Koningin Beatrix viert verjaardag zo
(ingezonden) Uitgelicht: Koningin Beatrix bezoekt 25 januari 2010 bijeenkomst 'In vrijheid verbonden'. Bron.

"Zes religieuze en levensbeschouwelijke stromingen in ons land vragen daar aandacht voor verdraagzaamheid en respect voor de verschillen tussen mensen. Vertegenwoordigers van boeddhisme, christendom, hindoeïsme, humanisme, islam en jodendom zullen zich presenteren met teksten en muziek.

De bijeenkomst wordt georganiseerd om de waarde en rijkdom van de levensbeschouwelijke en religieuze verscheidenheid in Nederland te benadrukken en te benutten. Centraal daarbij staat het thema Wat verbindt ons en waar moet het heen. Sprekers zijn minister van Justitie dr. E.M.H. Hirsch Ballin en de burgemeester van Almere, mevrouw A. Jorritsma-Lebbink, die spreekt als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Deze bijeenkomst werd voor het eerst organiseerde ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van de Koningin in 2005. De grondslag van het initiatief is de Unie van Utrecht (1579), waarbij de noordelijke gewesten in de Republiek 'een eeuwig verbond van eenheid' sloten op basis van vrijheid van godsdienst en respect voor ieders levensovertuiging. Na 2005 werden drie vervolgbijeenkomsten georganiseerd om het thema verder te verbreden en te verdiepen."

Zie ook: Proclamatie en Ben Kok, joods-christelijk pastor.


Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

10 opmerkingen:

 1. “Vertegenwoordigers van boeddhisme, christendom, hindoeïsme, humanisme, islam en jodendom zullen zich presenteren met teksten en muziek.”
  Wat heerlijk het multiculturele, oecumenisch gebeuren. Wat harmonisch!
  Maar mogen moslims wel deelnemen aan zulk een gebeuren?
  Staat er niet in de qur’an sura 5. Het Tafel (Al-Maidah) vers 51: “O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”
  Alf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Anoniem

  Dat klopt, maar dat valt onder de noemer: taqiyya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het "links" van weleer heeft zich getransformeerd tot de politiek-correcte fatsoens-rakkerij van vandaag.

  En, omdat "links" inmiddels is ingekapseld binnen het politieke establishment, denkt zij de "zwakken" te moeten beschermen door hun godsdiest - de islam - te ontzien.

  Hiermee heeft "links" hun oorspronkelijke emancipatie-streven - waaronder het leveren van religiekritiek - ingewisseld voor een verkeerd begrepen paternalisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heeft Beatrix daar te zoeken? Heeft ze morgen niets beters te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van de 20 deelnemende organisaties aan de ontmoeting zijn er 10 mohamedaans, 6 christelijk, 1 joods en 3 anders.
  Dus niet eens multiculti, de moslims hebben de overhand.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze walgelijke bijeenkomst is alleen maar in het belang van de intolerante islam. Jammer dat die andere organisaties zich als schaamlap laten gebruiken voor het toedekken van de islamitische intolerantie. De vertegenwoordigers van die andere stromingen zouden zich eens moeten afvragen wat respect betekent voor de islam, ze worden nota bene zelf keihard onderdrukt waar ze een minderheid zijn in een islamitisch land. Dan is er juist helemaal geen respectvol samenleven. Hoe dom kun je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zal de vrede helpen bespoedigen in Culenborg, Bergen op Zoom, Nijmegen en uiteraard de prachtwijken van de grote steden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het Reformatorisch Dagblad heeft als een van de weinige media over Bea's reli-feestje bericht.

  Hier is de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat Reformatorisch dagblad artikel overduidelijk een 'eye-opener' waarom de koningin & Co, 'christenen' de Koran paaien en aaien.

  BEKENTENIS door hem en: "Jorritsma. Zij is blij met de herwaardering van religie....

  "Men dacht dat religie als gevolg van de secularisatie zou verdwijnen en in de lokale politiek praatte men er liever niet over. Er was een zeker onvermogen om goed om te gaan met religieuze organisaties.”

  'Onvermogen waar de Islam verandering in bracht schikt ons christenen uitstekend zegt Jorritsma, REUZE blij met KORAN:

  "De situatie is nu flink veranderd, aldus Jorritsma. Religieuze groepen staan op de kaart."

  Hahaha! Koran/Mohammed/moslims regelrecht naar de Hel verwenst worden in Nederland/EU.

  Dát de Koran loei gevaarlijk is voor Jorritsma & Co. maakt niets uit het gaat om MACHT voor religie in Nederland:

  "Er zijn in Nederland mooie voorbeelden te vinden van een goede samenwerking tussen overheid en kerk. Ook de VNG bezint zich op het thema door conferenties te organiseren.

  Jorritsma wees ook op notitie Hirsch Ballin...die geen moeite heeft met 'sharia' áls Nederlandse wetten, IN de 'Nederlandse moslimregering indien democratisch gekozen'.

  Deze Minister in de voormalige Inquisitie door de Kerk geloofd!

  Jorritsma & Co. als STAATSRELIGIE:

  ”Tweeluik religie en publiek domein” waarin handreikingen staan hoe de lokale overheid met religieuze groeperingen kan omgaan.'

  Speicaal opdracht gaven een boek te schrijven 'hoe om te gaan met gelovigen' d.w.z. 'aparte bussen voor moslimsvrouwen, zwemmen, geen hand proberen te geven, ÁPARTHEID prediken is dóór Den Haag!

  "De VNG-voorzitter riep de religieuze groeperingen op „na te denken over de vraag hoe zij niet-religieuzen kunnen binden.”

  Hahahaha! Hahahaha! hun bekeringsdrang! Hahaha!

  "Jorritsma denkt dat ze zo nog meer kunnen betekenen voor de samenleving in brede zin."
  Grote God wat een éllende dit soort 'christenen' bereidt hun eigen N.T. een grote schop te geven onder 'wordt christen'.

  Wel, in ieder geval duidelijk waarom deze christenen samenwerken met de gevaarlijke Koran, dit slechts doen t.b.v. macht voor hén, maar ten koste van Nederland, Koran aaien en paaien.

  BeantwoordenVerwijderen