Zo heel erg lief

Mam?!

Ja lieverd, wat is er?

Ik vin de nieuwe juf zo lief, zo heel erg lief!

Ja Cindy, dat is ze ook, ze is een hele lieve en goede juf.

Mam?

Ja, kind.

Ik vin juf Fatima de allerliefste juf en ik wil net zo'n hoofddoek als juf hebben want ze is zo lief. Mag 't mam? Britney mag 't ook van haar moeder, mag ik ook een hoofddoekje, alsjeblieft! Ik wil het zo graag mam!

Maar je hebt zulke mooie krullen, die zie je dan niet meer hoor! Dat is toch zonde!

Maar mam, juf Fatima heeft wél een hoofddoek en ze is heel mooi, ik wil net zo'n hoofddoekje als juf Fatima, Britney mag het ook en waarom ik niet?

Nou, nou, ben je daar niet een beetje te jong voor, je bent pas 7 jaar en juf Fatima is een moslim en jij niet hoor.

Maar mam, Brit heeft er al een, we vinden het zo leuk en juf Fatima is zo aardig. Elly, Sascha en Florien willen het ook, waarom ik dan niet, mag het alsjeblieft mam, anders ben ik straks......

Ben je anders straks de enige in de klas die geen hoofddoekje heeft?

Ja mam! Alle meisjes willen het! En de jongens trekken dan niet meer aan onze haren.

Ach ja, het is ook maar een lap stof, vooruit dan, welke kleur wil je hebben?

Zwart mam, zwart is het mooiste, dat hebben alle meisjes en juf Fatima zegt dat het zo hoort!


Fatima de Boer-al-Husayn

(19.4.2010)

33 opmerkingen:

 1. Kijk daar komt de schaduw al! Ik zie een hele lange en diep zwarte nacht komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scherp! Zo zou het kunnen gaan als schoolhoofden van openbare basisscholen een juf met hoofddoek kunnen aannemen en toestaan om met hoofddoek voor een klas te gaan staan. Bij mijn weten is het (nog) niet zo ver.
  Behalve gehoofddoekt zou die juf toevallig ook wel eens én mooi, én reuze lief én terdege competent kunnen zijn, of minstens daarvoor doorgaan. Een effect als hier beschreven is dan allerminst denkbeeldig.
  Moeten we dat erg vinden, hoor ik relativisten zeggen, met de ondertoon dat wie het erg vinden er toch een beetje een beperkte visie op na houden.
  Als een juf bij de kindertjes reusachtig geliefd is, bewonderd wordt én goed onderwijs geeft, tja, wat ben je dan voor soort ouders als je over dat hoofddoekje valt? Zou je dan boven deze gehoofddoekte lieverd de voorkeur geven aan een incompetente en helemaal niet zo lieve juf zonder hoofddoek? Dan laad je toch de verdenking op je van enghartige xenofobie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja. Het is zelfs al veel verder. Ik zou zeggen, kom eens kijken in één van de vier grote steden:
   Vier, vijf,in zwarte lappen verpakte vrouwspersonen, met kinderwagentjes in alle soorten en maten vol gekwakt met hun grut, hun eigen dialect kakelend, in de weg lopend op stoepen en op roltrappen, hun dochters vanaf een jaar of 9 met hoofddoek, minachtend naar de autochtone vrouwen kijkend...moet ik nog verder gaan ?

   Verwijderen
 4. Hoofddoekjes zijn het teken dat de draagster Allah's "bezit" is. Allah op nr 1, de rest volgt op afstand.
  De juf is derhalve lief totdat er een religieus obstakel opdoemt. Of totdat een imam, haar man, broer of vader vindt dat ze iets moet doen of laten.
  Dan is ze plotseling een stuk minder lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Paulus,
  De situatie dat religieuze obstakels zich voordoen kan natuurlijk heel lang uitblijven.
  En verder kan de juf wellicht in weerwil van religieuze obstakels toch heel lief blijven. Het hangt er maar van af wat die religieuze obstakels zijn. Verder hoeft de invloed van een imam, man, broer of vader er niet noodzakelijkerwijs toe te leiden dat de juf minder lief voor de kindertjes in haar klasje zou worden. Wie weet komt het wel eens voor dat imams zulke juffen juist aanmoedigen om heel lief te zijn, opdat de sympathie voor de Islam groeit en er wellicht méér bekeerlingen kunnen worden gemaakt. Het hoeft in elk geval niet zo te zijn dat die heren het nuttig achten dat die juf een bomgordel omdoet om zich in de klas op te blazen.
  Een juf met hoofddoek voor een klas op een openbare school, of ze lief is of niet, lijkt mij helemaal geen goed idee. Maar de mogelijkheid dat dames met hoofddoeken hele lieve dames zijn sluit ik geenszins uit, sterker, ik heb het in werkelijkheid wel eens meegemaakt.
  De massaliteit van de hoofddoekdracht is niet een fenomeen dat ik met vreugde begroet, maar dat is iets anders dan alle individuele hoofddoekdraagsters stuk voor stuk voor krengen te houden, of, indien lief, "alleen maar lief totdat".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier gaat het nog om kinderlijke dwang, maar in de praktijk is het vaak echte dwang. Het is juist deze dwang die Frankrijk en ook Vlaanderen genoodzaakt hebben om de hoofddoek terecht helemaal te verbieden in het onderwijs en dat geeft veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De reactie van Azough bevat goede elementen, maar is helaas in zijn geheel toch te veel 'vlees noch vis'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over de kleding van mijn kinderen ga ik nog altijd zelf. Wil ik als ouder geen hoofddoek, dan krijgen ze geen hoofddoek. Het anti-islamitische verhaal krijgen ze er bij, gratis en voor niks. In ieder geval tot aan hun puberteit zal dat nog wel enige indruk maken.

  Maar het is nauwelijks te voorkomen dat je kind in de grote stad opgroeit en dat het geen één sympathieke gehoofddoekte dame ontmoet. Om zo'n ontmoeting te voorkomen moet je je wel heel erg terugtrekken op je witte seculiere eilandje (waar, gezien de witte vlucht in het onderwijs, een aantal ouders bereid toe blijken).

  Ja, bekeringen tot de islam van witte meisjes vinden plaats. Ja, ik betreur ze, zoals ik ook toetreding tot andere schadelijke mensonterende sektes betreur. Ja, ook Moonies, Jehova's getuigen, Zevende-Dag-Adventisten en Scientology-adepten dienen hun wervende kunsten 100% buiten het klaslokaal te houden.

  Maar er is een verschil tussen opzettelijk werven of verbaal overtuigen, en een goed voorbeeld vormen om wie je bent. Heel wat leraren en leraressen zijn rolmodellen voor heel wat kinderen. Geïnspireerd door hun juf of meester gaan sommige kinderen boeken lezen, gitaar spelen of spijkerbroeken dragen. Het komt zelden voor dat kinderen de religie van juf of mees overnemen, of dat juf of mees welbewust gitaristen of spijkerbroekdragers willen kweken.

  Ik denk dat het waar is dat de hoofddoek (hijab) een uithangbord is voor de islam, en dat moslima's er een respectabel uithangbord van willen maken door wie ze zijn en wat ze doen. Ook al is de grondslag voor hun keuze die hoofddoek te dragen twijfelachtig en is de opgegeven islamitische motivatie voor mannen zelfs kwetsend (we worden in de rol van geile bokken gedrongen, wat voor islamitische mannen kennelijk minder een bezwaar is).

  Ik denk dat het van tweeën een is. Ofwel je kiest voor 100% religieuze neutraliteit voor de klas. Dus ook geen keppeltjes, kruisjes of verbale tekenen van sympathie voor een bepaalde godsdienst. Ofwel je staat een zekere expressie van de religieuze identiteit van de juf of meester toe, zonder dat dit opdringerig is. In het bijzonder onderwijs op religieuze grondslag valt dit niet te voorkomen. Zolang dat niet is afgeschaft, is er per definitie ruimte voor. Maar ook een openbare school kan *met toestemming van de ouders* kiezen voor tolerantie t.a.v. religieuze zelfexpressie door juffen en meesters. Mag een meester tegen de klas zeggen dat hij katholiek is, als dat zo ter sprake komt? Dat hij joods is? Dat hij islamitisch is? Of moet dat, in woord en beeld, verborgen blijven?

  Als het niet verborgen hoeft te blijven, kun je niet voorkomen dat sommige leerlingen het interessant vinden, vooral als juf of mees goed ligt bij de kinderen. Kinderen maken op school nu eenmaal kennis met zaken en ideeën die ze thuis niet tegenkomen; dat is op zichzelf een kracht van het onderwijs.

  Het is aan ons, ouders, om die kennismaking in goede banen te leiden.

  Ter relativering merk ik nog op dat mijn eigen kinderen, die op school met Turkse en Marokkaanse kinderen te maken krijgen, eerder een antipathie tegen de islam lijken te ontwikkelen dan een sympathie.

  Misschien komt dat ook een beetje door hun anti-religieuze opvoeding thuis. Maar ja, over een paar jaar zet de puberteit in, en dan is alles anders. Dan kan een vlucht in de islam een vorm van verzet tegen ouders worden. Weer een horde om te nemen, zoals ooit spijkerbroeken, hippies, krakers en hasjrokers.

  Daarom hoeven we spijkerbroeken, hippies, krakers en hasjrokers nog niet het land uit te zetten, opdat we alle verzetshaarden van pubers uitbannen.

  Maar we kunnen toch bezwaarlijk van juffen-met-hoofddoek vragen of ze alsjeblieft geen goed rolmodel meer willen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoorde dat op openbare basisscholen in Amsterdam-Oost, met veel kindertjes uit islamitische gezinnen, maar als ik het goed begrepen heb geen gehoofddoekte leerkrachten, al ongeveer de helft van de meisjes onder de 10 jaar een hoofddoekje draagt. Kinderen, die op hun manier hun best doen om er mooi uit te zien, zo wordt verondersteld. Ouders zouden deze kinderen niet dwingen tot deze dracht, maar deze kinderen zouden graag nog voordat het echt hoeft er net als hun moeder uit willen zien.
  We moeten het leuk en schattig vinden, of ons er in elk geval niet druk om maken. Wie dat wel doet staat minstens te boek als niet geheel vrij van xenofobie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is weinig aan de hand op voorwaarde dat ouders ipv belasting te moeten betalen persoonlijk, rechtstreeks de leraar naar keuze of de school naar keuze kunnen bepalen en betalen. Onderwijs behoort geen taak van de overheid te zijn.

  In essentie heeft dit problem weinig met islam te maken maar destemeer met het afnemen van vrijheden van burgers (door socialisten, moderne christenen en nep-liberalen).

  De islam en het socialisme kunnen niet tegen concurrentie vandaar de bedreigingen met geweld. Het socialism en de islam hebben een gemeenschappelijk gereedschap: DWANG.
  .
  Onze grootste vijand is de politieke "elite" en de staat der Nederlanden. Beiden zijn een uiterst comfortabel 'vervoersmiddel' voor terreur.
  Niet de islam zelf.

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onderwijs behoort geen taak van de overheid te zijn. O nee ? Lekker kostbare geschiedenis gaat dat worden en bovendien: Hoe stelt u zich dat voor. Mag ik dit een domme opmerking vinden ?

   Verwijderen
  2. "Onze grootste vijand is de politieke elite" en de Staat (ja, met een hoofdletter !, zo hoort dat) Der Nederlanden. Niet de Islam zelf.
   Zo. Dus u beschouwt de Staat Der Nederlanden als een vijand. Ik zou zeggen mijnheer Sirik, ( want ik kan mij nauwelijks voorstellen dat u een vrouw bent )wat let u te vertrekken uit dit land ? Want als u het land waar u woont beschouwt als uw vijand zou ik zeggen....er vertrekken iedere dag vliegtuigen naar een land waar u het ongetwijfeld beter naar de zin heeft. En waar de Staat zich niet vijandelijk opstelt t.o.v. uw ideeën . Dan heeft u een rijke keuze aan dictatoriale regiems hoor !
   Succes ! En ik moest nog wel even lachen om het woord elite, want als er ergens sprake is van elite...is het wel in Islamstaten.....

   Verwijderen
  3. Als de Nederlandse samenleving echt in vrijheid leven zou.
   Dan kan eenieder een school of leraar naar eigen inzichten kiezen, zonder tussenkomst van de overheid.
   Als het lesgeven niet naar wens verloopt, kan men naar een andere leraar uit zien. Als een leerling vervelend doet of extra aandacht nodig heeft kan de leraar hem/haar weigeren. Geen vervelende kinderen meer, geen criminaliteit of bedreigingen. En ook geen vervelende leraren of slecht schoolbestuur. De ouders bepalen of het geleverde product overeenkomt met het betaalde bedrag.
   En zijn er ouders die het niet kunnen betalen, dan is eenieder vrij een stichting die leerlingen een kans biedt op te richten. En zijn er leerlingen die toch niet van plan zijn de school succesvol af te ronden, betalen pa en ma de rekening... voor wanprestatie door hun kind.
   Gevolg: Beter en goedkoper onderwijs.
   In een vrije samenleving is het raar dat kinderen, bezit van de ouders en niet van de Staat, gedwongen worden, onder dreiging van geweld en onder dreiging van het ontvoeren van kinderen, verplicht worden scholing te volgen naar (de enige juiste) inzichten van de Staat en niet naar dat van de ouders.
   De ouders worden aldus gedwongen te betalen voor iets waar ze geen invloed op hebben.Dat is directe aanval op de democratie.

   Het ware beter geen belastinggeld te besteden aan onderwijs. Ouders kunnen makkelijk direct de leraar/school betalen. Dus het opheffen van het ministerie van Onderwijs en het schrappen van alle onderwijswetgeving is meer dan een redelijk voorstel, een bevrijding van een juk.

   Er zijn mensen die het nationalisme aanhangen, die het weten en die het niet weten.


   sirik

   Verwijderen
  4. "Dus u beschouwt de Staat Der Nederlanden als een vijand."

   U moet maar eens zien wat er van uw pensioen overblijft.

   Niets.

   sirik

   Verwijderen
  5. Ik heb maatregelen genomen en ben voldoende draagkrachtig ( zelf betaald !) om mij zelf te redden. Geldt dat ook voor u, Sirik ? Maar volgens mij bent u de draad een beetje kwijt en heeft u nimmer gehoord van Scheiding van Kerk en Staat, Vrijheid van Onderwijs....Kent u De Grondwet, Sirik ? Koop eens een exemplaartje. Is een heel dun boekje. Staan de Grondbeginselen in van Onze Rechtsstaat. Nuttig. Succes !

   Verwijderen
  6. ano 18:27
   Dus u is het niet met mij eens dat Nederlanders gedwongen worden te betalen voor onderwijs, wat misschien niet geconsumeerd wordt ?

   sirik

   Verwijderen
  7. Welke school, opererend in een vrije markt in een vrije samenleving, haalt het in zijn hoofd om zijn klanten, de ouders van leerlingen, kledingvoorschriften te eisen van hun kinderen ?
   Geen, mits een goede redenen, bijvoorbeeld betere schoolprestaties.


   Zo niet het Stanislavcollege, wat fatsoensnormen van de leerlingen eist. Fatsoensnormen opgelegd en bepaald door rijksambtenaren of degenen die uit de belastingruif betaald worden, belastingeters.

   Weer een bewijs dat de overheid een groot gevaar is voor de democratie, de vrijheid van mensen.

   Over de inkomsten dient het Stanislavcollege zich geen zorgen te maken, immers de belastingdienst kan in voorkomende gevallen mensen dwingen voor iets te betalen wat tegen hun eigen belang in druist.


   Iedereen begrijpt dat dit niet op houdt.


   sirik
   Sirik

   Verwijderen
 11. Die juffrouw Fatima van die elitaire basisschool die Het Licht Heeft Gezien, Nader tot Haar God, pardon, Allah, wil komen, heeft een lap stof om haar hoofd gebonden. Ik bedoel die ongetwijfeld prima juf uit Laren, waar zelfs de kinderen van Jonkheren en Jonkvrouwen, Baronnen en Baronessen het ABC leren. Zij maakt gebruik van art. 1 van de Grondwet. Zij staat open voor een vrij gesprek, maar dat is natuurlijk kul, zij is opgehitst door mannelijke etters uit de Moskee om een bastion te berwerkstelligen, want als zelfs die bakfietstroela's en hun echtgenoten kunnen worden omgeturnd heeft de Islam een stevig bastion in handen.
  Maar goed, het zij zo, wij staan er bij en kijken er naar, maar voor mij staat het vast dat deze merrie van Troye Sinterklaas, Pasen, Pinksteren en Kerstmis gaat afschaffen en de hooggeleerde ouders van die kindjes op die school vinden het allemaal best. Moet kunnen, niet waar. Zo, en nu naar het toilet en mijn maaltijd (couscous met groenten en halalvlees ) uitkotsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O...pardon.....Ik loop 6 jaar achter.....Of toch niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kankerhoeren! http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3659827/2014/05/22/Vrouwelijke-rechters-in-de-meerderheid-wat-is-daarvan-het-probleem.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kankerhoeren ? Wat is dat voor een reactie, Lucas ? Probleempjes ?

   Verwijderen
 14. Kankerhoeren!
  http://nos.nl/artikel/234061-medisch-specialisten-vaker-vrouw.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kankerhoeren ? Wat is dat voor een reactie, Lucas ?Probleempjes ?

   Verwijderen
 15. Laat onze cultuur niet verloren gaan https://www.youtube.com/watch?v=KolfEhV-KiA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt mij verstandig Lucas, dat je via je huisarts een verwijzing vraagt voor psychische hulp. Sterkte !

   Verwijderen
 16. Nu Annelies, het is volledig duidelijk dat je columns de reacties uitlokken van totaal gefrustreerden die niet zijn opgevoed met de waarden en normen van de Nederlandse Maatschappij, zoals onderwezen in ons onderwijsstelsel....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op dezelfde blogwebsite op mijn werkkantoor, een opmerking geplaatst door een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit Africana-land, Dr.Oduduwa, in staat was om haar ex-vriend terug te brengen na een verbroken periode van 12 maanden. ik was gemotiveerd, ik probeerde het om dezelfde Oduduwa te contacteren via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  voor een dringende oplossing om ex-man terug te krijgen om meer dan ooit van me te houden, zijn we ongeveer 2 jaar getrouwd, ik ben van hem gescheiden vanwege ontrouw. Direct stuurde ik een e-mailbericht naar Dr. Oduduwa, ik kreeg onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kan helpen, hij zei dat mijn zaak te eenvoudig voor hem is om te behandelen omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik probeerde het, omdat ik niets te verliezen heb om te proberen. hij eiste foto's en ik kocht kaarsen en ander spellingsmateriaal dat nodig is voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdespreukgedeelte geactiveerd was, kreeg ik een telefoontje van mijn ex-man, praatte hij zo vriendelijk met me en verontschuldigde me voor het uit elkaar gaan, dat het duivelshandwerk was en dat hij zich heel erg voelde sorry, ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. het was schokkend en een grote verrassing. ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterenochtend mijn man man thuiskwam om mij te ontmoeten en onze twee lieve kinderen zijn we allemaal gelukkig als één familie.
  Dr.Oduduwa heeft geweldige krachten om de betovering op te lossen
   1) liefdespreuk om liefde en vertrouwen te winnen
  2) Herstel terug Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van echtgenoten van echtgenoten
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Breakup Spells (beëindig relatie)

  Opmerking: Ik was wanhopig om mijn ex-liefdespartner terug te krijgen, het werkt sneller sneller dan wanhopige mensen die op zoek zijn naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in een huwelijksrelatie te herstellen en onmiddellijk contact op te nemen met Dr.Oduduwa. WhatsApp-nummer: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag iedereen. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden gekregen van pure heart-leningen en toen besloot ik toe te passen onder hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening een totaalbedrag van 35.000EUR waar ik om vroeg. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com) Ik ben blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om heb gevraagd

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het komt gewoon in me op dat ik niet het juiste heb gedaan sinds toen mijn man bij me terugkwam, ben ik op deze blog om te bedanken voor wie het verdient. Een paar weken geleden verkeerde mijn leven in een verschrikkelijke staat omdat mijn man me verliet en ik nooit geloofde dat ik hem terug zou krijgen. Maar door de hulp van deze krachtige spreukgebruiker, Dr. Ekpen genaamd, is mijn leven nu in een vrolijke bui, ik moet de diensten van Dr. Ekpen aan iedereen aanbevelen om contact op te nemen met Dr. Ekpen via onderstaande gegevens: ( ekpentemple@ gmail.com) of whatsapp +2347051979135 omdat door de hulp van Dr. Ekpen mijn huwelijk werd hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen