De leer van Ahmed Marcouch

Wederom actueel: PvdA-politicus Ahmed Marcouch pleit weer eens voor eigen politie voor eigen volk (hier) en HIERR: 'Meer agenten moeten Turks spreken'.

Hij wordt wel de allochtone politicus van de toekomst genoemd. Befaamd om zijn moed, dadendrang en, niet te vergeten, z'n reebruine ogen plus de ogenschijnlijk praktische proefballonnetjes die hij op gezette tijden loslaat. Ik heb het natuurlijk over Ahmed Marcouch (PvdA). In zijn queeste tegen de criminaliteit is geen plan hem te dol. Zo bedacht hij reeds het begrip lokjoden; om geweld tegen joden aan te pakken, wilde Marcouch lokjoden inzetten. Geniaal ideetje dat toch maar niet uitgevoerd is. Te vernederend, te wanhopig wellicht.


Zoals geweld tegen joden tegenwoordig net iets vaker door lieden met eenzelfde achtergrond wordt
gepleegd, zo geldt dit in gelijke mate voor de berovers van juwelierszaken. Extra informatie die er niet toe zou moeten doen, want een crimineel is een crimineel, maar de politie krijgt de daders maar niet te pakken of moet ze bij gebrek aan bewijs laten gaan. Merkwaardig.
Eén juwelier moest een beroving met een dwarslaesie bekopen. Een dwarslaesie! Stel je voor, je gezondheid, je leven onherstelbaar verwoest. Marcouch kan er niet van slapen, die ligt er 's nachts wakker van en bedacht een plan, zo'n geniaal uniek Marcouchplannetje. Er moeten massaal Marokkanen en Antillianen bij de politie solliciteren. Want, schrijft Marcouch in de Volkskrant van 19 juli jl.: “Wie ontkent dat Marokkaanse en Antilliaanse agenten iets belangrijks kunnen wat andere agenten zelden kunnen, laadt de verdenking op zich het probleem van de geringe pakkans niet te willen oplossen.”

Ja, dat is een bedreiging, een regelrechte bedreiging aan het adres van ons allen. Doe wat ik zeg, want anders wil je het probleem niet oplossen. Marcouch legt niet echt uit wat dat
iets belangrijks kunnen wat andere agenten zelden kunnen, inhoudt. Hij komt niet verder dan “relevante kennis over dadergroepen, effectieve recherchevaardigheden en specifieke inzichten over verhoortechnieken”. Maar als het al zo is dat Marokkanen of Antillianen iets kunnen wat anderen zelden kunnen, waarom kan die kennis dan niet eenvoudig overgedragen worden? Kunnen autochtone agenten die speciale expertise, die bij mij overigens helemaal niet zo speciaal overkomt, dan niet leren? Of gaat het Marcouch hier toch om iets anders: de taal, de cultuur, respect, dezelfde huidskleur...? Mijn god, als dit geen discriminatie is! Als ik Marcouch' redenering volg dan kunnen 'gewone Nederlanders' nooit Marokkanen of Antillianen begrijpen omdat ze simpelweg geen Marokkaan of Antilliaan zijn en nooit zullen worden. De proefballonnetjes van Marcouch drijven zoals altijd op een speciaal op afkomst of cultuur te maken uitzondering.

Het is daarom allemaal zoo multikul wat Marcouch wil, zoo achterhaald: mensen verplichten om zich in te zetten voor anderen op basis van hun etniciteit. Het drukt mensen juist terug in die etniciteit en bevordert de integratie geenszins.

Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Bij BNR-radio besprak Harmke Pijpers het ballonnetje van Marcouch (21.7.2011, 11.45 uur, link) met een 'jonge denkerspanel'. Twee gaan voor Marcouch' ideetje. Harmke Pijpers laat weten dat ze

blij is dat Marcouch ermee komt, en niet een 'ander',"want dan zijn de poppen los" maar de enige aanwezige van Marokkaanse afkomst, journalist Abdellah Dami, moet er een beetje om lachen. Hij is het niet eens met de oplossing van Marcouch. Het voelt niet goed. Het plan staat zo haaks op hoe je met integratie omgaat. Integratie gaat om het verankeren in de samenleving vanuit de kracht van het individu. We hebben hier normen en waarden zoals we met elkaar willen leven en als je tuig wilt tegengaan dan moet je ze juist niet een extra hokje geven waarin ze zich nog kunnen verschuilen. Dami vertelt dat hij in zijn portemonnee een lidmaatschapskaartje van de sportschool heeft, van de openbare bibliotheek, maar geen lidmaatschapspas van de Marokkaanse gemeenschap. Het moet juist omgedraaid worden, de Marokkanen moeten goed Nederlands spreken en.... Een gelijk kader stellen. Het is zo politiek correct wat Pijpers en de andere gasten uitkramen, vindt Dami. Houd daar eens mee op.

Dami's noodkreet is een beetje tegen dovemansoren gezegd, de twee autochtonen willen er niet aan. Integratie is zo'n uitgemolken onderwerp, heet het dan ineens. Een is er zelfs doodmoe van geworden. Snel snijdt Pijpers een ander onderwerp aan. Ach ja, het is het is ook wel even schrikken als Dami met overtuigingskracht iets essentieels te melden heeft, dat is eng. Dami's mening is blijkbaar niet zo aantrekkelijk als die van Marcouch.

Ondertussen werken er natuurlijk allang Marokkanen en Antillianen bij de politie. Daar ligt het probleem helemaal niet. Zij hebben met al hun expertise en “belangrijks wat andere agenten zelden kunnen”, de geringe pakkans niet kunnen vergroten. Noch verkleinen. Welnee. Stel je voor dat alleen allochtone agenten onder allochtone groepen de orde kunnen handhaven, dan zou er pas echt iets mis zijn met de politie en Nederland. Er worden overigens ook juweliers met een Turkse achtergrond beroofd. Door wie moeten die daders dan worden opgepakt? Door de islamitische politie? En hebben ze, volgens de leer van Marcouch, in Noorwegen wel genoeg 'christelijk-conservatieve' rechercheurs die @AndersBBreivik nu voldoende effectief kunnen verhoren?

Die proefballonnetjes van Ahmed Marcouch, ze zijn allemaal leuk en aardig maar ik moet er niet aan denken dat ze serieus worden genomen.
26.7.2011

26 opmerkingen:

 1. Je hebt een fijn neusje voor wat de nieuwsconsument dezer dagen bezighoudt, Annelies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, goed opgemerkt Annelies.

  "Want, schrijft Marcouch in de Volkskrant van 19 juli jl.: “Wie ontkent dat Marokkaanse en Antilliaanse agenten iets belangrijks kunnen wat andere agenten zelden kunnen, laadt de verdenking op zich het probleem van de geringe pakkans niet te willen oplossen.”
  "

  Wat hier opvalt is dat een agent heel iets anders is dan papa, of oplettende buurman, opa, opvoeder, danwel goed geassimileerde burger.

  Antilliaanse agenten kunnen iets wat Nederlandse agenten niet kunnen. Maar als ze papa, opvoeder, leraar of imam zijn, geldt deze regel kennelijk niet. Daar waar de gemiddelde marokkaanse man faalt en door het ijs zakt, ondanks wekelijkse besprekingen ( en vele smeekbedes aan de oppermachtige) in de moskee, zou alles opgelost worden als je hem een pet op zet ?

  Een eerste stap naar de instelling van een islamitische politie.

  (Die is er trouwens al in Antwerpen. In de vorm van oud mannetje dat vrouwen aanspreekt op kleding of andere storende zaken, in samenwerking met de verderop zich vervelende en uitkeringgenietende Marrokkaanse hangjeugd/knokploeg)

  Inderdaad, Marcouch is een radicale gladjanus en een dankbare bron van vermaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het radiofragment beluisterd. Wat een verademing is Abdellah Dami. Hij verdient alle steun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het probleem ligt bij de opvoeding. Jammer dat marcouch dát maar niet adresseert met een gedegen plan.
  Toch teveel in de zak van zijn achterban?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marcouch heeft Taqiyya door zijn aderen stromen, dát is toch al lang duidelijk geworden.

  En Pijpers, ach Pijpers vindt zichzelf zó ruimdenkend en progressief.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In 2009 is er al eens, met instemming van Cohen, in de moskee een wervingsaktie gehouden door de A'damse politie.

  http://www.elsevier.nl/web/10241184/Artikel/Politie-mag-van-Cohen-in-moskee-personeel-werven.htm

  En die ideetjes van marcouch zijn tot nu toe stuk voor stuk doorgeprikt. Verder dan de 2e kamer zal dit figuur (hopelijk) niet meer komen hoewel een aantal liefdevolle pvda'ers hem als een grote belofte zagen.
  't Blijft een wolf in schaapskleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gemiste kans, net zoals de plannen van marcouch gezwets in de ruimte zijn is de tegensrpaak in dit artikel gezwets in de ruimte. geen van beiden draagt een concrete oplossing aan.
  Marcouch zijn plannetjes zijn goede initiatieven/voorstellen op papier. Echter zodra deze tot beleid worden verheven krijg je te maken met de problemen die annelies aankaart. Dat is tenminste mijn bescheiden mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Abdellah Dami is een van de weinige stemmen uit de Marokkaanse hoek met enige zelfreflectie. Vooral bizar is dat de zogenaamde progressieven in hun politieke correctheid juist dat soort mensen in de steek laten. De pleidooien van o.a. Marcouch voor de ethnische benadering, wijzen duidelijk op veel racisme en ethnisch gericht denken bij islamitische gemeenschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De integratiescheiding dient noodgedwongen tussen het repressieapparaat en de niet geïntegreerde crimineel gelegd te worden. Zij mogen alleen op de oer Hollandse manier begrepen worden. Want met oeverloos begrip van hoe de allochtone hazen lopen valt ook dit laatste bastion.

  Maar Marcouch is wel een flexibele geest die in staat is om de rigide denkbeelden van de orthodoxe moslim vlot te trekken. Daarbij komt hij steeds weer in conflict met zijn afkomst en zijn toekomst. Voor moslims is hij een afvallige en voor autochtonen een doorzichtige opportunist. Marcough balanceert daarmee op het scheidingsvlak van integratie. De islamideologie en de Verlichting zullen nooit te verenigen zijn. Dat is de diepere boodschap van de moslimintegratie. Die gaat hij overbrengen. Stapje voor stapje. En daarom is Marcough een belangrijk man.

  Op gevaar af off topic te raken breng ik u in herinnering hoe hij toch maar vast de bakens heeft verzet. Een opportunist misschien of juist een moedig man?


  Tot slot de bijgewerkte religieuze opvatting van de heer Marcouch in zijn preek van de kerkdienst te Vrijburg op 14 november 2010 [L].

  AMSTERDAM "God heeft ons geschapen als mens, niet als gelovige. Zonder vrije wil bestaat geen geloof. Een geloof komt per definitie voort uit een vrije wil, een bewuste keuze. Zo niet, dan is het geen geloof, maar een automatisme, een slaafse reactie. Dat geloven voortkomt uit een vrije wil, betekent dat mensen er ook voor kunnen kiezen om niét te geloven."

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik herinner mij Abdellah Dahmi nog als presentator bij de NMO.
  Een 4-mei uitzending die mij altijd is bijgebleven.
  Met o.a. Jet Bussemakers en Els Borst als aandachtige en gewillige toehoorders.
  De grootst mogelijke onzin werd daar beweerd over 70.000 gesneuvelde Marokkanen die naar Europa gesneld waren om de Joden te redden en Europa te bevrijden v/h Nazi-juk.
  Volgens de programma-maker in WW2, al sinds begin, medio '30.

  Misschien dat de jongen nu wat wijzer is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Abdellah Dami is een van de weinige stemmen uit de Marokkaanse hoek met enige zelfreflectie. "

  Uitstekend !
  Doen we de volgende proef:

  "Vanavond zult u harde taal horen, of in ieder geval uitspraken die u waarschijnlijk als harde taal beschouwt. Maar ik ben bereid alles wat als harde taal beschouwd wordt terug te nemen als er drie moslims zonder om anonimiteit te vragen in het openbaar afstand willen nemen van de stelling dat joden apen en varkens zijn, al-qirada wa-l-xanaaziir, Koran 5:60; dat de moslims de plicht hebben de niet-moslims, u dus, angst aan te jagen, turhibuuna, Koran 8:60; dat ieder die gelooft dat Christus de Zoon van God is, in de oorlog gedood dient te worden, qaatalahumullaah, Koran 9:30; en dat mannen hun vrouwen moeten kunnen slaan, wa-Dribuu-hunna, 4:34. Vier uitspraken uit de koran, drie moslims, en we zijn klaar. " (H. Jansen)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien moeten deze marokkaanse en antiliaanse "would be" agenten thuis hun kinderen eens opvoeden. Dan hebben we al die politieagenten niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is vreemd maar ergens ken ik hem wel. Hij heeft een bekend gezicht. En iedereen kent het probleem met Chinezen, er zijn maar vier achternamen, iedereen is familie van elkaar en bovenal lijken ze allemaal op elkaar. De naam Abdellah Dami zei me even niets, maar de NMO is toch die islamitische omroep die ons een tal van jaren geleden op elf september zo prachtig wist in te peperen dat de ongelovigen zouden branden in het vuur? Die NMO! En die Abdellah Dami! Het staat mij weer helemaal voor de geest. Het maakt niet uit of je een partij-kaart hebt, of een sportschool-abonnement. Integratie van water en vet blijft een emulsie. Het maakt niet uit of je in de bibliotheek komt als er op jouw nachtkastje een koran ligt.

  De koran is de vleesgeworden haat. Water en vuur gaat niet samen. Hooguit wordt het tot stoom, maar stoom condenseert en wordt weer water. Er kan nooit een samenvlechting zijn van systemen en overtuigingen waarbij de één verbrand moet worden en de ander als overwinnaar zal zegevieren. Het kan niet, en het zal niet gebeuren. Het vuur zal doven. Lever de bibliotheek-kaart maar in. Het heeft geen zin. Iemand die eenmaal vergiftigd is zal nooit meer gezond worden. Al trekt iemand elke dag driedelig grijs aan, beschaving is geen kostuum, geen stopdas. Beschaving is een gevoel dat alleen schijnbaar gedood kan worden door het vuur van de islam. Na het vuur is er de as, en zelfs de verkoolde resten van beschaving zijn beter dan de islam. Want op de restanten van beschaving is nog iets op te bouwen. De islam breekt alleen maar af, vreet op en woont uit!

  Het heeft geen zin. Ik trap er niet in. Abdellah Dami kan mij nog meer vertellen. Het zijn maar woorden, het is maar hete lucht. Het stelt niets voor. Op haat is geen toekomst te bouwen, daarom kan een moslim nooit integreren in Nederland. Het zijn alleen woorden, het is alleen de opmaak, de schijn en het kleurige papiertje. Probeer eens een maatschappij op te bouwen zonder haat en zonder uitbuiting van de anderen. Dat lukt een moslim niet. Integreren voor een moslim is nèt zo makkelijk en nèt zo belangrijk als hard zelfstandig werken belangrijk is voor een bloedzuiger. Het kan niet. Zolang de islam blijft bestaan is het een basis voor onrecht, en zolang mensen in onrecht als leidraad blijven geloven is integratie onwenselijk en lijdt het alleen tot verdriet en desillusie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Breivik wil door Japanse psychiater worden onderzocht omdat hij in de Japanse cultuur beter begrepen wordt.

  Dat lijkt verdacht op die proefballonnen van Ahmed Marcouch! Moeten die 2 eens gaan praten?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigen politie voor eigen volk lijkt mij toch overduidelijk een segregatie voorstel. Het zou beter werken omdat naar eigen volk, eigen etniciteit, eigen geloof en cultuur vertegenwoordigers beter geluisterd wordt.

  het voorstel is op zichzelf een teken van onbegrip over integratie en nogmaals, het bevestigd de scheiding.

  Ad.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het zou beter zijn als alle positieve-discriminatiemaatregelen bij de politie worden opgeheven, inclusief die welke het aandeel vrouwen en allochtonen vergrootten. Zonder dat soort maatregelen is het schijnbaar al moeilijk genoeg om geschikt personeel te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat Marcouch voor ogen heeft zijn zelfstandige islamitische gebieden in Nederland. Deze hebben een autonoom islamitisch gezag, het liefst met wat sharia-wetgeving er bij. De enige bijdrage die de autochtone bevolking mag leveren is de financiering van al dit moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wanneer in overwegend Islamitische buurten ook Islamitische politieagenten rondlopen dan is de Islamisering zo goed als rond . Dan kan namelijk de eindfase opgestart worden namelijk het voortdurend ongestraft lastigvallen ,treiteren, discrimineren,beledigen en bestelen van niet -moslims door moslims.
  In alle Islamitische landen zien we onveranderlijk het zelfde gedrag van de islamitische agent .
  Ahmadiyas in Indonesië worden bij een conflict opgejaagd en vermoord . De moslim agent staat er bij en kijkt erna .
  Bezittingen van Kopten worden gestolen , winkels en huizen in de brand gestoken , de moslimagent doet de handen in zakken en kijkt erna . Na afloop worden de nodige kopten gearresteerd .
  Het is altijd het zelfde scenario . Moslims beginnen met de verdrijving en plundering en de moslimpolitie staat erbij te kijken en steekt een sigaretje op . Zo gaat dat in elk Islamitisch land en zo zal het hier ook gaan . Het begin van de etnic cleansing moet volgens Marcouch opgestart worden de tijd is er rijp voor .

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Er was eens een uitzending op TV over de levensloop van Marcouch, die als 8-jarig jongetje naar Nederland kwam. Aangekomen op Schiphol vroeg hij zijn vader: Pappa, waarom dragen de vrouwen geen hoofdoek? Waarop papa Marcouch antwoordde: In Marokko zijn de mannen de baas en in Nederland de vrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heeft Marcouch weinig van z'n papa geleerd want hij probeert Nederland steeds meer op Marokko te laten lijken.

   Verwijderen
 21. Interessant, Peter Knarsmans. Weet je nog wat voor uitzending dat was, is hij online te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een speciale uitzending bij de VARA over het leven van Marcouch, inclusief een bezoek aan zijn (armzalige) geboorte streek. Meer kan ik me helaas niet herinneren.

   Verwijderen
  2. google marcouch docu: 3de hit
   EenVandaag :: Met Ahmed Marcouch naar Marokko
   et voila, monsieur, madame
   faites vos jeux!

   Verwijderen
 22. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen