Het positieve effect van Quinsy Gario en de barbaren

Poep op de stoep, het vrouwenstandpunt van de SGP, vanaf pakweg half oktober ongecontroleerd en ongestraft knalvuurwerk afsteken… Er valt genoeg op Nederland aan te merken.

Als het Nederlandse voetbalelftal speelt, schaam ik me voor de supporters en de megalomane media die nog voor er een wedstrijd is gespeeld honderd procent zeker weten dat Nederland, hun oranje, Wereldkampioen wordt. Olé, olé, olé, olé!

Sterk vaderlandsgezind, nee, dat ben ik nooit geweest. Totdat ik zag hoe Nederlands/Turkse supporters van de Turkse voetbalclub Fenerbahce gingen rellen toen die club in Turkije landskampioen werd. Rellen in Rotterdam dus, niet in Turkije! Totdat ik zag hoe cliëntelistische politici als Ahmed Marcouch, Selcuk Oztürk en Tunahan Kuzu te werk gaan. Totdat ik merkte dat verordeningen
aangaande viervoeters in sommige stadsparken werden aangepast doordat medeburgers-van-een-bepaalde-religie aanstoot namen aan ‘onreine honden’. Totdat ik zag hoe m'n Amsterdamse buurman van ochtoonse afkomst een schaap op z'n balkon - hoe smerig - slachtte en, wat kwalijker is , z'n vrouw en dochters bedekt de straat op stuurt en dat wij die vrouwendiscriminatie in eigen groep mooi moeten vinden.

Net als dominee Gremdaat heb ik altijd een hekel aan kerstmis gehad en de sociale verplichtingen die 't met zich meebrengt. De opgedrongen gezelligheid, de opgeklopte sfeer, het verplichte volvreten. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht ooit een kerstboom in huis te halen.

Totdat ik merkte dat 'gelukkig kerstmis' of 'prettige kerstdagen' veranderde in het weinig zeggende 'prettige feestdagen'. Totdat ik merkte dat kruisjes in elke setting werden aangemerkt als ongewenste symbolen en dat kerstbomen op sommige (hoge)scholen geweerd werden. De multiculturele samenleving verdraagt Kerst in haar oorspronkelijke vorm immers niet langer.

Op de kindervrienden Sinterklaas en Zwarte Piet was ik als meisje even dol maar echt vieren doe ik 't leukste kinderfeest van het jaar natuurlijk niet meer.

Totdat ik merkte dat vuige hetzers de sprookjesfiguur Zwarte Piet voor racist gingen uitmaken en zodoende de kindervriend wilden kaltstellen, met als gevolg dat Zwarte Piet nu beveiliging nodig heeft. Puur omdat sneue figuren als Quinsy Gario de mensen langs gekleurde, raciale lijnen laten denken.

Het beroerde is dat deze discriminatie nog aanstekelijk werkt ook. Als ik nu op straat loop en een Surinaamse man tegenkom, denk ik aan Zwarte Piet, een link die ik voor Quinsy-de-beroepsgekwetste-die-nooit-vrij-zal-zijn nooit legde. Hoewel behoorlijk getergd door die malloten die een kinderfeest willen verstoren, ga ik natuurlijk niet iedere gekleurde Nederlander voor Zwarte Piet uitmaken want ik weet heus wel dat niet elke gekleurde Nederlander zich negatief door Zwarte Piet getypeerd weet.

Nee, chauvinistisch ben ik nooit geweest, maar Gario en de barbaarse apen (wie de schoen past, trekke hem aan) worden bedankt. Nu moet ik me dagelijks een weg door de hondenstront banen, kom ik om in de chocolade Zwarte Pietjes (nee, ze zijn echt niet lekker), heb ik op 6 december reeds een kerstboom in huis, hangt er een zilveren kruisje om mijn hals en kijk ik verplicht elke voetbalwedstrijd van ons nationale elftal.

Bij wijze van spreken.

Ik zeg:

Leve de hondenpoep!
Leve de kerstboom!
Leve de SGP!
Leve het Nederlandse elftal!
Leve het kruis!
Leve Nederland en lang leve Zwarte Piet!

23 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja ja, Peter Louter. Hier kom ik je toch weer tegen. Viel me tegen dat je niet wilde reageren onder het stukje waar mw vd Veer begon te wauaelen over 9/11.

   Daar schreef ik iets over WTC 7, toen vroeg jij: "WTC7? Vertel!"
   Nou ik heb daar verschillende malen iets over verteld, maar je reageerde nooit meer! Valt me tegen van iemand als jij! Vind je niet? Ik had je intelligenter ingeschat.

