Waarom Geert Wilders blijft scoren? It’s the islam stupid

Geert_1503446c

De journalistieke infiltrante Karen Geurtsen heeft namens HP/De Tijd vastgesteld, dat het nogal amateuristisch toegaat bij de PVV van Geert Wilders. Echt schokkende zaken heeft ze niet blootgelegd, tenzij het weekblad ze heeft opgespaard voor latere afleveringen.

Tot dusver is de belangrijkste ontdekking, dat de partij heeft verzuimd om te googelen naar aanleiding van haar sollicitatie. Typisch een Tariq Ramadannetje dus. Zoals bekend verzuimde de gemeente Rotterdam op internet naspeuringen te doen naar de achtergronden van Tariq Ramadan.

Slechts een paar klikjes waren voldoende geweest om te ontdekken dat de Zwitser een reactionaire fundamentalist is uit de sfeer van de Moslimbroederschap. Desondanks stelde de Maasstad hem aan als een duur betaalde adviseur en ‘bruggenbouwer‘. Bovendien kreeg hij een hoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit. In dit geval was er geen undercoveractie nodig om het amateurisme van het Rotterdamse gemeentebestuur te ‘onthullen’. Vergeleken met Ramadan was er over Geurtsen maar weinig te vinden op internet.

Of de PVV blijvende electorale schade lijdt door deze ‘affaire‘, moeten we maar even afwachten. Ik vermoed dat zijn kiezers hun schouders ophalen over de onthullingen in HP/De Tijd. Zelf voorspelde ik in september de neergang van deze partij naar aanleiding van het denigrerende voorstel voor de ‘kopvoddentax’. Dat was nogal voorbarig. In de weken daarna bleef de aanhang van Wilders redelijk stabiel. Pas de afgelopen weken is er een lichte teruggang in de peilingen van Maurice de Hond. Die trend heeft eerder te maken met de vrijwel totale afwezigheid van de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Desondanks staat de partij weer volop in de schijnwerpers. Op 20 januari begint het politieke proces tegen Wilders. Zijn dagvaarding is een justitiële bedreiging van alle vrijheidslievende mensen, ook buiten de PVV, met kritische denkbeelden over de islam. Het proces is een regelrechte aanval op de vrijheid van meningsuiting in ons land, waarvan het recht om vrijuit en onbedreigd kritiek te kunnen leveren op een religie een essentieel onderdeel is.

De PVV-leider staat onder meer terecht omdat hij de bekende Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci met instemming heeft geciteerd in een artikel in een bijdrage voor de Volkskrant.

Wilders wordt verder aangeklaagd omdat hij de koran heeft vergeleken met Adolf Hitlers Mein Kampf. Het is de vraag of de vergelijking tussen een religieus boek uit de zevende eeuw met een politieke apologie uit de twintigste eeuw zinvol is. Maar in een vrij land zijn dergelijke vergelijkingen niet verboden, net zo min als het zoeken van (onduidelijke of niet-bestaande) overeenkomsten tussen PVV en NSB.

In Nederland hebben we tot dusver het vrije woord, het politieke debat en het stemhokje om te oordelen over zinloze, verwerpelijke of demoniserende uitspraken over wie of wat dan ook.

Of de als antiracisten vermomde aanklagers met het proces-Wilders de ‘beledigde moslims’ ook werkelijk een dienst bewijzen, is vers twee. Stel dat uit de getuigeverhoren blijkt dat er wel degelijk treffende overeenkomsten bestaan tussen Mein Kampf en de koran? Het is niet helemaal denkbeeldig, want eerder trok de Britse staatsman Winston Churchill een dergelijke vergelijking. In dat geval werkt het proces als een boemerang voor de bestrijders van het verschijnsel ‘islamofobie‘.

Er zijn overigens ook mensen die de koran vergelijken met de bijbel. Ze maken zelfs websites waarop we kunnen ontdekken dat in de heilige boeken van het christendom eveneens gewelddadige passages voorkomen. De boodschap hierachter is: met de islam valt het wel mee, want het christendom is ook erg. Maar als het christendom gewelddadige trekjes zou hebben (of vroeger heeft gehad), dan pleit dat de islam natuurlijk niet vrij.

Of het echt meevalt met de islam, hangt vooral af van de vraag in hoeverre de aanhangers blijven vasthouden aan de oproepen tot geweld in hun heilige boek. Wat dat betreft zijn bepaalde moslims de belangrijkste verspreiders van ‘islamofobie’.

De ‘religie van de vrede’ is vrijwel dagelijks in het nieuws. De ene dag probeert een jihadistische Nigeriaan om een vliegtuig op te blazen. De andere dag beraamt een Somalische terrorist een moordaanslag op de Deense cartoonist Kurt Westergaard. We kunnen natuurlijk tot de jongste dag blijven volhouden dat deze ‘gestoorde enkelingen’ niets te maken hebben met de ‘echte islam‘, maar ook die ‘echte’ niet-gewelddadige orthodoxe en conservatieve islam heeft veel trekjes die niet in overeenstemming zijn met onze vrije democratische samenleving.

“Islamofobie is geen vooroordeel en geen haatgevoel”, meent de Duitse schrijver Henryk Broder. “Het is de angst voor de islam, die net zo gemotiveerd is als de angst voor natuurcatastrofes, niet per se uit eigen ervaring, maar door de waarneming… Daarbij speelt het geen rol, dat slechts een minderheid van de moslims de islam in diskrediet brengt zolang de vreedzame meerderheid niet in staat is de minderheid aan banden te leggen, omdat die meerderheid bang is voor de gevolgen van een controverse. Ook dat is gepraktiseerde islamofobie.”

En dan is er nog de vrijwel dagelijkse berichtenstroom over Marokkaanse probleemjongeren in Roermond, Nijmegen, Ede, Venlo, Utrecht, Gouda en Culemborg en vele andere steden. De islam is niet de directe inspiratiebron voor hun wangedrag, dat wordt afgekeurd door imams en andere vrome moslims. Maar de gebrekkige integratie van deze jeugd is mede in de hand gewerkt door deze moslimleiders, die een wezenlijke aanpassing aan de westerse samenleving hebben bestreden en verhinderd.

Zolang andere partijen de problemen rond de islam niet serieus nemen, zal Wilders blijven scoren in de opiniepeilingen en bij verkiezingen. Wat dat betreft juichen sommigen te vroeg over de heropleving van de VVD, die na een langdurige dip weer terug is op het niveau van najaar 2006. Zo hoog is dat niveau overigens niet, want in dat jaar leed de partij een grote verkiezingsnederlaag, doordat ze de thema’s islam en integratie buiten de campagne hield.

In een achtergrondartikel (‘Opeens hoort Rutte weer bij de winnaars’) maakte Volkskrant-journaliste Yvonne Doorduijn gisteren (6 januari) dezelfde vergissing die ik een paar maanden geleden maakte. “De PVV wordt met de ‘kopvoddentaks’ (hoofddoekjesbelasting) voor sommigen te rabiaat. Zij kiezen de VVD omdat die partij ‘stabieler’ en ‘milder’ is.“ Doorduyn citeert in haar beschouwing het vertrokken Kamerlid Arend Jan Boekestijn. Volgens hem gaan de sociaal-economische problemen vanwege de crisis langzaam maar zeker de boventoon voeren in plaats van sociaal-culturele thema’s rond integratie.

Niet dus. Zie Culemborg. Zie Kurt Westergaard. Zie de mislukte aanslag in Detroit. Zie het proces-Wilders. Net als voor de zelfvernietiging van de PvdA, de afkalving van het CDA en de scheuring van de VVD geldt: it’s the islam stupid. Zelf vind ik Wilders inderdaad te rabiaat. Maar veel kiezers zien liever een rabiate Wilders, dan gevestigde partijen die hun zorgen negeren en wegpraten.

Aan Dijkstal-types bestaat nog steeds geen enkele behoefte; ook niet aan liberalen die zich in de grote steden bij voorbaat bij de PvdA-hegemonie neerleggen. De Wilders-kiezers keren alleen nog terug als de VVD helder en consequent een vrijheidslievende agenda volgt, waarbij ze streng en rechtvaardig ingaat tegen de heersende zelfislamisering.

Carel Brendel

32 opmerkingen:

 1. De burgemeester van Zaltbommel - mooi stadje in het midden van de bible belt gordel - is de wanhoop nabij. Driemaal raden waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ter aanvulling: obalive.nl vanavond o.a. over Richard Dawkins.

  Panelgesprek: “Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor”
  Panelgesprek o.l.v. Theodor Holman met aan tafel: Max Pam, Amanda Kluveld en Chris van der Heijden. Oud VVD leider Frits Bolkestein (foto) schreef vlak voor Kerst een artikel op de opiniepagina van de Volkskrant: “Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor”. Hij analyseert daarin de moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur.

  obalive.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, de beste zin uit het artikel is wel dat Wilders voor velen 'te rabiaat' is. Zo ook voor mij. Maar liever een te rabiate Wilders dan politieke kopstukken die uit angst bij voortduring bepaalde groeperingen zoveel als mogelijk hun zin geven c.q. ontzien.
  Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/469701/Zaltbommel-wil-meer-agenten.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Martien Pennings (Leo Sar, Kassander)8 januari 2010 om 14:29

  "Het is de vraag of de vergelijking tussen een religieus boek uit de zevende eeuw met een politieke apologie uit de twintigste eeuw zinvol is."

  Neen hoor, Carel, dat is totaal géén vraag. Want ik kan me toch moeilijk voorstellen dat je het nóg helderder uitgelegd wilt krijgen dan hier:
  http://www.joostniemoller.com/2009/12/nazisme-en-islam-een-geschiedenis/

  Er staan ook nog een paar heel erg vreselijk kraakheldere comments van me eige onder, die het nog eens onontkoombaar onder de aandacht brengen: de diepe verwantschap tussen nazisme en islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Evert Dessing, stuur maar een mailtje naar hoeiboei@gmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @hoeiboei

  Ik zal erover nadenken. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In dezelfde droevige serie VVD-onderhorigheid aan de PvdA die onderhorig is aan de islamieten: het Amsterdamse gemeenteraadslid Robert Flos wel zielige mishandelde boerka's helpen en pamperen, zie het Parool van vandaag.
  Bernadette de Wit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Bernadette,

  Tekenend is ook dat het niet onderhorige VVD-deelraadslid Ruud van Dijk, dat zich vier jaar lang consequent heeft verzet tegen de religieuze agenda van Ahmed Marcouch, overstapt naar de seculiere Tulpenpartij van de drie afgescheiden PvdA'ers Engel, Moerlie en Beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je geeft je fout toe en dat is wel knap.
  Mensen zitten niet te wachten op nuances. Soms vind ik het ook wel jammer dat het allemaal op zo'n Baathpartij achtige manier moet gaan.
  Iets te grof. Daarom heb ik bij de vorige verkiezingen maar op één NL gestemd. Na het vernemen van die uitslag voelde ik mij trouwens bijzonder eenzaam en gemarginaliseerd. Ik denk dat ik er bij de volgende verkiezingen maar aan moet geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Michel, je bent niet de enige. Ik heb de afgelopen verkiezingen ook op ÉénNL gestemd om precies dezelfde reden.
  Als Pastors weer meedoet aan de verkiezingen in 2011 zal ik opnieuw op hem stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Evert

  Ik denk dat Pastors niet mee doet.
  Dat één NL is een fiasco geworden.
  Van die Khan hoor ik de laatste tijd ook al niets meer. Let wel, ik mag Wilders. Alleen is dat verongelijkte toontje soms iets te. Zou hem liever wat stoicijnser zien of net als Fortuijn Byzantijns.
  Het punt is dat we met Pim natuurlijk werden verwend qua humor enzo.
  Wat dat betreft zou Geert trouwens eens naar de Winter moeten kijken. Die is altijd zeer consequent geweest is zijn PR. Wel militant maar niet zo lomp als Geert. Die Flip is zo verkeerd nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook op EenNL gestemd. Jammer dat ze het niet hebben gehaald toen.

