112

Arabist_jansen

De burgerlijke bovenmedia zullen het volk wel verkeerd hebben voorgelicht over Culemborg, maar een ding springt er uit, als een tsunami uit een onderzeese aardbeving. Het meisje dat met een gebarsten schedel het ziekenhuis ingemept is, had geprobeerd via 112 de politie te bellen bij het aanschouwen van wangedrag.

Ter bescherming van lijf en have zich niet tot de overheid te kunnen wenden, dat is precies wat mensen die geen moslim zijn in de Soedan, in Pakistan en Zuid-Egypte, en elders, ook overkomt. Het heeft nare en vergaande consequenties.

De ongelovigen worden wel eens bestolen of beroofd. De ongelovigen zouden in zulke gevallen wel eens kunnen gaan denken dat ‘de jongens’ zich aan andermans bezit hebben vergrepen, maar dit is een verkeerde beoordeling van de situatie. Alles is eigendom van God en de gelovigen. De ongelovigen hebben hun zogenaamde ‘bezittingen’ alleen tijdelijk in bruikleen. Die bezittingen kunnen op elk moment door de ware eigenaren worden opgeëist.

Wanneer de gelovigen bezig zijn met wat op de keper beschouwd hun eigen bezit is, verkeren de ongelovigen soms in de waan dat de gelovigen aan ’s andermans spullen komen, maar dat is niet zo. De gelovigen zijn niet anders dan wettig doende met wat toebehoort aan God, en aan de gelovigen. Dat is hun volste recht. Het is uiteraard extreem vijandig en volslagen overbodig om dan de politie in te schakelen.

De sharia is hier trouwens heel duidelijk over. Een moslim is alleen strafbaar als er moslims zijn die tegen hem willen getuigen. Zie de handboeken over de sharia.

De straatterreur van de ‘kutmarrokaantjes’ ligt in het verlengde van dit soort opvattingen. Die mini-terreur is daarom wel degelijk een godsdienstige activiteit. Het is de kunst om het per geval zo onbenullig te houden dat er geen serieuze tegenmaatregelen genomen worden. Het leidt dan desalniettemin geleidelijk aan toch tot het vertrek van iedereen die geen moslim is. Een hele wijk raakt door een milde straatterreur langzaampjes voor honderd procent geïslamiseerd. Een grotere triomf voor Gods godsdienst is niet denkbaar.

Wie geen moslim is, zal zich immers niet komen vestigen in een buurt waar de handhaving van de openbare orde niet in handen is van de overheid maar van ‘gerijpte’ Marokkaanse oudere mannen, en zeker niet in een buurt waar Marokkaanse ‘jongens’ de dienst uitmaken. En zo islamiseert zo’n buurt rustigjes verder.

Bedenk u goed: Als u 112 belt over ‘jongens’ die zich in uw ogen misdragen, wordt uw schedel gekraakt. Als u verstandig bent, onderwerpt u zich. Ja inderdaad, ‘islam’ betekent ‘onderwerping’.

Nederlanders kunnen niet geloven dat het zo eenvoudig zou kunnen zijn, maar Molukkers weten dat natuurlijk uit Indië nog heel goed. De Marokkanen weten dat de Molukkers dat weten. Daarom heeft het prioriteit om de onderwerping van de Molukkers te eisen.
Maar gaat u rustig slapen, het CDA, de PvdA en de Christen-Unie waken over ons. En pas op dat u 112 niet belt als de ‘jongens’ geleende spullen komen ophalen. Het kan u uw leven kosten.

HansJansen

84 opmerkingen:

 1. Indien je dit zou mogen samenvatten met een werkwoord, zou ik kiezen voor Kosovering.
  Bij een volkstelling in de jaren '30 van de vorige eeuw kwam men in Kososvo niet verder dan 3% islamieten, nu is dit 95%.
  Resultaat van terreur, intimidatie, geweld en 6 kinderen per vrouw.
  Net als in.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De miniterreur is een godsdienstige aktiviteit en behoort bij de islamisering wordt hier gesteld.
  Ik denk dat het te maken heeft met territoriumdrift, dat ik als een onderdeel zie van het identiteitsbesef. Loyaliteit is misschien te zien als een andere 'drift' die daar uit voortkomt.

  Wat betreft Molukkers; in Spijkenisse en Waalwijk wonen Islamitische Molukkers. Identiteit, loyaliteit en territorium zijn ook daar te signaleren. Echter in Christelijke Molukse wijken kan een niet Molukker zich net zo min vestigen. Er zijn afspraken met de gemeente en/of de woningverhuurcommissie over plaatsingen. Dit (racisme? of 'etnisch beleid'?)) wordt door de vingers gezien omdat het een relatief kleine groep betreft, veel geweld kan oproepen als je ertegenin gaat en apelleert aan koloniale schuldgevoelens en 'ereschuld' van Nl tegenover Molukkers.

  Maar of dit de manier is om met die ereschuld om te gaan kan je je afvragen.

  Het is tenslotte een mooi voorbeeld voor de Marrokanen; wij willen dezelfde (eigen wijk) rechten net als die Molukkers.

  Ik hou het er op dat loyaliteitsgevoelens, territoriumdrift en identiteit door een godsdienst heel sterk worden bevestigd en gestimuleerd. Met name door de godsdienst die Islam heet. De twee andere monotheïstische godsdiensten hebben een bepaalde evolutie doorgemaakt in de moderne tijd. De Islam wil er maar niet aan geloven....

  Zowel etnisch (zelf)bewustzijn als godsdienst stimuleren een 'broederschap op grond van ras, kleur en geloof' terwijl ze voorgeven universele broederschap te bevorderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel verontwaardiging in Engeland maar feitelijk heeft die haat-prediker dus gewoon gelijk.
  Verhelderend

  My benefits belong to Allah: Hate preacher Choudary defends £25,000 a year payments from British taxpayers

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1242704/My-benefits-belong-Allah-Hate-preacher-Anjem-Choudary-defends-25-000-year-payments-British-taxpayers.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank hr. Jansen voor deze heldere inkijk in het islamitische gedachtengoed. Het moet toch ieder weldenkend mens duidelijk zijn dat de terreur van kutmarokkaantjes niet zal eindigen als we geen paal en perk stellen aan de invloed die de islam op deze mensen uitoefent?
  Dus: stoppen met gedogen, pamperen en begrip tonen. Heel duidelijk onze grenzen stellen. Wat de raddraaiers drijft KAN gewoon niet in dit land.
  Wilders heeft best gelijk met zijn islamkritiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Hans, helder.
  Zie de uitnodiging om zaterdagav. 21.10 naar Ned. 2 te kijken, waar ik in dezelfde geest mee hoop te doen in het thema : wel of geen PVV stemmen?
  http://torayeshua.nl/cms/?p=656

  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr.pastor)
  www.tora-yeshua.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De door prof. Jansen besproken gedrag is mijns inziens gebaseerd op sura 33, aya 27: 27. En Hij deed u hun land, huizen en hun rijkdommen erven en ook een land waarop gij nog nooit een voet had gezet. God heeft macht over alle dingen.
  Hoogachtend,
  Alf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De olie in het Midden-Oosten is door God aan de niet-moslims gegeven.
  Moslims die van niet-moslims stelen moet zonder meer de rechterhand en de linkervoet worden afgekapt. Hieronder valt ook de steunfraude van Anjem Choudary.
  Castratie verhindert grote gezinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Moslims die van niet-moslims stelen moet zonder meer de rechterhand en de linkervoet worden afgekapt."

  Die regel gaat alleen op als moslims van moslims gestolen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het kwalijke gedachtengoed dat Hans Jansen hier duidt, heeft inderdaad de door hem geschilderde uitwerking. Zo ook het uitschelden voor hoer van niet-islamitische vrouwen, ook dat is minder onschuldig dan het lijkt. De individuën in kwestie zijn zich er soms zelf niet eens van bewust dat het zo werkt, maar ze handelen er wel naar. De islam heeft opvallend veel regeltje over correct samenleven die bij nadere duiding vooral en zelfs uitsluitend voor mede-moslims gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het laatste is precies wat gebeurt. De islam maakt heel slim, misschien wel geniaal, gebruik van de driften van mannelijke pubers en adolescenten. Directe coördinatie is daarvoor niet nodig, alleen een systeem waarin ALLES gericht is op het cultiveren en moreel rechtvaardigen van haat tegenover anderen / ongelovigen. In die richting worden de driften dan gericht (hoofddoekjes maken het makkelijker om daarbij vergissingen te voorkomen). Dit mechanisme werkt al sinds het ontstaan van de islam en is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de territorium winst. Ook vroeger trokken mensen weg om van het ‘gezeur’ af te zijn.

  Het Christendom probeert zulke driften juist te beteugelen.

  Piscator

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Ad 14 januari 2010 11:50
  “De miniterreur is een godsdienstige aktiviteit en behoort bij de islamisering wordt hier gesteld.
  Ik denk dat het te maken heeft met territoriumdrift, dat ik als een onderdeel zie van het identiteitsbesef. Loyaliteit is misschien te zien als een andere 'drift' die daar uit voortkomt.” en “Ik hou het er op dat loyaliteitsgevoelens, territoriumdrift en identiteit door een godsdienst heel sterk worden bevestigd en gestimuleerd. Met name door de godsdienst die Islam heet.”

  Het laatste is precies wat gebeurt. De islam maakt heel slim, misschien wel geniaal, gebruik van de driften van mannelijke pubers en adolescenten. Directe coördinatie is daarvoor niet nodig, alleen een systeem waarin ALLES gericht is op het cultiveren en moreel rechtvaardigen van haat tegenover anderen / ongelovigen. In die richting worden de driften dan gericht (hoofddoekjes maken het makkelijker om daarbij vergissingen te voorkomen). Dit mechanisme werkt al sinds het ontstaan van de islam en is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de territorium winst. Ook vroeger trokken mensen weg om van het ‘gezeur’ af te zijn.

  Het Christendom probeert zulke driften juist te beteugelen.

  Piscator

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hoeft nergens over te praten, niks uit te leggen. Het CDA is gewoon net als PvdA en andere landverraders. Vandaag zegt mevrouw Scherp van het CDA woordvoerder integratie dat Wilders de integratie belemmert. Daar heeft ze gelijk in: Geert belemmert ons om meteen moslim te worden, dat duurt nu ondanks de katholieke en protestantse landverraders nu iets langer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 14 januari 2010 13:55
  Ik had het over de wenselijke, niet over de feitelijk situatie.

  14 januari 2010 14:59
  Zeer effectief is ook takfir, het tot niet-moslim verklaren van veronderstelde moslims.

  14 januari 2010 16:46
  De meeste moslimvrouwen dragen alleen hoofddoekjes, geen burqas/niqabs. Zo kunnen spanningen tussen moslims onderling onstaan. Mag een man wiens vrouw een burqa draagt, een hoofddoekvrouw verkrachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben in vele arabische landen geweest Hans ,en ik merk dat jij vooral gebruik maakt van het feit dat vele andere lezers hier dat voorrecht niet hebben gehad.

  Ik begrijp dat je na de vele magere jaren als 3e-rangs arabist eindelijk je goudpot heb gevonden, maar onthou dat het Nederlandse volk niet dom blijft.

  Je klopt inhoudelijk van geen kant en je zaait angst bij de bevolking, je boek met haatimaam aj vd Ven was wel het dieptepunt van de hele reeks "zakkenvulromans" .

  Hopelijk zal je snel weer eens flink door de mand vallen zodat het Nederlandse volk ziet dat enkel aan het graaien bent in de lucratieve angst-vijver die islam heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @piet,jan ,hans zei...

  Tja, hoe kunnen leken beoordelen of mensen als Hans Jansen 3e-rangs zijn of niet? Dat is voor dit soort vakgebieden niet zo gemakkelijk (het gaat dan niet om de arabistiek als linguïstische studie, maar om de studie van de islam en wat die in brede zin betekent).

  Nou, bijvoorbeeld door te kijken of voorspellingen van iemand uitkomen. Ik herinner me nog goed, dat Hans Jansen één van de weinigen was, die voorspelde dat Fitna hooguit een kleine rimpeling zou veroorzaken in de wereld van de mohammedanen. Daarin heeft hij gelijk gekregen. Vele andere specialisten verwachtten hel en verdoemenis.

  Een andere, meer persoonlijke en vage methode is gelegen in de manier waarop iemand schrijft en redeneert. Ook dan onderscheidt jansen zich in gunstige zin.

  Piscator

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat figuur dat met 3 namen reageert, reageert als een verstokte moslim die alleen maar de persoon probeert aan te vallen, terwijl hij niets over de inhoud kan zeggen. Ik heb geen Hans Jansen nodig om zelf tot de conclusie te komen dat de islam een afschuwelijk totalitair, intolerant, dogmatisch en hypocriet geloof is. De feiten en ook jij met je 3 nepnamen bevestigen het gelijk van de islam-critici, zoals o.a Hans Jansen. Moge Hans Jansen nog vele interessante stukken scrhijven over de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kinderbijslag na het 2e kind afschaffen.
  Geen uitkeringen meer exporteren naar het buitenland.
  Inkomenseisen voor het halen van een huwelijkspartner uit het buitenland aanmerkelijk verhogen.
  Maximum eisen stellen door woningbouwcorporaties aan het aantal mensen in een woning.
  Met dit soort maatregelen beperk je de immigratie en de groei van het aantal "Kosovaren".
  De Serviers hebben hun met hun afwachtende houding het noodlot over zich afgeroepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Piscator

  Er waren vele moslims die al aangaven dat er geen reactie zou komen ver voor Hans er iets over zei, die mensen zij dus volgens jou logica nog grotere specialisten als Hans?

  @ Rudolf.

  Heel grappig dat jij mij eerst wegzet als verstokte oude moslim en mij vervolgens verwijt dat ik Hans te persoonlijk aanpak.
  Maar di is eigenlijk ook precies het trieste niveau wat ik verwacht bij aanhangers van Hans.

  Als Hans zo goed is zou ik bijdeze Hans willen uitdagen voor een debat met als onderwerp de verzen van de koraan waar hij het altijd over heeft.
  Dus de verzen over:"dood hen waar je ze ook vind".
  Ik zal persoonlijk de hoogste authoriteit op dit gebied van de wereld naar Nederland halen als Hans bereid is om dit debat openlijk te voeren.

  Dus ik hoop dat Hans mee leest en instemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. http://www.youtube.com/watch?v=W9YkSXSLv8g&feature=PlayList&p=79D862CBF5AEFB19&playnext=1&playnext_from=PL&index=28

  Hier de vooruitziende blik van Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Moet de regering en eventueel andere instanties dit niet weten?

  Dan kunnen ze misschien beleid maken om de aanhangers van deze fascistische ideologie te weren? Of zeg ik nu iets raars?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Ik zal persoonlijk de hoogste authoriteit op dit gebied van de wereld naar Nederland halen als Hans bereid is om dit debat openlijk te voeren."

  Heeft die hoogste autoriteit laatst nog kritiek geuit op degenen die Maleisische kerken in brand hebben gestoken? Heeft die hoogste autoriteit laatst nog zijn afschuw uitgesproken toen in Nag Hammadi Egyptische christenen vermoord werden? Heeft die hoogste autoriteit het ooit op genomen voor mensen als Ayaan Hirsi Ali, die het risico lopen vermoord te worden omdat zij uit de islam zijn getreden?

  En wat nou hoogste autoriteit? Iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt kan zien dat de Koran oproept tot geweld. De mohammedanen die zeggen dat de Koran niet tot geweld oproept, en helemaal degenen die dit op een manier kunnen brengen die voor veel mensen overtuigend zou zijn, zijn de allergevaarlijksten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Pietlut, hans en ...

  "Ik ben in vele arabische landen geweest"

  En? Bovendien zijn slechts SA en de Golfstaten 'Arabisch'.. Egypte, Marokko, Libanon, Irak, Palestina zijn dit niet. Integendeel:

  "The Egyptians considered themselves to be a Hamitic people, unlike the Arabs who are Semitic. The Hamitic people comprised the Egyptians, Nubians (Sudanese), Abyssinians (Ethiopians), Somalis. and Masai (inhabitants of Kenya and Tanzania). The ancient civilization of Egypt is not referred to as the Arabian civilization of ancient Egypt, nor are the pharaohs referred to as Arab kings.

  The Arab character was imposed only after the Arabs overran Egypt in 639-641 C.E. It was the Arabs who gave the name Copt to the Egyptians. The word Copt is an English word taken from the Arabic word Gibt or Gypt. The Arabs after their conquest of Egypt in 641 A.D. called the indigenous population of Egypt as Gypt from the Greek word Egyptos or Egypt.

  The Greek word Egyptos came from the ancient Egyptian words Ha-Ka-Ptah or the house or temple of the spirit of God Ptah, one of the major ancient Egyptian Gods. The word Copt or Coptic simply means Egyptian, however the Muslim population of Egypt now calls themselves Arabs. In contemporary usage, the word Copt or Coptic refers to the Christian population of Egypt.

  How the Jihadis vandalized this ancient land and wiped out Christianity as well as the ancient culture of Egypt – leaving only the massive Pyramids and the Sphinx as mute witness to the glory of Egypt before it was vandalized by the Arab Muslims".

  Hetzelfde voor christen Libanon, Irak en Syrië. slechts veroverd door Arabieren als Koran infiltranten.

  "en ik merk dat jij vooral gebruik maakt van het feit dat vele andere lezers hier dat voorrecht niet hebben gehad."

  Ik ben in Jordanië, Libanon, Syrië, Maleisië, Turkije, en Indonesië geweest, nog vergeten Afghanistan en Iran.

  "Je klopt inhoudelijk van geen kant"

  Dit zeggen alle moslims zonder bewijzen te kunnen geven die kloppen; en verwijten elkaar hetzelfde 'jouw Koran klopt niet, die van mij klopt wel' waarom moslims elkaar vermoorden,d'een die d'ander verwijt in een andere Koran te geloven, met weer anderen moslims die overtuigd zijn dat zij de ware moslims zijn, vermoord worden als niet-moslims w.o. Sufis.

  "en je zaait angst bij de bevolking"

  De grootste haatzaaier is Koran/Mohammed/hadiths gevolgd door wereldwijd moslims zelf

  Bewijs het tegendeel 'moslim'!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ 3 namen
  Ik ben veel in landen als Saudie en Jemen geweest. En Hans Jansen is dan nog mild als ik zie wat daar gebeurt en hoe ik behandeld werd. Is Hans Jansen daarmee voor jou gelijk een 1e klas arabist ???

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Pietlutje, en..en...

  Er staat meer dan zat Jodenhaat und Vernichtung ook voor hen specifiek in Koran en hadith om Koran Mein Kampf te kunnen noemen, daar doet 'verbeterde uitleg door betere experts dan Hans Jansen' van een sura niets vanaf.

  Koran/Mohammed uitgevoerd wordt door Jodenhaat rakelende Moslims niet alleen op videos op internet, maar in heel Europa, 'waar gij hen zult vinden', moslims wereldwijd.

  Koran ligt voor het eerst in de geschiedenis van Islam op de snijtafel van Westerse intellectuelen w.o. Arabisten, theologen en wetenschappers.

  Een theoloog en arabist schrijft:

  "..it's even more ironic than that. I'm sure you know of the Koranic refrain about "in paradise there is shade". The term "shade" in English is a throwback to Greek drama, where those in Hades under the earth, go when they die. You are called a "shade" when you live there post-death.

  Adding to this irony, is the Biblical explanation that Hades is divided into compartments, one of which is called "paradise" (loan word from the Persian), where all the believers in Adonai (God, in Bible) went. In Luke 16:20 ff you see a conversation between Abraham and a guy in another compartment, "Torments", which is for the unbelievers. Louis Segond has a good account of it in French, if you prefer French. I don't know if the Arabic is good. English is not bad.

  Topping all this off, is the fact that at the Ascension of Jesus the Christ in His Humanity, OUT of Hades (where He went for the three days and nights), is a triumphal procession, leading out EVERYONE in "paradise", so that now it's empty. This is deftly summarized in Ephesians 4:8-9, quoting the Old Testament prophecy about it (hard to tell that, in English).

  The point Paul is making: that once Christ was completed in His Humanity to be the Mediator for mankind, no one stays under the earth, but goes to heaven. So all those Old Testament believers in God went up with Him, when He ascended into Heaven. So any believer dying post-Ascension, doesn't get stuck under the earth, but goes straight to heaven. Idea that the entire mechanism for relating to God UPGRADED due to Christ. That's why there is a New Testament, which UPGRADES the old. That's why Christians don't follow the OT rituals, there are upgraded versions of spirituality now, all 'housed' in a thinking pattern to copy: Christ's.

  So paradise is EMPTY now. Indeed, there is "shade", it's DARK. But of course "Torments" is full of fire, so you can SEE the DARK "paradise" now. So indeed, "in paradise there is shade", as the Koran states: and those who can see it, are NOT there.

  That's a superhumanly clever way of telling you that if you believe in the Koran you will go to hell.

  What human would be able to comprehend all of Greek literature and the Bible's doctrines on how Christ upgraded the OT, in order to make such clever "shade" ayahs? Muhammed wasn't that smart. I can't think of a Christian at the time (or even now) who could easily understand that wordplay. I didn't get it either, though for 35 years, I've been taught Bible in Hebrew and Greek (pastor just does it that way). So a demon helped write at least these phrases in Koran: of that, I'm now convinced.

  Classic example of Koranic double-speak. I'm dying to see if the Arabic is as taut a satire, as the English translations of it by Muslims. Am investigating that, now."

  Tegen moslims die denken dat wij 'de Koran/Mohammed/hadiths niet begrijpen' zeggen wij 'mispoes!'.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Laat 'Anoniem' in feite Annabeth. Excuses

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ontzettend flauw om hier met een video uit 2001 aan te komen zetten over iets waarvan Jansen allang ruiterlijk heeft erkend dat hij op dit punt tot een ander inzicht is gekomen.
  Voortschrijdend inzicht heet zoiets.
  Maar ik begrijp hier uit dat moslims met de wijsheid in pacht geboren worden. Laat dat wonderlijke gegeven nu net het onderwerp zijn wat Jansen onderzoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Die uitdaging voor een debat: dat doen we graag. Alleen, dat debat is allang en al vele malen gehouden, zie de vakliteratuur. Maar het gaat onze vijanden er ook niet om dat wij de waarheid over hen ontdekken, nee, integendeel, ze willen de waarheid over de kwaadaardige aspiraties die er zo hier en daar gekoesterd worden, reduceren tot 'een mening'. Dat is voldoende, wat het verwart en verzwakt ons. Het voorkomt dat de toekomstige slachtoffers alert worden. Mijn onkunde is trouwens alleen al afdoend aangetoond doordat ik niet begrijp wat reizen en verblijven in de Arabische wereld met een en ander te maken geeft. Tot slot: Waar staat die goudpot eigenlijk? Met een groet van onder de palmbomen van Californie, HansJansen
  ps: De details van het debat kunt u met mijn impressario regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Piet,Jan en Hans

  Haha..een oproep voor debat ?

  Goede opening om Prof. Hans Jansen een 3e rangs Arabist te noemen ? Ook nog wat over de kleur van Geert Wilders zijn haar te vertellen ?

  Maar... Internet is een prachtig podium voor debat ?

  Zo zeggen . brandt maar los... of moet je eerst, je grootje er bijhalen ?

  Helaas.. dacht het al.. Piet,Jan,Klaas..heeft niets te vertellen.

  Pete,
  Thailand (onder de palmbomen)
  (en die al vele debatten met moslims voorbij heeft zien komen, en nooit, maar dan ook nooit iets vruchtbaars heeft zien doen opleveren. Altijd weer die smoes van "je weet niets van de islam" nooit rechtstreeks antwoord geven.. altijd weer over iets anders beginnen, als moslims in het nauw worden gedreven) Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Helaas nog geen reactie van Hans .

  Wat betreft de die video uit 2001. Iemand hier had het over het feit dat Hans zo'n vooruitziende blik had. Er blijkt dus dat hij totaal niet wist waar hij het over had, en ondertussen iemand die wel wist waar hij over sprak probeerde te kleineren.

  Een debat voeren op internet gaat niet, teveel simpele zielen gaan dan mee lopen roepen zonder enige inhoudelijke kennis.

  Ik maak ook geen geintje, als iemand het mailadres heeft van Hans zal ik hem netjes een persoonlijke uitnodiging sturen voor een debat,en zal ik met hem de voorwaarden overleggen,ik zal de uitkomst dan hier bekend maken .

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het beste zou zijn dat allen die Allah en de valse profeet Mohammed aanhangen teruggaan, die geesten der duisternis zitten in al die mensen Moslim's .Als er 1 charismatische extremistische Moslim figuur opstaat, moet je opletten, lopen ze ALLEMAAL achter hem aan.Trouwens waarom zeggen christenen uit Egypte bijvoorbeeld dat Allah Jezus is, dat zijn geen ware christenen, maar zwaar afvalligen die in het Rooms-katholisisme beneveld zijn!Zij dienen 2 heren!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Annabeth, 15 jan. 00.14

  welke theoloog/arabist is dit? waar kan ik meer van deze tekst vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Iedereen moet PVV stemmen, of je moet je cultuur en geloof willen inruilen voor een Moslim regime, want dat zal gegarandeerd GAAN GEBEUREN als wij NU niet allemaal serieus ten strijde trekken voor ons geloofs(leven).
  Onze politici zijn veelal blind, Geert nog niet!
  GA ook allen naar de Rechtbank 20 Januari, met spandoeken a.u.b, zorg dat je opvalt zodat het via de media naar 16 miljoen Nederlandse huiskamers gaat, om die slapenden ook goed wakker te schudden!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ben ik nou raar in mijn hoofd geworden, of lees ik hier eerst en uitdaging tot debat, daarna de aanvaarding van die uitnodiging, en daarna op schrille triomfantelijke toon de bewering dat Janssen bang is en dat debat uit de weg gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. piet,klaas ,sjaak15 januari 2010 om 11:08

  Dat zie je fout. Je ziet een uitdaging en vervolgens aan laffe reactie onder"anoniem"" van vermoedelijk Hans Jansen die zich wijselijk verschuilt achter zijn impressario.

  Ik wil graag van Hans een mail adres waar ik direct met hem kan overleggen over het debat.

  Zo moeilijk is dat toch niet?

  Ook ben ik bereid om hem in persoon te ontmoeten om afspraken te maken over dit te voeren debat.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @ kees,bil,sjoerd zei...

  Een openlijk debat met een mohammedaan is onmogelijk. Mohammedanen weten zich namelijk gesteund van een ultra-gewelddadige achterban. Openlijke kritiek hebben op het mohammedanisme is niet mogelijk. Degenen die openlijk kritiek hebben op het mohammedanisme krijgen namelijk te maken met geweld.

  Zelf zou ik nooit in debat gaan met een mohammedaan. Ik blijf namelijk liever leven. Het enige dat ik kan doen is afstand nemen van de immorele mohammedaanse ideologie.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. "Trouwens waarom zeggen christenen uit Egypte bijvoorbeeld dat Allah Jezus is, dat zijn geen ware christenen, maar zwaar afvalligen die in het Rooms-katholisisme beneveld zijn!Zij dienen 2 heren!"

  Nee, hoor, want Allah is het Arabische woord voor God. En zowel bij katholieken als bij orthodoxen is Christus God. Een Arabische katholiek zou dus over Jezus dat hij waarlijk mens en waarlijk Allah is.

  Juist omdat Allah het algemene woord voor God in het Arabisch is zou je kunnen spreken van de Allah van de mohammedanen, als de Allah uit de Koran wordt aangeduid.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. piet,klaas ,sjaak zei...

  Wat denkt u? Het publiceren van een onschuldige tekening kan er al toe leiden dat er een moordenaar zich toegang tot je huis wil verschaffen!

  Aan de vruchten kan men de boom herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Op de website van Hans Jansen staat zijn e-contactadres, plus de contactgegevens van dat impressariaat. Over hoeveel meer informatie wil de uitdager tot het debat beschikken om Janssen een bericht te kunnen bezorgen? Zou het kunnen dat de uitdager zijn identiteit niet wil prijsgeven, ook niet aan het impressariaat waarachter Janssen 'zich verschuilt'? Want anoniem iemand tot een debat uitdagen, dat is toch vrij lastig. Jammer, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @ Ad

  a.u.b.:

  http://www.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=50049&postdays=0&postorder=asc&start=45

  see nov.22 'Jezus' op het oude forum enorme lange en intense discussies met denk ik een andere theoloog, maar alang geleden.

  Verder dit behouden dat hij mij zond: If you're interested in a more detailed explanation, I put it in http://www.geocities.com/brainout1/LordvSatan5.htm#Lake.

  Forum: 'khateeb, you're right. I get it now. Basically what happened, was this: Rome and Persia fought over the holy land for the better part of six centuries, thus displacing many Jews who fled into what is now called Saudi Arabia. By 610AD, they were at it again, this time Persia would shortly win (in 614), only to be knocked out again by Rome in 630AD.

  Aan mij: "Halsall's Medieval Sourcebook site at Fordham University has contemporary reports at that time. Additionally, Sir John Glubb "Pasha" noted the odd timing of Muhammed's rise when Rome and Persia had knocked each other out.

  Yeah, if all those Jews fled to Saudi Arabia and Satan's objective is to wipe out world Jewry, then of course someone in that area must arise to do the job. Up jumps Muhammed (or someone history has since dubbed with that name).

  That accounts for the competing-with-Jews-and-Christians theme of the Koran. For a lot of Christians who truly wanted God, would have been persecuted by both Rome and Persia, as the Jews would have been. While it's true that both Rome and Persia offered to rebuild the Temple (you can verify that on the internet), neither followed through on the promise, which suggests it was a ruse to find out who the potential rebellers would be. Smart people fled.

  At this time, you had to be a rich person or a monk to get your hands on a full manuscript of Bible; between Rome and Persia, Bibles were being destroyed or confiscated. So both Judaism and Christianity existed mostly based on what people could remember. There wouldn't have been many manuscripts available to check what Muhammed said, though there would be some. Question is, were they good manuscripts, or bad ones.

  Still, the anti-semitic bent of the Koran would be explained by an underlying purpose of further persecution, but I'd call it demon-inspired.

  http://www.investigateislam.com/english/index.php/Teachings-in-the-Quran/10-Reasons-Islam-Is-Not-From-God.html is a really good site on how one can tell God didn't write Koran. So the "sign" (ayah)that Muhammed delivered, was the Koran itself -- yeah, a sign of satanic authorship, thus proving there's a real God, the God of the Bible, and Muhammed is not His Messenger.

  I think there are copyright laws prohibiting you from copying the Halsall's historical documents' text into the forum, but you can post the links. The material is really significant to your continued theme of showing what Islam was like:

  From 1772, complaint that Jews were too 'equal': http://www.fordham.edu/halsall/jewish/1772-jewsinislam.html
  Monk and Moslem debate before Sala Al Din (even if this is a mere story rather than a chronicle, it shows what was known at the time):
  http://www.fordham.edu/halsall/source/christ-muslim-debate.html

  Poems the Monk is talking about when he relates the story of the god Al-Akhbar, poems which hung in the Ka'aba:
  http://www.fordham.edu/halsall/source/640hangedpoems.html

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @ Doegewoon die verdwenen is maar niet anderen over 'drie goden ja/nee'. Lees hoe doegewoon's 'interpretatie' volledig fout is. Deze de enige juiste verklaring mogelijk:

  "Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: "Allah is Eén der Drie. Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen"

  'Eén der Drie' betekent dat Katholieken in de 'Drie-Eenheid' geloven: 'Vader-Zoon-de Geest' als onverbrekelijke EENHEID, één GOD vertegenwoordigd door:

  1: De Zoon/Jezus-Christus de Messias/Verlosser, die als mens geboren:
  2: 'uit de Vader/GOD voortkwam', daarmee eenheid was en blijft, en onverbrekelijk verbonden is met
  3: 'de Geest' als intellect, spiritualiteit, inspiratie.

  Deze eenheid onverbrekelijk Vader/Zoon/Geest betekent dat Jezus-Christus uit zowel Vader/Geest geboren werd, GOD is.

  2) Koran zegt: katholieken die zeggen 'Allah is een der drie' ongelovigen zijn want: 'Er is geen God dan de enige God' en dat is 'Allah'.

  3) 'en indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen'

  'Allah' zegt hiermee: 'katholieken zijn ongelovigen en leugenaars' en als zij niet ophouden 'leugens te verspreiden zullen zij smartelijk gestraft worden'

  WAUW! Katholicisme was ten tijde van Mohammed zeer zeker het machtige Rome van de Paus die een edict uitvaardigde in 325 (?) met: 'de Drie-Eenheid is onverbreekbare waarheid', juist omdát sommige christenen daarvan afgeweken waren, of disputeerden.

  'Allah' zegt dat katholieken/de Paus liegen', slechts IK ben de enige God.

  'Allah' het Katholicisme probeerde af te schaffen, wat ik al wist, maar niet begreep dat katholieken 'infidels' zijn. Hahaha!

  Als ketterij van het N.T., Koran punt na spiritueel hoogtepunten in het N.T. afkraakt, beledigd, vernederd, verdraaid; en beloofd 'christenen te zullen vernietigen' omdát zij in Jezus-Christus/MESSIAS/GOD geloven.

  'Jezus'geconfisceerd 'profeet in Koran' werd, wel 'terug zal komen aan het einde de tijden', maar niét als GOD de Verlosser in het Nieuwe Testament.

  'Jezus' 'vereren wij ook' zeggen moslims maar als de door Koran verstoten Jezus-CHRISTUS/God/Messias van christendom, hun Godlastering van Christus.

  Als weer een reden waarom ik niet geloof dat Koran GOD is, want wat had 'Allah' van christenen te vrezen? Ook christenen/katholieken geloven in YHW in het O.T., 'Allah' zegt YHW te zijn, Koran'de verbeterde afsluiting van N.T. en O.T.

  De werkelijke reden is dat die christenen Mohammed's bekeringsdrang in de weg stonden. Volgens zeggen Mohammed 'een brief schreef/liet schrijven aan de Paus' om hém te bekeren tot Islam (Haha!).

  Echter Christus N.T. juist verbeteringen brengt, die de Koran claimed maar daarin faalt.

  Ketterij van N.T., Mohammed copy-cat maar toch niet Jezus-Christus nadoet, Mohammed ook 'door de duivel verleid werd in de woestijn', maar wél aan die verleidingen bezweek door veelwijverij, oorlogvoeren, seculiere macht in het Kalifaat, volledig tegenstrijdig met Jezus-Christus. Ook Mohammed 'naar de hemel ging', alhoewel 'in een droom op een wit paard'; óók, maar slechts een paar, 'wonderen deed' w.o. 'water uit zijn vingers laten stromen voor hen die dorstig waren', wat relateert aan het vermeerderen van wijn door Jezus-Christus.

  Ook de liefdadigheid onder moslims komt uit het Nieuwe Testament.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @piet,jan, hans

  Zou u mij kunnen vertellen wie die hoogste autoriteit wel mag zijn die u hier naartoe wilt halen om met Hans Jansen te debatteren?

  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Dank je Annabeth voor je uitgebreide informatie, Ad.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. piet, bill ,sjaak15 januari 2010 om 18:21

  De hoogste autoriteit op dit gebied is Dr Yusuf al Qaradawi.

  Waarschijnlijk zal Nederland hem de toegang tot Nederland ontzeggen omdat vrijheid hier nu eenmaal selectief geldt.

  Maar we kunnen met zijn instemming vele sprekers uitnodigen die allen inhoudelijk de vloer zullen aanvegen met dhr Jansen.

  Ik hoop dat dhr Jansen reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ja, Piebillsjaak,

  alles heeft zijn grenzen in het ondermaanse. In het paradijs gaat het anders maar hier op aarde moet je soms vrijstaten afschermen voor vrijheidsvijanden. Maar nog niet iedereen in di vrijstaat heeft dat door... te veel vrijheid gewend en geen contact meer met er voor te moeten vechten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @ Mohammed,Mohammed,Mohammed

  "De hoogste autoriteit op dit gebied is Dr Yusuf al Qaradawi.

  Waarschijnlijk zal Nederland hem de toegang tot Nederland ontzeggen... "

  Hahaha!U weet waar die gast voor staat, waarom u bang bent dat hij Nederland niet in mag!

  "omdat vrijheid hier nu eenmaal selectief geldt"

  Hahaha! Dit uit de mond van een moslim met een 'heilig boek' dat hem als moslim noch anderen vrijheid gunt. Bovendien censuur en nog wat aan "onvrije" ellende bestaat in álle Islamitische landen.

  U zelfs, levenslang opgesloten, de gevangene bent van Koran/Mohammed.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @ piet, bill ,sjaak zei...

  Heeft Dr Yusuf al Qaradawi zijn afschuw uitgesproken naar aanleiding van de kerkebranden in Maleisie en de moorden op de koptische christenen in Nag Hammadi? Heeft deze Dr Yusuf al Qaradawi de doodsbedreigingen tegen Ayaan Hirsi Ali veroordeeld? Heeft deze Dr Yusuf al Qaradawi zich tegen het stenigen van overspeligen uitgesproken?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. "De hoogste autoriteit op dit gebied is Dr Yusuf al Qaradawi."

  Ik heb uw hoogste autoriteit gegoogled en gelezen over de opvattingen van deze man en ik kan u zeggen dat zelfs de eerste de beste rioolrat voor mij een hogere autoriteit vertegenwoordigd dan deze volkomen immorele en kwaadaardige man.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @ 1,2,3

  Moslims denken niet na; en begrijpen hun Koran niet, ook jouw Dr. 'gast' niet. Keer op keer slaat mij brein door als ik de tegenstrijdigheden en idiotie lees in Koran.

  Leuk voor Joden is dat uw 'gast' de koninging van SHEBA, Joodse uit THORA, confisceert als voorbeeld moslimvrouwen; er kennelijk zelfs niet één moslimvrouw bestond noch bestaat die hij als voorbeeld aan kan voeren:

  "It is not in vain that the Holy Quran tells us the story of a woman who led men wisely and bravely and made her people fare the best end: it is the Queen of Sheba, whose story with Solomon is told in Surat Al­Naml...[34]

  Gestólen uit Thora van de Joden 'niks aan de hand'.

  Hier komt de aap uit de mouw: Doctor Al-Qaradawi: "He was a longtime member of the MUSLIM BROTHERHOOD"

  Hij is kennelijk dik bedekt met de heftig conservatieve lijn van Tariq Ramadan.

  Niet te geloven wat hij verder schrijft:

  "Islam does not prohibit Muslims to be kind and generous to peoples of other religions"

  Lachwekkend om wie ook denken te mogen vertellen voor wie zij wel/niet vriendelijk en genereus mogen zijn!

  Koran schrijft: 'maak geen vrienden met christenen en Joden'.

  neerbuigende 'tolerantie':

  "even if they are idolaters and polytheists,..."

  is het Islamitisch kastensysteem voor andere religies.

  Nu gaat hij echt de fout in:

  "...Jews and Christians, have special regard,The Qur'an never addresses them [christians and Jews] without saying, "O People of the Book" or "O You who have been given the Book," indicating that they were originally people of a [!!!] revealed religion"

  Sure! Koran: 'Oh ye people of the book thou shall be burned in my ovens'. "christenen zullen in het vuur branden' en (lees beneden) 'kill every Jew'

  Tegenstrijdige Koran.

  Opmerkelijk is zijn: 'people of a (!) revealed religion.'

  'a religion'. Hij ontkent dat Koran (behalve suras) gestolen werd uit juist de 'revealed religion' THORA/O.T. met als gevolg N.T., dé originele Boeken zijn.

  "..We enjoined on Abraham, Moses, and Jesus ...(Qur'an 42:13) [27]"

  Hoe kan de Koran zeggen 'christenen behoren tot 'the revealed book' en tegelijkertijd Christendom afschaffen; en christenen beloven "vernietigd te zullen worden omdát zij christenen zijn'?

  'Jesus is profeet', hij zegt dat christenen bestaan maar zónder Christus, geen christenen/Christendom.

  Klopt niks van Koran.

  Meer nonsense: "Jodenhaat bestaat 'since Zionisme' is een regelrecht leugen!!!

  "During the same interview, he stated that relations between Muslims and Jews only became strained with the emergence of Zionism and the establishment of Israel. He further stated that "Muslims are against the expansionist, oppressive Zionist movement, not the Jews."

  Dan zijn moslims het niet eens met Koran/Mohammed/hadiths.

  "However, Qaradawi has also made statements that critics charge are explicitly anti-Semitic...

  "Oh Allah, take your enemies, the enemies of Islam. Oh Allah, take the Jews, the treacherous aggressors. Oh Allah, take this profligate, cunning, arrogant band of people. Oh Allah, they have spread much tyranny and corruption in the land. Pour Your wrath upon them, oh our God. Lie in wait for them. Oh Allah, You annihilated the people of Thamoud at the hand of a tyrant, and You annihilated the people of 'Aad with a fierce, icy gale. Oh Allah, You annihilated the people Thamoud at the hand of a tyrant,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_al-Qaradawi

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @ annabeth,

  Hier is meneer Dr. de hoogste autoriteit aan het woord.

  Kijk en huiver...

  http://www.youtube.com/watch?v=HStliOnVl6Q

  BeantwoordenVerwijderen
 50. nou annabeth , moet dus geen probleem zijn voor Hans Jansen om met hem of 1 van zijn leerlingen in debat te gaan.
  Misschien kan Hans jou wel gewoon sturen. OP het podium in een debat is knippen en plakken wel moeilijk, en je kan ook geen youtube afspelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. @ Anoniem

  Inderdaad, zijn naam kwam mij al bekend voor omdat ik die videos eerder zag.

  Een griézel!

  Weten wij wie 1,2,3 als 'super geleerde op zijn gebied' naar Nederland uit wil nodigen; en waarom hij zei 'misschien mag ie er niet in omdat vrijheid van meningsuiting hier selectief is'.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @ piet ,jan ,hans zei...

  Waarom zouden fatsoenlijke mensen in debat moeten gaan met een voorstander van massamoord die dolgraag zelf een massamoordenaar zou zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @ Anoniem

  Kijk vooral baar TOPS:

  Wafta Sultan op video geeft dezelfde engerd een veeg uit de pan:

  http://www.youtube.com/watch?v=0XggTTnXfSI&feature=fvw

  BeantwoordenVerwijderen
 54. @ 1,2,3

  Hans Jansen zou gek moeten zijn om met zo'n idioot en griezel in debat te gaan.

  Koran/Mohammed klopt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @ annabeth,

  Geweldig! Een vrouw met veel moed en moraal. Voor haar buig ik eerbiedig. Een voorbeeld voor alle Arabische vrouwen.

  Ze spreekt een mooi Arabisch. Niet die massamoordverheerlijker maar Wafa Sultan zou met Hans Jansen in debat moeten gaan. En dat debat zou Al Jazeera dan prime time moeten uitzenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @ persoon met de vele namen, ben jij Anita?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @ Anoniem

  Ook deze van haar is briljant:

  http://www.youtube.com/watch?v=xohIzs6xvfE&feature=related

  Wafta Sultan is een Wereldvrouw; en zo scherp en sterk in haar ongezoute monoloog (grin) als 'interview'.

  Zij en Hans Jansen zeggen hetzelfde. Zou Tariq Ramadan een goed pak op zijn donder kunnen geven.

  Jammer dat zij geen getuige voor Wilders kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wafta:

  http://www.youtube.com/watch?v=viIFnTlv3VE&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Nou nodig Wafa uit dan. Je plaats hier leuke video's van d'r.
  Dit zijn monologen en das nou juist wat niet eerlijk is.
  IN een debat zou je geen punt over houden van d'r hele riedel omdat het inhoudelijk niet klopt.

  Beetje hetzelfde als Hans wanneer hij gaat freewheelen door de koraan.

  Een debat tussen Hans en Tariq zou ook heel goed zijn.

  MIsschien dat Hans hier wel mee akkoord wil gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @ 1,2,3

  "Nou nodig Wafa uit dan."

  Zou heel bijzonder zijn haar in Nederland te horen, maar ja zal niet naar Nederland willen vliegen voor één debat met Hans Jansen. En waar; en wie betaalt haar onkosten?

  Reken er maar op dat zij, intellectueel, haar monologen scherp kan onderbouwen. Zij krijgt elke dag doodsbedreigingen; een moedige vrouw met een missie.

  "IN een debat zou je geen punt over houden van d'r hele riedel omdat het inhoudelijk niet klopt."

  Vergeet dat maar; en slechts jouw bevooroordeelde opinie, precies waarom Islam al eeuwenlang intellectueel stilstaat om redenen die zij noemt.

  Minder (!) dan 2% in Islamitische bevolkingen in het MO lezen één boek per jaar;ontelbare miljoenen moslims zijn analfabeten; censuur in Islamitische landen is normaal, kritiek op Koran/Mohammed volledig verboden en strafbaar, waarom schrijvers en anderen vermoord werden anderen, ook literaire auteurs zwijgen; er in het hele MO per jaar minder boeken gepubliceerd worden dan in Spanje.

  Bevolkingen in landen in het volledig harnass van Koran/Mohammed onder 'sharia', w.o. het strafrecht, leven onder theologische dictatuur, in stand gehouden door die regeringen en mullahs/imams óm macht te houden over die bevolkingen. God is gevaarlijk daar wij die misbruikt (!) wordt als dictatuur zoals in Islam. Dát Koran/Mohammed dictatuur mogelijk maken betekent al dat die niet kloppen, niet het beste willen voor mensen.

  'Allah' is een liefdeloze 'god', die slechts liefde kent op voorwaarde 'heb MIJ lief, doe wat ik zeg, want anders ga ik jouw eeuwig verbranden, 'en zal jouw huid keer op keer vernieuwen opdát je opnieuw zult branden'. is een medogenloos wrede god die dan zegt 'ik ben vergevingsgezind'.

  Is liefde op voorwaarde onder gebruik van chantage dat jij en ik nooit zouden accepteren van wie ook: 'heb mij lief want anders ga ik je vermoorden'.

  Dát het verboden is afvalligen te worden deugt niet; en is lachwekkend omdat niemand gedwongen kan worden wel/niet in God te geloven 'Allah is alwetend', behoort tot de politieke Islam als seculiere dictatuur 'in naam van Allah', per definitie van 'God' is gevaarlijk omdat ook moslims zeggen die 'boven alles staat', waarom de Mo B's en mensen kelers zich niet schuldig hóeven voelen; en het moorden doorgaat dóór het gebod in Koran 'verdedig mijn Koran en afgezant', jihad.

  "tussen Hans Jansen en Tariq zou ook heel goed zijn."

  Aan jouw om Hans Jansen te vragen, zijn e-mail staat op zijn website.

  Tariq is altijd al 'double faced' geweest, wij kennen zijn refreinen al lang 'stenigen nog maar even uitstellen'. 'Moslims hoeven niet te integreren maar assimileren'waarmee hij moslims aanraadt APARTHEID te zijn in Europa dat zo enorm veel te bieden heeft intellectueel en cultureel, waar moslims APARTHEID zeggen buiten te willen staan; en ook om deze redenen hier niet thuis horen in Europa, waar zij in hun Islam enclave leven, dit aan ons laten weten en dan tóch 'respect' verwachten terwijl zij éisen stellen voor hun Islam, kán niet goed gaan omdat moslims Europeanen en hun cultuur schofferen én de Islamitische cultuur regelrecht tegen die van Europeanen indruist.

  Koran/Mohammed/hadiths dé belediging voor Europeanen zijn; en gevaarlijk zoals wij reeds ondervonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Mensen als Wafa moeten ook altijd aankomen met oude verhalen waarvan ze de rbon eigenlijk niet erkennen maar uiteindelijk wel uit quoten.

  De actuele terroristen hoor je haar niet over.

  Hier nog een wat neutraler persoon om met wafa te debatteren

  http://www.youtube.com/watch?v=249JaIaubVw&feature=PlayList&p=9D42587A725B86CB&playnext=1&playnext_from=PL&index=3

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @ 1,2,3

  "AMSTERDAM - De Egyptische blogger Abdel Kareem Nabil (24) heeft dinsdag een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich bevestigd gezien door het hoogste Egyptische hof van beroep. Nabil zou de islam en de Egyptische president Mubarak beledigd hebben...."

  'beledigde Islam'

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1330705.ece/Weer_vier_jaar_cel_voor_Egyptische_blogger

  "NAIROBI - Zeker vijf mensen zijn in de Keniaanse hoofdstad Nairobi om het leven gekomen tijdens ongeregeldheden die uitbraken tijdens een protest van aanhangers van ‘haat-imam’ Abdullah al-Faisal. Dat meldden de BBC en twee toonaangevende kranten in Kenia.

  De geestelijke, die in het verleden al vier jaar in een Britse gevangenis verbleef wegens oproepen tot moord op westerlingen, joden en hindoes, zit sinds kort achter de tralies in Kenia. De autoriteiten in dat land willen de imam uitzetten vanwege zijn ‘terroristische verleden’."

  haat predikende 'religieuze leiders' vanuit Koran 'westerlingen, joden en hindoes'

  http://www.volkskrant.nl/sport/article1338532.ece/Doden_na_rellen_Kenia_om_haat-imam

  'snuggere' kop van Al Qaida leider:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1337306.ece/Kopstuk_Al_Qaida_Jemen_gedood

  BeantwoordenVerwijderen
 63. @ 1,2,3

  Probeer te begrijpen waaróm mensen zeggen Koran/Mohammed deugen niet; en kijk vooral naar de misdadige gevolgen van Koran/Mohammed ten scherpste uitgedragen en toegepast zoals o.a. in Afghanistan, SA, Iran ... waar het strafrecht Koran/'sharia'toegepast wordt.

  Verdiep jezelf:

  a) Waaróm die Islamitische dictaturen on 'sharia' kúnnen bestaan.
  b) Waaróm mensen zeggen 'Koran/Mohammed deugen niet.

  i.p.v. jouw eigen standpunten 'probeer deze voor een debat' bevestigd te willen zien.

  Als je Hans Jansen wil uitnodigen staat er (denk ik) een speciaal contact e-mail van een bureau die dit voor hem doet. Als ik mij goed herinneren is hij al in debat geweest met Tariq Ramadan.

  Maar Tariq heb ik zelf geconfronteerd in de universiteit van Tilburg, maar hij, die wist dat ik gelijk had, zei niets; en liet de zaal moslims mij aanvallen die Tariq om de tuin leidde, die moslims niet tot orde riep, omdat ik gelijk had over Godlastering van CHRISTUS/Messias/GOD van christenen in Koran, en hem vroeg of hij zich daardoor wel prettig voelde onder christenen.

  Tariq wilde die moslims onnozel houden die zeiden 'wij vereren Jezus ook', maar dat dit niét Jezus-CHRISTUS is die onder Godlastering in Koran staat als 'Jezus' verzweeg Tariq Ramadan liever in eigen belang.

  Ook ik slachtoffer werd, zoals Al Razi, groot wetenschapper en auteur dit rond AD 700 in Perzië beschreef:

  "Wanneer de mensen in deze religie [Islam] gevraagd worden bewijzen te leveren voor wat zij zeggen de waarheid is betreffende hun religie, worden zij emotioneel, kwaad en vergieten zij het bloed van hen die hen confronteren met deze vragen. Zij verbieden rationeel denken; en proberen hun opponenten te vermoorden. Dit is waarom de WAARHEID volledig doodgezwegen en verborgen bleef."

  Al Razi over 'het mirakel de Koran':

  'Jullie moslims zeggen dat er bewijs aanwezig is en te zien van een mirakel, de Koran. Jullie zeggen: 'Wie ook dit kan ontkennen, laat hem eenzelfde schrijven'. Inderdaad, wij zullen duizend vergelijkwaardige boeken schrijven van de hand van eloquente sprekers, schrijvers en dichters, beter gefraseerd and die de zaken veel duidelijker beschrijven. Deze geven de betekenis beter weer en het rhythmisch proza is beter in meter....

  Bij God wat jullie zeggen verbaasd ons! Jullie spreken over een werk dat oude mythe herhaalt, and tegelijkertijd vol met tegenstelling staat, en geen bruikbakre informatie verschaft. En dan zeggen jullie ook nog, 'Probeer het zelf'!"

  wat ook Wafta zegt 'de Westerse civilisatie met miljarden boeken' (ondanks zwelfs gruwelijke fouten) terwijl moslims 10 eeuwen terugwijzen naar 'Andalusië' maar die wetenschappers zich baseerde op de Grote Grieken; en Islam Arabieren kennis voor het oprapen had overgedragen door Bijzantijns christendom in Constantinopel, Romeinse kennis zoals viaducten, gemeenschappelijke baden....

  Dit zegt niet dat wat Islam destijds verder ontwikkelde en uitvond niet waardevol is, maar sindsdien niet meer ontwikkelde omdat dit niet meer mocht na een verbod in de 12e eeuw, moslims zich sindsdien wel verdiepten in Koran waardoor 'interpretaties' zich bergen hoog opgestapelden, die allemaal door - subjectieve -'moslimgeleerden' als faalbare moslims geschreven zijn.

  Waardoor er tenminste een aantal Korans bestaan en een aantal 'Allah's' 'take our pick interpretatie' en Koran 'waarheid'.

  Deze link zegt hetzelfde als Wafa, echter geschreven door een intellectueel in Duitsland:

  http://hoeiboei.blogspot.com/2010/01/uiterlijk-na-de-verijdelde-aanslag-op.html

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @ mohammed, abdullah, husayn

  "IN een debat zou je geen punt over houden van d'r hele riedel omdat het inhoudelijk niet klopt."

  Die hoogbejaarde Egyptenaar zou als rechtsgeleerde natuurlijk zijn taqiya trukendoos open kunnen trekken, maar dat is verder helemaal interessant. Hij roept op tot massamoord. Hij beschouwt Hitler als een instrument van Allah om de joden te treffen. Hij zou zelf graag, ook al is het in een rolstoel, joden willen doden. Dan zijn allerlei suikerzoete praatjes ongeloofwaardig.

  "Beetje hetzelfde als Hans wanneer hij gaat freewheelen door de koraan."

  Gelukkig krijgen steeds meer mensen deze mohammedaanse truuk door. De koefr met de Mekkaverzen zand in de ogen strooien en vervolgens handelen conform Medinaverzen. Waarom neemt u, als mohammedaan, geen afstand van wat er deze maand in Nag Hammadi, Egypte, gebeurt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 65. @ annabeth,

  "'Allah' is een liefdeloze 'god', die slechts liefde kent op voorwaarde ...'.

  Nee, de Allah van de mohammedanen kent in het geheel geen liefde. Hoogstens is hij barmhartig.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. "... Hoogstens is hij barmhartig."

  wanneer dit schikt

  BeantwoordenVerwijderen
 67. GROOT ALARM!

  Bron: Telegraaf

  Het Centraal Stembureau van de gemeente Den Haag moet de partijnaam 'Stop Wilders Nu' opnemen in het kiesregister. Dat heeft de Raad van State vrijdag bepaald.

  Het stembureau had de registratie van de naam geweigerd, omdat Stop Wilders Nu de persoonlijke levenssfeer van PVV-voorman Geert Wilders zou aantasten. Dit zou in strijd zijn met de openbare orde. Stop Wilders Nu (SWN) was het daar niet mee eens en stapte naar de Raad van State. Volgens de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is een politieke groepering vrij in het kiezen van een naam om daarmee haar politieke gedachtegoed uit te dragen. Dat gedachtegoed brengt tot uiting dat de partij zich verzet tegen het politieke gedachtegoed van Geert Wilders.

  Volgens de de hoogste bestuursrechter is het gebruik van de naam Wilders in de partijnaam zonder dat de PVV-leider daar toestemming voor heeft verleend, niet in strijd met de openbare orde. SWN mag dus haar partijnaam gebruiken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart. De Raad van State voegt er aan toe dat de uitspraak niet betekent dat Stop Wilders Nu daadwerkelijk gaat meedoen aan de raadsverkiezingen in Den Haag. De partij moet nog een kandidatenlijst inleveren die voldoet aan de eisen van de Kieswet.

  'Ongelooflijk'
  Wilders reageerde verontwaardigd op de uitspraak. „Veel gekker moet het niet worden”, stelde hij. „Het is echt ongelooflijk. Als ik zoiets had gezegd, had ik al honderd aangiften aan mijn broek gehad en dito processen. Het D66-gehalte van de rechterlijke macht in dit land wordt steeds stuitender”, aldus Wilders, die niet in beroep kan gaan tegen de uitspraak.

  Stop Wilders Nu is juist „opgelucht dat de Raad van State het centraal stembureau heeft teruggefloten”. Lijsttrekker en oud-KRO-presentator Frans Schulte hoopt „dat het nu voor iedereen duidelijk is dat wij Geert Wilders op zijn gedachtegoed aanvallen en niet op zijn persoon”. De partij zegt te willen voorkomen dat de PVV in Den Haag aan de macht komt, omdat „de stad dan in twee kampen zal worden verdeeld”.

  EINDE DEMOCRATIE!

  BeantwoordenVerwijderen
 68. @ annabeth,

  Vandaar ook 'hoogstens'. Erg barmhartig dat christenen na het onderdanig afdragen van 80% van hun inkomen, hoewel zij geen enkele rechtspositie hebben en feitelijk vogelvrij zijn, van de mohammedaanse Allah fysiek in leven mogen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. abdullah, hamid, jan16 januari 2010 om 22:59

  Ik begin meer en meer de indruk te krijgen dat ik op een christelijk forum terecht ben gekomen.

  Hele vermoeiende lange stukken die van het ene topic naar het ander overspringen.

  Dit is waarom ik de voorkeur geef aan een persoonlijk debat met een debatleider.

  Ook als andere mensen bereid zijn tot serieuze debatten ben ik bereid, maar dan geen mensen als Ben Kok e.d. die enkel je tijd komen verdoen.

  Ik heb een debat gezienn van hem vorig jaar met een canadese imaam over geweld in de bijbel en de koraan,maar dat was werkelijk pure verspilling van me tijd.

  Hij begon veel belovend dat hij wel 60 geweldadige versen uit de koraan had gevonden maar quote er vervolgens 1 voor de helft.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. @ 1,2,3

  Jij bent een Islamist die in een 'debat' jouw gelijk wil halen. Maar wélk gelijk? Leg dat zélf uit s.v.p.

  Jij zegt 'christen' weblog, begrijpt dus kennelijk niet dat Godlastering (!) in, en diefstal door Koran uit de Geschriften van twee bestaande monotheistische religies, christendom/N.T. en Judaisme/O.T./Thora misdaad beteken t.o. deze twee religies.

  Er staat tenminste één fout in Koran 'Maria een godin in Christendom'.

  Ik lach om die 'geleerde' van jou die vrijelijk Koran/Mohammed 'interpertreert' zoals dat hem uitkomt, zelfs Koran tegenspreekt; en dan te keer gaat vanuit Koran tegen Joden - ons gelijk geeft.

  Koran/Mohammed verklaart ons oorlog; en waarom die vanaf het begin nooit welkom geweest zijn in Europa als Ketterij van N.T./O.T., met Mohammed slechts aangetekend als een 'valse profeet', die niet deugde om zijn veelwijverwij w.o. een kind, een moordenaar in zijn oorlogen, het slachtoffer van Saitan 'Djibriel'.

  Islam heeft ons niéts te bieden - het tegendeel opnieuw bewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. @ annabeth,

  Ja, een geleerde die eerst iedereen klem denkt te praten met drogredenenen en allerlei zalvende vredelievende passages en vervolgens zegt dat hij hoopt dat hij, desnoods in een rolstoel, joden mag doden en daarbij een gebaar maakt een geweer af te vuren.

  'Er staat tenminste één fout in Koran 'Maria een godin in Christendom'.'

  Volgen doegewoon is dat geen fout, maar gaat het om een groep niet-christelijke afgodendienaars. Hij kan, net als ik, geen buiten-mohammadaanse bronnen vinden die dit bevestigen. Heel vreemd, want deze afgodencultus is blijkbaar erg belangrijk geweest. Het heeft namelijk een prominente plaats in het Volmaakte Boek (daarover bestaat geen twijfel) dat al bestond voor de schepping van wereld.

  Wist u, annabeth, trouwens dat de Isa uit de Koran geen Jezus kan zijn omdat de Koranische Meryem de zuster van Mozes was en dus Mirjam inplaats van Maria?

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Hoi Anoniem

  "Volgens doegewoon is dat geen fout, maar gaat het om een groep niet-christelijke afgodendienaars."

  Omdat Doegewoon niet wist/weet dat de 'Drie-Eenheid' specifiek Katholicisme is, bevestigd door dat Pauselijk edict in AD 325 (?) 'Drie-Eenheid' als absotute waarheid: Vader/Zoon/Geest, 'Allah' de fout maakte: 'Vader/Maria/Geest, Maria (haha!) als 'godin in christendom' beschrijft.

  Doegewoon ook niet gegrijpt (begreep?) dat 'Jezus' in Koran Godlastering voor Christus betekent, wat ook 1,2,3 volledig van zich afschuift, moslims het vanzelfsprekend lijken te vinden dat christenen hun Godlastering van Christus accepteren, of niet begrijpen wat 'Jezus' in Koran betekent voor christendom.

  Het maakt mij niets uit wie/wat mensen wel/niet in geloven en heb aantallen atheisten als vrienden, mijn bezwaar 'Koran' is waarin de brute, volledig respectloze en gewelddadige wijze waarop twee andere religies afgeschaft worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. @ annabeth,

  Doegewoon zou hier eens naar kunnen kijken:

  Koran 4:171 heeft duidelijk betrekking op christenen. En op de drie-eenheid.

  Koran 5:73 heeft duidelijk betrekking op de drie-eenheid, ook al wordt dit misverstaan. Nergens in de Koran is er een goede weergave van wat drie-eenheid nou eigenlijk wil zeggen te vinden.

  Koran 5:116 er wordt melding gemaakt van een geloof in de Vader, de Moeder en de Zoon als een geloof van christenen.

  Doegewoon heeft geen gelijk. Als de Koran melding maakt van degenen die in de Vader, Moeder en Zoon geloven dan heeft dit betrekking op christenen. Natuurlijk bestonden er in de tijd van Mohammed ariaanse christenen die niet in de drie-eenheid geloofden, maar er zijn geen aanwijzingen dat er ooit christenen bestaan hebben die aan drie goden, namelijk Vader, Moeder en Zoon geloofden.

  In de Koran wordt er dus melding van gemaakt dat christenen zouden geloven aan drie goden, namelijk Allah, Maria de zuster van Mozes en Aaron en hun zoon Isa.

  Naar de Heilige Geest zul je in de Koran vergeefs zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Bepaalde reaguurders hier linken soms naar MEMRI-video's, in dit geval die met Wafa Sultan. Ik zelf ben niet bepaald dol op deze bron, aangezien er soms nogal wat dingen worden weggeknipt. Bij Wafa Sultan bijvoorbeeld het volgende:

  http://www.youtube.com/watch?v=AYIu72_Lb8E&feature=video_response

  Het liefst zou ik uiteraard de volledige debatten willen zien. Heeft iemand een idee waar ik deze kan vinden?

  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @ Evert Dessing,

  Wat is uw punt. Vindt u deze man overtuigend? Ik vind het vooral heel erg veel tu quoque, misleiding, gebrek aan zelfkritiek en leugenachtigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. @ Evert Dessing

  Wafa Sultan boeken en artikelen:

  http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&gfns=1&ie=UTF-8&rlz=1T4SUNA_enNL285NL286&q=books+and+articles+Wafa+Sultan

  Die ouwe imam/wat ook op video die 'Westerse civilisatie' aanvalt probeert daardoor te verdoezelen was Wafa zegt dat die, als andere zijde van de munt, juist vooruitgang betekende, terwijl de Arabische wereld intellectueel stilstond door Koran.

  2% tot minder in de hele Islamitische wereld, leest één boek per jáár; en Spanje publiceert meer boeken per jaar dan de hele Islamitische wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. "2% tot minder in de hele Islamitische wereld, leest één boek per jáár; en Spanje publiceert meer boeken per jaar dan de hele Islamitische wereld."

  In het Westen worden ook nauwelijks boeken gelezen. In Spanje worden erg veel boeken gepubliceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. @Anoniem

  Wat is mijn punt? Dat was ik vergeten te zeggen. Sorry.
  Sommige islamitische organisaties vallen MEMRI aan omdat het standpunten van lui als Yusuf Al-Qaradawi door knip- en plakwerk zou verdraaien, en omdat er een voormalig Israëlisch kolonel aan het hoofd zit (Yigal Carmon), wat voor hen het vermoeden versterkt dat MEMRI een soort zionistische propaganda-machine is.
  Zie als voorbeeld van zo'n beschuldiging:

  http://www.islamophobia-watch.com/islamophobia-watch/2009/2/7/another-memri-inspired-witch-hunt-of-qaradawi.html

  Als ik zelf een dergelijke video zou posten zou ik, om niet vanwege bovenstaande redenen te worden aangevallen, de originele ongeknipte video plaatsen.

  Vriendelijke groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Wat betreft de video waar ik naar linkte van de gast die Wafa Sultan aanviel: dit gebruikte ik enkel maar als voorbeeld van wat er was weggelaten, niets meer dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Het is altijd weer opmerkelijk weer reacties te lezen van mensen die de inzichten van de heer Jansen niet delen. Plotseling deugt de man niet, is hij onwetend, onkundig, kortom, niet serieus te nemen. Het is een inmiddels bekende kramp van bepaalde mensen die niet goed met kritiek kunnen omgaan. Inzake de islam kan je ook niks zeggen zonder dat alle moslims er bij de haren worden bijgesleept. Alsof alle moslims als een soort produkt van een lopende band afrollen. Waarom mag de islam niet op dezelfde manier behandeld worden als andere religies? Toegegeven, het Christendom in onmogelijk te vergelijken met de islam, maar men kan toch niet met droge ogen ontkennen dat er enkele fundamentele gebreken in het islamitisch gedachtegoed schuil gaan, die onmogelijk inpasbaar zijn in een democratische rechtsstaat? En dat er in de Koran toch echt passages staan die elke andere rechtsvorm dan de islamitische verbied? We mogen blij zijn dat er kritische arabisten in ons midden zijn. In de islamitische wereld zijn deze geen lang leven beschoren. Dank heer Jansen dus. Dank voor uw inzichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. " En dat er in de Koran toch echt passages staan die elke andere rechtsvorm dan de islamitische verbied?"

  De Koran is het probleem niet. Het probleem is de sjaria.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Mochten ze nu de verspreiding van de Islam aan banden kunnen leggen, denkt u dat dat kruimeldieven tegen gaat houden?

  Die gastjes die de ruit van mijn auto hebben ingetikt deze kerst, zullen eerder junks geweest zijn dan heilige gelovigaards. Toch denken zij ook dat alles hen toebehoort. Of sterker nog: denken zij niet aan de gevolgen voor hun slachtoffers.

  Die kortzichtigheid kom ik wel vaker tegen. Zowel bij die irritante kruimeldiefjes als bij types als Wuppie Wilders. Ben dan eerlijk en geef toe dat je niet weet hoe je het moet oplossen. In plaats van een ideologie er de schuld van te geven.

  Het is niet de schuld van de Islam dat er zoiets als de sharia wordt toegepast. Dat is de schuld van die cultuur. En waar zien we dat het meest gebeuren? Op die plekken die het meest te verduren hebben van buitenlandse onderdrukking. Zoals Afghanistan.

  BeantwoordenVerwijderen