   Maar, Peter Louter, zeg nou zelf:

   Stinkt dit zaakje nu of niet?
   https://www.youtube.com/watch?v=73qK4j32iuo

   Verwijderen
  2. @El Houssain,

   Meerdere mensen hebben je uitgelegd waarom de wetenschappelijke kijk op de realiteit de meest waarschijnlijke is.

   Je hebt geen idee waar je over praat.
   Daarom kun je niet meer dan linkjes van aluhoedjes copy-pasten.

   Verwijderen
 2. U heeft gelijk,eerst passeerde ik een donker kleurige persoon,en ik groette hem zelfs.
  Nu betrap ik mezelf erop dat ik aan zwarte Piet denkt,en dat ik daardoor de persoon niet meer groet.
  Is dat discriminatie,of is dat een vorm van haat naar de achter achter klein kinderen van de slaven.
  Die bij mij een slechts iets hebben opgeroepen,en raak ik daar nog vanaf,iets wat ik betwijfel,en zeker na die rel in Overloon,waar het oorlog was tussen de Zwarten,en licht gekleurden cq blanken.
  Dat is de toekomst van Nederland,en die word niet vredelievender.
  Dank daarvoor overheid met jullie mislukte multiculti samenleving waar ik en vele met mij nooit om hebben gevraagd,en U zegt nu zelf dat het niks is,en wat gaan jullie daar aandoen,om het voor mijn kleinkinderen weer een beetje leuk te maken in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Quinsy Gario is eigenlijk een racist als je er over nadenkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben fout jij bent fout uitendelijk beslist god wie gelijk heeft. ik weet zeker dat als god zelf zegt dat zwarte piet, niet piet, maar ZWARTEpiet moet gewonepiet worden mensen als jullie zo, gaaan god uitschelden als een rascist.jullie straf is dat jullie niet slim genoeg zijn om te zien wanneer julllie fout zitten,ik geef jullie een advies zelf als jullie zo denken en dat is zoek god en zoek waarheid misschien kun je nog je geest redden als je snel doet peace out.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je hou van je kind maar liegt wel tegen je kind als je die kind probeer wijs te maken dat er mensen zijn die hun sinterklaas feest wil stoppen,want jij bent groot genoeg om te weten dat de discussie gaat over piet van africaanse afkomst.hun worden een dag groot en dan zien ze wat voor soort ouder jij bent. probeer met dat te leven en blijf denken dat je een goede ouder bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "...want jij bent groot genoeg om te weten dat de discussie gaat over piet van africaanse afkomst."

   Nee, daar gaat de discussie niet over, die gaat over Zwarte Piet!
   En die heeft niets van doen met mensen van Afrikaanse afkomst.
   Dat er mensen zijn die dat verband wel leggen illustreert slechts hun onwetendheid.

   Verwijderen
  2. oke als u op dat wil blijven is uw recht om zo te denken . maar witte piet die gaat in een schoorsteen en voor die in gaat zen lippen verf met rode lipstik terwijl die naar beneden gaat smeer hij zen hele gezicht aan de binnenwand van de schoorsteen en daarna wanneer die uitkomt ook nog kroeshaar heeft.en wil je zeggen heeft niks mee te maken oke is jou mening god bless you anyway

   Verwijderen
 6. oke als jij zo wil blijven denken is het jou keuze en je heb recht op.iedereen is gek jij weet het beter,wat jij beweert is dan, een witte piet die altijd loopt met rode lippenstift op de mond gaat door een schoorsteen en terwijl hij, dus de witte piet, in de schoorsteen naar beneden gaat die witte piet ga dan zijn hele gezicht en haren wrijven aan de binnen kant van de schoorsteen en toevallig wanneer de witte piet uit de schoorsteen komt ook nog kroesharen krijgt. oke ik was onwetend nu begrijp ik jou standpunt.god bles you vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwarte Piet is een fantasiefiguur voor kinderen. Als je de logica van veel kinderliedjes toepast op een volwassen wereld dan komt dat vreemd over.
   Zo ook voor zwarte Piet, als hij zwart is van de schoorsteen dan is hij wel vreemd zwart. (Joh!)
   Minik

   Verwijderen
 7. heeel slim om zo dom te blijven spelen .ik dacht in begin ook, het is een fantasie figuur. maar als het echt zo was,was het geen probleem dat de pieten kleur van regenboog krijgen toch het is een fantasie en alles kan in een fantasie.wanneer het persee een africaanse uiterlijk moet blijven is er niet meer sprake van fantasie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniem,

   Mij kan de kleur van de Pieten niks schelen.
   Wat mij wel kan schelen is dat;
   - mensen die niet weten wat "racisme" is, een niet-racistisch kinderfeest "racistisch" noemen;
   - dat mensen die niet weten wat slavernij is, doen alsof dit kinderfeest iets met slavernij van doen heeft,
   - dat mensen die niet weten waar het Sinterklaasfeest vandaan komt dit feest komen verpesten.
   Met als enig argument "ik ben te dom en te lui om mezelf te informeren".