  Voor de komende verkiezing ben ik nog zoekende. VVD valt af omdat ze de uitslag van het EU referendum hebben genegeerd door voor het verdrag van Lissabon te stemmen. Blanko valt ook af, omdat daarmee een deel van mijn stem naar de PvdA, SP, GL etc zou gaan. En dan blijft er helaas weinig over...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "veel kiezers zien liever een rabiate Wilders, dan gevestigde partijen die hun zorgen negeren en wegpraten."

  Een zeer rake analyse Carel. Inzake de drie i's (immigratie, integratie en islam) gaat de cost allang niet meer voor de baet uyt. Sterker nog: sociale, psychologische, juridische en financiële meerkosten zorgen voor een behoorlijke overvraging van de bestaande solidariteit. Iedere politicus die aankondigt daar wat aan te doen kan op een behoorlijke instemming van te lang gepiepeld en andersgelijk behandeld electoraat op drift rekenen. Ik reken er zelfs op dat politici hierop afgerekend gaan worden.

  Het gangbare versluieren door bagatellisering, nieuwspraak, maar-zij-ook-jes, pogingen tot herhistorisering, herdefiniëring en ontkenning van waarneembare feiten loopt intussen bij nagenoeg iedereen in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat artikel van die HP-onderkruipster interesseert de PVV-stemmer niet

  Wij weten allang dat alles uit de kast wordt gehaald om die partij af te branden. Emmers met stront heeft de journalistiek klaar staan. Het helpt alleen niet want de actualiteit is voortdurend pro PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat waren de oorzaken van de val van het West-Romeinse Rijk?

  Het is te simpel om hierop te antwoorden: de invallen van de barbaren. De Romeinen leefden immers al eeuwen met hen ‘samen’ en overheersten hen zelfs op een bepaald moment. Toch waren de barbaren op een bepaald moment sterk genoeg om het Romeinse Rijk ten val te brengen. De vraag is hoe het rijk zo heeft kunnen verzwakken, dat dit mogelijk werd.
  Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet eerst gekeken worden naar de situatie een aantal eeuwen voor de echte val. Wat gebeurde er op politiek, militair en economisch gebied? Wat gebeurde er, dat het verval kan hebben veroorzaakt? Pas dan kan een goed antwoord gegeven worden op de vraag wat de oorzaken waren van de val van het West-Romeinse Rijk.
  http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/1470284/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Peather Heather, The Fall of the Roman Empire, 2006.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De VVD is geen alternatief voor kiezers die een islam-kritisch beleid willen, tussen Wilders en de rest is helemaal niets. De VVD in Amsterdam nieuw west zou zijn islam-kritische kandidaat hebben teruggetokken omdat hij te activistisch is. Kortom je hebt niets aan de VVD.

  OBA-live belsuterd. Amanda was goed, vooral die Van der Heijden was onverbeterlijk, echt blind voor de foute kanten van andere culturen, maar wel vooral die van de westerse zien, waardoor men niet weerbaar is tegen hedendaagse intolerantie die vooral uit niet-westerse culturen c.q. islam komt.

  Amanda gaat in haar column hier nog verder op in:

  Ontken invloed islam niet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zelf vind ik Wilders inderdaad te rabiaat.


  Waarom ?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Even een lijstje.

  De twintig grootste multinationals met kantoor in Nedeland betalen geen belasting.

  Plasterk vindt dat particuliers omroepverenigingen samen moeten gaan. (zoiets heeft hij niet over de kranten durven zeggen)
  U beslist niet, maar de staat.

  D66ér van Mierlo stemde Tegen de gekozen burgemeester.

  Elk jaar wordt de belasting verhoogd. Hetzij rijksbelastingen danwel prov. opgelden, gemeentelijke heffingen, en BTW.
  U betaalt gemiddeld 44% van elke gulden.

  Bos belooft gasrant te staan voor USA hypotheken (200 Miljard)

  Europa....
  Afghanistan....
  CDA minister vond (de Zwitserse )volksraadpleging niet kunnen.
  De ontmaskering van CO2-leugen volgt al snel.
  Allerlei overheden hebben een rijkelijk gevulde spaarrekening, met geld wat aan u is onttrokken sparen zij !
  Vergrijzing is geen probleem, maar een banenmoter.
  Onderwijs.....
  Veiligheid publieke ruimte....
  Overvallen bij u thuis......
  Het niet uitzetten van illegalen ( zie Italie).
  Het tatoeren van vrouwen door pooiers.
  Besnijdenis....
  Slavenhandel.....
  Het (niet)terugdringen van regeltjes..

  Het falen van de AFM.... (DSB)
  Het falen van de DNB. ( Oorzaken opkomende krediet crisis was al in 1995 bekend) (lees: Blood in the water on wallstreet. Partnoy, 1997)

  Wilders heeft het makkelijk: Geen belastingverhoging, maar verlaging.


  Ziet u het woordje islam ?
  Its the economy, stupid !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze is leuk:

  Oud VVD leider Frits Bolkestein (foto) schreef vlak voor Kerst een artikel op de opiniepagina van de Volkskrant: “Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor”. Hij analyseert daarin de moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur.

  Dat was dus eind 2009.

  Herinneren wij ons hoe Bolkesteins reactie was op de opkomst van Pim Fortuyn ?

  Fortuyn is een plee-figuur en de rattenvanger van Hamelen.

  Wat een prochtige woorden gesproken door een waarachtig Democraat in hart en nieren.
  Dus twee dingen betreffende Bolkestein:

  1 hij loopt minstens zeven jaar achter.
  2 Begrijpt het nog steeds niet dat hij een deel van het probleem is.


  Niet Europa verliest haar zelfvertrouwen, maar haar regentenkliek met hun lakeien bij het joernaille en universiteiten.

  Het volk stemde Fortuyn, niet de groteske leiders.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Is het te simpel om te stellen dat Rome ten onder ging aan de niet meer op te brengen kosten van het militaire apparaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een scherp stuk van Carel Brendel.
  Inderdaad zijn voor de meeste kiezers niet de economische factoren van belang. De economische toestand heeft voor het merendeel van de kiezers geen invloed op haar quality of life.
  Dit in tegenstelling tot de sociaal culturele factoren, die je dagelijks weer op straat,openbaar vervoer, school, werk, sport tegenkomt. Die zijn de laatste jaren door bepaalde groepen Allochtonen steeds onaangenamer geworden.
  Bepaalde groepen Marokkanen maar ook andere etnische groepen hebben gemerkt, dat intimidatie ed. van autochtonen werkt.
  De gemiddelde Nederlander laat dit vrijwel altijd over zijn kant gaan, totdat het teveel ellende is geworden en men vervolgens de enige partij omarmt, die wel voor haar zijn belangen opkomt.
  Even terzijde, ik kom regelmatig in Den Haag, maar wie ik ook spreek, men stemt hoofdzakelijk PVV, waar men dat voorheen niet deed.
  25 tot 30% van de stemmer in Den Haag is voor de PVV geen illusie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De economische toestand heeft voor het merendeel van de kiezers geen invloed op haar quality of life.


  Bert denkt, net zoals de overgrote meerderheid van onze politieke leiders alsmede de overgrote meerdeheid van onze tehoog betaalde raden van bestuur met hun CEO's, dat het ergste in 2010 voorbij zal zijn.

  Wat betreft de economische crisis zijn we nog niet op de helft richting dal.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dirk,
  Je gaat me toch niet vertellen dat jouw lijst compleet is?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is de vraag of de vergelijking tussen een religieus boek uit de zevende eeuw met een politieke apologie uit de twintigste eeuw zinvol is

  Waarom zou dat niet zinvol zijn??

  Als 'een religieus boek uit de zevende eeuw' door seculiere gezagsdragers voortdurend met waardering wordt getypeerd als hulpmiddel bij een geslaagde integratie, of de neerslag van een hoogstand filosofisch systeem waarvan wij ons terdege op de hoogte dienen te stellen, als het vehikel van een respectabel geloof dat de vrede propageert, zelfs gezien wordt als instrumenteel in de ontwikkeling van de voor onze cultuur zo belangrijke verlichting, waarom zou het dan niet zinnig zijn op de overeenkomsten met het fascisme te wijzen??
  Temeer daar kritiek op dit boek door moslims als belediging wordt gevoeld??
  Hoe anders moet het ter discussie gesteld worden, als wij niet van plan zijn een theologisch dispuut te beginnen?
  Het gaat juist om de staatsrelevante aspecten van het geloof dat dit boek propageert; de theologische interesseren ons toch helemaal niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Is het voor kritische cultuurdragers noodzakelijk om Wilders af te wijzen, ook al is hij de enige politicus die je zorgen deelt?
  En wat is er rabiaat aan hem?
  Met welke maatregelen/voorstellen zou je onoverkomelijke moeite hebben??

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Als 'een religieus boek' door seculiere politici voortdurend met afschuw wordt getypeerd als hulpmiddel bij een geslaagde maatschappelijke en politieke omwenteling dan kan het niets anders dan dat dit boek als inspiratiebron gaat dienen voor een dergelijke omwenteling en dat die ook daadwerkelijk zal plaatsvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Liberty on Trial in Dutch Court
  by Aaron Eitan Meyer • Jan 12, 2010 at 3:44 pm

  http://www.legal-project.org/blog/2010/01/liberty-on-trial-in-dutch-court

  On January 7th, it was reported that Minnesota prosecutors had declined to prosecute a man who had posted anti-Muslim images, on the grounds that it was, as Stearns County Attorney Janelle Kendall aptly put it, a "classic First Amendment case." Indeed, the case would only have been significant if prosecutors had attempted to bring charges.

  In marked contrast, the upcoming criminal trial of Dutch politician Geert Wilders for having "intentionally offended a group of people, i.e. Muslims," and the potential of a two-year prison sentence for this 'crime,' is nearly unfathomable.

  Under the Dutch Penal Code, if the court finds that Wilders made his statements as part of his "profession or habit," he could face up to two years in prison, which makes the charge analogous to a felony under US law.

  In short, the Wilders trial, which is scheduled to begin on January 20th, will provide a litmus test as to whether the Netherlands, and to an extent Europe, is moving towards protecting or criminalizing the free speech America has always understood to be a fundamental bulwark of liberty. We can only hope that the Netherlands chooses to defend the right to speak critically of others without the fear of imprisonment."

  Ik denk dat als Wilders "imprisoned' wordt de vlam goed in de pan zal slaan door al overmatig door Islam gestreste Wilders fans die geen 'lieve jongetjes' zijn, zeker niet uit protest op potten en pannen zullen slaan zoals na de moord op Theo van Gogh.

  Maar wij zitten door Islam in een uiterst moeilijk parket door buitenlandse 'jihadisten' die hun 'Brueders in Islam' een handje komen helpen, Britain zit daar bomvol mee. Vandaag werd 'Islam4Britain' verboden als terreurorganisatie als één van 45 (!) terreurorganisaties waarvan de meeste ISLAM related zijn'.

  Waarom dit soort moslims grootschalig de EU uitgedonderd moeten worden of WIJ gaan er aan door hun Islam 'jihad'!

  Islam is keihart, gaat te ver, kent haar plaats niet in onze seculiere samenleving, perst het bloed van onder de nagels van miljoenen Europanen door eisen en openbaar Koranimperialisme.

  Kan niet goed gaan.

  " Soms vind ik het ook wel jammer dat het allemaal op zo'n Baathpartij achtige manier moet gaan.Iets te grof."

  Ja, heb ik ook moeite mee, waarom nog steeds ja/nee Wilders, maar veracht álles 'Islam' in Nederland/waar ook, geen andere keuze krijg dan misschien (zucht) Verdonk, als niets voor mij.

  Koran/Mohammed fascisme vindt wel degelijk plaats in Afghanistan, Iran, S.A.. Noord Nigeria, Yemen..... waar iedereen gevangene is onder Islamitische wetgeving staat van Islam w.o. het 'sharia' strafrecht als Koran Inquisitie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Daniel Pipes on Wilders:

  http://www.danielpipes.org:80/

  'Why I stand with Geert Wilders'

  BeantwoordenVerwijderen