men is dichter bij elkaar gekomen of één van de twee partijen heeft zijn dwaling in gezien en heeft na overdenking zijn standpunten gewijzigd.

  Maar nu het volgende: stel nu dat in deze reacties een PVV-geluid zou zijn opgedoken, en de discussie nu ten einde zou zijn, wie heeft dan erkend dat men fout zat? Is het soms dat er geen discussie meer mogelijk is als iemand met een alles verklarende visie komt?

  Ik heb geen PVV-geluid gehoord. Ik zie ook nog geen eind aan deze discussie. Er is nog geen oplossing! Er zijn te veel aspecten waar een te grote groep mensen nooit over na gedacht heeft. Er zijn ook nog steeds te veel slachtoffers van de islam, denk daar eens aan als U een discussie afsluit met woorden waar de strekking op twee manieren uit te leggen zijn.

  Over de koran moet blijven worden nagedacht, anders blijft het doorgaan. De koran is gruwelijk en mooi tegelijk, het is als glasscherven, het schittert in de zon maar het is ook gevaarlijk. De hele islam doet mij denken aan de Amerikaanse film-cyclus "Hellraiser" waar de meest gruwelijke scènes worden afgewisseld met prachtige beelden. Deze bloederige verslavende misdadige islam moet stoppen! Niet omdat ik er last van heb, maar omdat er meer dan 600.000.000 mensen zijn die er door gegrepen zijn, deze komen niet meer los uit hun verstikkende krampachtige onderdrukkende sprookjeswereld. Dat is het gruwelijke van de islam, daarom moet er aan gewerkt worden.

  Er moet nu nog een boekje komen om moslims te laten inzien dat zij abuis zijn! Dat hun sprookjesgod niet bestaat, en dat men nu moet beginnen met leven in het enige leven dat ze hebben, en het enige leven dat zij ooit zullen hebben. Al dat moorden en die rottigheid van de islam is zo'n verspilling van levens! Denk daar eens aan voordat je een discussie afsluit.

  Ik heb nog geen PVV-geluid gehoord met de oplossing, de koran verbieden is net zulke onzin als heroïne verbieden. Dat is geen oplossing. Het leed en het verdriet en de ellende zitten in de slachtoffers, die niet geholpen worden met een "verbod!"
  Zolang er nog één mens is die in die rotzooi van de islam gelooft moet deze "discussie" doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @ Doegewoon

  U bewijst PRECIES wat ik zeg met:

  Zeg: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaak, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en JEZUS werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.
  (2:136)

  'Jezus profeet' is GOD/MESSIAS van Christendom/christenen!!!

  nogmaals 'Jezus'in Koran is GOD van christendom/christenen

  dát 'Jezus is profeet' in Koran staat GODLASTERING voor Jezus-CHRISTUS.

  Als u nóg niet snapt dat 'christenen HARAM zijn en daarom in het vuur vernietigd zullen worden"

  verklaar ik u achterlijk!

  'zij kruisigden hem niet"

  betekent AFSCHAFFING VAN CHRISTENDOM/CHRISTENEN.

  Drie-Eenheid áfschaffen óók....

  met als bewijs VANAF HET BEGIN KORAN CHRISTENVERVOLGING

  tien eeuwen lang t/m de huidige dag. LEES! de Geschiedenis van Islam!

  en ga Koran begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. "Zeg: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaak, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en Jezus werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.
  (2:136)


  Doegewoon legt dit vers uit als zouden moslims ook in de Thora en in de Bijbel moeten geloven.
  Maar staat er niet elders in de Koran dat de joden en de christenen de goddelijke boodschap die is geopenbaard aan Mozes, Jezus en andere profeten in hun geschriften (Thora en Bijbel) hebben vervalst? In dat geval kan het bovengeciteerde vers niet betekenen dat moslims in de Thora en in de Bijbel moeten geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Annabeth

  -Leg mij eens uit dan waarom er drie goden zijn dan? Trinity?
  -Waarom zou een god sterven en de andere twee in leven blijven?
  -Wie heeft beslist dan dat die drie goden zijn?
  - Moet ik ze als een familie zien? In de bijbel wordt toch vaak gezegd o mijn zoon...blabla.... Waarom zou een Vader zijn zoon op deze manier laten afslachten, door joden notabene? Was hij dan zo zwak?
  -Als Jezus Christus god zou zijn, waarom stierf hij dan? Is een god dusdanig zwak?
  - Is de heilige geest dan een vrouw? (Vader, Zoon (Christus..Geest?)
  - Als zij een familie/gezin zijn, kunnen zij zich dan ook verder voortplanten? Ontstaan hieruit meerdere goden?
  -Kortom, waar in de bijbel staat deze onzin?
  Je zegt dat zij een eenheid vormen? Moet ik ze zien als een appel? Met schil, pitten en klokhuis?
  -Waarom reageert u niet op de God van Doegewoon? Waarom zijn uw drie goden zo zwijgzaam? DG komt met suraas, waarom komt u niet met stukken uit de Bijbel??

  Hebben uw goden hun tongen ingeslikt??

  Ik heb vragen, vragen en nog meer vragen....

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Annabeth

  -Leg mij eens uit dan waarom er drie goden zijn dan? Trinity?
  -Waarom zou een god sterven en de andere twee in leven blijven?
  -Wie heeft beslist dan dat die drie goden zijn?
  - Moet ik ze als een familie zien? In de bijbel wordt toch vaak gezegd o mijn zoon...blabla.... Waarom zou een Vader zijn zoon op deze manier laten afslachten, door joden notabene? Was hij dan zo zwak?
  -Als Jezus Christus god zou zijn, waarom stierf hij dan? Is een god dusdanig zwak?
  - Is de heilige geest dan een vrouw? (Vader, Zoon (Christus..Geest?)
  - Als zij een familie/gezin zijn, kunnen zij zich dan ook verder voortplanten? Ontstaan hieruit meerdere goden?
  -Kortom, waar in de bijbel staat deze onzin?
  Je zegt dat zij een eenheid vormen? Moet ik ze zien als een appel? Met schil, pitten en klokhuis?
  -Waarom reageert u niet op de God van Doegewoon? Waarom zijn uw drie goden zo zwijgzaam? DG komt met suraas, waarom komt u niet met stukken uit de Bijbel??

  Hebben uw goden hun tongen ingeslikt??

  Ik heb vragen, vragen en nog meer vragen....

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @ DG

  Al eerder heb ik eens opgemerkt dat de ruimhartigheid van de islam t.a.v. de boeken van de andere godsdiensten een schijntolerantie is omdat er niet anders mee bedoeld is dat de juiste gang van zaken in de Koran te vinden is. En waar deze dan verhalen bevat die in het OT en NT vermeld staan, dient wel de juiste interpretatie ( die van de Koran) toegegeven te worden om van de ruimhartigheid van 'het ware geloof' te kunnen genieten. Die hele ruimhartigheid is puur hoogmoed; we hebben helemaal geen ruimhartigheid van de islam/moslim nodig. Elkaar als volledig gelijkwaardig accepteren zou al een mooi begin zijn. En vervolgens zou men het er eens over dienen te worden dat elke afwijking van een geloof door de opvatting vanuit een ander geloof of vanuit een humanistische overtuiging op geen enkele manier een reden is om de ander te benadelen, te kleineren, te onderwerpen, slaaf te maken, een extra belasting te laten betalen of zelfs ter dood brengen. Als er al een oordeel/OORDEEL in het hiernamaals dan dient men de rechtvaardigheid van dat oordeel te vertrouwen. Wat dus ook inhoudt dat men zichzelf niet tot het uitvoerende grondpersoneel van dat oordeel dient te beschouwen.

  Beste DG, de inhoud van de bijbel is soms direct terug te voeren op oudere verhalen uit het MO ( zoals het zondvloed verhaal) met eigen toevoegingen en interprtaties. En met de Koran is het niet anders gegaan; een verhaal hier, een opmerking daar, een helder inzicht, wat humaniteit en grof geweld, en zie ...... weer een nieuw en weer een onfeilbaar boek! DG, hou toch op met dat hameren op de onfeilbaarheid van een boek en ook de koran is niet meer dan een boek. Het zou je een boel gedoe schelen, een grotere vrijheid schenken, en veel meer eigen verantwoordelijkheid want er is geen hogere instantie meer die zegt hoe het moet. En dat noopt tot bescheidenheid en uiterste voorzichtigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wie de Torah leest kan alleen maar vaststellen dat dit boek de bron is voor het hedendaags antisemitisme en terrorisme, waarop het Nieuwe Testament en de Koran slechts voortborduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2007 22:48
  DE Pers

  Wafa Sultan is een 59-jarige Amerikaanse psychiater, geboren en getogen in Syrië

  Time Magazine riep haar uit tot een van de invloedrijkste mensen van 2006.

  Ex-moslim Wafa Sultan ’Er is geen beschaving in de islamitische geschiedenis’

  ‘Ik vind dat de islam niet als geloof moet worden behandeld’
  Vertel mij nu eens wat de islam ons leert? Niets dan haat dragen. Wie niet in de islam gelooft, moet gedood worden. Van jongs af aan worden we [de moslims, red.] gehersenspoeld over onze missie op aarde: vechten voor de islam. Dat stelt de Koran duidelijk: doden of gedood worden. Ik vind dus niet dat de islam een geloof is. Het moet ook niet als een geloof behandeld worden, het is een politieke ideologie die haat verkondigt.’
  En hoe zit het met de mensen die zeggen dat de islam een boodschap van vrede is?
  ‘Óf ze misleiden anderen óf ze weten weinig over de islam. U bent waarschijnlijk bekend met het principe van ‘Al Takiyya’. Het betekent dat moslims mogen misleiden en liegen om hun doel te bereiken.
  Maar hoe zit het dan met het moderniseren van de islam?
  ‘Hoe kun je het leven van Mohammed moderniseren?! In onze schoolboeken stond een bekend verhaal: Mohammed onthoofdde in één nacht achthonderd joden en sliep vervolgens met een joodse vrouw nadat hij haar vader, broeder en man had vermoord. Hoe kun je dit verhaal reformeren? Nou?! Wat is de morele les die we onze kinderen vertellen door hun te dwingen om dit soort levensbeschrijvingen te lezen? Het is een zeer beangstigend verhaal voor de menselijke geest.’
  Hoe ziet u het in de westerse landen waar vele moslims wonen?
  ‘De hele wereld is getuige van een enorme crisis en alleen een gezamenlijke aanpak kan deze crisis het hoofd bieden. Je kunt het probleem niet oplossen als je het niet eerst onderkent. Het probleem van het Westen is dat het Westen geen benul heeft van de problemen en de werkelijkheid van de islamitische en Arabische wereld. Het Westen snapt de mindset van de moslims niet. Je kunt bijvoorbeeld niet tegelijkertijd Nederlander én moslim zijn, omdat de Nederlandse regering geen islamitische regering is. Een moslim mag zo iemand niet boven zich dulden. Dat mag niet van de islam.’

  Je kunt geen Fransman, Amerikaan, Nederlander of Brit zijn en tegelijkertijd moslim, behalve als je de mensen misleidt. Moslims zijn in het Westen om de islam te verspreiden en om de westerse constitutie te vervangen door de islamitische sharia [wetgeving]. Alles zal afhangen van de houding die het Westen ten aanzien van deze crisis zal aannemen. En ik vind niet dat het Westen het tot dusver goed gedaan heeft. Mijn boodschap aan de Nederlandse bevolking is: leer over de islam. Ik ben niet van plan het Westen tegen de moslims op te zetten. Moslims zijn immers mijn volk.'

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ Lucas

  'Torah oorzaak van antisemitisme'

  Hóe?

  Idiotie! Alsof de Joden de enigen waren die land veroverden twee duizend jaar geleden én sindsdien ontelbare landen ...

  Het waren Arabieren (!) die het hele MO; en Jeruzalem valselijk claimden voor Islam gebaseerd op vermeen een droom (!) van Mohammed.
  ARABIEREN hebben niks te zoeken in Jeruzalem noch in Libanon, Egypte, Marokko, Afghanistan .... géén Arabische landen.

  Het waren de Turken die Jeruzalem voor de tweede keer veroverde en 400 honderd jaar (!) een groot deel van het MO kolonialiseerden, w.o. 'Palestina' dat niet eens bestond voordat de Engelsen (!)dit bepaalden.

  Koran roept specifiek op tot geweld en haat voor christenen en Joden, erger dit na het stelen van Thora en N.T..

  De Koran betekent de grootst mogelijk theologische misdaad.

  Ik heb medelijden met moslims dát zij in dit boek geloven.

  Koran/Mohammed deugen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @ 1,2,3

  Probleem met moslims is dat zij niets anders hebben dan een boek waarvoor geen bewijzen zijn; en tóch denken GOD te kúnnen definiëren.

  Drie-Eenheid is SPIRITUEEL ,GOD MYSTIEK gegeven:

  -"Leg mij eens uit dan waarom er drie goden zijn dan? Trinity?
  -Waarom zou een god sterven en de andere twee in leven blijven?"

  Je bent net zo dom als 'Allah' ook die begreep de Drie-Eenheid én maakte DRIE FOUTEN in 'interpretatie'.

  "Wie heeft beslist dan dat die drie goden zijn?"

  Géén Drie maar één GOD. = DRIE-EENHEID

  Heb ik al uitgelegd en blijf niet aan de gang. Lees dit maar:

  Eternally Father":
  This is another "missing" of the Koran... God is eternally the Father of Jesus Christ, eternally begotten, not made, and one in being with the Father; Jesus is eternally God as the Father, because if at any moment God would not have had a Son, at that moment God would not have been a Father, which is an impossible... and Jesus Christ is as much God as the Father, God from God... but not two Gods, only one God!... like the water and ice, not 2 waters, but the same substance in different forms... and the Holy Spirit is like a cloud, also the same water, who proceeds eternally from the love of Father to the Son and the love of the Son to the Father... and there are not 3 Gods, but only one eternal God:

  The God of Abraham Ishmaël and Isaac, of the Sura 2:133, are not 3 Gods, but the only ONE God... and that's why the only one God speaks as "We" and "Us" and "Our", at least 17 times in the Surah of The Ranks (37), in verses 70-130.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ Rudolf

  Buitengwoon is dat moslims vanuit Islamitische landen óns denken te mogen vertellen dat wij (!) 'tolerant moeten zijn t.o. moslims in Europa', w.o. het Minarettenverbod in Zwitserland waar o.a. Iran en SA tegen protesteerden die vollédig intolerant zijn t.o. 'infidels en christenen'.

  Weer een voorbeeld van dit soort inmenging gisteren over de burka in Frankrijk een Egyptische journaliste: 'De burka is niet belangrijk wél dat Frankrijk moslims niet meer discrimineerd want die hebben geen moskeeën GENOEG, krijgen onvoldoende gelegenheid tot scholing en banen...'.

  Niét te geloven want in de banlieus leeft niet Frankrijk, maar de gesluierde en verdere Arabisch Islamitische wereld APART van Frankrijk; en waar het zelfs gevaarlijk is om te komen voor Fransen.

  Zij slechts een grote bek heeft t.b.v. de 'umah' omdat in haar Egypte Koptische christenen niét geaccepteerd worden en onder schandálige, zelfs vuilnisbelt omstandigheden leven omdát zij christenen zijn - zoals in Pakistan, christenen in álle Islamitische landen gediscrimineerd worden t/m vermoord.

  Ook deze journaliste uit haar dak gaat met verbaal geweld t.o. Frankrijk dat uiteindelijk miljoenen moslims toeliet die daar wél vrijheid van religie verkregen omdat Frankrijk dit moslims toestaat.

  Ik walg meer en meer van Islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Anoniem zei... 26 januari 2010 20:54,

  Al tijdenlang probeer Ik die antwoorden ook los te krijgen van Annabeth, maar Annabeth komt niet verder dan:

  " Géén Drie maar één GOD. = DRIE-EENHEID"

  Volgens de orginele Thora en Bijbel is dit een grote onzin, 1 maar 3 eenheid heeft nooit bestaan.

  Kom op Annabeth, u kunt toch de vragen van Anoniem normaal beantwoorden? Hij heeft gelijk, u hoeft niet eindeloos Koran/Mohamed erbij te betrekken om hier antwoord op te geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 45. annabeth,

  Ik heb 10tallen keren geschreven dat we de Islam niet met de huidige moslims moeten vergelijken, ja maar aan de vruchten herken je de boom of zoiets hoor ik hier regelmatig, dat is een manke vergelijking, de Islam en de moslims kun je niet vergelijken met een boom en zijn vruchten , de vruchten zijn afkomstig van de boom, terwijl de moslims niet afkomstig zijn van de Islam, maar het zijn mensen die de Islam aanhangen, en daar kunnen ook onfrissee figuren tussen zitten, mensen met foute intenties zoals Alqaida, mensen die uit zijn op politiek gewin (In Islamitische landen) En zo je heb je een hele reeks Islammisbruikers.
  ---------------------------------------------

  Voordat moslims ophouden met ons te bedreigen en vermoorden hebben wij geen enkele reden om hen te geloven 'mooie Koran'.
  ----------------

  Ook als er geen bedreigende moslims zouden bestaan, dan nog hoeft niemand in de Koran te geloven, dat is het probleem niet Annabeth, snap het nou een keer, waar het mij omgaat is dat mensen geen onwaarheden moeten vertellen over de INHOUD van de Koran, dat heeft nl. niets met vrijheid van meningsuiting te maken, dat zijn gore leugens waar je bij staat, dat is vele malen erger dan niet erin te willen geloven, niet erin geloven is nl. uw vrijheid.

  En, inderdaad:
  'zij kruisigden hem niet'
  Sla het OT maar op na, het NT is mensenwerk, logisch dat dat met de Koran botst, daar is het voor gedaan, de Koran verwijst alleen naar het OT. Voor Thora geldt precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. john zei...
  'Jezus profeet' is GOD/MESSIAS van Christendom/christenen!!!

  nogmaals 'Jezus'in Koran is GOD van christendom/christenen

  dát 'Jezus is profeet' in Koran staat GODLASTERING voor Jezus-CHRISTUS.
  -----------------------------

  Bullshit, Jezus is voor niemand een God, maar een profeet, God is nl. onsterfelijk.
  Lees het OT maar, die vertoont vergelijkingen met de Koran, toen bedacht men het NT om u op een dwaalspoor te zetten, en dat is de oorzaak van veel hedendaagse conflicten en de vroegere kruistochten, die waren niet op het OT gebaseerd, anders kon zo'n kruistocht nooit gerechtvaardigt worden.

  -----------------------------------------
  'zij kruisigden hem niet"

  betekent AFSCHAFFING VAN CHRISTENDOM/CHRISTENEN.
  ------------------
  U ziet graag dat de Islam het Christendom afschaft, u bent niet de enige daarin, want alleen zo krijgen de Islamhaters de kans om tegen de Islam aan te schoppen.

  U doet alsof het Christendom valt of staat met het kruisigen van Jezus. Kruisiging is slechts een leugentje en heeft niets van doen met het oorspronkelijke Christendom.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Evert Dessing zei...
  Doegewoon legt dit vers (2:136)
  uit als zouden moslims ook in de Thora en in de Bijbel moeten geloven.
  Maar staat er niet elders in de Koran dat de joden en de christenen de goddelijke boodschap die is geopenbaard aan Mozes, Jezus en andere profeten in hun geschriften (Thora en Bijbel) hebben vervalst? In dat geval kan het bovengeciteerde vers niet betekenen dat moslims in de Thora en in de Bijbel moeten geloven.
  --------------------------

  Moslims moeten ook in Thora en Bijbel geloven, met de inhoud ervan kunnen de moslims niets, die is werkelijk veranderd en is daarmee niet meer authentiek, dat staat duidelijk in de Koran, maar het blijven Godsboeken waar één ieder in moet geloven, doet een moslim dat niet, is hij daarmee een ongelovige, want hij ontkent dat God ook de Thora en de Bijbel heeft neer doen dalen, tewijl het wel in de Koran staat.

  Hoe de boeken vervalst en veranderd zijn, daar zijn de moslims niet verantwoordelijk voor, ze moeten alleen erkennen en geloven dat deze boeken van God afkomstig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @ Doegewoon

  U bent bewezen dom:

  "Bullshit, Jezus is voor niemand een God,"

  Wél voor christenen/Christendom.
  zoals in het NIEUWE TESTAMENT dat in essentie het Christendom is.
  Jezus CHRISTUS 'gestorven aan het Kruis, en HERREZEN uit het graf'.

  Niet 'dood ging'. ESSENTIEEL CHRISTENDOM IS. De godsdienst van christenen.

  Waaróm 'Allah' GODLASTERAAR is.

  En bewijst even misdadig te zijn als die 'profeet'Mohammed, samen met het sharia strafrecht, afhakken van handen, stenigen, geselen ....

  De ONHEILIGE Drie-Eenheid van Islam vertegenwoordigen.

  JEZUS-CHRISTUS IS GOD VAN CHRISTENEN.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. "Bullshit, Jezus is voor niemand een God, maar een profeet, God is nl. onsterfelijk."

  Jezus Christus is voor mij God en GEEN profeet. Allah van de mohammedanen is voor mij een Duivel en GEEN God.

  Christenen geloven dat Jezus Christus God is én dat Jezus Christus is gekruisigd, gestorven en begraven en op de derde herrezen.

  De mohammedanen hebben als geloofsbelijdenis dat zij in Allah geloven en dat Mohammed zijn boodschapper is, maar de christenen hebben als geloofsbelijdenis:

  Ik geloof in God de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde.
  En in Jezus Christus, Zijn enige Zoon, onze Heer,
  Die ontvangen is van de heilige Geest, geboren uit de maagd Maria,
  Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven,
  Die nedergedaald is ter helle, de derde dag verrezen uit de doden,
  Die opgestegen is ten hemel, zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader,
  Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden.
  Ik geloof in de heilige Geest;
  De heilige katholieke Kerk, de gemeenschap van de heiligen;
  De vergeving van de zonden;
  De verrijzenis van het lichaam;
  En het eeuwig leven.
  Amen.

  Één God, God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest.

  Het geloof aan God de Zoon is essentieel in het christendom.

  "Kruisiging is slechts een leugentje en heeft niets van doen met het oorspronkelijke Christendom."

  Het mohammedanisme is één grote, diabolische, leugen. Ik ben blij dat ik geen moslim ben, want als ik moslim zou zijn dan kon ik - daar ik een vredelievend mens ben - niets anders dan afvallig zijn (en daarmee mijn leven in de waagschaal stellen want op afvalligheid staat in het mohammedanisme de doodstraf).

  Mohammed zei: "Al wie zijn islamitische geloof veranderd, dood hem."

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @ Doegewoon

  de Koran is de "vervalsing" van Thora en N.T.

  en duidelijk bewijsbaar in Koran:

  'Drie Eenheid zijn Drie Goden'
  'Mary is een Godin in Christendom'

  GOD maakt geen fouten.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @ Doegewoon

  Onderstaande verslaat álles wat u voorheen aan idiotie verkocht:

  "U doet alsof het Christendom valt of staat met het kruisigen van Jezus. Kruisiging is slechts een leugentje en heeft niets van doen met het oorspronkelijke Christendom."

  Hahahaha! Dat zegt vanzelfsprekend de verválsing Koran!

  De Kruisiging IS het originele Christendom!!!

  Jezus-Christus gestorven aan het Kruis:

  Geboorte: Kerstmis; - 'Kerst' is
  CHRISTUS is 'de Geboorte van de Heiland' het Kerstkind.
  De Kruisiging van Jezus-Christus: Goede Vrijdag
  Herrijsenis uit het graf: Drie dagen later.
  Daarna komt 'Hemelvaartsdag'

  'CHRISTUS zal wederkomen aan het einde der dagen'

  Is niét "gestorven' maar herrezen volgens christendom.

  áls GOD onderdeel van Drie-Eenheid 'Vader/ZOON/heilige geest', één GOD/YHW is.

  Zonder de KRUISIGING géén Christendom.

  Christus MESSIAS/GOD is van Christenen w.o. de Paus in Rome, de Bischop of Canterbury in UK 'Anglican Church', de blauwe kousenbrigade 'gristelijken' in Nederland, katholieken, protestanten, anglicanen ... wereldwijd CHRISTUS ook voor Obama is....

  'De Judaeo-CHRISTUS cultuur' van Europa is gebaseerd op O.T./Thora waarin de MESSIAS voorspeld wordt, de vervolmaking is van Thora in het N.T..

  Europa BOMVOL is met kunst geinspireerd door CHRISTUS.

  zeer zeker niét Koran 'vervolmaking' is maar afgang naar veelwijverij, kindhuwelijken, stenigen, geselen, handen afhakken 'van de dief'....

  Koran/Mohammed deugen bewezen niet.

  met 'jihad' al vanaf het begin van Koran.

  LEES! Koran en gij zult vinden JIHAD in de ontelbare oorlogsverzen en hadiths!

  Heeft u nu begrepen waaróm miljoenen Europeanen in opstand zijn tegen Koran/Mohammed/moslims in hun midden?

  Begrepen waaróm ook de Zwitsers christenen geen minaratten willen zien?

  Waarom Wilders zegt wat hij zegt?

  Waarom de situatie lóei gevaarlijk wordt door de aanwezigheid van moslims in Europa - mogelijk zoals in Christen Servië?

  Waarom hoofddoeken beledigend zijn en veracht worden?

  Of nog niet begrepen?

  info: http://www.christadelphia.org/pamphlet/christ.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ Anoniem

  Dank u die veel netter zegt:'Jezus-Christus is God'

  ondat ik kwaad wordt omdát Doegewoon weigert te begrijpen wat ik aantallen keren bewees:

  'Koran schaft Christendom áf onder Godlastering van Jezus-Christus GOD'

  Ik vraag mij af waarom Doegewoon denkt dat ex-moslims zich per de miljoenen tot het Christendom bekeren.

  Maar waardoor weer bewezen wordt dat wat 'Allah' schrijft MACHTELOOS betekent:

  *'moslims mogen de Islam niet verlaten'
  * ex-moslims doen dit toch.

  maar hoeveel ex-moslims geen kant opkunnen in Islamitische landen weten wij niet omdat de straf op afvalligheid voor hen geldt DOODSBANG zijn voor 'sharia' w.o. ex-moslims in Afghanistan.

  Dit gebod lachwekkend is omdat niemand gedwongen kan worden wel/niet in God te geloven.

  ánything goes in Koran/Mohammed'
  óm macht te behouden.

  Kerstmis is HARAM voor moslims, christendom heilige Sinterklaas is HARAM voor moslims. Christus Kruisen zijn HARAM voor moslims.

  Doegewoon niet begrijpt waarom die HARAM zijn voor moslims, is buitengewoon ongewoon voor een moslim, dom!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. "En bewijst even misdadig te zijn als die 'profeet'Mohammed, samen met het sharia strafrecht, afhakken van handen, stenigen, geselen ...."

  Afhakken van handen, stenigen, geselen, kruisigen, onthoofden, verminken, van de berg gooien, jihad, pre-puberale kinderen uithuwelijken aan volwassen mannen, discriminatie, slavernij, liegen, bedriegen...enzovoort.

  Ik kom tot een hele duidelijke conclusie: de Allah van de mohammedanen is niet God en kan geen God worden genoemd. De Allah van de mohammedanen God noemen is godslatering. God is liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Boek:

  'Diplomaat op zoek naar het andere Nederland'

  "Auteur Robbert van Lanschot schetst in `Café Mogadishu: omzwervingen door het andere Nederland` een buitengewoon verrassend beeld van de islam in ons land.

  Hij doet dat op basis van zijn eigen scherpe en geoefende waarneming. Hij volgt Koranlessen in een strenge moskee, spreekt met talloze moslims, kauwt qat met Somalische vluchtelingen en legt zijn bevindingen vast in kraakheldere verhalen.

  De titel ontleent de auteur aan het gelijknamige Haagse café op A1-locatie. Van Lanschot: "Dat Nederland van de islam - iedereen weet dat het bestaat, maar er gaan maar weinigen op pad. Met een schrijfblok ben ik op ontdekkingsreis gegaan. Ik heb veel moois gezien maar misschien nog meer wat me verontrustte.

  Mijn uitgangspunt was dat het geen boek hoefde te worden waar iedereen blij mee was. De segregatie in onze steden breidt zich steeds verder uit. Het doet me allemaal steeds meer denken aan de Balkan. Zou Den Haag ooit een Mostar kunnen worden? Of Culemborg een Kosovaars Mitrovice? Waarom eigenlijk niet? De culturele verschillen in Nederland zijn schriller dan op de Balkan. Ook daar ging het goed, en toen ging het fout.

  Je kunt je, nee, je moet je afvragen of ons land ook zo`n lot is beschoren."

  Uitgeverij Mets & Mets

  BeantwoordenVerwijderen
 55. "Ik vraag mij af waarom Doegewoon denkt dat ex-moslims zich per de miljoenen tot het Christendom bekeren."

  Dat afvallige mohammedanen gedood moeten worden volgens de mohammedaanse leer (lees bukhari er maar op na) , wordt door Doegewoon bevestigd en goedgekeurd. Zie andere draad. Wij als koefr mochten daar niets op aan te merken hebben. Interne bedrijfsvoering, zal ik maar zeggen.

  In de Koran staan onjuistheden met betrekking tot het christelijke geloof. Christenen geloven aan één God, namelijk: God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest.

  Andere onjuistheden: Maria, Moeder van God, was niet de zuster van Mozes. In de Koran staat dat Maria de zuster van Mozes en Aaron was. Schijnbaar heeft de schrijver van de Koran Maria en Miriam door elkaar gehaald.

  @ Doegewoon,

  Hoe heeft de Allah van de mohammedanen het leven geschapen?

  Uit stof (Koran 3:59), uit klei en modder (Koran 15:26), uit 'nutfatin' wat soms vertaald wordt als spermadruppel, soms als levensappen, soms als levenskiem (Koran 16:4; Khalaqa al-insana min nutfatin fa-itha huwa khaseemun mubeenun), uit water (Koran 24:45), of uit stof én levenssap (nutfatin) (Koran 35:11), of uit een bloedprop(AAalaqin)(Koran 96:2)?

  Beetje veel mogelijkheden voor een boek waarover geen twijfel bestaat dat het een volmaakt boek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Al-an'faal:

  soera 8 vers 13: ... Ik [Allah] boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.

  soera 8 vers 16: O, gij die gelooft, wanneer gij degenen die niet geloven, op u af ziet komen wendt hun dan niet uw rug toe.

  soera 8 vers 17: En wie op die dag zijn rug toekeert, tenzij hij voor het gevecht manoeuvreert of om plaats te nemen bij een andere groep, doet inderdaad de toorn van Allah over zich komen en de hel zal het tehuis zijn en dat is een slechte verblijfplaats.

  soera 8 vers 18: Gij doodde hen niet, doch Allah was het, die hen doodde. En gij wierpt niet toen gij wierpt, maar Allah was het die wierp, opdat hij de gelovigen een grote gunst van zich mocht bewijzen.

  soera 8 vers 40: En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.

  Daarnaast hoeft je alleen mohammed de slavendelaar pedofiel en moordenaar met Jezus Christus te vergelijken die zei: Hebt uw vijanden lief als uzelf. moslims worden zelfs verplicht te liegen en bedriegen dus dan heeft een discussie aangaan uiteraard totaal geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Precies. Heb uw vijanden lief blablabla.

  Das nou precies waarom de islam de boel over moet nemen. Een religie met ruggegraat ipv dat slappe christelijke gezwam.

  Europa dalijk weer als sterk continent tegenover de chinezen en de amerikanen onder de islamitische vlag.

  Ik zeg doen!!.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. "Daarnaast hoeft je alleen mohammed de slavendelaar pedofiel en moordenaar met Jezus Christus te vergelijken..."

  Om met Hugo de Groot te spreken...
  "Om nu te weten welk van beyde dese wetten Is beter,

  wilt voor eerst op bey de brengers letten.
  Den onsen was altijd heel reyn en vroom van leven,

  Daer Mahumet heeft rooff en overspel bedreven."

  http://hoeiboei.blogspot.com/search?q=hugo+de+groot

  BeantwoordenVerwijderen
 59. @Annabeth
  Bent u soms door een priester verkracht ofzo? U roept de hele tijd...drie-eenheid..
  Geef nou eens antwoord op al mijn vragen GVD!
  je drie-eenheid mag je weleens in Van Dale opzoeken! O, wacht ik geef definitie wel:

  "Drie-een·heid v: de Heilige ~ God de Vader, God de Zoon, God de
  Heilige Geest"

  O, heey je ziet zelf, drie maal GOD! GVD! hoe kan dat dan???

  Je bent zo zielig dat je niet eens aankan om mijn vragen te beantwoorden! Je komt alleen maar met kopieren plakken van Engelse teksten. Kan je het zelf niet meer verwoorden in het Nederlands? Wat zielig zeg, trieste gristenhond.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @ Anoniem/Taliban

  "Das nou precies waarom de islam de boel over moet nemen. Een religie met ruggegraat ipv dat slappe christelijke gezwam."

  Hahahaha! Grapje?

  Nog niet duidelijk dat moslims niet welkom zijn in Europa?

  Beetje hardleers?

  In ieder geval bedankt, je hebt slechts bevestigd waarom moslims niet welkom zijn in Europa.

  Zielepoot Taliban ben je!

  Moslims hebben óns nodig - niét omgekeerd!

  Achterlijk gewelddadig moordend zootje Koran/Mohammed! SATAIN!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. @ Anoniem/Taliban

  Waarom heb jij de Koran Talibandictatuur nodig?

  Van haat verzengt voor alles VRIJHEID zoals de Talibans?

  Kan niet tegen vrijheid? Durf je niet aan? Te slap van karakter?

  Je haat vrouwen? Zoals alle Talibans?

  Houdt je van een potje stenigen, handen afhakken, de zweep gebruiken? zoals die 'profeet'van jou?

  Afvalligen van Islam vermoorden?

  Vrouwen verkrachten zoals jouw 'profeet' dat deed?

  Hoe zit jouw baard? Lekker lang en wollig? Je bent zoals die achterlijke Einad Mo B. & Co.?

  En waarom blijf je hier?

  Omdat jij óns nodig hebt!

  Laffaard! Jij bent onze zelf verklaarde VIJAND! waar wij niét 'de andere wang toekeren'.

  Maar jij ons dwingt nieuwe Kruistochten te beginnen - toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @ Anoniem/Taliban

  Je bent natuurlijk ongelooflijk dom door wat je zegt wétende dat Koran/Mohammed zéér ongewenst gebleken is in Europa om te zeggen wat je zegt.

  Ga maar gauw terug naar 'onze Islamitische landen' in je eigen belang!

  Jij hebt weer bijgedragen aaan mijn vollédige verachting voor Islam!

  Zoals de domme Doegewoon die niet eens wist onder wie hij woont: christen en Joden die geen enkele 'moslim' willen zien in óns Europa!

  Slechts verpest door de aanwezigheid van Islam!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. "Europa dalijk weer als sterk continent tegenover de chinezen en de amerikanen onder de islamitische vlag."

  Europa dadelijk net zo'n economische puinzooi, vol onrecht, onder de islamitische vlag als de Arabische landen.

  U bent niet wijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @ Anoniem/Taliban

  "Bent u soms door een priester verkracht ofzo?"

  Werd jouw dochter of vrouw al ter verkrachting overgenomen door die vrouwenverkrachter 'profeet' Mohammed; of zijn collegas de Talibans die zo goed in zijn in verkrachtingen? Die kleine meisjes en vrouwen verkrachten in Afghanistan?

  Deze Talibans & Co. strict de Koran/Mohammed volgen waarin inderdaad verkrachting van vrouwen toegestaan is; en waarom verkrachting 'heilig' is voor moslims.

  'Halal verkrachtingen' een gebod in Koran!

  WALGELIJK! zo ook die smerige veelwijverij in Islam!

  Ik heb ten minste twee keer de Drie-Eenheid uitgelegd! Zoek dat op! Je bent net zo dom als Doegewoon die niet eens begrijpt onder wie hij woont én zijn Koran niet begrijpt.Haha!

  Laten wij hopen dat jij even dom bent als Doegwoon en de Koran/Mohammed óók niet begrijpt.

  Ik ben niet van plan wéér uit te leggen vooral niet aan een Taliban zoals jij de Drie-Eenheid als

  TRANSCENDENTELE MYSTIEKE SPIRITUALITEIT

  één GOD vertegenwoordigd

  weggegooid aan jou als paarlen voor jou als Taliban zwijn in Islam!

  Iedereen die de Koran/Mohammed begrijpt (!) neemt daar afstand van.

  Iedereen die de Koran/Mohammed begrijpt (!) en géén afstand neemt klopt niet.

  Duvel op uit Nederland Taliban met jouw Satanische Koran!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @ Anoniem/Taliban

  Het is wérkelijk ongelooflijk dat jij/jouw ouders, 'moslims', die hier állemaal (!) met hangende pootjes naartoe kwamen omdat 'moslims' óns nodig hadden en hebben, óns denken te mogen vertellen dat wij (!)Islam nodig hebben!

  Er zijn miljóenen mensen die naar VRIJHEID snakken, w.o. ex-moslims, die op hun knieën naar Europa zouden willen kruipen om VRIJHEID en gerechtigheid in hun leven te kunnen verkrijgen.

  waarom onze VRIJHEID weggegooid is aan 'moslims' die niet in staat zijn daarmee om te gaan door als een stelletje angsthazen aan regels 'hoe te leven' hun Koran vasthouden óm zichzelf staande te kunnen houden in het leven.

  Slechts slappelingen zijn die niet op eigen benen kunnen staan, neus in het stof der aarde zichzélf slaven verklaren; en anderen, zoals jij Taliban, ook nog naar het zwaard willen grijpen tégen ons in Europa.

  Jij heel duidelijk bewijst waaróm moslims niet welkom zijn in Europa die hun van godverlaten Koranterreur ook willen gebruiken om de VRIJHEID in Europa willen verschoppen!

  Moslims verdienen Europa niet!

  Moslims kunnen niet tegen VRIJHEID!

  en gunnen anderen geen VRIJHEID!

  zoals de Talibans, Ammajinnidad & Co, SA.....

  onder Koran/Mohammed/sharia terreurbewind!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. @ Anoniem/Taliban

  Ik heb gisteren met Iraniërs gesproken die 'de Koran wel rauw lusten' waarvan hun landgenoten slachtoffers zijn onder de Theologisch dicatuur van Koran/Mohammed in Iran waar het strafrecht 'sharia' overgeheveld uit Koran toegepast wordt.

  Waarom moslimvrouwen en mannen in Iran aan galgen bengelen.

  zoals vrouwen niet alleen in Afghanistan gestenigd worden onder 'sharia' berecht door de Talibans, maar ook in Iran.

  Voeten en handen afhakken is om te kotsen barbaars!

  Stenigen is barbaars!

  Als bewijs van die walgelijke Koran/Mohammed die ook nog levenslange GEVANGENEN maakt van mensen! ZONDER KEUZE toevallig 'geboren moslim', hun gevangenis waaruit zij levenslang niet mógen ontsnappen!

  Wálgelijk!

  Er geen grotere dictatuur bestaat dan die onder Koran/Mohammed omdat dienog erger dan Hitler, moslims die overtuigd werden dat zij 'voor moorden onder dictatuur door 'Allah' verkoren en geboren werden'!

  Kijk uit je doppen naar Afghanistan, SA, Iran.... en ZIE de Theologisch misdadige Koran/Mohammed uitgevoerd!

  Afghanistan eenzelfde land is als destijds onder Mohammed: feodaal, analfabete bevolking, stammenconflicten .... waarom de mullahs graag samenwerken met de Talibans. Niet alleen samenwerken maar hen opleidde tot vrouwenhaat en geweld in Koran madrassas, waar de jihadisten uit voortgekomen die nu ook gruwelijke ellende veroorzaken in Pakistan.

  als gevolg van Koran/Mohammed.

  Zeg mij wat kán Koran/Mohammed ons brengen dat wél goed is?

  BeantwoordenVerwijderen
 67. annabeth zei...


  "Bullshit, Jezus is voor niemand een God,"

  Wél voor christenen/Christendom.
  zoals in het NIEUWE TESTAMENT dat in essentie het Christendom is.
  Jezus CHRISTUS 'gestorven aan het Kruis, en HERREZEN uit het graf'.
  -------------------------------

  Ook niet voor Christenen, het OT is belangrijk, niet het NT.
  -----------------------------------------------------

  Niet 'dood ging'. ESSENTIEEL CHRISTENDOM IS. De godsdienst van christenen.
  -------------------------

  De Koran beweert ook niet dat hij dood is, integendeel:

  157. En om hun zeggen: "Wij hebben de Messias, Jezus, zoon van Maria, de boodschapper van Allah gedood", - maar zij doodden hem niet, noch kruisigden zij hem (ten dode), - doch het werd hun verward, en zij, die hierover van mening verschilden zijn zeker in twijfel, zij hebben er geen kennis van doch volgen slechts een vermoeden en zij doodden hem gewis niet,

  158. Integendeel, Allah verhief hem tot Zich en Allah is Almachtig, Alwijs.
  159. Er is niemand onder de mensen van het Boek die er niet in zal geloven vََr zijn dood. En op de Dag der Opstanding zal hij (Jezus) getuige tegen hen zijn"
  (4:157,158,159)

  "vََr zijn dood" = Jezus zal op een terugkeren, waarna hij na een aantal jaren alsnog zal sterven, omdat aan het einde der tijden alle levende wezens zullen sterven.

  "zal hij (Jezus) getuige tegen hen zijn" = Tegen hen die dachten dat zij hem kruisigden, --> vers 157.
  ------------------------------------------

  Voor de rest probeert u de discussie voortdurend een politiek tintje te geven, daar ga ik niet in mee.

  Ik heb 10tallen keren geschreven dat we de Islam niet met de huidige moslims moeten vergelijken, ja maar aan de vruchten herken je de boom of zoiets hoor ik hier regelmatig, dat is een manke vergelijking, de Islam en de moslims kun je niet vergelijken met een boom en zijn vruchten , de vruchten zijn afkomstig van de boom, terwijl de moslims niet afkomstig zijn van de Islam, maar het zijn mensen die de Islam aanhangen, en daar kunnen ook onfrissee figuren tussen zitten, mensen met foute intenties zoals Alqaida, mensen die uit zijn op politiek gewin (In Islamitische landen) En zo je heb je een hele reeks Islammisbruikers

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Anoniem,
  Ik heb eerder uitgelegd dat Mozes en Aaron niet de broers zijn van Maria, en verklaard hoe het komt dat de bewuste vers lijkt te suggereren dat dat wel zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Anoniem 27 Januari 2010 23:14,

  U bent erg selectief in het noemen van Koranverzen, ik zie daar allemaal Soerah 8 staan, maar de verzen zijn niet op volgorde en verspringen steeds, ik zou zeggen wees dan ook mans om de rest van de verzen die u oversloeg ook te noemen, maar dat doet u niet hé? U wilt niets in context lezen, geheel in de lijn van uw heer Hans Jansen, hoe moet u anders uw gelijk aantonen, hé Anoniem? Zo werkt het dus echt niet hoor.

  Ik heb nu geen tijd, morgen weer een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Wat een haat blijkt er bij de aanhangers van een bepaalde godsdienst jegens andersdenkenden te bestaan. Heer bewaar ons als deze mensen het voor het zeggen krijgen.
  Een veel erger fout in de Koran lijkt me dat de tekst er van uit gaat dat het Nieuwe Testament aan Jezus geopenbaard is zoals de Thora aan Mozes en de Koran aan Mohammed. Zou God zich zo kunnen vergissen?

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Anoniem zei... 29 januari 2010 09:15 :

  Een veel erger fout in de Koran lijkt me dat de tekst er van uit gaat dat het Nieuwe Testament aan Jezus geopenbaard is zoals de Thora aan.....
  --------------------------------

  Nee, het Nieuwe Testament is nooit geopenbaard, de Koran bevestigt dat het OUDE Testament geopenbaard is aan Jezus.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. "Nee, het Nieuwe Testament is nooit geopenbaard, de Koran bevestigt dat het OUDE Testament geopenbaard is aan Jezus."

  Dat is ridicuul. Het Oude Testament bestond al voor de geboorte van Jezus. En het is niet een boek, maar een grote verzameling boeken die zijn ontstaan tussen de 15de eeuw voor Christus en de geboorte van Jezus.

  De bovenstaande tekst werd zojuist aan mij geopenbaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Oh, Dat zit ik er toch naast met m'n OT, maar de Koran bevestigd in ieder geval datgene wat aan Jezus is geopenbaard, of het nu het OT,NT of geschriften zijn, het moet in ieder geval tijdens zijn leven geopenbaard zijn, of niet ver daarna, dan hoeft er geen spraakverwarring te ontstaan over de benamingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. @ Doegewoon

  Vervolg mijn e-mail aan u:

  tegenovergesteld Koran/Mohammed:

  Christendom veelwijverwij afgekeurd:

  "De eenheid en onontbindbaarheid van het huwelijk

  Krachtens haar aard zelf eist de liefde van de echtgenoten eenheid en onontbindbaarheid van hun personengemeenschap, die alle terreinen van hun leven omvat:

  "Zij zijn dus niet langer twee, een vlees als zij geworden zijn" (Mt. 19,6)."Zij zijn geroepen om voortdurend te groeien in eenheid door de trouw waarmee zij zich dagelijks houden aan hun huwelijksbelofte zich totaal aan elkaar te geven".

  Deze menselijke gemeenschap wordt bevestigd, gelouterd en voltooid door de gemeenschap in Jezus Christus, die geschonken wordt door het sacrament van het huwelijk. Ze wordt verdiept door een gemeenschappelijk geloofsleven en een gezamenlijk ontvangen van de eucharistie.
  De gelijke persoonswaarde van vrouw en man, die haar uitdrukking behoort te vinden in een wederzijdse onvoorwaardelijke liefde, is een duidelijk teken van de door God gewilde eenheid van het huwelijk".

  Polygamie is tegengesteld aan deze gelijkwaardigheid en aan de huwelijksliefde die uniek is."

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @ Doegewoon,

  Jezus heeft zelf geen geschriften nagelaten. De evangeliën zijn geschreven door tijdgenoten van Jezus.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. @ Anoniem

  Mohammed kon niet schrijven (grin)

  Koran werd door wie geschreven?

  Kan niemand bewijzen.

  Christopher Hitchens on Finsbury Park changed after Muslims arrived

  http://www.youtube.com:80/watch?v=k-PxRDt49FA&feature=relatedon

  Hitchens on Koran 1

  http://www.youtube.com/watch?v=-Lfk_O7o9x8&feature=related


  Pat Condell on burka

  http://sheikyermami.com/pat-condell-ban-the-burka/

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Zuid Thailand

  'religion of peace'

  video:

  http://ayaanhirsiali.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 78. "Koran werd door wie geschreven?"

  Dat is niet bekend. Er wordt vanuit gegaan dat de eerste teksten van wat later de Koran zou worden rondom de dood van Mohammed geschreven zijn en dat de Koran voltooid is onder het kaliefschap van Othman (644-656). Maar helaas wordt historisch onderzoek naar de Koran nogal gedwarsboomd door autoriteiten in mohammedaanse landen.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. moslims zijn verplicht te liegen en bedriegen en verboden te integreren door die achterlijke ideologie. Discussie heeft daardoor gewoon geen enkele zin. Hun doel is de wereld islamiseren. Ze zullen ook ver komen en Jezus heeft er voor gewaarschuwd. islam is een valse leerstelling, een slap aftreksel.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. De koran is waarschijnlijk door een katholiek geschreven die de haatbaarden ook een geloofje wilde geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. @ Anomiem

  Doegewoon: "Nee, het Nieuwe Testament is nooit geopenbaard, de Koran bevestigt dat het OUDE Testament geopenbaard is aan Jezus."

  Hahaha! : Het O.T. 'geopenbaard aan Jezus'

  'On the dot' uw antwoord: "Dat is ridicuul. Het Oude Testament bestond al voor de geboorte van Jezus. En het is niet een boek, maar een grote verzameling boeken die zijn ontstaan tussen de 15de eeuw voor Christus en de geboorte van Jezus."

  'boeken over een aantal eeuwen geschreven' betekent niet allemaal 'door YHW geopenbaard zoals aan Moses 'de tafelen'.

  Nota bene: Slechts Joden kunnen tot Judaisme behoren, bekeringen door niet Joden vindt daarom weinig plaats/is moeilijk.

  Waarom moslims die geen Joden zijn, niet tot THORA/Judaisme kúnnen behoren, volgens Thora.

  Mohammed een Arabier was, alhoewel 'semiet', geen Jood, waarom Mohammed's afkomst gefabriceerd werd naar:

  * Ishmaël, kennelijk een lastige man, en de buitenechtelijke zoon van Abraham, die als 'buitenechtelijk' geen erfrecht had.

  Ishmaël toch erfrecht van Abraham gegeven werd door middel van de Arabier Mohammed waarvan niemand zijn afkomst kan bewijzen.

  Duidelijk is dat Koran YHW niet kán zijn.

  Zoals u terecht duidt: Thora is de geschiedenis van de Joden en hun godsdienst 'onder YHW voor wie de Joden 'het uitverkoren volk zijn', de Messias daarin voorspeld is voor Christendom Jezus-Christus, Jood onder Joden die het O.T. op '12 jarige leeftijd in de Tempel in Jeruzalem onderichtte.

  Logisch gedacht:

  * Thora: Joden zijn 'het uitverkoren volk van YHW'
  * Thora van de Joden is onveranderd
  en daarin nog steeds 'het uitverkoren volk van YHW'
  * De Joden de Thora/Judaïsme aanhouden

  Koran niet klopt die zegt:
  1: de verbeterde Thora te zijn als laatste 'openbaring'
  2: moslims 'YHW' s uitverkoren volk'.

  Terwijl niet Joden niet tot Judaisme kunnen behoren, Koran zegt bovendien dat:

  Koran als YHW niet wijs was door:
  1: Niet aan een Joodse rabbijn 'de verbeterde Thora' te openbaren.
  a) YHW de Joden daardoor de kans niet gaf zelf 'verbeteringen aan te brengen in Thora';
  b) waardoor álle Joden niét in Koran geloven
  c) álle Joden geen 'moslims' willen worden want zij geloven nog steeds in 'de onverbeterde' Thora

  dit volslagen kolder is omdat Koran zegt dat YHW/Thora
  * Arabieren verkoos boven 'mijn uitverkoren Joodse volk', maar moslims geen Joden zijn en niet tot Judaisme kunnen behoren.
  * de Joden in het ongewisse liet.
  * Met als resultaat dát de Thora van de Joden in Judaisme 'niet verbeterd werd'
  Thora door Joden nog steeds aangehouden wordt, als de originele en enige Thora.

  The mind boggles voor hen die de idiotie Koran 'waarheid' te verklaren.

  Echter Koran is uiterst gewiekst door de vele tegenstrijdigheden en 'taqiyya' liegen óm waarheid te lijken.

  Waarom Doegewoon zo lang inzichtsloos bleef, hij niet kon zien wát de Koran bedoelde, terwijl dit heel duidelijk is voor hen die die geen moslims zijn.

  Koran door wie ook bijelkaar gegraaid klopt geen meter van áls 'waarheid'.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Ook christenen trappen in Koran omdát daarin 'Jezus zal terugkomen'
  maar als 'een profeet zoals in Islam'

  niet CHRISTUS/Messias.

  maar dat begrijpen die christenen niet die moslims verdedigen, noch moslims zoals Doegewoon die zegt 'moslims moeten christenen en Joden aanvaarden'; erger zegt 'niemand gelooft dat Jezus God is', niet weet dat hij een Godlasteraar is voor christenen.

  Is Doegewoon blindgeslagen door indoctrinatie als moslim met: 'Koran is God's waarheid'.

  Doegewoon daarom het duivelsspel Koran niet doorziet.

  Koran/Mohamed kloppen voor geen meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. @Annabeth
  Gristenhond, je hebt op geen van mijn vragen antwoord gegeven! Je zit zelf enorm te twijfelen en andere mensen aan te vallen om je onkunde en onwetendheid!

  Geef als trouwe volgeling Gesus Gristus antwoord op mijn vraag vieze kruisvaarder! Ik heb niks met Ischlammetje te maken! Ben je soms door een talibannetje verkracht ofzo? Samen met een priester? Hoe was dat eigenlijk?

  Met je debiele en infantiele reacties laat je je ware aard en gezicht zien! Annabeth: op naar een nieuwe kruistocht of niet dan, domme gristenhond!

  GEEF GVD ANTWOORD OP MIJN VRAGEN!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @ Mark

  Speciaal per e-mail ontvangen:

  'God bestaat niet. Punt uit".

  Maar kennelijk vastgeklonken in mensengenen sinds duizenden jaren.

  als tenminste onverklaarbaar in hun brein. Een fysiek en psychische afwijking?

  Door u verklaard 'punt uit'.

  Hoe is het mogelijk dat het scherpste intellect in God geloofd?
  Zoals ontelbaren w.o. Bach en Messaien groot componisten? Vincen van Gogh ook godsdienstwaanzinnige; en Haendel was dat ....?

  En hoe denkt u 'punt uit' te kunnen bewijzen?

  U heeft daarvoor evenmin bewijzen, als gelovigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Ik ben katholiek opgevoed.Het oude en nieuwe testament ken ik een beetje. Ik heb wel eens een stukje in de koran gelezen, me weleens verdiept in de joodse gnosis(de joodse god heeft niks te maken met Jezus of met Allah). Taoisme is ook geweldig. Je weet niet wat je leest. Ook bij elkaar gekrabbeld door 'geleerden' uit vroeger eeuwen.
  Al deze lectuur heeft mijn afkeer van religie alleen maar aangewakkerd. Die afkeer bouwde zich langzaam op vanaf ongeveer mijn twaalfde. Dan zat ik in de kerk en dacht: hier klopt iets niet. De koran is inderdaad wel het ergste boek. Zo onnoemelijk saaaai ook. Al die zeikverzen.
  Al die boeken proberen ons naar een of ander hiernamaals te loodsen.
  Een paar dingetjes worden hierbij vergeten:
  a) De mens heeft een ziel maar die sterft tegelijk met z'n lichaam.
  b) Er is geen Hiernamaals.
  c) Er is geen God.

  In de nabijheid van imams, priesters, dominees, orthodoxe joden met hun dreadlocks voel ik me bezoedeld door hun geloof.
  Als ik de bijdragen van sommigen hier lees(Doegewoon, wat een ramp)
  voel ik me bezoedeld.

  We hoeven de Koran niet te lezen om te weten wat de Religion of Peace voor ons in petto heeft.
  We hoeven alleen maar te kijken naar haar daden.
  Er zijn vele tientallen conflicten
  aan de gang op de wereld. Bij 95% van die conflicten is de Islam betrokken. Waar moslims komen groeit geen gras meer.
  Kom me niet voor de zoveelste keer aan met het verhaaltje dat het alleen maar om een kleine minderheid zou gaan. De grote meerderheid van de moslims is het grondig eens met de uitvoerders van de duizenden aanslagen van de afgelopen 15 jaar. Reken maar van yes.

  Nog een puntje!
  Lieve Annabeth, ik ben het meestal eens met de teneur van je schrijfsels voor zover ik je redeneringen kan volgen, want ik schat dat ik bij jou toch wel zo'n 900 taalfouten ben tegengekomen
  Kijk af en toe eens even om naar wat je allemaal geschreven hebt.
  En "Doegewoon"...sodemieter op man.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Lieve broeder Aad

  Ook ex-katholieken omarm ik als mijn 'broeders en zusters'

  Hahahaha! Alle gekheid op een stokje:

  "de joodse god heeft niks te maken met Jezus"

  Inderdaad, is Torah specifiek de Geschiedenis van de Joden in die tijd beschreven.

  Koran heeeft N.T. en Thora/Bijbel gestolen en verdraaid tot: 'Geschiedenis van opkomst Islam in die tijd beschreven.

  Nieuwe Testament Katholicisme/Rome, is dé MYSTERIEUZE OERGOD Jezus-CHRISTUS die terugvoert naar vóór Thora tijden.

  d.w.z. niet 'Allah' noch YHW noch Protestantisme zijn de OERGOD; en wie dit begrijpt, begrijpt ook waaróm Koran Jezus-CHRISTUS áfzet.

  Zoals FUNEST gedaan gedurende de Reformatie waarin Protestanten óók teruggingen en nog steeds naar 'de basis', 'Bible bashers' zijn t.b.v. Thora/O.T Bijbel, NIET VERBETERD dóór Jezus-CHRISTUS af te wijzen áls de OERGOD.

  Lees vooral Theodore Roszak gewéldig inzichtvol boek waarin hij precies uitlegt waarom ik nog steeds Katholiek ben, is omdat het 'MYSTERIE GOD' Jezus-Christus OERGOD is mét rituelen, d.w.z. alle oorspronkelijke religies vertegenwoordigd (zoals ook beschreven in Prof. Fraser's 'The Golden Bough': 'het bloed van de KONING moet vloeien om de aarde weer vruchtbaar te maken'- de Kruisiging vertegenwoordigd)

  Thora/O.T. en Koran vollédig buiten staan is de OERGOD.

  Meulenhoff editie. Theodore Roszak: 'Het einde van Niemandsland' met op p.134 wat ik al lang begréép en vanuit een oerbegrip 'God' in geloofde, maar nooit eerder bevestigd beschreven zag:

  "De Kerk trad in feite naar voren als een nieuwe kosmopolische gemeenschap - of liever een gemeenschap binnen de uit de mensenlijke ruines van het in elkaar gestorte wereldrijk samengesteld kosmopolis. ...Het belangrijkste was wel dat de Kerk het eucharistische avondmaal, overgenomen van de MYSTERIEculten, in stand hield als een steeds weer vernieuwde BELEVING van Gods WONDERBAARLIJKE belichaming in de NATUURLIJKE WERELD."

  "In het sacramen van de mis is een daad van RITUELE BETOVERING voort blijven leven die EVEN OUD is als het menselijk religieus bewustzijn.
  .... met magische uitspraken en gebaren veranderd in een werkelijk manifestatie van het HEILIGE ....."

  "In hoeverre verschilt dit gewijde brood dan van de geparticipeerde voorwerpen die heiden en ongelovigen uitkiezen om te aanbidden? Alleen met betrekkig tot de exclusiviteit die de Kerk ervoor opeist'.

  JUIST!

  De OERGOD niet bestaat in O.T. en Koran en Protestantisme. De ellende daardoor aangericht legt Theodore Roszak haarfijn uit 'begint met Bacon's 'waarheid betekent sléchts feiten kennen en aanvaarden'.

  Haha!Ik weet het, sorry voor 'taalfouten' maar heb gedurende 35 jaar nauwelijks Nederland gesproken en gelezen, daardoor nogal roestig geworden ben - én ben lui.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. wie niet geleid WILT worden , zal ook niet geleid worden. En het zijn alleen de mensen met een goed hart en waarvan god wilt dat ze geleid worden, die het licht zien.

  je kunt in het boek kijken met een westerse perspectief, waarschijnlijk zul je het dan schrikbarend en dergelijke vinden. Maar helaas hebben de meesten die zo kritisch over het boek zijn weinig voorkennis, en een beperkte kennis over het leven.
  Natuurlijk heeft de profeet 12 vrouwen gehad, maar nooit tegelijk! vele van zijn vrouwen overleden door de omstandigheden destijds.En het klopt dat de profeet trouwde met een vrouw die veel jonger was, maar hij trouwde er ook een die veel ouders was. kortom in die tijd werd er niet gekeken naar de leeftijd maar naar de gedachtegang van een persoon. Is het een volwassen persoon of niet? heeft diegene genoeg kennis over het geloof en leven? aisha, zijn jonge vrouw werd heel gelovig opgevoed en had op een jonge leeftijd al meer kennis van het geloof en van het leven dan de meeste oudere mannen van die tijd.
  er word iedere keer gezegd dat de profeet een pedofiel is, maar er word niet gekeken naar de honderden priesters die tot op de dag van vandaag nog steeds kinderen misbruiken? ik denk dat dat een nog erger geval is. Aisha vrede zij met haar was namelijk volwassen voor haar leeftijd, en zij zelf vond het een eer om met de profeet te trouwen, sterker nog zij heeft zelf een aanzoek gedaan. De profeet wilde aan het begin niet eens met haar trouwen. Maar in het huwelijk behandelde hij haar met liefde en was een goed voorbeeld voor haar. En de islam is de enige godsdienst die met RECHTEN kwam. Rechten voor de slaven toentertijd. Het in bezit hebben van slaven was toentertijd heel gewoon. Iedereen had slaven. En de meeste slaven werden heel slecht behandelt. ze werden geslagen, ze kregen geen eten, en moeste het zwaarste werk verrichten.
  de islam is juist met rechten voor de slaaf gekomen.
  de beste vriend van de profeet zag een keer hoe een zwarte slaaf door de kinderen van de buurt over de straten heeft gesleurd. Hij heeft hem mee naar huis genomen. Hem onderdak en levensonderhoud gegeven waarna hij een van de bekendste vriend van de profeet werd. Hij werd moslim en riep tot het gebed op. Ik kan eigenlijk de hele dag verder maar ik moet nu leren bye bye

  BeantwoordenVerwijderen