   Maar domheid en luiheid alleen zijn geen excuses voor het verpesten van kinderfeestjes. Ook domme en luie mensen hebben de plicht zich enigszins te verdiepen in de onderwerpen waarover ze lopen te schreeuwen. Dus;
   - eerst opzoeken wat ècht racisme is,
   - eerst opzoeken wat èchte slavernij is,
   - eerst opzoeken waar het Sinterklaasfeest vandaan komt.

   Er is sowieso niks mis met enige algemene ontwikkeling.
   Sinterklaas wordt ook gevierd in Suriname en op de Antillen. Daar wordt iemand wit geschminkt; dat heeft niks met racisme te maken. Net zo min als het opzetten van een baard en heel vergeetachtig doen door de Sint "discriminerend" zou kunnen zijn naar extreem kleinzerige bejaarden.

   De anti- zwarte Piet lobby is alleen maar voor het verpesten van kinderfeesten, omdat ze daar subsidie voor krijgen.
   Deze lieden demonstreren nooit tegen de circa 30 landen en minstens zoveel organisaties die nog steeds met slavernij bezig zijn. Integendeel; ze werken nu samen met oa de Inter nationaalSocialisten en diverse moslimclubjes die ook isis en hamas steunen. Dat zijn dus mensen die streven naar ècht racisme; èchte genocide en èchte slavernij.

   Schmink is geen mensenrechtenschending.
   Slavernij en genocide wel.
   Als er tussen al die gesubsidieerde Nederlanderhaters werkelijk één activist zou rondlopen zijn die het verhandelen van kleine meisjes door isis en boko haram bijna half zo schandalig zou vinden als een potje schmink, dan hadden we dat al lang gehoord.
   Maar helaas.

   Natuurlijk krijg je in Nederland geen subsidie voor het bekritiseren van echte mensenrechtenschendingen; subsidies worden immers uitgereikt door de linkse maffia die streeft naar het afschaffen van mensenrechten.
   Maar ook zonder subsidie kun je tijdens een demonstratie tegen Nederlandse kinderen stiekem een bordje "weg met isis" meedragen.
   Dat zal nooit gebeuren.

   Verwijderen
  2. Heeeel dom om van de zwarte kleur van Piet iets Afrikaans te maken. Zwarte Piet is zwart geworden door de schoorsteen en omdat hij in het donker niet gezien wil worden.
   Het wordt uitvergroot voor kinderen. Kennelijk iets te moeilijk voor je?

   Minik

   Verwijderen
  3. @Minik,

   Er is natuurlijk wel een Afrikaans aspect; de heilige sint Nicolaas zou de Ethiopische slaaf Piter hebben vrijgekocht. Maar dat maakt Nicolaas nog geen racistische slavenhouder. Integendeel.
   Nicolaas zou ook 3 jonge vrouwen voor slavernij hebben behoed door hun armlastige vader van geld te voorzien voor een bruidsschat, en zelfs na zijn dood zou hij nog een slaaf bevrijd hebben.

   Hamvraag is dus of het bevrijden van slaven racistisch is.
   Ik denk van niet, de anti-Pietlobby denkt van wel.

   Het sinterklaasfeest is een samenraapsel van verhalen van allerlei oorsprong. Veel aspecten van het sinterklaasfeest zijn veel ouder dan het christendom; denk aan de Germaanse zwarte raven Huginn ("geheugen") en Muninn ("gedachte, mening") die Wodan vertelden over de gebeurtenissen op aarde; precies wat de zwarte Pieten nu doen.

   Maar toen onderwijzer Jan Schenkman rond 1950 "Sint Nikolaas en zijn knecht" schreef kreeg Piet een duidelijk Afrikaans uiterlijk, inclusief Marokkaanse Fez.
   Hamvraag is opnieuw; is dat racistisch?
   Natuurlijk niet.
   Piet wordt niet vernederd, krijgt niet met de zweep, draagt geen ketenen maar juist adellijke kleding.
   Piet wordt voorgesteld als belangrijke raadgever die de sint vertelt wie er braaf zijn geweest en wie niet.

   Schenkman zag zwarte Piet niet als slaaf, integendeel. Schenkman was een prominent lid van de "Maatschappij tot Nut van het Algemeen", een club die destijds onder andere streefde naar afschaffing van de slavernij.

