Staat ons een culturele krachtmeting te wachten?

Jihadwatchsmall

Britse moslim polygamist aangeklaagd wegens bigamie

Deze zaak zou wel eens een test case kunnen worden voor de clash of cultures in Groot-Brittannië. Zal de Britse wet buigen voor sharia en polygamie toestaan op een open en legale basis in plaats van het met verhulde verstandhouding te tolereren zoals nu vrijwel altijd het geval is? Of zal men een grens trekken en zeggen dat er één wet is die van toepassing is op elke staatsburger en dat polygamie in strijd is met de grondwet?

“Man aangeklaagd wegens bigamie,” door The Asian News, 27 januari:

Een man die ervan wordt verdacht tegelijkertijd getrouwd te zijn met twee vrouwen is aangeklaagd wegens bigamie. Restauranthouder Fazlur Rahman, uit Gowers Street, Heybrook, werd dinsdagavond gearresteerd op het vliegveld van Manchester. Hem werd bigamie en een overtreding van de wet op immigratie ten laste gelegd. Naar verluidt ging de politie tot actie over toen de 42-jarige terugvloog naar de UK vanaf Lanzarote, waar hij een restaurant heeft in Fuerteventura....

Robert Spencer


Bron

Vertaling: Kees Bakhuyzen - Hoeiboei

4 opmerkingen:

 1. Onthutsende aanvulling hierop is deze tekst van Nausicaa Marbe:

  Polygamie? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vraag zou moeten zijn:
  Staat ons een burgeroorlog te wachten?

  Iets realistischer en dichter bij huis lijkt mij.
  Een nieuw Bosnië aan de Noordzee......?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles leuk en aardig, maar veelwijverij is (nog steeds) verboden. Hier, en ook in Engeland. En of dit verbod al of niet stand houdt doet ook helemaal niets ter zake in het licht van de aantasting van de maatschappij door de islam. Feitelijk heeft het aantal vrouwen of vriendinnen dat iemand heeft niet veel betekenis. Anton Heijboer had vier vrouwen en dat ging allemaal in goede orde en met bijzonder veel respect. Maar het ondergraven van de maatschappij en het achteruit hollen van de moraal is wèl van belang. Maar dat laat zich niet kennen in het aantal vrouwen dat een man heeft, of volgens de wet mag hebben.

  Feitelijk is de neergang van de maatschappij en het te grabbel gooien van de moraal en de teloorgang van de rechtstaat al in gang gezet toen er islamitisch onderwijs werd toegestaan. Dat wat men de zwaksten in de maatschappij mag aandoen, dat is van belang! De onschuldige kinderen die nu met vuile smerige praatjes worden verziekt, dat is de werkelijke test-case. Op dat punt heeft Nederland en ook Groot-Brittannië natuurlijk allang bakzeil gehaald.

  Als een wedstrijd is verloren dan kan men nog proberen om een tweede partij te spelen, om zeker te weten dat men echt heeft verloren. Maar veel veranderen doet dat niet aan de uitlag. In Nederland zijn islamitische scholen toegestaan, daar worden onschuldige kinderen verziekt. Daar is de hele maatschappij de schuldig aan. Niemand heeft dan ook maar één poot uitgestoken om die kinderen te beschermen tegen die verachtelijke theorieën die daar worden gepropageerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien een toekomstbeeld voor Bosnië aan de Noordzee?

  http://www.amsterdampost.nl/het-laatste-gewapend-verzet-tegen-de-oprukkende-islamisering/

  BeantwoordenVerwijderen