   Verwijderen
  4. @Mezelf,

   Over Jan Schenkman...
   "Rond 1950" moet natuurlijk zijn "rond1850".

   Verwijderen
 8. lees goed wat anoniem heeft geschreven en kijk wat jij verteld. is jou keuze zeg ik nog een keer.ik hoop dat je zo blijf denken wanneer je achter de waarheid komt .wanneer jij het doet met mij is niet erg wanneer anderen het doet met jou ga je mij vragen om jou te helpen . ik blijf het toch zeggen is je eigen keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. anoniem 28 nov 10;18,26 nov 19;53,25nov allemaal ben ik ben uitgepraat ik moet je niet van gedachten laten veranderen is jou keuze ik sta achter me woorden ik hoop dat iedereeen die tegen is van wat ik heb gezegd oook achter hun wooorden staan tot het einde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Anoniem,

  Welke "waarheid"?
  Je zegt niks concreets.

  Doe je zo vaag en nietszeggend omdat je weet dat je onzin verkoopt?
  Of doe je zo vaag en nietszeggend omdat je helemaal niet weet waar je over praat?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sinterklaasfeest is een feest waarin het goede, wit, het slechte, ZWART, overwint.
  Zwarte piet was er al voordat er, acceptabele, slavenhandel was en voordat de eerste schoorsteen werd gebouwd.

  Het probleem waar de negers mee zitten is de negatieve betekenis van zwart.... terwijl negers bruin zijn:
  Zwarte handel, zwart geld, zwart werken, iemand zwartmaken, zwarte magie, zwarte maandag, zwartgallig.
  Het is allemaal negatief.

  Tijd voor de negers om een wit voetje te gaan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Sirik,

  Zwarte Piet wordt nergens als "slecht" of "overwonnen" voorgesteld.
  Er zijn in de loop der eeuwen meerdere verhalen door elkaar gegooid, maar meestal valt de helper van de sint onder de "goeden". Uitzondering is de Alpense figuur Krampus, maar die is niet perse zwart.

  In de christelijke verhalen is zwarte Piet de vrijgekochte Ethiopische slaaf Piter, of soms ook wel een Moorse edelman. In beide gevallen doen ze vrijwillig mee met de goede werken van Piet.

  In de oudere Germaanse verhalen zijn de zwarte raven Huginn en Muninn helpers van Wodan ("Woede"), zowel god van de oorlog als van de wijsheid. Hij zou de Germanen de runentekens geschonken hebben; vandaar de chocoladeletters. Die raven vertelden Wodan wat de mensen deden (net als de zwarte Pieten) en staan dus aan de "goede" kant. Al verschilde de Germaanse kijk op goed en kwaad wel wat van de christelijke.
  Ook zijn er overeenkomsten met de "Wilde jacht", een fenomeen dat zwaar onweer aan zou kondigen. Daarbij maakte een door de lucht razende stoet van (zwart geworden) overledenen jacht op de kwaadaardige wolf Fenrir. Het zien van deze stoet zou ongeluk brengen, en soms zouden zij ook mensen tijdelijk ontvoeren (zoals met de zak van).
  Deze wilde jacht werd door Wodan maar ook wel door andere goden of godinnen aangevoerd. Na de kerstening van Europa blijft het geloof in die wilde jacht bestaan, maar wordt die vaak aangevoerd door christelijke heiligen, waaronder dus sint Nicolaas van Myra.

  Ook hier staat zwart dus niet voor slecht of overwonnen. Sterker nog, de fanatiekste wodanvereerders, de berserkers, schilderden zich zwart voordat ze zich in de strijd gooiden. Tacitus omschreef hen wel als een "dodenleger", angstaanjagend omdat ze nergens bang voor leken, en naakt en in dolle razernij zwaarbewapende Romeinse soldaten aanvielen. Vandaar "to go berserk" in het Engels.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem, 25 November 21.50 uur. leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands voor dat je hier reageer, het is niet te volgen zoals jij schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen

 14. De Ander herinnert ons aan onze eigen identiteit. De Nederlandse verachting voor de eigen cultuur heeft het op gang komen van dit inzicht vertraagd, totdat het te laat was. Nu zijn ze hier, die Anderen van wie wij weigerden te geloven dat ze wérkelijk Anders zijn.

  Nu wordt de Nederlandsche Maagd van alle kanten ´gegangbanged´ en ligt ze er wat stom bij te lachen. Ze maakt zichzelf nog steeds wijs dat ze bemind wordt, maar begint langzamerhand toch wat te twijfelen. Haar gebrek aan manieren zijn haar fataal geworden, die ejaculatie op onze slonzige kusten niet meer te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen